Φακοί Canon ΕF & EF-S mount

Re: Canon 70-300 f4-5.6 L IS

Ειναι προφανες οτι ερχεται ο καιρος που θα βγαζουν εναν φακο για ολα.

14-500 το ονειρο καθε νεου φωτογραφου ;)

Re: Canon EF 85 f1,8 USM

φιλε ο φακος σου ειναι πολυ καλος,απο τους κλασσικους
φακους της κανον.
Μετα απο αυτον σε οξυτητα ερχεται ο 70-200 ις αλλα δεν
εχει 1.8!
Και γιαυτο ειναι ο ιδανικος πορτραιτου αλλα προσεχε στο 1.8
να εστιαζεις στα ματια χειροκινητα,κι αν πετυχεις εστιαση και
στα δυο ματια εχεις το ιδανικο αποτελεσμα.
Για αλλη χρηση ομως ειναι πολυ περιοριστικος λογω μηκους
και ελλειψης ζουμ.αυτα.

φιλε ο φακος σου ειναι πολυ καλος,απο τους κλασσικους

Για αλλη χρηση ομως ειναι πολυ περιοριστικος λογω μηκους
και ελλειψης ζουμ.αυτα.

Σε ευχαριστω... ετσι νομιζω κι εγω, πουθενα δε διαβασα αρνητικη κριτικη περα απο αναφορες για purple fringing, αλλα για μενα, ουτε ξερω τι ειναι αυτο, οποτε...ολα καλα...

Επισης, νομιζω εχω και καλο κομματι, οξυ, απο οσο μπορεσα να δω...

Αυτο που λες για περιορισμο στη χρηση, ηδη το εχω στο μυαλο μου απο τις πρωτες 100 φωτο που προλαβα να τραβηξω.

Σε συνδυασμο και με το θεμα του Νικου του Μπαβιολη για τον 50ρη να πω οτι ειχα κι εγω δανεικο τον 50ρη 1,8 για κανα 6μηνο απο τον Τασο (send) και ποτε δεν αντιμετωπισα προβλημα ουτε στο καδραρισμα, ουτε στο τρεμουλο (λογω εστιακου μηκους και ελλειψης is).
Με τον 85ρη ηδη θελει διπλη σκεψη πριν κανεις το κλικ... ελπιζω να τον συνηθισω και να τον εκμεταλλευθω παντως...

Παιδια, ο φακος εχει μεγαλο κρυσταλλο μπροστα και αρκετα εκτεθειμενο... εχω (η θα εχω) προβλημα με το βαλε βγαλε στην τσαντα... αν δεν θελω να βρισκει στα τοιχωματα, πρεπει να βαζω-βγαζω το καπακι.

Για τα φιλτρα εχω ακουσει οτι ή θα το πληρωσεις ακριβα ή θα χασεις σε ποιοτητα...σε τι τιμες κυμαινεται ενα νορμαλ προς το οικονομικο?

Βρισκω hood γνησιο στα 23Ε και μαιμουδες στα 15Ε.

Ποια η προτιμοτερη λυση?

Μαλλον το hood για να γλιτωνω και αντανακλασεις....?

Τα hood αντεστραμενα, προεξεχουν καθολου, προσφεροντας καποια προστασια στο φακο (για οταν τον βαζω στην τσαντα)?

Απάντηση: Re: Canon EF 85 f1,8 USM

Παιδια, ο φακος εχει μεγαλο κρυσταλλο μπροστα και αρκετα εκτεθειμενο... εχω (η θα εχω) προβλημα με το βαλε βγαλε στην τσαντα... αν δεν θελω να βρισκει στα τοιχωματα, πρεπει να βαζω-βγαζω το καπακι.

Για τα φιλτρα εχω ακουσει οτι ή θα το πληρωσεις ακριβα ή θα χασεις σε ποιοτητα...σε τι τιμες κυμαινεται ενα νορμαλ προς το οικονομικο?

Βρισκω hood γνησιο στα 23Ε και μαιμουδες στα 15Ε.

Ποια η προτιμοτερη λυση?

Μαλλον το hood για να γλιτωνω και αντανακλασεις....?

Τα hood αντεστραμενα, προεξεχουν καθολου, προσφεροντας καποια προστασια στο φακο (για οταν τον βαζω στην τσαντα)?

Καλύτερη προστασία και πιο σίγουρη είναι τα καπάκια . Λίγο κουραστικό αν κάνεις πολλές αλλαγές φακών αλλά είναι το μόνο σίγουρο για να κρατηθεί το κρύσταλλο ανέπαφο με τα χρόνια.

μη βαζεις τιποτε,δε χρειαζεται.
το χουντ ειναι για ευρυγωνιους περισσοτερο,εδω δεν
θα εχεις προβλημα.
και το φιλτρο τι να το κανεις?εδω πηρες 1.8 για να εχεις
φωτεινοτητα,μη πας να κοψεις φως.

Καλορίζικος ο φακός σου.
Έκανες εξαιρετική επιλογή. Εγώ είμαι υπερ-ευχαριστημένος.
Και όσο για την προστασία... καπάκι οπωσδήποτε. Μην το ρισκάρεις για μερικά δευτερόλεπτα που σου παίρνει να το βγάλεις-βάλεις...

Re: Canon EF 50mm f1.8 II

Για τα λεφτά του απλά κορυφαίος.
Τόσο που νομίζεις ότι έχει γίνει λάθος στην τιμή...
Η ποιότητα κατασκευής του δε λέει πολλά και επειδή είναι πλαστικός θέλει λίγο προσοχή. /Εμένα μια φορά ήταν στο manual focus και είχε βγει προς τα έξω το και τον φύλαξα στην τσάντα απρόσεκτα και στραβοκάθησε και δεν δούλευε το focus. Με λίγη προσεκτική πίεση επανήλθε και τώρα δεν έχει κανένα πρόβλημα.
Πάντως είναι εξαιρετικός!

Καλορίζικος ο φακός σου..

Ευχαριστω Γιωργο... εσυ τον χρησιμοποιεις συχνα? Σε σχεση με τον σταθερο 50ρη? Να υποθεσω οτι δεν του εχεις ουτε φιλτρο ουτε παρασολειγ?

Αν και δεν τον δοκιμασα ακομα, ειμαι λιγο σκεπτικος στη χρηση του για νυχτερινα αφλασα, λογω εστιακου μηκους κυριως... δηλαδη μπορει να μου δινει ταχυτητα 1/20 ή 1/30 εκει που ο κιτ δε θα εστιαζε καν αλλα...???

να βαλεις κ καπακι οπωσδηποτε για τι μαζευει σκονη που με τον καιρο περναει μεσα στα στοιχεια του φακου κ αντε να καθαρισει μετα κ επισης hood για διαφορους λογους, οπως επιπλεον προστασια, flares και διαφορα αλλα.

οσον αφορα το φιλτρο δεν ειναι αναγκαστικο να χανεις σε ποιοτητα.
ενα καλο uv η skylight ειναι σα να μη φορας τιποτα.

μια φορα να σου χρησιμευσει απλα κ μονο απλα για προστασια θα εχει βγαλει τα λεφτα του χ10.

προσωπικα μ εχουν σωσει τα hood και τα φιλτρακια απο πολλες καταστροφες, με συχνοτερο προβλημα την επαφη με κοσμο.
δεν ξερω τι θα εκανα αν δεν τα ειχα επανω μονιμα φορεμενα

Aλλά τι ? !

Αλλα... λογω εστιακου μηκους (85mm), οι παραπανω ταχυτητες που εξασφαλιζει λογω ανοιχτου διαφραγματος (πχ 1/30 ή και 1/60), δεν επαρκουν για σταθερη (χερατη) ληψη... ενω με εναν 50ρη (1,8 ή 1,4) εισαι πιο καλυμενος... και εαν εχεις και καμμια συγχρονη μηχανη με 15+ mp κανεις και ενα γερο κροπ και εισαι κυριος!!!

Καλύτερα αγόρασε το lens hood του φακού και εχε το μονιμα επάνω. Kανει πολύ καλύτερη δουλεια στο κομμάτι προστασίας του φακού.

Εντυπωση (αρνητική) μου κανει πάντως που η Canon χρεώνει ξεχωριστά το lens hood σε ολους τους φακους της πλην των L :furious3: