Φακοί Canon ΕF & EF-S mount

Re: Aπορια:Canon EF 70-200mm f/4L IS USM---Canon EF 70-200mm f/2.8L IS USM

Δεν ειπα οτι σαμποταρεις τον φακο μιας που αυτο δεν μπορω να το ξερω 100% απλα ειπα αν καποιος θελει να το σαμποταρει δεν ειναι δυσκολο .
Θα με κανεις ομως να νομιζω οτι σαμποταρεις φακους μιας που εχεις κανει και αλλα τεστ με παραξενα παρομεια πραγματα.

Με ανακαλυψες. Σαμποταρω φακους της Canon για να ωφεληθει η ..........Canon.

:flipout: :flipout:

Επιμενω και αν εχω ευκερια συντομα θα κανω και εγω τεστ στον 70-200 2.8 και ειμαι απολυτα σιγουρος οτι στο φ/4 δεν ειναι θολος οπως τα δειγματα σου εδω παω στοιχημα ακομη και με ταμρον και σιγμα θα εβαζα οτι το φ/4 δεν ειναι τοσο χαλια.

Aν κανεις τεστ για να το βαλεις εδω μεσα να ειναι για τους 2 Canon. Οχι για αλλους φακους. Για αυτους συζηταμε μην το ξεχνας.

Ναι κανον φακος θα ειναι ειτε στην μαρκ 2 η στην 3 ,

Αν ενας φακος εχει εστιακο μηκος 200 πανω απο 1/200 ειναι ασφαλες η αποδοση του αυτο ομως και παλι δεν δινει καμμια εγγυηση οτι ειναι και στο μεγιστο.
Οσο για το IS - VR και λοιπα απλα ειναι μια βοηθεια δεν αποτρεπουν την ζημια παρα ενα κοματι να περνα εστω προσιτα . δεν σωνεσαι με λιγα λογια με κανενα VR .

Αν ενας φακος εχει εστιακο μηκος 200 πανω απο 1/200 ειναι ασφαλες η αποδοση του αυτο ομως και παλι δεν δινει καμμια εγγυηση οτι ειναι και στο μεγιστο.
Οσο για το IS - VR και λοιπα απλα ειναι μια βοηθεια δεν αποτρεπουν την ζημια παρα ενα κοματι να περνα εστω προσιτα . δεν σωνεσαι με λιγα λογια με κανενα VR .

Μεχρι τωρα ξεραμε οτι η συμπεριφορα ενος φακου εξαρταται απο το διαφραγμα που χρησιμοποιειται.

Σημερα μαθαμε οτι ρολο στην οπτικη αποδοση παιζει και το κλειστρο !!

Μονο που το κλειστρο ξερεις δεν ειναι στον φακο επανω....

Και οτιδηποτε ΔΕΝ ειναι στον φακο δεν επηρεαζει την οπτικη αποδοση αυτου.

Απάντηση: Aπορια:Canon EF 70-200mm f/4L IS USM---Canon EF 70-200mm f/2.8L IS USM

Συγγνώμη για τη δημόσια επέμβασή μου αλλά...

Με δημόσιες εκατέρωθεν αντιμαχίες θεωρώ οτι δέν προάγεται το υπο κρίσιν αντικείμενο του θέματος.

Μου θυμίζετε κάτι σάν Βαρώτσο - Παπαζάχο κλπ όπου, ο κοινός πολίτης δέν μπορεί να βγάλει άκρη.

Παρακαλώ τους Συντονιστές, αφού προηγουμένως ηρεμήσουν τα πνεύματα εδώ, να διαγράψουν το μήνυμά μου αυτό ως ουδεμίαν έχον σχέση με το θέμα (που ελπίζω να καθαριστεί επίσης και να μείνει για τους επόμενους) .

@Pixelfun, όσες εμπειρικές γνώσεις κι άν διαθέτεις, σου διαφεύγουν δυό πράγματα:

α) Δέν ξέρεις εκ των πραγμάτων τις γνώσεις του άλλου με τον οποίον διαφωνείς. Ίσως... αυτά που γράφει να είναι η δουλειά του. Ίσως επίσης να είναι τόσο καταξιωμένος στον επαγγελματικό χώρο του ώστε, μάλλον για να μας διδάξει βρίσκεται εδώ κι όχι για να μάθει απο οιονδήποτε απο όλους μας.

β) Καταφέρεσαι κατά Συντονιστού Κατηγορίας. Όσο δίκιο κι άν έχεις, το χάνεις με τον τρόπο που εκφράζεσαι.
Άν είχες ποτέ καμμιά σχέση με Στρατό, μπορείς ν' αντιληφθείς τί θέλω να σου πώ.

Φιλικά και με μεγάλη εκτίμηση και στούς δυό σας,
Γρηγόρης.

Απάντηση: Re: Aπορια:Canon EF 70-200mm f/4L IS USM---Canon EF 70-200mm f/2.8L IS USM

Το τεστ που εκανες δεν μας εξηγησες τι τριποδο και κεφαλη εκανες χρηση . Επισης δεν μας ειπες αν ειχες το VR ενεργο στο τριποδα η οχι .
Σε ενα τεστ ολα πρεπει να εξηγουντια αναλυτικα και με πληρως εξιφ κυριος οτααν χαντακωνουμε ενα ακριβο καλο φακο.

Για να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις θελω να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα.
Δεν έγινε κανένα τεστ γιατί δεν υπήρχε καθόλου χρόνος.
Ο Kosh 2 φωτογραφίες τράβηξε για να δεί τι παίζει μεταξύ των φακών.
Χρησιμοποίησε τρίποδο και έκανε χρήση του Life view.
Την επόμενη βδομάδα θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ένα αναλυτικό συγκριτικό.

Re: Απάντηση: Re: Aπορια:Canon EF 70-200mm f/4L IS USM---Canon EF 70-200mm f/2.8L IS

.
Ο Kosh 2 φωτογραφίες τράβηξε για να δεί τι παίζει μεταξύ των φακών.
Χρησιμοποίησε τρίποδο και έκανε χρήση του Life view.

Οχι Life view δεν ειχα Νικο.

Re: Απάντηση: Aπορια:Canon EF 70-200mm f/4L IS USM---Canon EF 70-200mm f/2.8L IS USM

Με δημόσιες εκατέρωθεν αντιμαχίες θεωρώ οτι δέν προάγεται το υπο κρίσιν αντικείμενο του θέματος.

Μου θυμίζετε κάτι σάν Βαρώτσο - Παπαζάχο κλπ όπου, ο κοινός πολίτης δέν μπορεί να βγάλει άκρη.

Ισως κουραζουμε αλλα οταν ενας συνομιλητης κατηγορει καποιον αλλον οτι :

Θα με κανεις ομως να νομιζω οτι σαμποταρεις φακους μιας που εχεις κανει και αλλα τεστ με παραξενα παρομεια πραγματα.

Toτε η θα πρεπει να το αποδειξει η θα πρεπει να ανακαλεσει και να ζητησει συγνωμη.

Επισης να μας απαντησει αν ξερει να διαβαζει τις μετρησεις του περιοδικου Photozone και αν και αυτοι προσπαθουν να σαμποταρουν τον φακο της Canon για να προαγουν εναν αλλον Canon.......

Απάντηση: Aπορια:Canon EF 70-200mm f/4L IS USM---Canon EF 70-200mm f/2.8L IS USM

O φιλος 'pixelfun' δεν νομιζω πως θελει να κατηγορησει κανεναν εσκεμενα οτι σαμποταρει φακους ή οτι ειναι εγκαθετος οποιασδηποτε εταιρειας....:argue:

Απλα περα απο την αδιαμφησβήτητη εμπειρια του -οπου καλο ειναι να την εκμεταλλευτουμε ολοι μας-ο ανθρωπος ειναι μονιμος κατοικος Αμερικης και ειναι φυσικο να υπαρχει προβλημα εκφρασης στον γραπτο λογο.

Ας ειμαστε επιεικεις λοιπον απεναντι του και περιμενω και εγω με ενδιαφερον την απαντηση του στα ερωτηματα του φιλου kosh :grinning-smiley-043

Last edited:

Συνηθως ολοι αυτοι οι 70-200 αποδιδουν στο μεγιστο στο 5.6 ετσι λοιπον και τον φ/4 να εχει καποιος σε στουντιο θα αρχισει να τραβα με τουλαχιστο λιγοτερο 5.6 .
Αν καταλαβες το νοημα μου με αυτο που εκανες παραθεση εδω ο 70-200 2.8 γινεται φ/4 αλλα ο 70-200 φ4 ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ Φ/2.8 ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΑΤΟΥ ΣΕ ΣΠΟΡΤ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΣΕ ΧΑΜΗΛΟ ΦΩΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΒΑΛΕ .

Την επομενη φορα που θα γινει πιο λεπτομερες τεστ θα γινει σε πολλα διαφραγματα αλλα και εστιακα μηκη.

Για του ατου του 2.8 σε σκοτεινο συμφωνω. Αλλωστε καποιο πλεονεκτημα πρεπει να εχει με τοσα λεφτα που εχει παραπανω.

Γιώργο, μπορείς να μας δώσεις το λίνκ του προσωπικού σου μπλόγκ;
Δέν πιστεύω να είναι ή να το θεωρείς απόρρητο; !!

Οταν παιρνεις δαχτυλιδι στην κοπελα, ειθισται να σου παιρνει ρολοι.

Εγω θα ειμαι πιο τυχερος.

Θα μου παρει τον 70-200 f/4 is.

Αρραβωνιασου την σβελτα!!!

Και στον γαμο ζητα τον 24-70 τον καινουργιο !!!

Αντε καλα στεφανα και καλες ληψεις.

ΧΑΧΑΧΑ

Εγω τωρα θα κανω τον κακο...."πουλας το κορμι σου για ενα φακο?"
Περα απο την πλακα και το προβλεπομενο πειραγμα σε αυτες τις περιπτωσεις σου ευχομε τα καλυτερα.
Παντος μια και θα σου παρει η κοπελα τον φακο δεν κοιτας και τον 2,8?
-bye--bye-

ΧΑΧΑΧΑ

Εγω τωρα θα κανω τον κακο...."πουλας το κορμι σου για ενα φακο?"

Αατα σαπια ....:flipout: για τον καινουργιο ζουμ της Νικον και εσυ θα το πουλαγες:flipout: (κι εγω γιατι οχι :D )

ΧΑΧΑΧΑ

Παντος μια και θα σου παρει η κοπελα τον φακο δεν κοιτας και τον 2,8?
-bye--bye-

Τι να τον κανει ? Δεν ειναι επαγγελματιας ...

Ασε που θα παρει ελαφρα καλυτερο φακο με λιγοτερο κοστος και κυριως το μισο βαρος...
Ασε και θα εχει και οικογειακα βαρη απο εδω και περα ....Οσο ελαφρυτερος τοσο το καλυτερο.:grinning-smiley-043

:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Τον νεο 70-200? Κατσε να τον δουμε πρωτα γιατι εχω καποιες-μικρες-επιφυλαξεις. Αν οντως ειναι τοσο απιθανος οσο και οι 14-24 και 24-70 τοτε θα 'πεσουνε σαγωνια'. Αλλα θελω να τον δω στη πραξη τι θα κανει κοντρα στον 'παλιο'.
Αν ειμαστε καλα και τον παρει κανενα μελος απο δω πανω τοτε θα τους τεσταρουμε side-by-side. Μεχρι τοτε κρατω μικρο καλαθι.
Η αληθεια ειναι οτι δεν με ενθουσιασαν τα MTF charts.
Οι πραγματικες 'αδυναμιες' του φακου αυτου ειναι δυο.....το ΟΧΙ και τοσο καλο VR που εχει (τουλαχιστον για τυπους σαν και μενα που πεινουν κουβαδες καφε καθε μερα...) και oι αντανακλασεις του ηλιου υπο ορισμενη γωνια....
Πιστευω οτι αυτο το κανανε αν κρινω απο την μορφη που εχει το hood του νεου που ειναι αρκετα πιο μικρο σε σχεση με τον παλιο.
(Πιθανον και η επιστρωση Ν που εχει να κανει δουλεια.)
Εγω εβαλα στο ματι αυτον καποια στιγμη στα επομενα 3-4 χρονια...
-bye-

Last edited by a moderator:

leonkoum τα link που έβαλες δεν παίζουν έχεις βάλει κάτι παραπάνω...
Για τον Canon μιλάει ο vasada.

vasada καλορίζικοι και οι δύο!!

leonkoum τα link που έβαλες δεν παίζουν έχεις βάλει κάτι παραπάνω...
Για τον Canon μιλάει ο vasada.

vasada καλορίζικοι και οι δύο!!

Φυσικα για τον Canon.
Eιμαι πεπεισμενος οτι ειναι εκ των κορυφαιων φακων (ανεξαρτητως εστιακου μηκους και μαρκας) ολων των εποχων. Και ακομα στα 1000+ ευρω ειναι value for money.

Aν μου τυχει και καλο κομματι.

Για τον f/2.8 δεν το σκεφτομαι λογω βαρους-μεγεθους.

Κατα τα αλλα ευχαριστω για τις ευχες...-bye-