Φακοί Canon RF mount

1747181248828.png

Pros​

• Size and Ergonomics
  • Manual De-clicked Iris Ring
  • Linear Focus Motor
  • Rear Filter Holder
  • Controlled Focus Breathing
  • Customizable Front Ring
  • Dust and Drip Resistant

Cons​

• No Stabilization :sneaky:

Τι να την κανεις αγαπη μου την σταθεροποιηση στα 20 χιλιοστα ?

1747181228451.png

Λογικα αυτος ο φακος θα γινει το holy grail των canon astrophotographers.​

Από ότι βλέπω ξεκίνησε να υπάρχει στο idealo de και ότι θα είναι διαθέσιμος από 28 Μαϊου.

ΥΓ. Μια χαρά τα έχετε κάνει εκεί στo Canon RF ... αλίμονο σε μας (Z) που έχουμε 70-300 Ταμρον μετριοτατο στα 750 ... Χαχ

Mα αυτο ειναι το σχεδιο της Canon και εχει αποκλεισει εως τωρα AF 3rds απο την RF μοντουρα.

Να βγαλει η ιδια οικονομικη σειρα φακων να γεμισει το παλμαρε της ωστε οταν το επιτρεψει να ειναι ανταγωνιστικη απεναντι τουςκαι να μην χασει μεριδιο πωλησεων.

Αυτος ο φακος ειναι η αποδειξη. Αυτο ειδικα το ευρος φακου ειναι για χρονια οτι πιο καλοπουλημενο εβγαλε ποτε η Sigma.....

Άργησε λίγο βέβαια, κάποιοι αγοραστές θα επέλεξαν κάτι άλλο πιο πλήρες σαν σύστημα. Αν και .. οκ είχε τον 100-400 σχετικά οικονομικό.

Ε ναι ρε συ μια χαρα ηταν ο 100-400.

Ασε που συστηματα πλεον δεν αλλαζουν ευκολα οσοι ειναι χρονια (αν η εταιρεια ειναι σοβαρη και ακολουθει τις εξελιξεις εννοειται και μενει ανταγωνιστικη)

Δεν μιλαμε για καποιον που εχει ενα δυο φακους και ενα σωμα....

Παντως μια χαρα πληρες ειναι πλεον το συστημα και για ολα τα βαλαντια

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Canon RF 75-300mm f/4-5.6 lens review​

Christopher Frost

Παρόλο που η Canon δεν είναι γενικά στις επιλογές μου θυμάμαι είχα ενθουσιαστεί με τους 15-30mm f/4.5-6.3 και τον 100-400mm f/5.6-8.0 σαν ενα πολύ οικονομικό σετ, ειδικά για native φακούς, για τοπία συγκεκριμένα αλλά και γενική χρήση εκτός χαμηλού φωτισμού. Οκ ο παραπάνω 75-300mm είναι πιο φωτεινός συνολικά υποθέτω και στα αντίστοιχα εστιακά μήκη ενώ αρχίζει από τα 75mm που για κάποιους ίσως είναι σημαντικό κριτήριο, ωστόσο χωρίς σταθεροποίηση, με χειρότερη εστίαση και κατ΄ εμέ κωμικό σύστημα εστίασης σε ποιον απευθύνεται ;

Ήδη ο 100-400mm είναι οικονομικός, μαζεμένος, ελαφρύς. Εκτός αν αυτό το 1 stop ουσιαστικά είναι τόσο χρήσιμο για κάποιον αλλά και πάλι με τέτοια εστίαση δε φαίνεται αρκετά χρήσιμο.

edit : βλέπω ότι στην Ελλάδα τουλάχιστον και στα επίσημα καταστήματα ο 100-400mm έχει πέσει και ως τα 690, αρκετά παλιότερα βέβαια. Μεταχειρισμένος σε άριστη κατάσταση υπάρχει και στα 640. Πόσο πιο φθηνός να είναι ο 75-300mm που να αξίζει η αγορά του ;

Παρόλο που η Canon δεν είναι γενικά στις επιλογές μου θυμάμαι είχα ενθουσιαστεί με τους 15-30mm f/4.5-6.3 και τον 100-400mm f/5.6-8.0 σαν ενα πολύ οικονομικό σετ, ειδικά για native φακούς, για τοπία συγκεκριμένα αλλά και γενική χρήση εκτός χαμηλού φωτισμού. Οκ ο παραπάνω 75-300mm είναι πιο φωτεινός συνολικά υποθέτω και στα αντίστοιχα εστιακά μήκη ενώ αρχίζει από τα 75mm που για κάποιους ίσως είναι σημαντικό κριτήριο, ωστόσο χωρίς σταθεροποίηση, με χειρότερη εστίαση και κατ΄ εμέ κωμικό σύστημα εστίασης σε ποιον απευθύνεται ;

Ήδη ο 100-400mm είναι οικονομικός, μαζεμένος, ελαφρύς. Εκτός αν αυτό το 1 stop ουσιαστικά είναι τόσο χρήσιμο για κάποιον αλλά και πάλι με τέτοια εστίαση δε φαίνεται αρκετά χρήσιμο.

edit : βλέπω ότι στην Ελλάδα τουλάχιστον και στα επίσημα καταστήματα ο 100-400mm έχει πέσει και ως τα 690, αρκετά παλιότερα βέβαια. Μεταχειρισμένος σε άριστη κατάσταση υπάρχει και στα 640. Πόσο πιο φθηνός να είναι ο 75-300mm που να αξίζει η αγορά του ;
Συμφωνώ και εμένα με χάλασε ο φακός στο review που είδα με το θέμα εστίασης καθώς και το πολύ chromatic aberration. Από sharpness μου φάνηκε μια χαρά.
Είχαν πλάκα και τα σχόλια από κάτω στο youtube βίντεο αυτό.

Στα χρήματα τώρα που λες κοστίζει καινούριος Ελλάδα 329 ευρώ (τα μισά λεφτά και πιο κάτω από τα μισά λεφτά βασικά του 100-400).

Στα χρήματα τώρα που λες κοστίζει καινούριος Ελλάδα 329 ευρώ (τα μισά λεφτά και πιο κάτω από τα μισά λεφτά βασικά του 100-400).

Aκριβως. Ειναι ενας φακος επι της ουσιας για να "γεμισει" η canon των κατω βαλαντιων τις αναγκες ωστε οταν ανοιξει καποια στιγμη την RF μοντουρα πληρως και σε αλλους κατασκευαστες να εχει προλαβει να γεμισει ολη την γκαμα και να ειναι ανταγωνιστικη.

Συμφωνώ και εμένα με χάλασε ο φακός στο review που είδα με το θέμα εστίασης καθώς και το πολύ chromatic aberration. Από sharpness μου φάνηκε μια χαρά.
Είχαν πλάκα και τα σχόλια από κάτω στο youtube βίντεο αυτό.

Οκ δεν είμαι στο πορτοφόλι του καθενός αλλά η διαφορά μου φαίνεται αρκετά μικρή. Κυρίως επειδή υπάρχει ο 100-400 στην τιμή που μπορεί να βρεθεί είτε καινούργιος είτε μεταχειρισμένος.

Είναι μια κακή υλοποίηση και εν τέλει μια κακή αγορά. Δεν ξέρω.. είμαι υπέρμαχος του gear doesn't matter αλλά όχι και έτσι.

παντα αυτου του ειδους οι φακοι τετοιες τιμες ειχαν (και αρκετα ακριβοτεροι απο τριτους κατασκευαστες) και παντα τετοιας "ποιοτητας" ηταν .

Βασιλισσα σε αυτες τις πωλησεις ηταν η Sigma με τον παλαι ποτε 70-300 της ο οποιος οταν βγηκε εκτος παραγωγης οι αντιπροσωποι παγκοσμιως εκλαιγαν με μαυρο δακρυ γιατι ηταν το best seller τους.

1752420907585.png

1752420897480.png