Μπελλος Ευαγγελος
Supreme Member
Σημερα μολις μου ηρθε ο Carl Zeiss Sonnar T* 2,8/180mm made in W. Germany
φακος σχεδον καινουργιος απο ΕΒΑΥ στα 200 ευρα περιπου !
ο 200αρης CZJ εφυγε διοτι ενω ηταν πολυ καλος ηταν πολυ ογκωδης και βαρυς !!
ετουτος ειναι παρα πολυ συμεζεμενος και πουπουλο μπροστα στον αλλον.......
η δοκιμη απεδειξε οτι και οι δυο ειναι ακριβως ιδιοι σε αποδοση αφου εχω φωτογραφισει τα ιδια αντικειμενα απεναντι απο το μπαλκονι μας ...
πιο κοντα εστιαζει ο Τ αλλα ειναι και 180μμ !
ποιοτητα κατασκευης ο Τ εχει αριστη ! ο CZJ παρα πολυ καλη !
Ποιοτητα φωτογραφικη και οι δυο ειναι αριστη για τα δικα μου δεδομενα ΔΕΝ εχουν ουτε ελαχιστη υποψια βινιετας ουτε χρειαζεται να κλεισεις το διαφραγμα για να καθαρισουν ...
ελαχιστη υποψια απο χρωματικες εκτροπες ομως ... ψιλοειδα και στους δυο και αυτο φανηκε γιατι φωτογραφισα μια σωληνα ασπρη απεναντι μας ....
(ΥΠΟΨΙΑ ομως )
δεν ξερω ομως αν θα τον κρατησω και αυτον αφου μου ειναι παρα πολυ κουραστικο να εστιαζω χειροκηνιτα διοτι με πιανει πονοκεφαλος μετα απο αρκετες προσπαθειες και δεν φταιει η ρυθμιση της διοπτρας στην μηχανη !!!
αλλα και η ευκολια των ζουμ ειναι αφανταστη παντως ...
δεν ξερω ... ειμαι υπο σκεψην!
φακος σχεδον καινουργιος απο ΕΒΑΥ στα 200 ευρα περιπου !
ο 200αρης CZJ εφυγε διοτι ενω ηταν πολυ καλος ηταν πολυ ογκωδης και βαρυς !!
ετουτος ειναι παρα πολυ συμεζεμενος και πουπουλο μπροστα στον αλλον.......
η δοκιμη απεδειξε οτι και οι δυο ειναι ακριβως ιδιοι σε αποδοση αφου εχω φωτογραφισει τα ιδια αντικειμενα απεναντι απο το μπαλκονι μας ...
πιο κοντα εστιαζει ο Τ αλλα ειναι και 180μμ !
ποιοτητα κατασκευης ο Τ εχει αριστη ! ο CZJ παρα πολυ καλη !
Ποιοτητα φωτογραφικη και οι δυο ειναι αριστη για τα δικα μου δεδομενα ΔΕΝ εχουν ουτε ελαχιστη υποψια βινιετας ουτε χρειαζεται να κλεισεις το διαφραγμα για να καθαρισουν ...
ελαχιστη υποψια απο χρωματικες εκτροπες ομως ... ψιλοειδα και στους δυο και αυτο φανηκε γιατι φωτογραφισα μια σωληνα ασπρη απεναντι μας ....
(ΥΠΟΨΙΑ ομως )
δεν ξερω ομως αν θα τον κρατησω και αυτον αφου μου ειναι παρα πολυ κουραστικο να εστιαζω χειροκηνιτα διοτι με πιανει πονοκεφαλος μετα απο αρκετες προσπαθειες και δεν φταιει η ρυθμιση της διοπτρας στην μηχανη !!!
αλλα και η ευκολια των ζουμ ειναι αφανταστη παντως ...
δεν ξερω ... ειμαι υπο σκεψην!
Last edited: