Φακοί Fenix

Re: Φακοί FENIX

Έκανα προσφορά για άλλον έναν Ε25, αν την δεχτεί θα το χτυπήσω.

Το είδατε αυτό;

http://www.fasttech.com/search?Fenix

This product is no longer available: the manufacturer claims that FastTech did not comply to minimum advertised price (MAP) while prior to listing, FastTech was never informed of any MAP policy/agreement from the manufacturer’s official distributors. We are no longer carrying this product due to unclear distribution policies and requirements.

Απο αυτη την ιστορία μονο η fenix έχει να χασει. Εκει που ειχαν πιθανότητα να χτυπήσω κανένα fenix ακομα τωρα τους κοιτάω και σφυρίζω αδιαφορα
Το ιδιο βέβαια εχει συμβεί και με την crelant στο fasttech.

Οι crelant πωλούνται κανονικά στο fasttech προς το παρόν.

http://www.fasttech.com/search?crelant

Δε νομιζω οτι μπορεις να τους αγορασεις...
Εχει ακριβως το ιδιο κειμενο..!

''This product is no longer available: the manufacturer claims that FastTech did not comply to minimum advertised price (MAP) while prior to listing, FastTech was never informed of any MAP policy/agreement from the manufacturer’s official distributors. We are no longer carrying this product due to unclear distribution policies and requirements.''

Το πρόβλημα δεν είναι η Fenix και κάθε Fefinix αλλά οι υπόλοιποι dealers που δεν μπορούν να ανταγωνιστούς το Fasttech και διαμαρτύρονται. Είναι δύσκολη κατάσταση για τους κατασκευαστές και αυτό συμβαίνει και σε άλλα προϊόντα όπως τα ηλεκτρονικά τσιγάρα που πάλι κράζουν το Fasttech γιατί πουλάει φθηνά.

Το θέμα είναι ότι όσο κι αν εμάς μας συμφέρει αν συνεχίσει έτσι το Fasttech ενδέχεται να κλείσουν μαγαζιά μέχρι και στην Ελλάδα.

Οταν καποια μαγαζια στην Ελλαδα αποφασισουν να μην αισχροκερδουν και συμπεριφερθουν σαν τα ειδικα μαγαζια στην Ελλαδα που πουλανε φωτογραφικες μηχανες (σε εξοχως ανταγωνιστικες τιμες παγκοσμιως)
τοτε δεν θα υπαρχει τοσο μεγαλη αναγκη να ψωνιζουμε απ'εξω.

Πληροφοριακα εχω πανω απο καμμια 15αρια φωτογραφικες μηχανες και μια ντουζινα φωτογραφικους φακους (αρκετες χιλιαδες ευρω επενδυση) και ΟΛΑ τα ψωνισα απο Ελλαδα.
Σε αντιθεση, απο τους 100+ φακους led που εχω, μονο 2-3 εχω αγορασει απο Ελλαδα. Γιατι δεν αντιγραφει ο Δησιος πχ, την (ορθη και λογικη) τιμολογιακη πολιτικη των φωτομαγαζων?

Οταν σε σεβονται και σε βλεπουν σαν πελατη και οχι σαν θυμα, τους σεβεσαι και συ και ας πρεπει να πληρωσεις κατι τις παραπανω σε ΦΠΑ.

Ειδικα η fenix δε νομιζω οτι ειχε και τοσο τραγικα χαμηλες στο fasttech. Τοον ΤΚ15 για παραδειγμα τον πηρα σε καλυτερη τιμη απο ebay.

Οταν καποια μαγαζια στην Ελλαδα αποφασισουν να μην αισχροκερδουν και συμπεριφερθουν σαν τα ειδικα μαγαζια στην Ελλαδα που πουλανε φωτογραφικες μηχανες (σε εξοχως ανταγωνιστικες τιμες παγκοσμιως)
τοτε δεν θα υπαρχει τοσο μεγαλη αναγκη να ψωνιζουμε απ'εξω.

Πληροφοριακα εχω πανω απο καμμια 15αρια φωτογραφικες μηχανες και μια ντουζινα φωτογραφικους φακους (αρκετες χιλιαδες ευρω επενδυση) και ΟΛΑ τα ψωνισα απο Ελλαδα.
Σε αντιθεση, απο τους 100+ φακους led που εχω, μονο 2-3 εχω αγορασει απο Ελλαδα. Γιατι δεν αντιγραφει ο Δησιος πχ, την (ορθη και λογικη) τιμολογιακη πολιτικη των φωτομαγαζων?

Οταν σε σεβονται και σε βλεπουν σαν πελατη και οχι σαν θυμα, τους σεβεσαι και συ και ας πρεπει να πληρωσεις κατι τις παραπανω σε ΦΠΑ.

+1000 !! Ακριβώς έτσι.... Όταν σταματήσουν να τιμολογούν με πάνω από 100% - το λιγότερο - στην τελική τιμή κόστους τότε ναι, να προτιμήσουμε τα Ελληνικά καταστήματα, ακόμα και αν είναι λίγο ακριβότερα (δεκτό, κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες που επικρατούν στην χώρα μας από άποψη όγκου αγοράς και φορολογίας) από τα καταστήματα του εξωτερικού και δη τα internetoμάγαζα...

Δυστυχώς έτσι είναι αλλά όπως αναφέρει και ο Χιώτης υπάρχουν κλάδοι που τα πράγματα είναι καλά.

Νομιζω οτι ειναι θεμα λιγων ετων, τα περισσοτερα μικρα μαγαζια/επιχειρησεις (ραχοκοκκαλια της Ελλαδας) να αποκτησουν (σχεδον) αποκλειστικα ιντερνετικη παρουσια.
Παλι τα ιδια ατομα θα απασχολουν χωρις ομως την αναγκαιοτητα του ενοικιου και παρελκομενων δημοτικων και αλλων χρεωσεων. Αλλο κοστος το μαγαζι γωνια και αλλο η αποθηκη.

Λαμπρο παραδειγμα η NKON Ολλανδιας που μαζι με το ΦΠΑ συναγωνιζεται στα ισα τους παντες στα ειδη που πουλαει. 3 φιλαρακια ειναι που τα βρηκανε και πανε μπροστα.

Το μεγα ζητημα ομως ειναι η (ανυπαρκτη) Ελλαδικη (συμ)παραγωγη και οχι οι εισαγωγες..

Last edited:

Δεν την ξαναπατάω με τέτοιου μεγέθους φακό, όπως με τον UE που τηγάνιζες αυγά στην κεφαλή του.

Δεν την ξαναπατάω με τέτοιου μεγέθους φακό, όπως με τον UE που τηγάνιζες αυγά στην κεφαλή του.

Εδω εχεις ενα δικιο.
Αλλα αν δεις ο PD35 εχει μεγαλυτερη κεφαλη απο τον PD32 UE.
Προφανως η Φενιξ εχει μεριμνησει καλυτερα για το θεμα απαγωγης θερμοτητας στον PD35.

ε, και αυτό το 185 μέτρα απόσταση δείχνει ότι ο φακός έχει εύρος, δεν καρφώνει καθόλου μακριά. Δεν την ξαναπατάω, ναι ναι.

Απάντηση: Φακοί FENIX

Καλησπέρα.Σκεύτομαι να πάρω τον ΤΚ35
Θέλω να πιστεύω ότι είναι καλός φακός,αν και λίγο ακριβός.
Πόσο αξιόπιστος είναι; Ευχαριστώ

Αφού είναι Φένιξ, καλός θα είναι. Τα χαρακτηριστικά του δείχνουν ότι φέγγει μακριά και δυνατά.
Αυτό που δεν ξέρω είναι κατά πόσο βολεύει στο κράτημα και κατά πόσο αυτή η ενιαία βάση που πέρνει τις μπαταρίες είναι ανθεκτική.

Re: Απάντηση: Φακοί FENIX

Καλησπέρα.Σκεύτομαι να πάρω τον ΤΚ35
Θέλω να πιστεύω ότι είναι καλός φακός,αν και λίγο ακριβός.
Πόσο αξιόπιστος είναι; Ευχαριστώ

Απο αξιοπιστια η Fenix παιρνει αριστα.
Εχω καμμια δεκαρια φακους Fenix και ποτε δεν ειχα το παραμικρο προβλημα.

Αν σου φαινεται ακριβος, δες και τον Fenix LD41 που εχει παρομοιο σχημα, παιρνει επαναφορτιζομενες ΑΑ NiMH και αλκαλικες και ειναι λιγο μεγαλυτερος.
Εκτος αν για καποιο λογο προτιμας μπαταριες λιθιου που παιρνει ο ΤΚ35.

Το κρατημα ειναι μια χαρα. Δεν γλυστραει με τιποτα απο το χερι.