Φακοί Fenix

Re: Φακοί FENIX

Κοίτα όλοι οι fenix εύκολα ή δύσκολα ανοίγουν, το θέμα είναι να μη κάνεις σημάδι και φαίνεται άσχημο! Δε γνωρίζω αν ανοίγει, αλλά υποθέτω πως έστω κ με λίγη δυσκολία ανοίγει με 2 τανάλιες και λάστιχα χοντρά για να "δαγκώνουν" οι τανάλιες και να μη γρατζουνίσουν το σώμα!

Απάντηση: Φακοί FENIX

Έφτασαν την Παρασκευή οι δύο fenix e21 από το περιπετειώδες group buy που είχαν προτείνει σε αυτό το thread http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=62120&page=27 οι φίλοι της κατηγορίας.
Ευχαριστώ παίδες!
Η αίσθηση που έχω είναι σα να αγόρασα δύο φακούς στην τιμή του ενός. Για το εάν αξίζει ο ένας φακός 35 ευρώ δε ξέρω ακόμα. Αλλά τα μισά σίγουρα τα αξίζει.

Το ΣΚ δεν είχα και καμία ιδιαίτερη ανάγκη να καλύψω για να κάνω ουσιαστικό τεστ. Και μέσα στην πόλη δύσκολο να τον εκτιμήσει κανείς 100%.
Το τι είναι τα 50 και 150 διαφημιζόμενα lumens… πολλοί από εσάς καταλαβαίνετε καλύτερα από εμένα. Σίγουρα είναι αρκετά για κάθε χρήση που θα κάνουμε οι περισσότεροι από εμάς εντός πόλης.
Περισσότερα εδώ https://www.fenix-store.com/product_info.php?products_id=2421

Για την ώρα τον έχω με τις γνωστές eneloop. Φαντάζομαι θα μου πάρει καιρό να τις αδειάσω.

Από ποιότητα κατασκευής δεν έχω ιδιαίτερο παράπονο. Τα μεταλλικά του μέρη είναι όμορφα κομμένα και φινιρισμένα. Δεν έχει την σπιρτάδα των βαφών της Maglite αλλά το μαύρο ματ είναι μαύρο ματ :-) Σίγουρα θέλει και λίγη σιλικόνη στα o-rings για συνεχή χρήση.
Η επιλογή της μεγάλης – μικρής σκάλας με απλό στρίψιμο δε δίνει το καλύτερο δυνατό feedback. Ένα μικρό κλικ στην κάθε σκάλα θα ήταν προτιμότερο. Αλλά σίγουρα πολύ καλύτερο από τα πολλαπλά κλικ για αλλαγή στάθμης.

Θα πρέπει να φάω πολλά ψωμιά μαζί του για να μπορέσω να τον κρίνω γενικότερα. Δε θεωρώ ότι πρόκειται για αξεσουάρ , άρα καλύτερη άποψη θα διαμορφώσω με τον καιρό…

Τα έστειλε τελικά τα fenix ε; Μάλιστα...Εμμένα δε με ειδοποίησε ποτέ για το τι θα κάνει τελικά, γιατί έκοψε απότομα το group buy και άλλαξε τη τιμή τους(κάνανε παράπονα άλλοι dealers), αν κατάλαβα καλά πρόλαβε όποιος το έκανε τη πρώτη μέρα!
Όσο για το αν αξίζει, επειδή έχω διάφορα μοντέλα σε 2χΑΑ, αν εξαιρέσεις τον κάπως μεγαλύτερό του όγκο, τα λεφτά τα αξίζει και με το παραπάνω. Αξιόπιστη κατασκευή με χοντρά τοιχώματα, καλά threads, άριστο κύκλωμα,καλό τζάμι, τα πάντα είναι προσεγμένα.

Απάντηση: Re: Φακοί FENIX

Τα έστειλε τελικά τα fenix ε; Μάλιστα...Εμμένα δε με ειδοποίησε ποτέ για το τι θα κάνει τελικά, γιατί έκοψε απότομα το group buy και άλλαξε τη τιμή τους(κάνανε παράπονα άλλοι dealers), αν κατάλαβα καλά πρόλαβε όποιος το έκανε τη πρώτη μέρα!
Όσο για το αν αξίζει, επειδή έχω διάφορα μοντέλα σε 2χΑΑ, αν εξαιρέσεις τον κάπως μεγαλύτερό του όγκο, τα λεφτά τα αξίζει και με το παραπάνω. Αξιόπιστη κατασκευή με χοντρά τοιχώματα, καλά threads, άριστο κύκλωμα,καλό τζάμι, τα πάντα είναι προσεγμένα.

Είχα βάλει την παραγγελία αρκετές ώρες πριν ανακοινώσουν ότι έχουν πρόβλημα. Μετά σταμάτησαν να δέχονται παραγγελίες από όσο κατάλαβα. Αλλά σε όσους είχαμε παραγγείλει προφανώς έστειλαν.

Χαίρομαι που ακούω καλά λόγια και από εσένα για το φακό. Καθώς δεν έχω μέτρο σύγκρισης σε αυτή την κατηγορία.

Παιδια ειναι οντως free shipping απο dinodirect kai manafont?
Ποιο απο τα δυο προτεινετε? Οι τιμες συναγωνιζονται αυτες του ebay σε πολλα προιοντα!

Υπαρχει αντιστοιχα οικονομικο ευρωπαικο site για να μην υπαρχει και κανενα προβλημα με τα τελωνεια?

Ευχαριστω!

Mε κανένα δε θα έχεις λογικά πρόβλημα με τελωνείο. Πάντως αν η διαφορά τιμής δεν είναι μεγαλη, με κλειστά μάτια manafont, ο άλλος είναι ψιλοκαραγκιόζης βέβαια ώρες ώρες οι τιμές του απλά δεν υπάρχουν.

Ευχαριστω!
Αρα γραφομαι και στα δυο και προτιμω τον manafont, εκτος των περιπτωσεων που λες. Μεγαλη δουλεια το free shipping σε τετοιες τιμες.

Φανταζομαι οτι αντιστοιχο Ευρωπαικο που να πλησιαζει τις τιμες δεν υπαρχει.

Απάντηση: Re: Φακοί FENIX

Mε κανένα δε θα έχεις λογικά πρόβλημα με τελωνείο.
Πάντως αν η διαφορά τιμής δεν είναι μεγαλη, με κλειστά μάτια Manafont,
ο άλλος είναι ψιλοκαραγκιόζης (Dino)
βέβαια ώρες ώρες οι τιμές του απλά δεν υπάρχουν.

+ 1
Αν τα είδη είναι πάνω από $20 (μέχρι $50) να πληρώσεις και +$2 για να έχεις tracking (για μεγαλύτερο ποσό, θα βάλει tracking μονος του)

Re: Απάντηση: Re: Φακοί FENIX

+ 1
Αν τα είδη είναι πάνω από $20 (μέχρι $50) να πληρώσεις και +$2 για να έχεις tracking (για μεγαλύτερο ποσό, θα βάλει tracking μονος του)

Πολυ σωστη παρατηρηση.
Απο Amazon ειχα μια καθυστερηση 8 ημερων απο την ημερομηνια που μου ειχαν δωσει και τους εγραψα οτι δεν το εχω λαβει. Αμεσα πιστωσαν τον λογαριασμο μου!
2 μερες αργοτερα ελαβα το πακετακι... Τωρα πρεπει να τους ειδοποιησω να ξαναχρεωσουν την καρτα. Αν υπηρχε tracking δεν θα ειχε συμβει αυτο.

+ 1

Δηλαδη σε παραγγελια σου πανω των $50, αν και διαλεξες free air delivery, σου εστειλε tracking number?

Εγω κανω μια τετοια παραγγελια τωρα αλλα μου εχει διαθεσιμη και την επιλογη των $2 για tracking. Tι να κανω, να μην την επιλεξω? Θα μου ερθει tracking ετσι?

Μερσι!

Παρηγγειλα φακουδακια Fenix. Μπολικα... ΑΑΑ και ΑΑ μονο σε αυτη τη φαση.

E01 - Για τη μηχανη (Αντι του maglite solitaire)

E05 - Eπειδη ειναι gadget

LD01- Για την θηκη του Victorinox swisschamp (Αντι του maglite solitaire)

LD10- Για το αυτοκινητο (αντι του Μaglite led που θα μεταφερθει πλεον στο σπιτι)

LD20- Για πιθανο αντικαταστατη του MagCharg και για γενικη χρηση.

Παιδιά καλώς σας βρίσκω μιας και είμαι καινούργιο μέλος. Εχω τρελαθεί στο διάβασμα εδώ μέσα!!!
Ο Fenix PD30 ήταν ο πρώτος μου φακός και πλέον κατέχω και τον 32 (εξαίσιος). Κάπου στη σελίδα 37 διάβασα για εταιρίες και συγκεκριμένα μοντέλα που σετάρονται μέσω usb. Αυτό πραγματικά το περιμένω κάποια στιγμή σε όλους τους φακούς γνωστών εταιριών. Δεν μπορεί π.χ το full mode να είναι στα 650 lum και το αμέσως επόμενο στα 140 και πάει λέγοντας. Αυτή πιστεύω θα είναι η επόμενη γενιά των αγαπημένων μας φακών.
Καλώς σας βρήκα και πάλι.

καλως ηλθες.....

να σου πω δεν κραταω και την αναπνοη μου...ειναι καιδυσκολο κια δαπανηρο να γινει ειδικα αν προκειται για φακο πολη μεγαλης ισχυος θα πρεπει κατα τεκμηριο να μιλαμε για διπλο κυκλωμα

Παρηγγειλα φακουδακια Fenix. Μπολικα... ΑΑΑ και ΑΑ μονο σε αυτη τη φαση.

E01 - Για τη μηχανη (Αντι του maglite solitaire)

E05 - Eπειδη ειναι gadget

LD01- Για την θηκη του Victorinox swisschamp (Αντι του maglite solitaire)

LD10- Για το αυτοκινητο (αντι του Μaglite led που θα μεταφερθει πλεον στο σπιτι)

LD20- Για πιθανο αντικαταστατη του MagCharg και για γενικη χρηση.

Όλους αυτούς τους φακούς τους πήρες σε ένα πακέτο;
Πόσο σου πήγε η παραγγελία όλου του πακέτου;
Το τελωνείο το σκέφτηκες;

Όλους αυτούς τους φακούς τους πήρες σε ένα πακέτο;
Πόσο σου πήγε η παραγγελία όλου του πακέτου;
Το τελωνείο το σκέφτηκες;

Τον LD20 τον πηρα απο το Αμαζον και μου κοστισε 49 Ευρω free shipping.

Ολα τα αλλα τα πηρα απο manafont.com και μου κοστισαν 71 ευρω free shipping.

Συνολο 120 ευρω. Ουτε μισος φακος Νικον:))

Αν μου ζητηθει να πληρωσω τελωνειο για τον manafont, τοτε θα πληρωσω. Για αμαζον.uk δεν εχει τελωνειο , το φπα ειναι μεσα στην τιμη.

Μετα απο ενα βασανιστικο σαββατοκυριακο για επιλογη φακου -αντικαταστατη του MagCharger- και τρεις πιθανες επιλογες (FenixLD40/JetBeamPA40/OlightS35) κατεληξα στον LD40 αφου ζυγισα πρωτιστως τις αναγκες μου και παραμεριζοντας τον αρχικο ενθουσιασμο μου για τα πολλα lumens των ανταγωνιστων.

Ο PA40, περαν απο τα μικροπροβληματα με το low battery indicator που πιθανως να μην ισχυουν, με χαλασε για δυο λογους.
α) Για να αλλαξεις mode πρεπει να αναβοσβησεις στιγμιαια τον φακο και
β) Το λαμπακι για το την χαμηλη ενδειξη μπαταριας με αγχωνει :)). Η επιλογη της Fenix να εχει επιλογεα για τα modes ειναι σαφως χρηστικοτερη.

Ο Οlight ειχε maximum run time στην ανωτερη βαθμιδα φωτεινοτητας 1.5 ωρα. Περιπου οση και ο MagCharger μου. Αρα η πρωτιστη αναγκη μου για διαρκεια δεν ικανοποιειται, ας εχει 100 περιπου λουμενς παραπανω απο τον Mag. Βεβαια ερχεται με 3ΧΑΑ και ειναι ο ελαφρυτερος απ'ολους αλλα ειναι και ο ακριβοτερος. Πρεπει να σημειωσω οτι ο διακοπτης στο σωμα (Baton) ειναι μια εξαιρετικη και βολικοτατη επιλογη. Αν το run time ηταν πανω απο δυο ωρες (εστω με λιγοτερα lumens) θα ηταν σαφεστατα η πρωτη μου επιλογη.

Αναμενω τον LD40 για να τον συγκρινω με τον MagLight Charger στην πραξη και στην ευχρηστια.