Φακοί Canon ΕF & EF-S mount

Απάντηση: Canon 70-200 f4 IS USM

πρέπει να είναι εξαιρετικός!

Αλήθεια, τραβάς περισσότερες φωτό με tele? το ρωτάω γιατί σε σχέση με τον 17-50 η τιμή του 70-200 είναι...πολλαπλάσια!

Συνήθως συμβαίνει το αντίθετο!

Καλορίζικος!

Re: Canon 70-200 f4 IS USM

OK Γιάννη, πάρε και την 550 να ειμαστε πάτσι :p

Καλορίζικος.

(άντε να παρεις και extender :p)

Re: Canon EF 24-70mm f/2.8L

Λοιπον Ντινο επειδη με απασχολησε η περιπτωση του φακου που θελεις και μιας και δεν προκειται να περασεις σε FF σωμα πιστευω οτι η καλυτερη περιπτωση για σενα ειναι ο Tamron SP AF17-50mm F/2.8 XR Di-II VC LD Aspherical .

Eιναι φωτεινος , ΕΧΕΙ σταθεροποιηση, εξαιρετικα οπτικα στοιχεια και κανει κατι λιγοτερο απο 500 ευρω.

Ειναι κριμα να φορτωθεις το γουρουνι τον 24-70 και να σου λειπουν χρησιμα εστιακα μηκη.

Επισης αν ποτε αποφασισεις να περασεις στο FF δεν θα μετανοιωνεις για τα 1200 ή τα 800 που εδωσες για εναν φακο της Canon ή εστω εναν μεταχειρισμενο αλλα θα εχεις να διαχειριστεις εναν μεσαιου κοστους φακο και θα μπορεις τοτε να αγορασεις εναν φακο νεωτερης γενιας.

Μονοδρομος για μενα ο ταμρον . Μεγεια σου :D

Καλορίζικος, είναι απίθανος φακός, τον έχω περί τους 2 μήνες και κάθε φορά που τον δουλεύω, αναρωτιέμαι πως είναι δυνατόν να βγάζει τόσο καθαρές φωτογραφίες.

Τώρα για το IS λένε (γράφουνε) ότι καλο θα είναι σέ λήψεις που κρατάνε το κλείστρο ανοιχτό για πολύ (δηλαδή ως επί το πλείστον με χρήση τριπόδου), να το απενεργοποιείς. Τώρα έγω στην πράξη δεν είδα διαφορές.

Δοκίμασε πορτρέτα μεγάλο zoom, και ανοιχτό διάφραγμα και θα εντυπωσιαστείς απο το bokeh. κοίτα μονο το background να είναι σε αποσταση απο το μοντέλο σου για καλύτερα (φλουταρισμένα) αποτελέσματα.

Απάντηση: Canon EF 24-70mm f/2.8L

Ο 2.8 είναι 2.8.
Το κρύσταλλο δέν υποκαθίσταται.
Γνώμη μου είναι οτι, οι υπερδιπλάσιες τιμές των "μαμά" φακών 2.8 σέ σύγκριση με φακούς 2.8 τρίτων κατασκευαστών, δέν είναι τυχαίες.

Μιά λήψη με τον Nikkor 24-70 /2.8, @f/2.8. Στη σωστή απόσταση, τίποτε πίσω δέν είναι τόσο φλουταρισμένο ώστε να μή διακρίνονται λεπτομέρειες, εφόσον ο φωτογράφος δέν ήθελε να βγεί φλουταρισμένο.
DSC_3213.JPG

http://lh5.ggpht.com/_ptTqtgnPdx0/TBCEUBAMW_I/AAAAAAABbXQ/qLap_MCHTfo/DSC_3213.JPG

Με μόλις f/4, δέν θα υπήρχε το ίδιο αποτέλεσμα.

Υπ' όψιν οτι, η οξύτητα είναι πολύ κατεβασμένη, μόλις στη 2η απο 9 θέσεις.

+1 και απο μενα για τον Tamron SP AF17-50mm F/2.8 XR Di-II VC LD Aspherical :2thumb22sup:

πριν λιγο καιρο ελεγα οτι θα τον χτυπησω αντι του Canon EF-S 17-55 2.8 IS αλλα τελικα παω σε FF οποτε το ξανασκεφτηκα...

Λοιπον Ντινο επειδη με απασχολησε η περιπτωση του φακου που θελεις και μιας και δεν προκειται να περασεις σε FF σωμα πιστευω οτι η καλυτερη περιπτωση για σενα ειναι ο Tamron SP AF17-50mm F/2.8 XR Di-II VC LD Aspherical .

Eιναι φωτεινος , ΕΧΕΙ σταθεροποιηση, εξαιρετικα οπτικα στοιχεια και κανει κατι λιγοτερο απο 500 ευρω.

Ειναι κριμα να φορτωθεις το γουρουνι τον 24-70 και να σου λειπουν χρησιμα εστιακα μηκη.

Επισης αν ποτε αποφασισεις να περασεις στο FF δεν θα μετανοιωνεις για τα 1200 ή τα 800 που εδωσες για εναν φακο της Canon ή εστω εναν μεταχειρισμενο αλλα θα εχεις να διαχειριστεις εναν μεσαιου κοστους φακο και θα μπορεις τοτε να αγορασεις εναν φακο νεωτερης γενιας.

Μονοδρομος για μενα ο ταμρον . Μεγεια σου :D

Ευχαριστω Ναθ για την αμεση ανταποκριση.

Τον canon τον ξεχναω στα σιγουρα, μιας και εχθες "προεκυψε αλλαγη ελαστικων" (1200 ευρω), αναγκη μεγαλυτερη απο τον φακο.....

Βλεπω πλεον tamron... :D

Ευχαριστω Ναθ για την αμεση ανταποκριση.

Τον canon τον ξεχναω στα σιγουρα, μιας και εχθες "προεκυψε αλλαγη ελαστικων" (1200 ευρω), αναγκη μεγαλυτερη απο τον φακο.....

Βλεπω πλεον tamron... :D

Δεν εχεις κανεναν λογο αφου η Ταμρον εχει και μοντελο με σταθεροποιηση να πας στον διπλασιας αξιας Canon.

Ας μας πει και ο γκουρου των φακων την αποψη του αλλα αυτος εχει μετοχες στην Tamron :D

Πάντως απο τη χρήση του 24-105 έχω να πω τα εξής:
1) Το 24 είναι αρκετά wide ακόμα και σε crop sensor. Μόνο αν θες φωτογάφηση τοπίου κλπ θα σου δημιουργήσει πρόβλημα. Ακόμα και μέσα στο σπίτι, με ένα βήμα πιο πίσω το βολεύεις.
2) Είναι πολύ βολικός γιατί με το μεγάλο ζουμ δε χρειάζεται να αλλάζεις συνεχώς φακούς. Άρα (όπως έχω και εγώ) παίρνεις μια τσάντα που χωράει ίσα-ίσα την 40D και τον φακό και έτσι έχεις μαζί σου μια SLR με έναν αξιοπρεπέστατο φακό με ανθρώπινες διαστάσεις συνόλου (άρα και περισσότερες πιθανότητες να πάρεις την SLR σε ταξίδι)
3) Είναι φτηνότερος από τον 24-70.
4) Οπτικά πιστεύω ότι είναι πολύ κοντά με τον 24-70 και μέχρι στιγμής δε μου έχει δημιουργήσει πρόβλημα το f4. "Τσιμπάς" μια ιδέα το ISO και είσαι ΟΚ

Να σας πω το πραγματικό μου πρόβλημα με τον 24-105? Ότι μετά από λίγο καιρό απέκτησα τον 70-200 f4 L IS και άρχισα να συγκρίνω τα αποτελέσματα. Δεν κέρω τι δουλειά έχουν κάνει στον tele αυτόν, αλλά υπάρχει διαφορά στην οξύτητα.

Συμπερασμα: ο ιδανικός φακός είναι με το range του 24-105, με την φωτεινότητα του 24-70 και με την οξύτητα του 70-200. Ζητάω πολλά γιατρέ μου;

Εχω κι εγω τον 24-105 και ειμαι πολυ ευχαριστημενος.
Ειναι φορες βεβαια που θα ηθελα το 2.8 αλλα ενταξει, δεν μπορεις να τα εχεις ολα.
Οσον αφορα οξυτητα, εχει αρκετη , δεν μου λειπει, ας ειναι καλα και το photoshop.

Να σου δώσω όμως και μια γνώμη του τι θα έκανα σήμερα αν αγόραζα φακό. Θα πήγαινα σε έναν TAMRON (ή SIGMA) 17-5x ώστε να έχω εγγυημένο wide (κακό δεν κάνει), καλό range για workaround φακό και καλή τιμή για αρχή. Θα έκανα το κέφι μου μέχρι να καταλάβω - επιβεβαιώσω - ότι θέλω το κάτι παραπάνω. Και τότε θα πήγαινα σε FF με τον καινούργιο 24-70 (ο οποίος αναμένεται να βγει, αλλά θα κοστίζει). Ελπίζω να βοήθησα.

και εγώ θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή είναι ο καλύτερος ζουμ φακός της canon. Και δεν είναι και ο ακριβότερος. Πολύ καλή αγορά και από τα κομμάτια του εξοπλισμού που πάνε πρικα για το παιδί...

Τον νέο 2.8 δεν τον έχω δει/δοκιμάσει από κοντά. Ενδεχομένως να είναι το ίδιο καλός ή καλύτερος. Πάντως o f4 IS είναι αρκετά φτηνότερος, αρκετά ελαφρύτερος με εξαιρετικό 4-stop stabilasation. Ένας ερασιτέχνης (με ανησυχίες όμως για την ποιότητα της φωτογραφίας που βγάζει) δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω για τηλεφακό. Με τον f4 "κλείνει"

Τον νέο 2.8 δεν τον έχω δει/δοκιμάσει από κοντά. .... Πάντως o f4 IS είναι αρκετά φτηνότερος, αρκετά ελαφρύτερος με εξαιρετικό 4-stop stabilasation. .... Με τον f4 "κλείνει"

Aπλα εγραψες πριν "ότι αυτή τη στιγμή είναι ο καλύτερος ζουμ φακός της canon.(ο f4)....
Kατι που νομιζω πως δεν ισχυει απολυτα.
Αν βαζουμε και τιμη κτλπ κ αλλα κριτηρια μεσα τοτε ειναι διαφορετικα τα πραγματα.Δεν ειναι ο καλυτερος, αλλα καλυτερος απο τους... η μεταξυ των...ταδε φακων.