Φακοί Canon RF mount

Re: Απάντηση: Φακοί Canon

Μοναδικός κι πανάκριβος.

https://www.bhphotovideo.com/c/comp...kon/BHitems/1119028-REG_520635-USA_755358-REG

Ο 11-24 είναι μοναδικός και ο καλύτερος φακός ultra-ultrawide στον κόσμο και θεωρείτε φτηνός με τα 2.699 δολάρια που ζητάει...

https://www.bhphotovideo.com/c/product/1119028-REG/canon_9520b002_ef_11_24mm_f_4l_usm.html

Re: Απάντηση: Φακοί Canon

Απότι φαίνεται είναι αυτο το 11mm με κάλυψη FF που τον κάνει εκτός απο μοναδικό και πανάκριβο (θυμάμαι σε συνέντευξη ο CEO της Sigma αυτόν ανέφερε οτι ζήλεψε απο τον ανταγωνισμό)

Eίναι πολύ μεγαλύτερη η δυσκολία και πολυπλοκότητα όσο πιο υπερευρυγώνια στοχεύουν οι σχεδιάσεις .. χαρακτηριστικό παράδειγμα το σετ των Sigma

- 12-24mm/f4.0 -> 1600$
- 14-24mm/F2.8 -> 1300$ !! .. 300$ πιο φτηνός παρ' όλλο που είναι f2.8 αντί f4.0 .. αλλά είναι 14mm αντί 12mm στο ευρυγώνιο ..

Re: Φακοί Canon

Ό,τι πιο ρίσκο να κουβαλάς φακό τύπου 11-24 .Δε βρίσκω το άρθρο που ένας τάρανδος έσπασε το μπροστινό στοιχείο του φακού φωτογράφου με τα κέρατα.

Re: Φακοί Canon

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Aν δεν ηταν τοσο κλειστο το μεταβλητο διαφραγμα θαταν πολυ ωραιο φακουδακι.

Απάντηση: Re: Φακοί Canon RF mount

αν ημουν επαγγελματίας ο συγκεκριμένος φακός θα ήταν μάλλον η πρώτη επιλογή μου μιας και το σύστημα θα το ξεκινούσα απο τον ευρυγώνιο,

σταθερό διάφραγμα f2.8 με σχετικά καλή απόδση σε όλες τις εστιακές που κορυφώνεται σε όλο το κάδρο σε f5.6, σταθεροποίηση για να δουλευει και συνδιαστικά με τα μελλοντικά σώματα R, γρήγορο AF, δέχεται φίλτρα απαραίτητο για τον ευρυγώνιο. Το flare είναι συνήθες στους ευρυγώνιους (σπάνια λείπει απο τα μειονεκτήματα αυτων των φακών) και η βινιέτα αντιμετωπίζεται έως ένα βαθμό με την επεξεργασία.

Oλοι αυτον τον φακο λιγουρευομσατε. Ειναι στα ιδια επιπεδα με τον EF 16-35mm F2,8 III που ηταν ο κορυφαιος ευρυγωνιος ζουμ της αγορας με δυνατοτητα βιδωτου φιλτρου. Και λιγο πιο ευρυγωνιος και με σταθεροποιηση bonus.

Re: Απάντηση: Re: Φακοί Canon RF mount

... και η βινιέτα αντιμετωπίζεται έως ένα βαθμό με την επεξεργασία.

Κώστα έχεις αντισώματα γιαυτό δεν σε ενοχλεί το -4,5ev ;) .. εννοώ το δοκίμασες, το πάλεψες και ξέρεις ..

.. Αλλά κανονικά αυτό το -4,5ev θα σήμαινε 20-25 φορές λιγότερο φως στις γωνίες

Τέτοια βινιέτα όμως όπως μας την αναφέρουν (-4,5ev !!!) είναι να σου σηκώνεται η τρίχα .. δεν αντιμετωπίζεται χωρίς παρατράγουδα (εμφάνιση θορύβου, μείωση ευκρίνειας). Δηλ μια σκοτεινή περιοχή που απέχει -7,5 stop απο το κάψιμο (στα όρια των μεσαίων και σκοτεινών τόνων) αν φάει και μια μείωση 4,5ev πάει στα -12,0 (στα όρια της δυναμικής περιοχής, ο θόρυβος είναι περισσότερος απο το σήμα)

Για να γίνει κατανοητό αυτό που λέω ασ πάρουμε το DR widget του Dpreview για την EOS R ..
https://www.dpreview.com/reviews/im...8&x=-0.070627054543101&y=-0.16646407830967122

Η μεσαία γκρί περιοχή με τα γράμματα είναι σε έκθεση -3,5 -4,0 -5,0 με M.O. -4.0 (για τα R, G, B, raw καναλια) .. τα γράμματα είναι άλλο 1/3 στοπ πιο κατω .. δηλ. κάπου 1 στοπ σκοτεινότερα απο το μέσο γκρί.

Βλέπουμε τι γίνεται με την υποέκθεση -6 στοπ ... που μας πάει συνολικά στα -10 στοπ .. αν είχαμε την Low Light φωτισμό τα πράγματα θα ήταν πολυ χειρότερα ..

Το θέμα είναι οτι μάλλον αυτή η μέτρηση των opticallimits / digital picture δεν είναι πραγματικά μέτρηση απώλειας φωτός αλλά μέτρηση αυτού που εμφανίζεται μετά την εφαρμογή της default καμπύλης κοντραστ (που διπλασιάζει - τριπλασιάζει την διαφορά)

Αν έχει κάποιος RAW flat field απο γνωστό μετρημένο φακό μπορούμε να μετρήσουμε απευθείας στα raw δεδομένα .. πιστεύω οτι μια μέτρηση απο opticallimits/digital picture στα 4ev θα δείξει το πολύ 3EV σε raw ..

Εγώ που είχα για 2 χρόνια τον EF 16-35 mm 1 2.8L III USM έχω να πω τα καλύτερα… Απίστευτος φακός!!!
Πιστεύω ότι και ο καινούργιος RF 15-35mm f2.8 L USM θα είναι αντίστοιχα καλός με μπόνους πιο ευρυγώνιος και με σταθεροποίηση…

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Φακοί Canon RF mount

Κώστα έχεις αντισώματα γιαυτό δεν σε ενοχλεί το -4,5ev ;) .. εννοώ το δοκίμασες, το πάλεψες και ξέρεις ..

...

Ένα καλό λογο είπα να γράψω για ένα φακό και μου βάλατε χέρι, ποτέ ξανά :flipout:

Θα σας πρήζω και εγώ με τα playmobil φακουδάκια που δεν χρειάζεται να κλείσω διάφραγμα για να ζωηρέψουν τα άκρα

Ηλία ειλικρινα δεν ξέρω πως κάνει την μέτρηση στην βινιέτα το optical limits , ελπίζω πράγματι η πραγματική βινιέτα του φακού να είναι ανεκτή γιατί σε λιγοστό φως θα υπάρχει όντως θεματάκι. Από ένα σημείο και μετά δεν σε σώνει η επεξεργασία και εδώ δεν μιλάμε για τηλεφακό όπου μερικες φορές είναι και καλοδεχούμενη.

Tην ίδια μέθοδο δείχνει να χρησιμοποιεί και το Digital Picture .. η Dxo που μετράει σε RAW βγάζει άλλο αποτέλεσμα (αυτό που θεωρώ και εγώ σωστό)
π.χ. για τον ef 16-35/f2.8 III που και αυτόν τον μετράνε στα -4,5ev ή το DxO δίνει 2,6

https://www.the-digital-picture.com...APIComp=0&Lens=1414&Camera=1221&LensComp=1073

Screenshot_2020-04-07 Canon EF 16-35mm f 2 8L III USM - DxOMark.png

γνωριζουμε αν η κανον θα δωσει φετος 50αρη ελαφρυ/φτηνο για το μη επαγγελματικο κοινο ?

ve10028rf_3.jpg

https://www.adorama.com/ve10028rf.h...x0Mo3E2Uki2kXSllwpDRQ0&utm_source=rflaid64393

Laowa 100mm f/2.8 2X Ultra Macro APO RF

word-image-3-768x398.png