Φακοί Fenix

Re: Φακοί FENIX

Συνεχισουμε τη συγκριση των Jetbeam BA20 και Fenix LD20.


Στις δυο πιο κατω φωτογραφιες βλεπουμε την ξεκαθαρη ποιοτικη διαφορα των δυο φακων αναφορικα με το ελατηριο και τον διακοπτη του φακου. Ενα πολυ σημαντικο μερος του εργαλειου.
Η κατασκευη και τοποθετηση του συστηματος στον Fenix ειναι πολυ πιο στιβαρη και σαφεστατα ποιοτικοτερη. Tου jetbeam φαινεται αδυναμη και προχειρη. Ελπιζω να αντεχει στο χρονο.
Μην ξεχναμε ομως και την διαφορα στην τιμη. Γυρω στα Ε45 ο Fenix LD20 και Ε15 λιγοτερα ο Jeatbeam BA20.

FENIX LD20
DSC_7670.jpg

JETBEAM BA20
DSC_7669.jpg

Εδω κατω βλεπουμε αριστερα το σπιραλ κουμπωμα του Jetbeam BA20 και δεξια του Fenix LD20. Οι σπειρες του Φενιξ ειναι επιπεδες (και περισσοτερες) ενω του αλλου σαν αυτες που συνανταμε συνηθως.
Και στους 2 φακους το βιδωμα του καπακιου γινεται ομαλα, ομως στον Φενιξ αισθανεται λιγο ομαλοτερο.Στη φωτογραφια βλεπουμε οτι η πρωτη σπειρα του Jeatbeam φαινεται πιο χρησιμοποιημενη, παρολο που
ο Fenix εχει χρησιμοποιηθει περισσοτερο. Αυτο σημαινει οτι παιρνει περισσοτερες απο μια προσπαθειες να βιδωσεις επιτυχως το καπακι του Jetbeam, αρα λιγοτερο λειτουργικο. Θα δουμε το λογο πιο κατω.

JETBEAM ΒΑ20 - FENIX LD20

DSC_7668.jpg


Εδω κατω αριστερα βλεπουμε το ελατηριο του Jetbeam να εξεχει. Αισθητικα δεν μου αρεσει. Ακριβως απο κατω βλεπουμε οτι οι μπαταριες του Jetbeam ειναι βαθυτερα στο σωμα -λογικο- για να δεχτει το ελατηριο.
Τωρα, ερχομαστε στο λογο που το βιδωμα του καπακιου της ουρας του Fenix ειναι ουσιωδως ευκολοτερο απο αυτο του Jetbeam. Και αυτο ειναι αμεση συνεπεια των περισσοτερων σπειρωματων στο καπακι του Fenix LD20
οπως ειδαμε παραπανω. Καλυτερα μεγαλυτερο σπειρωμα και μικροτερο ελατηριο παρα το αντιθετο. Οταν κουμπωνεις το καπακι του Jetbeam, το ελατηριο ερχεται σε επαφη με την μπαταρια και πρεπει να το πιεσεις για να αρχισεις
να βιδωνεις. Ενω στο καπακι του Fenix LD20, το ελατηριο ισα που ακουμπα την μπαταρια και συνεπως το αμεσο βιδωμα ειναι φυσικη συνεπεια. Δεν πιεζεις, απλα ακουμπας και αρχιζεις να βιδωνεις.
Μικροδιαφορα μεν αλλα την αισθανεσαι καθε φορα που βιδωνεις το καπακι καθε φακου!

JETBEAM BA20 - FENIX LD20
DSC_7671.jpg


DSC_7672.jpg

Αυτα αναφορικα με το πισω μερος των δυο φακων. Ο Φενιξ κερδιζει κατα κρατος τον Jeatbeam και ποιοτικα και αισθητικα και λειτουργικα.
Να αναφερω οτι και στους δυο φακους, ενα γυρισμα του καπακιου κατα λιγοτερη απο 1/4 της βολτας, τους απασφαλιζει. Θυμαμαι το παθημα μου την πρωτη φορα που δεν βιδωσα καλα το καπακι του Φενιξ, και νομιζα οτι ηταν χαλασμενος!!
Και οι δυο φακοι μπορουν να σταθουν στην ουρα τους ορθιοι. Και οι δυο φακοι εχουν οπες για κορδονακι για το χερι. To πισω μερος με το μπουτον του Fenix με πειθει περισσοτερο οτι ειναι αδιαβροχο απ'οτι αυτο του Jetbeam.
 
Re: Φακοί FENIX

Πριν προχωρησουμε, ηθελα να αναφερθω στα γνησια accessories (extra) που μπορουν να ταιριαξουν και να συνοδευσουν τον Fenix LD20.
Δινω μεγαλη σημασια σε αυτα καθως και χρησιμα ειναι και λειτουργικα και πολλαπλασιαζουν την χρηστικοτητα ενος εργαλειου. Για τον Jetbeam BA20 δεν εχω υπ'οψη μου κατι αναλογο.

Στην φωτογραφια, και απο αριστερα βλεπουμε το transparent diffuser tip, το camping lampshade, το diffuser lens (φορεμενο στον LD20), το traffic wand και στο βαθος το belt clip.
Ενα κοκκινο φιλτρο (υπαρχει πρασινο και μπλε) δυστυχως δεν εχει ερθει ακομα. Υπαρχουν αλλα δεν τα χρειαζομαι, το bike mount, το remote switch και το headband (που παιρνει 2 φακους).

DSC_7679.jpg

Αναλυτικα τωρα

1) Transparent diffuser tip. Εξαιρετικα χρησιμο, το βαζεις στον φακο τον οποιο κρεμας αναποδα και λειτουργει σαν λαμπα αναγκης. Μεγαλη διαπερατοτητα φωτος και δεν ενοχλει στα ματια. Καλο για κανεις σινιαλο.

2) Camping lampshade. Ιδανικο για camping φυσικα, αλλα και πολυ χρησιμο σαν λαμπα τραπεζιου. Το φως διαχεεται μονο απο το πλαι! Μπορει να κρεμαστει και απο ψηλα, εχει υποδοχη για δεχεται το κορδονι του φακου. Εξυπνοτατο.
Καταλληλο για διαβασμα σε οποιαδηποτε σκαλα φωτισμου του Fenix γιατι ο φακος στεκεται στην ουρα του.

3) Diffuser lens. Και αυτο εξαιρετικα χρησιμο accessory! Διαχεει το φως παντου αν δεν επιθυμεις συγκεντρωμενη δεσμη φωτος. Πολυ καλο και για διαβασμα.

4) Traffic wand. Αυτο το πηρα περισσοτερο για gadget παρα για καποια συγκεκριμενη χρηση. Αν θελεις να κανεις τον τροχονομο το βραδυ ειναι ιδανικο. Ο φωτισμος του ειναι πολυ εντονος και πολυ εντυπωσιακος!!
Πρεπει να ειναι ορατο απο πολυ μακρυα και ιδιαιτερα σε δυσμενεις συνθηκες. Προσπαθησα να το φωτογραφισω αναμμενο αλλα δεν μπορω να αποτυπωσω το δυνατο και ομορφο φως που εκπεμπει.

5) Red lens diffuser. Δυστυχως η χαθηκε η καθυστερησε απο το dealexteme πυυ το παρηγγειλα. Τους εγραψα αλλα τιποτα. Το ηθελα για νυχτερινη φωτογραφιση. Το κοκκινο φως δεν επηρρεαζει την οραση στο σκοταδι και
ετσι μπορεις να δουλεψεις με τον εξοπλισμο σου ομαλα χωρις ενοχληση. Οι περισσοτεροι το χρησιμοποιουν σε περιβαλλον με πολυ ομιχλη η καπνο σαν emergency light.

6) Belt clip. Clip ζωνης. Οτι λεει η λεξη. Γερη κατασκευη, γατζωνει καλα στη ζωνη και γυρνα 360 μοιρες με κλικ που ασφαλιζουν. Μετρησα 22 θεσεις/κλικ. Πολυ χρησιμο, αυξανει την χρηστικοτητα του φακου κατα πολυ.
 
Re: Φακοί FENIX

χιωτη θα διαφωνησω για το θεμα του διακοπτη....Ο διακοπτης του jetbeam ειναι ενα εξαιρετικο σχεδιο (MCClicky σχεδιαμενος απο τον θρυλικο McGizmo) που μηχανικα και ηλεκτρικα ειναι αριστουργημα. εχει χαμηλη αντισταση, μεγαλη αντοχη στα ρευματα κτλ κτλ.
Πολλα custom lights τον φορανε/
Εχει βεβαια αυτο τα παραξενο σχημα και για αυτο τον λογο ο σχεδιασμος του πισω μεροςυ ειναι λιγο παραξενος. Αλλα αξιζει
 
Απάντηση: Re: Φακοί FENIX

χιωτη θα διαφωνησω για το θεμα του διακοπτη....Ο διακοπτης του jetbeam ειναι ενα εξαιρετικο σχεδιο (MCClicky σχεδιαμενος απο τον θρυλικο McGizmo) που μηχανικα και ηλεκτρικα ειναι αριστουργημα. εχει χαμηλη αντισταση, μεγαλη αντοχη στα ρευματα κτλ κτλ.
Πολλα custom lights τον φορανε/
Εχει βεβαια αυτο τα παραξενο σχημα και για αυτο τον λογο ο σχεδιασμος του πισω μεροςυ ειναι λιγο παραξενος. Αλλα αξιζει

+1
 
Re: Φακοί FENIX

Χρησιμη η συμβολη σου Κωστα. Σιγουρα γνωριζεις περισσοτερα και η γνωμη σου παντα ευπροσδεκτη.

Εγω απλα κανω ενα review σαν ενας μεσος χρηστης και ο,τι βλεπω περιγραφω. Γι αυτο δεν θα με δεις να μιλω για τεχνικα θεματα/κυκλωματα κλπ.
Η πρωτη φωτογραφια με το ελατηριο σιγουρα δεν κολακευει τον jetbeam. Και αν δεν εκανες την παρεμβαση θα νομιζα οτι επροκειτο για ενα προσεγμενο αλλα μαλλον φτηνο διακοπτη.
 
Re: Φακοί FENIX

Ο οποίος διακόπτης jetbeam είναι και σαν υλικό κλασεις καλύτερος του remix , μιας και αν θυμάμαι καλα περιέχει ασήμι .
 
Re: Φακοί FENIX

αυτο το ακουσες για τον mcClicky ή για τον ιδιο της jetbeam. γιατι οο δευτερος ειναι αντιγραφο του πρωτου, αν και απο οτι φαινεται απο το ιδιο εργοστασιο
 
Re: Φακοί FENIX

Δεν κρατηθηκα και παρηγγειλα τον Φενιξ LD12.
Μεχρι να ερθει θα τελειωσω τη συγκριση του Fenix LD20 - Jetbeam BA20 που εχω αρχισει.

Fenix LD12 LED Flashlight
The Fenix LD12 is a flashlight with a side mode switch. It offers six outputs with two flashing modes. Using only one AA battery, it delivers a max 115 lumens output and a max 97 hour long runtime. Featuring an exquisite and compact design, user-friendly interface and waterproofing to IPX-8 standards, the Fenix LD12 is extremely suitable for hiking, camping and more.

FELD12R5.jpg


Flashlight Specs
LED: Cree XP-G LED (R5) Waterproof: IPX-8 Standard
Battery: 1 x 1.5V AA (Alkaline, Ni-MH) Weight: 54-gram weight
(excluding battery and holster)
Max Bright: 115 lumens (2 hr 19 min runtime) Output: 6 modes
Low Bright: 3 lumens (97 hr runtime) Size: 105mm (Length) x 21.5mm (Diameter)

Additional Information
Lifespan = 50,000 hrs

Types of Lighting Output: 6

General Mode
- High (60 Lumens, 4 hr 51 min)
- Mid (27 Lumens, 11 hrs)
- Low (3 Lumens, 97 hrs)
- Turbo (115 Lumens, 2hr 19 min)

Flashing Mode
- Strobe (115 lumens)
- SOS (60 lumens)
•Digitally regulated output - maintains constant brightness
•Reverse polarity protection, to protect from improper battery installation
•Anti-roll, slip-resistant body design
•Tactical tail cap switch with momentary-on function
•Side mode switch in the front
•Made of durable aircraft-grade aluminum
•Premium Type III hard-anodized anti-abrasive finish
•Toughened ultra-clear glass lens with anti-reflective coating
 
Re: Φακοί FENIX

εχω τον fenix ld20 αλλα δεν μου δουλευει πια.... δεν αναβει καν.
Ξερει κανεις ποια ειναι η αντιπροσωπεια και που ν απευθυνθω ?
Ποσα χρονια εγγυηση εχουν ?

Καμια ιδεα τι μπορει να φταιει ?
 
Απάντηση: Φακοί FENIX

Σπάνια χαλάνε τέτοιοι φακοί (συνήθως αντέχουν και μετά από πέσιμο πχ 1 μέτρο...)
Δεν ξέρω να υπάρχει κάποιος στην Ελλάδα, να σε υποστηριξει στα πλαίσια εγγύησης

Εφόσον εισαι σίγουρα ΟΚ από μπαταρίες,
Καθάρισε τα σπειρώματα με οινόπνευμα και σφίξε τον διακόπτη και την κεφαλή ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ,
με ένα μυτοτσίμπηδο, χρησιμοποιώντας τις δυο ΟΠΕΣ πάνω στο δαχτυλίδι)

Δες αυτόν τον ΟΔΗΓΟ διάγνωσης και επισκευής!!
 
Re: Φακοί FENIX

δυστυχως , αυτο ποι διαπιστωσα :smash: , ειναι οτι εχουν αμολησει υγρο οι παλιες μπαταριες (αλκαλικες !) κι εχει διαβρωθει το πισω τμημα...
Γινεται ν αλλαχτει μονο αυτο και ποσο κοστιζει ?
Που ν απευθυνθω ?
 
Re: Φακοί FENIX

εβγαλα το πισω καπακι και γειωσα το κυκλωμα με ενα μεταλικο αντικειμενο και δουλεψε !
Αρα δεν ειναι μπαταριες , ουτε το led...αλλα το κυκλωμα στο πισω καπακι... υπαρχει ανταλλακτικο ?
 
Απάντηση: Re: Φακοί FENIX

ο κυκλωμα στο πισω καπακι... υπαρχει ανταλλακτικο ?

To διακοπτάκι λοιπόν...
Μπορείς να δοκιμάσεις σε μαγαζιά με ηλεκτρονικά
Εναλλακτικά, εδώ http://kaidomain.com/Category.229

Μπορείς να δοκιμάσεις και απευθείας στην FENIX
 
Last edited:
Re: Φακοί FENIX

θελω φωτο απο τον χαλασμενο διακοπτη και ειδικα την διαμετρο της πλακετας του....
καθαρισε οτι μπορεις με βουρτσα και ξυδι...
Ο διακοπτης του LD20 εχει αυτο το διακοπτακι σε μαυρο αν δεν κανω λαθος

http://www.dealextreme.com/p/replac...for-aa-battery-502b-flashlight-5-piece-102369

για δες και πεςμου
 
Απάντηση: Re: Φακοί FENIX

δεν υπαρχει αντιπροσωπεια στην Ελλαδα ?

Ρε συ Γιάννη, στα 10 τελευταία posts, εχεις ρωτήσει επίμονα 3 τουλάχιστον φορές για την αντιπροσωπία στην Ελλάδα - προφανώς αν κάποιος ήξερε, θα σου απαντούσε! (το πιθανότερο είναι οτι δεν υπάρχει)
Ομως και συ, αν είχες πάρει τον φακό από την Ελλάδα, δικαιολογείσαι να επιμένεις σε τέτοια λύση, οπότε απευθύνεσαι στον πωλητή...
επειδή μάλλον όμως η προμήθεια σου είναι από εξωτερικό, θα πρέπει να βρεις άλλη λύση - σου προτάθηκαν αρκετές!

Εγω προτείνω: στείλε mail @ FENIX support με την φωτό από το διακοπτάκι, θα σου στείλουν ανταλλακτικό φαντάζομαι!