Φακοί CARL ZEISS JENA

Δυστυχως υπερβολικη η συμπιεση και δεν ειχα τον χρονο να το ψαξω.
Ο CZJ MC S 135mm/f3.5 ειναι φανταστικος.Ο φωτισμος σημερα ηταν χαλια και ομως ,υπεροχα χρωματα και πολυ καλη οξυτητα που δεν εχει καμμια σχεση με την κιτρικη (για τα γουστα μου μην ξεχνιομαστε).

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Ξερει καποιος αν υπαρχει διαφορα στους CZJ με κοκκινο το MC απο αυτους που το εχουν ασπρο??
Ακουγεται οτι με το κοκκινο ειναι καλυτεροι.........:argue: αλλα αλλοι παλι.........:slapface:.

Από τη στιγμή που είναι ίδιοι φακοί, οι όποιες διαφορές ανάγονται πιθανότητα σε διαφοροποίηση μεταξύ δειγμάτων. Τα στοιχεία επάνω στους φακούς δεν παίζουν ρόλο, πχ εάν είναι Carl Zeiss Jena ή σκέτο "aus Jena", εάν είναι MC Sonnar ή σκέτο "MC S" κλπ
Ένα και το αυτό.

Σήμερα έβγαλα βόλτα τον CZJ 135 S, τη γνωστή Zebra. Γενικά, μου άφησε καλές εντυπώσεις και η οξύτητα ήταν όπως είχα διαβάσει. Με τη φωτομέτρηση, όλως περιέργως, δεν αντιμετώπισα προβλήματα. Με 1-2 δοκιμαστικές και τις πληροφορίες του ιστογράμματος βρίσκεις άνετα σε τι ταχύτητα χρειάζεται να παίξεις. Με την εστίαση δυσκολεύτηκα αρκετά και κατέληξα οτι ο μονος ασφαλής τρόπος ειναι η ένδειξη εστίασης στο viewfinder της D70 κι όχι η εικόνα. Φυσικά, πέρα άπο τα 4-5 μέτρα ο φακός εστιάζει δύσκολα εως καθόλου. Όλα τα δείγματα ειναι με το διάφραγμα τέρμα ανοιχτό. Για να δουλεψει το δαχτυλίδι διαφράγματος χρειάζεται να πατιέται ενα κλιπσάκι κάτω αριστερά και, σε πρώτη φάση, δεν ασχολήθηκα ιδιαίτερα μ' αυτό(ήθελα και το bokeh στις κοντινες :D )

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Attachments

• CZJ135_01.jpg
    CZJ135_01.jpg
    165.4 KB · Views: 97
  • CZJ135_02.JPG
    CZJ135_02.JPG
    270.4 KB · Views: 96
  • CZJ135_03.jpg
    CZJ135_03.jpg
    202 KB · Views: 97
Είναι φακός για λήψη στο σκοτάδι, και το f/0.03 είναι το ισοδύναμο διάφραγμα. Πρόκειται για διάταξη που περιλαμβάνει κατοπτρικό φακό 210mm f/1.2 και ...ενισχυτή φωτός. Μόνο για A/M φιλμ, κόστιζε 10.000$ όταν βγήκε.

Φιλε Busoni , να το χαιρεσαι το αστερι.Μαγευτικα κρυσταλλα οι CZJ για τα δικα μου ματια.
Τουλαχιστον τα δικα σου δειγματα δικαιολογουν τον τιτλο τους.

Είναι φακός για λήψη στο σκοτάδι, και το f/0.03 είναι το ισοδύναμο διάφραγμα. Πρόκειται για διάταξη που περιλαμβάνει κατοπτρικό φακό 210mm f/1.2 και ...ενισχυτή φωτός. Μόνο για A/M φιλμ, κόστιζε 10.000$ όταν βγήκε.

Χμμμμ....σαν πολλα ξερεις για τον συγκεκριμενο...

Θα παρακαλουσα για την αποψη συμβουλη σας.
Οπως ειπα μου αρεσει παρα πολυ το αποτελεσμα των Τσαις και ψαχνομαι για τον MC 35/2.4 .
Ο Flektogon κοστιζει γυρω στα 130-140 ευρω αλλα δεν θα εχω ευρυγωνιο και λεω μηπως ειναι καλυτερα να παρω μονο τον Ταμρον 17/50 που μου αρεσει επισης πολυ.
Αυτο που ζηταω ειναι να μου πειτε εσεις τι θα κανατε αλλα οχι σαν συλλεκτες.
Καθαρα πρακτικη ματια.

Οπως ειπα μου αρεσει παρα πολυ το αποτελεσμα των Τσαις και ψαχνομαι για τον MC 35/2.4 .
Ο Flektogon κοστιζει γυρω στα 130-140 ευρω αλλα δεν θα εχω ευρυγωνιο και λεω μηπως ειναι καλυτερα να παρω μονο τον Ταμρον 17/50 που μου αρεσει επισης πολυ.
Καθαρα πρακτικη ματια.

Τον Τάμρον. Ούτε να το σκέφτεσαι περισσότερο. Ο καλός στάνταρ AF φακός, πρέπει να υπάρχει σε κάθε περίπτωση.

Καθαρα πρακτικη ματια.

tamron. O Billy the kid τον έχει πλέον ως πρώτο φακό.

Ευχαριστω πολυ παιδια,μετα απο τις απαντησεις , σας δεν τιθεται καν θεμα.

Απάντηση: Re: Φακοί CARL ZEISS JENA

Τον κλασσικο εχει ο Billy .

O συγκεκριμένος κυκλοφορεί στην τρίτη του έκδοση πλέον (VR). Έχω την δεύτερη έκδοση για Nikon με το ενσωματωμένο μοτέρ. Η πρώτη έκδοση δεν ειχε μοτέρ και στις Nikon εστίαζε με την παραδοσιακή βίδα. Σε αυτήν την πρώτη έχουν αναφερθεί τα περισσότερα προβλήματα αστοχίας στην εστίαση.