Φακοί Canon ΕF & EF-S mount

Re: Canon EF 28 f1,8

ρε παιδια η 2.8 εκδοση τι λεει σαν ευκρινεια ? για τοπια με την 5αρα τον θελω

δεν είναι καλύτερος από τους αντίστοιχους ζουμ της CANON και εκείνων των άλλων κατασκευαστών (δηλ. των CANON 24-70, 24-105, 17-40, 16-35) στο ίδιο εστιακό μήκος.

ρωταω γιατι λεω να παω honeymoon και θα ηθελα ενα καλο ευρυγωνιο φακουδακι περα απο τον 35αρη flekrogon ,αλλα και σχετικα οικονομικο .
υπαρχει καμια προταση ?

ρωταω γιατι λεω να παω honeymoon και θα ηθελα ενα καλο ευρυγωνιο φακουδακι περα απο τον 35αρη flekrogon ,αλλα και σχετικα οικονομικο .
υπαρχει καμια προταση ?

Zuiko OM 28mm
Χειροκίνητος μεν, φάκαρος δε!
Τιμές από 60 ευρώ ο 28/3.5 και από 80 ο 28/2.8

υπαρχει καμια προταση ?

Asahi Takumar 28/3.5. Πολύ μικρός, εξαιρετική απόδοση από ανοικτός. 24ρης Νικκορ 2.8. 20ρης MIR20M.
Όλοι πολύ καλοί στο FF.

Δεν τον εχω φορεσει ακομα. Τα ακρα του παντως σε κροπ μεχρι το 2.2 υστερουσαν εμφανως.

οπως σας ειπα τον θελω για τοπια οποτε θελω να ειναι ευκρινεις και να εχει και καλο κοντραστ .

με το φοκους μην με ρωτας !... στην 5αρα δεν εχω κανεναν αυτοματο φακο ειναι ολοι μοντουρα μ42 .οποτε το κατεχω το αθλημα

Απάντηση: Re: Canon EF 28 f1,8

οπως σας ειπα τον θελω για τοπια οποτε θελω να ειναι ευκρινεις και να εχει και καλο κοντραστ .

Τον 28ρη Takumar τον δοκίμασες; Είναι εξαιρετικός σε αυτό το εστιακό μήκος και τόσο μικρούλης! Έχω δύο από δαύτους, τον Super και τον S-M-C. Τι το θέλεις το 1.8 για τοπία;

Όλοι οι φωτεινοί primes για SLR μηχανές σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν χωρίς την προυπόθεση να είναι sharp σε όλα τα διαφράγματα και σε όλο το καρέ. Επομένως το βλέπω πολύ χλωμό ένας φακός 28/1.8 να είναι καλύτερος από τον αντίστοιχο 24-70 2.8 της CANON για τοπίο.

Από το -σχεδόν- αξίωμα ξεφεύγουν αρκετοί φακοί της LEICA M, φακοί της CONTAX G (δηλ. ZEISS), δηλ. τηλεμετρικής σχεδίασης, και λιγότεροι πολλοί λιγότεροι των PENTAX/CANON/NIKON/CONTAX RTS. Μάλιστα αυτοί οι φακοί δεν είναι αυτοί με τα πιο ανοιχτά διφράγματα.

Π.χ. ο NIKKOR AIS 20 3.5 είναι καλύτερος από τον AIS 20 2.8, O AIS/AF/AFD 24/2.8 καλύτερος από τον AIS 24/2, ο AF/AFD 50 1.8 καλύτερος από τον AF/AFD 50/1.4. Κι ο CANON 50 1.0 χειρότερος από τον CANON 50 1.4 σε απόδοση overall.

Μάλιστα και στις τηλεμετρικές, μέχρι την πιο πρόσφατη γενιά οi SUMMICRON 28/35/5/50 2.0 ήταν καλύτεροι στα άκρα σε σχέση με τους SUMMILUX 50/35 1.4. Φυσικά εκεί έπαιζε ρόλο και η σχεδίαση (π.χ. οι biogon αν δουλευτούν σωστά σκοτώνουν όλα τα συναφή, οι planar είναι καλύτεροι από τους tessar).

Απάντηση: Canon EF 28 f1,8

Οι γρήγοροι 24ρης και 35ρης της Νίκον πάντως (1.4) είναι σαφώς καλύτεροι από τις αργές εκδόσεις των φακών (2.8 και 2.0). Βέβαια οι τελευταίες είναι πιο παλιάς σχεδίασης, και φυσικά υπάρχει και το θέμα του αστρονομικού κόστους των γρήγορων.

Για να πω την αλήθεια, τις προάλλες που φωτογράφιζα αστέρια σε μεγάλες εκθέσεις, από τον φ/2.8 φακό μου τον οποίο έκλεινα στο φ/4 για να έχω καλύτερη ποιότητα και στα άκρα (και να μην βινιετάρει ασφαλώς), δεν θα με χαλούσε καθόλου να έχω έναν 24ρη φ/1.4 ώστε να τον κλείσω στο φ/2 και να έχω και καλύτερη ποιότητα, και 2 στοπ κέρδος, το οποίο μεταφράζεται σε κατέβασμα της ευαισθησίας από το 800 στο 200 ή σε μείωση της έκθεσης, από τα 4 λεπτά στο 1.

Re: Απάντηση: Canon EF 28 f1,8

Οι γρήγοροι 24ρης και 35ρης της Νίκον πάντως (1.4) είναι σαφώς καλύτεροι από τις αργές εκδόσεις των φακών (2.8 και 2.0). Βέβαια οι τελευταίες είναι πιο παλιάς σχεδίασης, και φυσικά υπάρχει και το θέμα του αστρονομικού κόστους των γρήγορων.

Για να πω την αλήθεια, τις προάλλες που φωτογράφιζα αστέρια σε μεγάλες εκθέσεις, από τον φ/2.8 φακό μου τον οποίο έκλεινα στο φ/4 για να έχω καλύτερη ποιότητα και στα άκρα (και να μην βινιετάρει ασφαλώς), δεν θα με χαλούσε καθόλου να έχω έναν 24ρη φ/1.4 ώστε να τον κλείσω στο φ/2 και να έχω και καλύτερη ποιότητα, και 2 στοπ κέρδος, το οποίο μεταφράζεται σε κατέβασμα της ευαισθησίας από το 800 στο 200 ή σε μείωση της έκθεσης, από τα 4 λεπτά στο 1.

Φυσικά δεν μιλούσα για Primes που σχεδιάστηκαν μετά το 2008-2009 με την προοπτική των 30 μεγα + και του ψειρίσματος σε 100% στην οθόνη από μερικά εκατομμύρια χρήστες. Φυσικά τόσο αυτοί, όσο και οι zeiss primes και οι νέοι φακοί της canon βρίσκονται σε άλλο επίπεδο, όχι τόσο σε απόλυτη ανάλυση, αλλά σε καλή απόδοση στα πέρα άκρα...

Και φυσικά δεν νομίζω ότι έχουμε κάποιον μεταξύ μας που να μπορεί να δώσει 1500+ ευρώ για να μπει σε λίστα αναμονής για τέτοιους φακούς. Εγώ μπορώ να φθάσω μέχρι τον SAMYANG 35.

Δεν τον εχω δουλεψει σχεδον καθολου τον 28ρη, αλλα απο το λιγο που ειδα, κυριως στην οθονη της μηχανης, σε θεματα τυπου τοπιου, κοινως καλυβια, εκκλησακια, πολυκατοικιες και τα συναφη με διαφραγματα εως f8 παιζει να ειναι και δυο κλικ κατω απο τον 85ρη (αν σου λεει κατι) σε ευκρινεια...

Προς το παρον τον χαρακτηριζω ως light gather (που λενε και στο χωριο μου) και με βολικο -για μενα- εστιακο μηκος.

Χρωματα και κοντραστ, δεν γνωριζω...:Banane0:

Re: Απάντηση: Canon EF 28 f1,8

Και φυσικά δεν νομίζω ότι έχουμε κάποιον μεταξύ μας που να μπορεί να δώσει 1500+ ευρώ για να μπει σε λίστα αναμονής για τέτοιους φακούς. Εγώ μπορώ να φθάσω μέχρι τον SAMYANG 35.

Για τον 35ρη δεν θα 'λεγα όχι. Όπως και για τον 14ρη. Κάποια στιγμή ίσως τους πάρω. Αν και σκέφτομαι πλέον σε λογική κιτ και συνδυασμών που μπορώ να κουβαλώ μαζί μου. Σε αυτή ένας ζουμ είναι μάλλον προτιμώτερος, πχ ο Τοκίνα 16-28 ή ο 17-35/4 που ανακοίνωσαν.

Canon EF 70-210 mm f/3.5-4.5 USM

http://www.traumflieger.de/objektivtest/open_test/canon_70_210_35/canon_70_210_35_usm.php

Σκεφτομαι να αγορασω αυτον τον Φακο διοτι αγορασα την ΚΑΝΟΝ 600 Δ και μου φαινεται καλη περιπτωση διοτι :
α) αρχιζει το διαφραγμα απο 3,5 και τελειωνει στο 4,5 !

β) εχω διαβασει παντου στο διαδυκτιο και δει πολυ καλα σχολια και φωτος δειγματα !

γ) τον βρισκεις ΠΟΛΥ δυσκολα πλεον αλλα και σχετικα φτηνα 150 εως 200 ευρω ...

τον εχει καποιος να μας πει εμπειριες ;;

Re: Canon EF 70-210 mm f/3.5-4.5 USM

αναλόγως βέβαια τι χρήση θα του κάνεις, ίσως και ν αμην χρειάζεται κιόλας το IS.
αλλά όταν είσαι με ανοιγμένο τον φακό στα 210, πόσο σταθερό χέρι μπορείς να έχεις?

Απάντηση: Canon EF 70-210 mm f/3.5-4.5 USM

ειναι 1 κλικ πιο ανοιχτος απο τα μοντελα των 5,6 !

στο 5,6 το το ΙΣ χρειαζεται ! αλλα αυξανεται η τιμη !

εχω γενικα βρει τροπο να σταθεροποιω αρκετα τα χερια μου σε τελε φαση!
δεν με προβληματιζει το κουνημα ....

αυτο που μου αρεσει ειναι η εστιαση USM η οποια ειναι πολυ γρηγορη !

η εστιακη αποσταση σε κροπ σωμα ειναι ιδανικη στα 210 μμ γινεται 300αρης + σε σωμα κροπ !