Φακοί Canon ΕF & EF-S mount

Re: Νέοι επαγγελματικοί φακοί από την CANON

Kαι γιατι ειναι πιο καλος τοτε απο εναν Canon 18-200 IS ή ακομη καλυτερα απο Tamron 18-270 VC ?
Μη μου πεις για 2mm πιο ευρυγωνιο , και πιο ακριβος.

Καταρχάς η διαφορά στο ευρυγώνιο άκρο είναι 5mm (αντίστοιχη κάλυψη) που είναι σημαντικότατη. Μιλάμε για διαφορά 24 με 29mm. Το βασικότερο όμως, μιλάμε για άλλης κλάσης φακούς.

Τα 2 επιπλέον χιλιοστά προς το ευρυγώνιο άκρο σε cropped sensor, είναι πολύ μεγάλη υπόθεση αλλά είμαι σίγουρος οτι ο 15-85 αποδίδει καλύτερα σε όλους τους τομείς (κυρίως ανάλυση).

Με πρόλαβες sendius.

Πραγματικα τα ελλατωματα των φακων, οπως η παραμορφωση και οι εκτροπες διορθωνονται πολυ ευκολα με το προγραμμα της Canon.

H λεπτομερεια και η γενικοτερη αισθηση ειναι αυτα που αν δεν υπαρχουν, τελος.

Αυτο που δεν ξερω για την παραμορφωση ειναι αν η διορθωση γινεται βασει της εικονας ή βασει των δεδομενων του φακου που εχουν περαστει στο προγραμμα. Γνωριζει καποιος?

Το ιδανικό είναι να γίνεται διόρθωση για τον συγκεκριμένο φακό, όχι ένα γενικό debarrelizer.

Υπόψιν η διόρθωση δεν είναι πανάκεια. Είδατε επιδόσεις οι νέοι φακοί m4/3 όπου εφαρμόζεται by default. Ρίχνει τη παραμόρφωση από εξωφρενικά νούμερα (πχ 4,9%!) σε απολύτως ανεκτές έως ελάχιστες τιμές, αλλά επηρεάζει βαρειά την ανάλυση στα άκρα, και κροπάρει κατά το δοκούν το κάδρο σε απώτατα άκρα που όμως μπορεί να έχουν σημασία για τη σύνθεσή μας.

Από τη στιγμή που η διόρθωση γίνεται και με third party προγράμματα δεν έχει να κάνει με τους φακούς.

Γιάννη τον συγκεκριμένο φακό δεν τον έχω, ούτε τον έχω δοκιμάσει. Όμως πάνω σε μηχανή με καλό αισθητήρα και με καλό πρόγραμμα raw converter (και ως τέτοιο θεωρώ το capture one που σου βγάζει όλη την οξύτητα του καρέ) μπορώ πλέον να διακρίνω (και χωρίς να δω το exif) ποιές φωτογραφίες έχω τραβήξει με φακούς first class και ποιές με καλούς, αλλά όχι άριστους.

Π.χ. φαίνεται καθαρά, πολύ καθαρά σε 100% θέαση η διαφορά του NIKON AFS 28-70 2.8 από τον NIKON AFD 28-105 3.5-4.5 και μάλιστα σε μεσαία διαφράγματα, καθώς πολύ σπάνια χρησιμοποιώ εντελώς ανοιχτούς τους φακούς. Φαίνεται η διαφορά στο 24 του AFS 17-35 2.8 από του AFD 24 2.8. Και μπορώ να συνεχίσω (δυστυχώς φάνηκε εύκολα και η διαφορά του AFS 14-24 από τον AFS 17-35).

Επομένως ένας 17-85 ή 18-200 για CANON μπορεί να δώσει φωτογραφία σαφώς χειρότερη από αυτή ενός 15-85. Φυσικά μιλούμε για απαιτητικούς αισθητήρες και εξέταση στα όρια.

Προσωπικά μου μοιάζει σαν τη διαφορά του SD από το HD στις βιντεοκάμερες.... και το sharpening δεν βοηθά πάντα όπως μπορεί να σου πει κι ο Τάσος....

τέλος πάντων περί ορέξεως :idea:

canon EF 200L f2.8

Εχει καποιος αυτον τον φακο ?
αποφασισα να αγοραζω μονο prime EF φακους και να παρω καποιον για γενικη χρηση στα ταξιδια .
Αυτη την στιγμη εχω canon 50 f1.4 canon macro 100 f2.8
kai tamron 17-50 f2.8

Απάντηση: Re: canon EF 200L f2.8

Θεωρείται εξαιρετικός, σαφώς ανώτερος των ζουμ 70-200/2.8L/is.
Η διαφορα αυτη ειναι αισθητη και σε crop σωμα η μονο σε ff ?

Η επιλογη αυτη εγινε και με το σκεπτικο προσαρμογης καποιου extender οποτε πιστευω οτι το (200X1,6crp)X2extender=640mm με
( f5.6 λογω extender) αρα θα ειναι καταλληλος για φωτογραφια φυσης με καλο αποτελεσμα ?

4357519948_bcd3740ab9_o.jpg

O παραδεισος.....

Ποια είναι αυτή? Η Miss L ? :flipout:

Υπάρχει και τραγούδι του Λέννον.
Move over Miss L,
you know I wish you well

Απάντηση: Re: Νέοι επαγγελματικοί φακοί από την CANON

Ναι, δεν ήξερε η Κάνον, να σου βγάλει και γκLίτσα :flipout:

Aααα σε παρακαλώ!
Από γκλίτσες (ελληνικές και ξένες) έχω μεγάλη συλλογή!
Αμ πώς!!!

edit: το σκίσαμε το νήμα...