Φακοί Canon ΕF & EF-S mount

Re: Νέοι επαγγελματικοί φακοί από την CANON

Εκείνοι που λυπάμαι, είναι οι χρήστες του. Τους φαντάζεστε τι μανίκι τραβάνε στα αεροδρόμια κάθε φορά?

Εκείνοι που λυπάμαι, είναι οι χρήστες του. Τους φαντάζεστε τι μανίκι τραβάνε στα αεροδρόμια κάθε φορά?

cargo τα στελνεις αυτα ρε συ. Περνανε απο τις ακτινες Χ και εχεις και καποιο χαρτι.

Σχεδον ποτε δεν ασχολουνται πολυ με αυτα.

Παντα με τον εξοπλισμο που φερεις πανω σου ψαχνονται.

Οταν ειχαμε καρουλια με φιλμ να δεις γελια....

κι έλεγα, τι μου θυμίζουν τα χρώματα...

Bosch_UNEO_size_10.jpg

Απάντηση: Νέοι επαγγελματικοί φακοί από την CANON

Eντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι ο τρίτος δυνατός παίκτης, η Tokina, απέχει απο την κούρσα, ή μάλλον αργεί πολύ να ανανεώσει την γκάμα της.
Καί άριστα κρύσταλλα έχει καί ποιοικές κατασκευές

Καί πάνω που έγραψα αυτό ορίστε!!
Τokina 16-28 f/2,8 for Full Frame. Ξαναρχίζει το παιχνίδι με τους FF, έχουμε πολλά να δούμε :):)

Last edited:

Ενω οι φήμες λένε οτι και η Tamron ετοιμαζει τον αντικαταστάτη του 28-75 f2.8 μεχρι το καλοκαιρι...

Re: Απάντηση: Νέοι επαγγελματικοί φακοί από την CANON

Καί πάνω που έγραψα αυτό ορίστε!!
Τokina 16-28 f/2,8 for Full Frame. Ξαναρχίζει το παιχνίδι με τους FF, έχουμε πολλά να δούμε :):)

Για διάβασε καλύτερα όμως.... θα φτιάξουν
Η φωτογραφία είναι από κάτι σαν μακέτα, ούτε καν προπαραγωγής κομμάτι

Την περιπτωση το ''ο παραδεισος'' να αναφερεται στην γυναικα και οχι στους φακους δεν την σκεφτηκε κανεις (καμμενος) ε; :p

Η κοπελίτσα υπάλληλος είναι?

Στο λινκ που εβαλα νομιζω κανει συγκριση τον παλαιο και τον νεο 70-200 καθως και τον 135f2

Απάντηση: Canon EF 28-135mm f/3.5-5.6 IS USM

Επανερχομαι σε αυτον τον φακο να πω την εμπειρια μου !!

τον αγορασα τον κρατησα 1 μηνα και τον πουλησα παλι!

Πολυ καλη κατασκευη κανει φοκους ατραπιαιο και εσωτερικο!
Πολυ καλος σε αναλυση στο τελε και μετριοτατος στο ευρυγωνιο μονο στα ακρα του καδρου! στο κεντρο δεν εχει προβλημα ...

η σταθεροποιηση δουλευει καλα ...δεν την χρειαστηκα και πολυ και θα ελεγα οτι δεν θα μου λειψει...

τον πουλαω διοτι δεν με ικανοποιει η αναλυση του στο ευρυγωνιο ουτε το ευρυγωνιο ευρος του !

κοιταω για τον Sigma 17-70mm 2,8-4,5 DC τι λεει αυτος τον εχει κανεις;;;;;;

ΥΓ.απο οταν πουλησα την φουτζι μου εχω αγορασει Canon 400D η οποια πουληθηκε και πηρα Canon 450D καλο το σωμα δεν λεω... αλλα εχω αλλαξει 4 φακους μεχρι τωρα και τις φωτος που εγαζα με την Φουτζιφιλμ 9600 δεν εχω βγαλει μεχρι τωρα.......

γιαυτο ψαχνω εναν φακο ΚΑΘΑΡΟ και να μην βινιεταρει...
ο Ταμρον 18/50 2,8 λετε να ειναι καλυτερος του Σιγμα ;;;

σκεφτομαι πως αν μου βγουν και οι επομενοι φακοι μετριοι θα πουλησω την 450 και θα αγορασω την μεγαλη φουτζι με τον 28/400 φακο που σκιζει διοτι με 400 ευρω που κανει τωρα παιρνεις εναν φακο και μηχανη που βγαζει ωραιοτατες φωτος ενω για αγορασω τετοιο φακο με τετοιο ευρος για την 450 θελω χιλιαρικο και πανω μονο για φακο και δεν ξερω αν υπαρχει τετοιος με 28/400 ευρος...

Last edited:
Απάντηση: Canon EF 28-135mm f/3.5-5.6 IS USM

Ενα αλλο που δεν μου αρεσε ειναι η Κιτρινωπη χροια που ειχε !
ειδικα τα προσωπα των ανθρωπων γινονταν πιο κορεσμενα σε χρωμα απο οτι ηταν...

Re: Απάντηση: Canon EF 28-135mm f/3.5-5.6 IS USM

γιαυτο ψαχνω εναν φακο ΚΑΘΑΡΟ και να μην βινιεταρει...
ο Ταμρον 18/50 2,8 λετε να ειναι καλυτερος του Σιγμα ;;;

Φαντάζομαι αναφέρεσαι στον Tamron 17-50 f/2.8 .
Μπορείς να δεις συγκριτικά με τον Canon 28-135mm στο link αυτό : http://www.the-digital-picture.com/Reviews/ISO-12233-Sample-Crops.aspx?Lens=400&Camera=474&Sample=0&FLI=2&API=2&LensComp=116&CameraComp=453&SampleComp=0&FLIComp=1&APIComp=1

Προσωπικά, πήρα τον Tamron για πρώτο zoom (καθότι μόλις ξεκίνησα να ασχολούμαι :) ) επειδή σε cropped camera τα 28mm ισοδυναμούν με 44mm και είναι αρκετά περιοριστικό ειδικά για τοπία. Ενώ είναι οκ τα 17mm (27mm σε FF).

Πιθανώς μια καλή εναλλακτική να είναι ο Tamron 24-135mm SP AF F/3.5-5.6 AD Aspherical , τουλάχιστον εγώ διάβασα καλά λόγια για τον συγκεκριμένο αλλά με κέρδισαν τα 17mm και το σταθερό f/2.8.

Re: Απάντηση: Canon EF 28-135mm f/3.5-5.6 IS USM

Πιθανώς μια καλή εναλλακτική να είναι ο Tamron 24-135mm SP AF F/3.5-5.6 AD Aspherical , τουλάχιστον εγώ διάβασα καλά λόγια για τον συγκεκριμένο αλλά με κέρδισαν τα 17mm και το σταθερό f/2.8.

avoid!!!! lemon !!!!! είναι φακός που δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με τους σύγχρονους αισθητήρες, όπως και ο TAMRON 28-105 2.8, ο SIGMA 28-105 2.8-4.0 και αρκετοί άλλοι παλιοί φακοί μεσαίας κατηγορίας.

Μακάρι να υπήρχε καλός φακός με μεγάλο εύρος και μεσαία διαφράγματα. Μόνο ο CANON 24-105 4.0 L το έχει πετύχει αυτό. Όλοι όσοι δεν έχουμε CANON περιμένουμε έναν παρόμοιο φακό από τη ΝΙΚΟΝ (ναι καλά μη φας θα σφάξω γλάρο), τη SIGMA ή την TAMRON.