Φακοί Canon ΕF & EF-S mount

Re: Canon 15-85 - 24-105L

Καταλαβα.
Ευχαριστω παντως παρα πολυ ολους για τις απαντησεις σας και τις χρησιμες συμβουλες σας..

Re: Canon EF 85 f1,8 USM

Τώρα που τον έχεις κάποιο καιρό και τον έχεις μάθει, να σε ρωτήσω.. Αν δεν είχε AF, θα την πάλευες να εστιάζεις manual; Αν δεν κάτσει ο Sigma 50mm f1.4 λέω να πάρω τον Samyang 85mm f1.4 και ο μόνος μου προβληματισμός είναι η έλλειψη AF, καθώς γενικά έχω δει ότι σαν φακός "σκοτώνει".

Εγω προσωπικα οχι...τουλαχιστον στα 85mm (αν μιλας για εστιαση στο χερι και οχι σε τριποδο φυσικα).

Ενα θεμα που εχω, ειναι η ελλειψη σταθεροποιησης (αν ξαναπερνα φακο, θα πηγαινα στον 100ρη μακρο με το is αντι του 85).

Αν δεν κανω το κλικ γρηγορα, με το που βαζω τη μηχανη στο ματι, αρχιζει να τρεμει η εικονα απο το σκοπευτρο, οποτε αν εχω να κανω και χειροκινητη εστιαση, τα πραγματα δυσκολευουν.

Επισης ο δακτυλιος εστιασης του συγκεκριμενου ειναι λιγο αποτομος, δηλαδη με ελαχιστη περιστροφη φευγει το φοκους εντελως, αρα θελει μικρομετρικη ρυθμιση... αυτο ομως, εξαρταται απο τον εκαστοτε φακο (η ευαισθησια του δαχτυλιδιου εστιασης).

Ειναι 85ρης, αρα σε κροπ μηχανη ειναι λιγο μακρυς... αρα και το θεμα σου, ειναι σε καποια αποσταση... αρα θελει και καλη οραση, ωστε να εστιασεις σωστα, ειδικα αν δεν υπαρχει κατι να σε βοηθησει, πχ καμμια πινακιδα με γραμματα, αλλα μονο επιφανειες... αν δε, εισαι και στο 1,8 με μικρο βαθος πεδιου (ποσο μαλλον στο 1,4 του σαμγιανγκ) τα πραγματα δυσκολευουν κι αλλο... και δεν μιλαω για περιπτωσεις οπου το φως δεν ειναι αρκετο... εκει μαλλον θα υπαρχει μεγαλυτερο προβλημα.

Εν ολιγοις, στον δικο μου, δοκιμασα τη χειροκινητη εστιαση, περισσοτερο για να δοκιμασω το φουλ μανιουαλ ταιμ που εχει... ωστοσο το βρηκα δυσκολο (για τους παραπανω λογους) συν του οτι δεν διαπιστωσα διαφορα ακριβειας σε σχεση με την αυτοματη εστιαση...

Απο τη μικρη εμπειρεια μου με αυτον τον φακο, μαλλον δεν θα τον αγοραζα αποκλειστικα χειροκινητο. Αντιθετως εως τα 50mm (ισως και λιγο παρακατω σαν τον voigtlander 40 που κοιτουσα παλιοτερα) θα το δοκιμαζα. Αλλωστε περιμενω τον 35ρη σαμγιανγκ 1,4.

Τα περισσοτερα που σου γραφω βεβαια, νομιζω, ειναι θεματα τεχνικης, οποτε ισως να μην ειναι αποτρεπτικα για σενα.

Ειναι ομως θεματα που τα αντιμετωπισα και δεν τα διαβασα πουθενα απο οσους δουλευουν με χειροκινητους. Μαλλον εγω ειμαι ο στραβος:violent-smiley-030:

Αν και οσοι ασχολουνται με χειροκινητη εστιαση ειτε πανε εως τα 50mm ειτε δουλευουν αποκλειστικα με τριποδο.

Δεν ξερω αν σε βοηθησα καθολου...

Τον σαμγιανγκ 85 1,4 τον εχει ο Tασος (send). Aν διαβασει το θεμα, ισως μας πει πως τον χρησιμοποιει και αν αντιμετωπιζει καποιο προβλημα...

Παντως απο την αποδοση του οπτικα, νομιζω, ειναι υπερευχαριστημενος...

Re: Canon EF 24-70 f/2.8L II

Τυπογραφικο λαθος ή εχουμε επιτελους rebirth.

2470ii.jpg

http://www.canonrumors.com/

Δεν βλεπω σταθεροποιηση παντως....

The ultimate Canon lens!!!

Ήρθε η ώρα για τον απόλυτο φακό... :award:

Attachments

• Photo ΓŽΕ“ΓŽΒ±ΓΒ 23, 12 34 42.jpg
    Photo ΓŽΕ“ΓŽΒ±ΓΒ 23, 12 34 42.jpg
    37.1 KB · Views: 113
Re: THE ULTIMATE CANON LENS!!!

Τον έχεις κακομεταχειριστει όμως ....... ;)

Re: THE ULTIMATE CANON LENS!!!

Η υγρασία του χώρου φταίει !!

Σωστά, το ότι είναι υδρόψυκτος (βλέπε σωλήνα) δεν σημαίνει ότι πρέπει να εκτίθονται και τα εξωτερικά μέρη...

Απάντηση: THE ULTIMATE CANON LENS!!!

Το άσπρο κουμπί κάτω κάνει κάποιο είδος reset ?

Εδω ειναι στο 3,2. Ηλιοφανεια, απογευματακι... βεβαια ο ορισμος του κοντραστ και των ακμων...

100%

7aee3878352fcacd327fbd2e0981ec6131efe7663a06cd53276d116dbf2301066g.jpg

200% +

0dba90bcd5fbf19645a3045e98c6e81511438adf444f3d6561f076a1ae0aeef36g.jpg

Το θεμα ειναι οτι αυτο το πραγμα δεν διορθωνεται με επεξεργασια... και δεν ξερω αν υπαρχει αλλος τροπος περα απο το κλεισιμο (ποσο κλεισιμο ομως? πανω απο 3,2?) ωστε να το ελατωνεις κατα τη ληψη...

Ηλία τα σύγχρονα σώματα το διορθώνουν αυτόματα σε jpg και σε raw (τουλάχιστον αυτό συμβαίνει με τις NIKON D3/D3S/D700/D300/D300S/D7000).

Αν διορθωνεται μεσα στη μηχανη ομως Βλαση μετα τη ληψη, γιατι να μη διορθωνεται και με φωτοσοπ?

Εγω νομιζω, οτι η φτηνη τιμη του συγκεκριμενου φακου οφειλεται και στην ελλειψη καταλληλων επιστρωσεων ή κρυσταλλων για την αντιμετωπιση του φαινομενου... εν ολιγοις, κοιταξαν μεν άλλα χαρακτηριστικα αλλά το συγκεκριμενο ελατωμα το παρεβλεψαν...