Φακοί Canon ΕF & EF-S mount

Re: Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS Lens

Για πορτραίτο μάλλον πρέπει να τον χρησιμοποιείς από τη μέση και μετά του εύρους του >135mm, ώστε να πάρεις κάποιο φλουτάρισμα του φόντου (και πάλι, σε 135mm με f/5 δεν παίρνεις και κανένα τρομερό φλουτάρισμα).

Για την τιμή του, είναι μάλλον "τίμιος" φακός.
Ο φακός έχει σταθεροποίηση, όπερ για το τέλε άκρο σημαίνει ίσα και με 3 στοπ χαμηλότερες ταχύτητες για "καλούτσικα" αποτελέσματα. Για την απόλυτη οξύτητα το τρίποδο είναι αναντικατάστατο, άλλως οι υψηλές ταχύτητες.

Κατάλαβα.H φράση ''τίμιος'' νομίζω ήταν ό,τι πρέπει.
Γιατί πολύ 'σφαγείο' βλέπω πέφτει στους φακούς και δεν το περίμενα.
Αυτός ο φακός τότε,για τι είδους φωτογραφίες κάνει ας πουμε παρισότερο? Που δηλαδή χρησιμεύει καλύτερα?
Ρωτω,διότι δεν εχω τη δυνατότητα να δοκιμάσω το συγκεκριμένο φακο.
Ευχαριστω παρα πολυ πάντως για τις χρήσιμες πληροφορίες σας.

Last edited:

χρησιμεύει σχεδόν γιά οτιδήποτε έχει άποψη.
Σε μιά μηχανή όπως η 450 καλύπτει από το 95 έως το 400 περίπου.
Αρα δεν βγαίνουν οι φωτό που βγάζει ο καθημερινός χρήστης της απλής μηχανής ούτε τα τοπία και τα ευρύτερα εσωτερικά.

Καλύπτει από τα πορτραίτα ως κάδρο χωρίς το ξεκαδράρισμά τους μέχρι τον ματάκια ή αυτόν που θέλει την συμπίεση αντικειμένων ή την μεγάλη τους μεγέθυνση.

Canon EF 28-135mm f/3.5-5.6 IS USM

Θελω να αγορασω αυτον τον φακο ως στανταρ ζουμ στην καμερα μου !
Εχω διαβασει πολλα καλα σχολια σε γερμανικα φορουμ και περιοδικα !

εσεις τι λετε;;
-bye-

Re: Canon 70-200/4L IS ή Canon 70-200/2.8L IS ;

Ειναι επισημο ειμαι ερωτευμενος!
3982678813_d20e93d998_b.jpg

Με το φακο, οχι με τη Λενα.-bye--bye-

Τον πηγα (τον 70-200 f/4 L is) στο τεννις το Σαββατο. Ειμαι πολυ ευχαριστημενος. Ηταν η πρωτη μου φορα, οποτε για τα λαθη φταιω εγω και οχι ο φακος.

Περισσοτερα στο Σπορ και Θεαμα σε λιγο....

Re: Canon 70-200/4L IS ή Canon 70-200/2.8L IS ;

Μεγια .Φυσικο να εισαι ερωτευμενος με το τοπ μοντελ...
Υπεροχος φακος , η απολυτη επιλογη στα mm κατα την ταπεινη μου γνωμη.
Στον non is που εχουμε , το αποτελεσμα ειναι μαγικο απο ολες τις αποψεις ποσο μαλλον στον δικο σου.

Re: Canon EF 28-135mm f/3.5-5.6 IS USM

Υπάρχουν μήπως σχόλια από κάποιον που δουέυει τον παραπάνω φακό?
Σε κατάστημα πάντως που ρώτησα μου είπαν πως είναι 'αναβαθμισμένος' με δεύτερης γενιάς πρωφανώς is.Επειδή είναι φακός του 1998 γι αυτό.
ισχύει κάτι τέτοιο, η είναι ανακρίβεια?
και εν τέλει, είναι καλός φακός?

Last edited:

Μια χαρά δουλεύει το is του, και λόγω USM η εστίαση κλειδώνει γρήγορα. Σε επιδόσεις, είναι μάλλον ομοιογενής, δεν έχει κάποιο πραγματικά άσχημο σημείο, με κορυφή την περιοχή κοντά στα 50mm. Αλλά νομίζω ότι υποσκελίζεται εύκολα από τους φακούς του μικρού φορμά, για παράδειγμα στην ποιότητα εικόνας -και μόνο, στα λοιπά δεν έχει σχέση- δεν τον θεωρώ ανώτερο του "απλού" 18-55 -βέβαια και τον τελευταίο κακώς τον θεωρούμε "του πεταματού" ενώ στην πραγματικότητα είναι μάλλον καλύτερος στην περιοχή του από τους διάφορους σουπερζουμ (και λογικό δεν είναι άλλωστε; ).

Το πρόβλημα με τον 28-135 είναι ότι είναι ένας τίμιος all around φακός για FF, σε μία εποχή που οι φιλμ μηχανές έχουν περίπου "τελειώσει" και οι FF ψηφιακές μηχανές είναι τόσο ακριβές, που οι κάτοχοί τους θεωρείται περίπου δεδομένο ότι θα επενδύσουν αντίστοιχα χρήματα σε ακριβούς φακούς, και αντί για τον τίμιο 28-135 των 500 ευρώ (που μπορεί να βρεθεί και 250-300 ευρώ μεταχειρισμένος!) θα προτιμήσουν τον 24-105/4Lis των 1100 ευρώ. Δίχως ο τελευταίος να είναι σημαντικά καλύτερος, θεωρώ.

Τώρα εάν κάποιος αγοράσει μια μεταχειρισμένη 5D 1ης γενιάς, ο 28-135 μπορεί να είναι μια χαρά walk around φακός. Καλύπτει ένα πολύ χρήσιμο εύρος.

Μία από τις τελευταίες φορές που τον χρησιμοποίησα (πάνω στη 40D) ήταν πέρισυ, του είχα φορέσει ένα καλό close-up φίλτρο της Sigma που έτυχε να έχω στο μέγεθός του (72ρι), και με τη βοήθεια του is έβγαζα ζουζούνια εν πτήσει:

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Φίλος στον οποίο τον είχα δανεισμένο επί μακρον (ο Κακαλιός, για όσους τον γνωρίζουν), που έχει τον Tamron 17-50/2.8 (ίσως τον καλύτερο στάνταρ ζουμ για μικρό φορμά βέβαια, για να γνωρίζουμε και το μέτρο σύγκρισης) και ήθελε κάτι με μεγαλύτερο reach, δεν ενθουσιάστηκε ιδιαίτερα με την ποιότητα εικόνας, και λογικό, μια και είχε ψηλά τον πήχη (και δύσκολα ένας ζουμ μεγάλου εύρους, δλδ σχεδόν 5χ που είναι ο 28-135, θα μπορούσε να φτάσει έναν γρήγορο στάνταρ ζουμ συντηρητικού εύρους 3x), αλλά εντυπωσιάστηκε με την αποδοτικότητα της σταθεροποίησης και την πολύ μεγάλη διαφορά στην απόκριση της εστίασης.

Re: canon 15-85 /3.5-5.6 is

Δεν φαίνονται όλα ρόδινα, σύμφωνα με το τεστ. Έχει λιγάκι τσιμπημένη τη βαρελοειδή παραμόρφωση στο ευρυγώνιο άκρο, στο 3,1% (ο αντίστοιχος Νικκορ, 16-85vr, είναι στο 2,54%), και πρόβλημα βινιέτας ανοικτός, ειδικά στο ευρυγώνιο με σχεδόν 2 στοπ (1,94 για την ακρίβεια, αντίστοιχη τιμή για τον Νίκον 1,2 στοπ). Σε ανάλυση πάντως δείχνει εξωπραγματικός, ιδίως στο πρώτο μισό του εστιακού εύρους του, και απόλυτα ικανός να ανταποκριθεί όχι μόνο στα 15Mp της 50D, αλλά και στα 18 της 7D. Φαίνεται να είναι ακόμη καλύτερος του εξαιρετικού 16-85 της Νίκον, και αισθητά καλύτερος του 16-80 της Zeiss στον τομέα αυτό.
Φαίνεται να έχει σχετικά ψηλά τις εκτροπές στο ευρυγώνιο άκρο, τουλάχιστον στα ανοικτά διαφράγματα (τουλάχιστον βελτιώνεται όσο κλείνει, όχι σαν τον Sony/Zeiss), αλλά στα μεσαία μήκη φαίνεται να τα πάει περίφημα στον τομέα αυτό.

Είναι ωστόσο ακριβούτσικος...

Re: canon 15-85 /3.5-5.6 is

Δεν φαίνονται όλα ρόδινα, σύμφωνα με το τεστ. Έχει λιγάκι τσιμπημένη τη βαρελοειδή παραμόρφωση στο ευρυγώνιο άκρο, στο 3,1% (ο αντίστοιχος Νικκορ, 16-85vr, είναι στο 2,54%), και πρόβλημα βινιέτας ανοικτός, ειδικά στο ευρυγώνιο με σχεδόν 2 στοπ (1,94 για την ακρίβεια, αντίστοιχη τιμή για τον Νίκον 1,2 στοπ). Σε ανάλυση πάντως δείχνει εξωπραγματικός, ιδίως στο πρώτο μισό του εστιακού εύρους του, και απόλυτα ικανός να ανταποκριθεί όχι μόνο στα 15Mp της 50D, αλλά και στα 18 της 7D. Φαίνεται να είναι ακόμη καλύτερος του εξαιρετικού 16-85 της Νίκον, και αισθητά καλύτερος του 16-80 της Zeiss στον τομέα αυτό.
Φαίνεται να έχει σχετικά ψηλά τις εκτροπές στο ευρυγώνιο άκρο, τουλάχιστον στα ανοικτά διαφράγματα (τουλάχιστον βελτιώνεται όσο κλείνει, όχι σαν τον Sony/Zeiss), αλλά στα μεσαία μήκη φαίνεται να τα πάει περίφημα στον τομέα αυτό.

Είναι ωστόσο ακριβούτσικος...

Ιδανικός φακός για raw αρχεία, αφού και οι εκτροπές και η βινιέτα μπορούν να διορθωθούν αυτόματα. Για jpg ισχύουν όσα λέει ο Τάσος...

Re: Νέοι επαγγελματικοί φακοί από την CANON

Πολύ καλός πραγματικά :music-smiley-005:

Αλλά και ο προκάτοχός του τα πάει περιφημα και (για όσο βρισκεται διαθεσιμος) σε τιμή αρκετά ενδιαφέρουσα...

Ο διπλασιασμος της τιμης παντως σε οπτικο επιπεδο δεν δικαιολογειται.

σε λίγες μέρες, θα έχω και τους δυο στα χέρια μου, να δούμε διαφορές.