Φακοί Canon ΕF & EF-S mount

Re: Canon EF 85 f1,8 USM

Πηγα και σε ενα κονσερτο, αλλα με εβαλαν στη δευτερη σειρα και σκεφτηκα οτι χρειαζομαι εναν....35αρη (ή εναν χειροκινητο 14ρη μηπως?)...

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Attachments

• _MG_8312.jpg
    _MG_8312.jpg
    47.8 KB · Views: 126
  • _MG_8323.jpg
    _MG_8323.jpg
    81.6 KB · Views: 125
  • _MG_8327.jpg
    _MG_8327.jpg
    58.2 KB · Views: 127
Re: Canon 70-300 f4-5.6 L IS

Toν ειχαν για επιδειξη πανω σε μια 7D και εβγαλα μερικες δοκιμαστικες... δεν ξερω τι ρυθμισεις ειχε η μηχανη...

Εδω, ο τυπος που βλεπετε, Σαββατο πρωι αγορασε μονοκοπανια

Κανον 5D MK II
Κανον 70-200 2,8 is MK II
Kανον 24-70 2,8 (χωρις is :flipout:)
Φλας 430
CF 32 gb
Τσαντουλα ΚΑΤΑ

Συνολο εσκασε 5.600Ε

IMG_4460.jpg

Α είναι για πέταμα.

Άλλος σου πόζαρε αλλού εστίασε ο φακός. Ούτε σε κόμπακτ δεν συμβαίνουν αυτά.

Δε λες καλα που ειχε και σταθεροποιηση... :Banane0: στην αμεσως παραπανω (μνμ 13) το μισο θεμα βγηκε εκτος...:twoguns:

Canon 15-85 - 24-105L

Χαιρετω.
Προσφατα αγορασα μια canon 60d.Απο φακους εχω ενα 18-55is κιτ απο προηγουμενη μηχανη,καθως επισης και εναν 55-250is.
Σκεφτομαι να αγορασω ακομη εναν καλυτερο φακο.
Τον EF-S 15-85 F 3.5-5.6 IS USM BULK η τον 24-105L.
Το ευρυγωνιο δεν με ενδιαφερει και πολυ οστοσο.
Αν χρειαστει κατι,το κανω με τον 18-55 μια χαρα.
Κοιταξα επισης να αναφερω και τον TAMRON 17-50 2.8 XR Di-II VC,αλλα το αποφευγω,μην πεσω στις περιπτωσεις 'λεμονιου' που αναφερονται εδω,και εχω αλλα μετα.Και δεν θελω.Θελω κατι πιο σιγουρο.Απο εκει και περα,κατεληξα στις 2 προηγουμενες επιλογες.Μ ενδιαφερει η φωτογραφια να ειναι καθαρη και sharp.
Θα μπορουσε καποιος παρακαλω που γνωριζει τους εν λογω φακους να μου δωσει καποιες συμβουλες? Υπαρχει θεμα συμβατοτητας στον 24-105? Δεν μιλω για το Χ 1,6.Εννοω για θεμα λειτουργιας πανω στη μηχανη μου γενικοτερα.
Στο θεμα τιμης πανω κατω στα ιδια ειναι περιπου.
Ευχαριστω.Χαρης.

Last edited:
Re: Canon 15-85 - 24-105L

Σκεφτομαι να αγορασω ακομη εναν καλυτερο φακο..

Καλυτερο ως προς την οπτικη αποδοση φανταζομαι εννοεις... ή ως προς το ευρος (μεγαλυτερη καλυψη απο τον 18-55)?

Σε σταθερους σε ενδιαφερει να κινηθεις ή ψαχνεις μονο ζουμ?

Λεμόνια υπάρχουν παντού. Δεν νομίζω να έχει ιδιαίτερο πρόβλημα ο 17-50. Πωλούνται σίγουρα πολλοί, οπότε και λογικώς θα είναι περισσότερες οι αναφορές για λεμόνια.

Ο 24-105 δουλεύει μια χαρα στα croped σώματα, εάν δεν χρειάζεσαι το ευρυγώνιο δεν είναι άσχημος. Σαν να είχες έναν φακό 38-170 είναι, κάποιες κόμπακτ έχουν αντίστοιχο εύρος φακού. Σίγουρα ποιοτικώς δεν συγκρίνεται, είναι κάτι που θα αντέξει περισσότερο στην καταπόνηση.

Ο 24-105 δουλεύει μια χαρα στα croped σώματα, εάν δεν χρειάζεσαι το ευρυγώνιο δεν είναι άσχημος. Σαν να είχες έναν φακό 38-170 είναι, κάποιες κόμπακτ έχουν αντίστοιχο εύρος φακού. Σίγουρα ποιοτικώς δεν συγκρίνεται, είναι κάτι που θα αντέξει περισσότερο στην καταπόνηση.

Εεεε αυτο δεν το περιμενα απο σενα.... καλα λογια για τον 24-105...:Banane0::Banane0:

Γιατί, τι είχα πει;
Είπα ότι δεν υπάρχει θέμα συμβατότητας. Εγώ δεν θα τον έπαιρνα για ένα croped σώμα εάν δεν είχα πρόθεση να αγοράσω ΦΦ αργότερα. Τον θεωρώ πολύ ακριβό στη λιανική του, αλλά λόγω του ότι συνοδεύει ως κιτ τις 5ρες, μπορεί να βρεθεί από δεύτερο χέρι κοντά στα 600 ευρώ, που δεν είναι καθόλου άσχημη τιμή. Οπτικώς γίνονται κάποιες παραχωρήσεις, άσχημος δεν είναι, και αυτά έχει η ευκολία ενός ζουμ με κάποιο εύρος (σχεδόν 4.5x). Και φυσικά έχει και σταθεροποίηση για τους ...τρεμόπουλους.

Καλυτερο ως προς την οπτικη αποδοση φανταζομαι εννοεις... ή ως προς το ευρος (μεγαλυτερη καλυψη απο τον 18-55)?

Σε σταθερους σε ενδιαφερει να κινηθεις ή ψαχνεις μονο ζουμ?
ναι,σε οπτικη αποδοση εννοω..
Ψαχνω σε ζουμ φακο,αλλα οχι με μεγαλο ευρος.
και καπου εκει αναμεσα ειμαι.Διαβασα λιγα βεβαια για κριτικες,αλλα οσο να ναι αν ρωτησεις κιολς καπου,καλυτερα ειναι.

ναι,σε οπτικη αποδοση εννοω..
Ψαχνω σε ζουμ φακο,αλλα οχι με μεγαλο ευρος.
και καπου εκει αναμεσα ειμαι.Διαβασα λιγα βεβαια για κριτικες,αλλα οσο να ναι αν ρωτησεις κιολς καπου,καλυτερα ειναι.

Νομιζω τοτε, οτι σου ειπε ο send... απο τον 18-55 που εχεις, αναβαθμιση θα ειναι σιγουρα ο ταμρον 17-50... και σε οπτικη αποδοση και στο διαφραγμα.

Υπαρχει ο κανον 17-55 αλλα ειναι πολυ ακριβος και οχι τοσο ανωτερος.

Ο κανον 24-105 ειναι καλος με τα συν και τα πλην στη χρηση του. Οπτικα εχω την εντυπωση οτι δεν θα σε απογοητευσει σε σχεση με τους παραπανω.

Ο 15-85 ειναι ο πιο πρακτικος απο ολους. Σε αποδοση θεωρω οτι θα εχει μικρη διαφορα. Μειονεκτημα το μεταβλητο διαφραγμα.

Δε νομιζω να υπαρχει κατι αλλο που να αξιζει (και να μη κοστιζει) ως αναβαθμιση του φακου σου στα χρηματα που ψαχνεις και σε ζουμ.

Προσωπικα, θα επελεγα τον 24-105, ειδικα αν ειχα μηχανη που ανεβαζε iso με αξιοπρεπεια:smash:...και ειδικοτερα αν τον εβρισκα καινουργιο απο κιτ, κοντα στο 600ρι (λιγο δυσκολο μου φαινεται ομως αυτο).

Διαβασα λιγα βεβαια για κριτικες,αλλα οσο να ναι αν ρωτησεις κιολς καπου,καλυτερα ειναι.

Καλο ειναι να ρωτας, περνεις ιδεες, αλλα καλυτερο ειναι να εξειδικευσεις οσο μπορεις τις απαιτησεις σου, ωστε να επιλεξεις τελικα αυτο που ψαχνεις εσυ.

Θα σε βοηθησει να μη χανεσαι σε κριτικες και να αποφασισεις πιο ευκολα και κυριως να μεινεις και ικανοποιημενος απο την επιλογη σου...