Φακοί CARL ZEISS JENA

Για δοκίμασε κρατώντας πατημένο το πινάκι του... κάποιες ζέβρες δεν έχουν θέση A/M, δουλεύουν μόνο στο αυτόματο το διάφραγμα (η προθέαση πεδίου είναι διακοπτάκι που πατιέται στιγμιαία), οπότε θέλουν κάτι να κρατάει διαρκώς πατημένο το πινάκι. Για Canon υπάρχουν αντάπτορες με "γείσο" που πατάει το πινάκι διαρκώς.

Αμάν πια τόση πρεμούρα με τον Σονναρ... είπαμε είναι ξουράφι, αλλά εσύ έχεις Νίκον... Άμα είναι να σου πουλήσω τον δικό μου που είναι και MC.

καποιοι φακοι που εχω εγω εχουν ενα διακοπτακι απο Manual se auto διαφραγμα, μπορει να ειναι και αυτο αμα εχει τετοιο διακοπτη φακος....αλλιως μαλλον τα λαδια...

Άλλο το διακοπτάκι Auto-Manual

Αυτό το έχουν σχεδόν όλοι οι βιδωτοί, είναι όμως μερικοί λίγοι που λειτουργούν μόνο σε αυτόματο διάφραγμα, και έχουν στο πλάι μόνο ένα ελασματάκι που για όσο το πατάς κλείνει το διάφραγμα, προκειμένου να ελέγξεις το βάθος πεδίου. Για να δουλέψει το διάφραγμα σε τέτοιους, χρειαζόμαστε αντάπτορα με γείσο.

czj_135_back.jpg

Εδώ για παράδειγμα. Το βλέπετε το ελασματάκι στα αριστερά?

Αυτός ο φακός είναι όπως περιέγραψα παραπάνω. Παρεμπιπτόντως, είναι ο Sonnar 135/3.5
Τέτοιος είναι και ο δικός σου, Σωτήρη?

Για δοκίμασε κρατώντας πατημένο το πινάκι του... κάποιες ζέβρες δεν έχουν θέση A/M, δουλεύουν μόνο στο αυτόματο το διάφραγμα (η προθέαση πεδίου είναι διακοπτάκι που πατιέται στιγμιαία), οπότε θέλουν κάτι να κρατάει διαρκώς πατημένο το πινάκι. Για Canon υπάρχουν αντάπτορες με "γείσο" που πατάει το πινάκι διαρκώς.

Αμάν πια τόση πρεμούρα με τον Σονναρ... είπαμε είναι ξουράφι, αλλά εσύ έχεις Νίκον... Άμα είναι να σου πουλήσω τον δικό μου που είναι και MC.

:grinning-smiley-043
Ασε να παιδευτώ λίγο, αφου βλέπεις οτι το τραβάει ο οργανισμός μου :flipout:
Oντως, θέλει να ειναι πατημένο το πινάκι. Βεβαια, για το Nikon εχεις δίκιο... Κι απ' όσο βλέπω, δεν υπάρχουν λίγοι ΑΙ/ΑΙS στο eBay.

edit: Aυτός ειναι Τάσο...Και δουλεύει ;)

Ηλθε και ο ανταπτορας Μ42 σε Κ και τα καλα νεα ειναι πως οχι μονο δουλευει στο απειρο αλλα το :BXVZCBXZ6:ξεπερναει κιολας..... μαλλον ο φακος εχει "επισκευασθει" και δεν τα καταφεραν με την ρυθμιση της εστιασης.Επισης οταν τον κουναω ακουγονται καπου-καπου τα στοιχεια που δεν τα εχουν σφιξει πιθανως αρκετα .Ο φακος δεν νεταρει πουθενα σωστα και ανοιχτος ειναι αθλιος.
Κινησα διαδικασια επιστροφης και περιμενω απαντηση απο τον πωλητη.
Παμε προς το παρον για τον S MC 135/3.5.Πριν απο 20 λεπτα εφυγε ενας στις 127 GBP !!!!!!
Αλλα δυστυχως και ενας τσιλικος στο κουτι του 57 λιρες που δεν προλαβα.
ΥΓ: Ο ανταπτορας ( εχω βαλει το λινκ πιο πανω)με εξεπληξε ευχαριστα αφου εχει επιβεβαιωση νεταρισματος με τον ηχο και το κλασσικο λαμπακι , στην Κ200 και φακους Μ42.
Μια πολυ μικρη επιφυλαξη μεχρι να δοκιμασω και τον 135αρη , ΑΛΛΑ πως ειναι δυνατον να φταιει ο ανταπτορας ......καπου θα νεταριζε ο 35αρης λογικα.

ΥΓ2:Διαφραγμα,λεπιδες ,Δαχτυλιδι νεταρισματος σε αριστη κατασταση , as described ......

Last edited:
Ο 35/2.4 Φλέκτογκον είναι άριστος από ανοικτός. Έχεις πέσει σε ελαττωματικό προφανώς κομμάτι, ακόμη και ο δικός μου με χαλασμένο το διάφραγμα, αξίζει να χρησιμοποιείται έστω και ανοικτός.

Λίγα είναι 57 λίρες για τον 135ρη Σόνναρ (ειδικά εάν πρόκειται για τον MC).
Τόσο έφευγαν προ 3ετίας, τώρα το σύνηθες είναι κοντά 100 ευρώ, χώρια τα μεταφορικά.

Πολυ λιγα οι 57 λιρες αλλα το χασαμε το κορμι πατριωτη.
Ετσι καπως το σκεφτομαι κι'εγω send , γυρω στα < 100ευρω , με τα μεταφορικα , για ενα καλο κομματι 135αρη.
Τωρα με τον 35αρη ας ξεμπεδεψω με αυτον και βλεπουμε.
Το διαφραγμα οσοι το καθαρισαν το εκαναν με το υγρο για αναπτηρες "Ζιπο"
που ειναι πτητικο με ενα πινελακι ζωγραφικης πχ , με καλα απ'οτι λενε αποτελεσματα.
Η μπιλια+ελλατηριο αν διαβασες ειναι απο το δαχτυλιδι.

Εγώ τα καθαρίζω με ισοπροπανόλη. Οπτικά, μηχανισμούς, τα πάντα. Όλα τα σφάζει όλα τα λιώνει όλα τα μαχαιρώνει.

Βλάση δεν ξέρω εάν παρακολουθείς τελευταία, αλλά έχουν ξεφύγει τα πάντα.

Ακόμη και οι κοινότατοι Tessar 50/2.8

Και μόνο που γράφει επάνω στον φακό Carl Zeiss (το "Jena" είναι ψιλά γράμματα) ή Schneider-Kreuznach ή Steinheil München, αρκεί για να χτυπηθεί αλύπητα. Χθες είδα έναν Schneider 50/2.8 (τίποτα το ιδιαίτερο, και πολύ αργός για 50ρης) να κλείνει στα 60 ευρώ. Ε συγγνώμη, αλλά 60 ευρώ για τέτοιο φακό δεν δίνω.

Λίγες ευκαιρίες βρίσκονται, και αυτές από χρήστες με μικρό feedback score και κακή περιγραφή.

Βλάση δεν ξέρω εάν παρακολουθείς τελευταία, αλλά έχουν ξεφύγει τα πάντα.

Λίγες ευκαιρίες βρίσκονται, και αυτές από χρήστες με μικρό feedback score και κακή περιγραφή.

Ναι, φίλε μου, έτσι είναι... αλλά τυχαίνει (λέω τυχαίνει) να πέφτουν 1-2 περιπτώσεις το 15ήμερο. Π.χ. κι εγώ είδα τον 135 άρη στις 57 λίρες. Είδα ακόμη πριν 22 μέρες έναν 20άρη flektogon στα 113 ευρώ και φαινόταν άψογος. Βρήκα μια BRONICA SQA χωρίς πεντάπρισμα, αλλά σε άριστη κατάσταση (τζιτζί) και η οποία έφυγε στα 134 ευρώ ή λίρες, δεν θυμάμαι.
Πήρα τελικά το waist level για την pentacon αντί για 30 ευρώ ή λίρες που εφευγαν για περίπου 2 μήνες, στη 1 (μία!!!) λίρα.

Βέβαια συμβαίνουν και περίεργα πράγματα. Π.χ. την ίδια μέρα με 3 ώρες διαφορά, να φύγουν ένας NIKKOR 28 2.8 AIS στα 221 (!!!!!) ευρώ και ένας ίδιος και σε περίπου ίδια κατάσταση στα 58 (!!!!!). Κι ακόμα πιο περίεργο ότι το σύστημα δεν πήρε μια προσφορά μου στα 115 ευρώ τα τελευταία 15 δευτ. για έναν 105 AIS 2.5 κι οποίος έκλεισε στα 112.

Να ειστε καλα φιλοι μου ,ευχαριστω.
Στο .de η αληθεια ειναι οτι κοιταξα , αλλα συνηθως δεν δεχονται πληρωμη μεσω paypal.
Δεχτηκε ο πωλητης την επιστροφη για τον 35αρη χωρις κλαψες as he should κατα το as described ..... μια χαρα φαινεται.
Τον 135 τον εκλεισα στις 72 λιρες + 10 σταλτικα.CONDITION.
Cosmetic - 9.9
Mechanical - 10
Optical - 10
Electronical -

Για να δουμε ...τι φωτογραφιες θα βγαζει γιατι και ο 35αρης διαμαντι εμοιαζε.

Τον 135 τον εκλεισα στις 72 λιρες + 10 σταλτικα.CONDITION.
Cosmetic - 9.9
Mechanical - 10
Optical - 10
Electronical -

Καλά, ο πωλητής ας κόψει κάτι, γιατί η βαθμολογία που δίνει δεν είναι ούτε για φακούς NewOldStock... :flipout:

Να λειτουργούν καλά διάφραγμα και εστίαση, και να βγάζει καλές φωτογραφίες. Σκονίτσες όλοι μα όλοι έχουν, άλλος λίγες άλλος πολλές. Σε νορμάλ καταστάσεις δεν επηρεάζουν έστω και στο ελάχιστο την εικόνα. Πιο πολύ σημασία έχει να είναι καλά κεντραρισμένα τα οπτικά, πχ. Αλλά πώς να το ελέγξεις. Τώρα εάν έχει καμία σκονίτσα μέσα ή καμία γρατζουνίτσα στο σώμα, δεν χάθηκε και ο κόσμος, ούτε θα κοιμηθούμε μαζί τους ούτε κανένα συλλεκτικό κομμάτι είναι ο MC Sonnar ώστε να ανησυχούμε για την αξία μεταπώλησης.

Παλι καλα που εβαλε παυλα στα ηλεκτρονικα γιατι αν εβαζε 10 η εστω 9.9 και εκει , δεν θα την αντεχα τοση τελειοτητα :flipout:.
Ο τυπος ειχε πολυ καλες κριτικες και κοιταξα και στα feedbacks τα view item
και δεν ειχε σε κανενα αλλο φακο που πουλησε τετοια αξιολογηση.
Μαλιστα .....να και μια φωτογραφια του οπου φαινεται οτι στην οξυτητα δεν παιζεται.

attachment.php

Attachments

• what-is-lemon-zest-1.jpg
    what-is-lemon-zest-1.jpg
    14.5 KB · Views: 114
Υπαρχει καποιος τεχνικος στην Ελλαδα που να μπορει να καθαρισει ενα φακο απο λαδια , σκονες κλπ ?

Καποιος ποσταρε οτι υπαρχει στην Ομονοια , αλλα δεν το βρισκω .
Παντως υπαρχει.
Αν δεν παρεις απαντηση θα εχεις περισσοτερες ελπιδες να το δει καποιος που ξερει αν ανοιξεις νεο θεμα πιστευω.

Ηλθε ο 135αρης και ειναι οντως σε αριστη κατασταση με 2-3 κοκκους σκονης.
Ο ανταπτορας , συνισταται στους pentaxians αφου εκτος απο την επιβεβαιωση εστιασης που ουτως η αλλως εχουν οι Πενταξ , εστιαζει και στο απειρο.
Παραθετω μερικες φωτογραφιες αυτου του πολυ καλου φακου πετσοκομμενες ομως αφου τις κανει ~ 50kb αλλα απο τα crops θα βγει συμπερασμα μαλλον.

attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php

Attachments

• IMGP2469.jpg
    IMGP2469.jpg
    45 KB · Views: 73
  • IMGP2469crop.jpg
    IMGP2469crop.jpg
    40.6 KB · Views: 74
  • IMGP2483.jpg