Φακοί Fenix

Re: Φακοί FENIX

Fenix LD50 προστίθεται στη λίστα αναμονής. Απίστευτη σχεδίαση και βέβαια Fenix!!!

Ναι, φακος τελειως γκατζετ!!
Το οτι ειναι Fenix, καλα το λες Σταυρο, σημαινει οτι περα απο γκατζετ ειναι και ποιοτικος και αξιοπιστος.

Παρομοιο φακο με 2χΑΑ νομιζω οτι εχει βγαλει η sunwayman.

Την τιμή του την είδατε;

90 ευρω για τιμη πρωτης κυκλοφοριας ειναι μια χαρα.

Το φακουδακι ειναι πρωτοποριακο και νομιζω οτι η αρχικη λιανικη τιμη που το βγαζει η Fenix ειναι λογικη.

814201412310AM58135.jpg

Μεγαλη μπούρδα φακός κατα τη γνώμη μου. Από τους χειρότερους που έχουν βγάλει.

Από ποια άποψη "μπούρδα" ?? Σχεδιαστικά ? Λειτουργικότητας ? Απόδοσης ? Δεκτή βέβαια η γνώμη σου αλλά θα 'θελα να την αιτιολογήσεις, αν θες...

Προσωπικά μου αρέσει πολύ, ιδίως σαν σχέδιο, ξεφεύγει από τα συνηθισμένα.... Και η 1 ώρα και 35 λεπτά στο turbo mode μου κάνει πολύ θετική εντύπωση... Το μόνο αρνητικό που βρίσκω ή που τέλοσπάντων θα ήθελα είναι να είχε 2 κουμπιά, ένα για on-off και ένα για τα modes. Τα 0,5' για το on/off με χαλάει κάπως... Αλλά όχι τόσο που να μην τον βάζω ψηλά στην wish list μου...

Μεγαλη μπούρδα φακός κατα τη γνώμη μου. Από τους χειρότερους που έχουν βγάλει.

Δεν θα τον ελεγα κια μπουρδα αλλα και τα δυο σχεδια με ξενισαν...

Η πρωτη μου εντυπωση ηταν οτι η Fenix αρχισε να Nitecore-ιζει

Εγώ όταν τον είδα μου θύμισε γκατζετακι απο startrek! Πολύ ωραίος, κάτι διαφορετικό απο τους σωληνοειδής.

Δεν ξέρω πολλά από φακούς και το ψάχνω γιατί ενδιαφέρομαι για άμεση αγορά. Από αυτά που διαβάζω εδώ έχω καταλάβει πως η fenix είναι αξιόπιστη εταιρία και γι αυτό λοιπόν είμαι ανάμεσα στα έξης. Fenix UC40 ultimate edition , fenix pd35 και nitecore p12.
Θα ήθελα να μου πείτε τι προτείνετε, ,αν έχουν ουσιαστικές διάφορες μεταξύ τους και αν ναι τότε ποιες είναι αυτές.

Δεν ξέρω πολλά από φακούς και το ψάχνω γιατί ενδιαφέρομαι για άμεση αγορά. Από αυτά που διαβάζω εδώ έχω καταλάβει πως η fenix είναι αξιόπιστη εταιρία και γι αυτό λοιπόν είμαι ανάμεσα στα έξης. Fenix UC40 ultimate edition , fenix pd35 και nitecore p12.
Θα ήθελα να μου πείτε τι προτείνετε, ,αν έχουν ουσιαστικές διάφορες μεταξύ τους και αν ναι τότε ποιες είναι αυτές.

Γνωριζεις τιποτα περι επαναφορτιζομενων μπαταριων λιθιου? Θελουν ξεχωριστο φορτιστη και ιδιαιτερη προσοχη. Δεν ειναι σαν τις απλες επαναφορτιζομενες ΑΑ.

Last edited:
Επαναφορτιζόμενες λιθίου αλλά και φορτιστή έχω καιρό τώρα στην κατοχή μου από άλλη συσκευή. Όταν λες προσοχή τι εννοείς? Ομολογώ πως δεν έχω κατανοήσει πλήρως την διαφορά των δύο τύπων μπαταρίας(ΑΑ ή λιθίου). Δεν έχω ασχοληθεί πάλι με φακούς.

Last edited:

Μπαταριες εννοω τις τυπου 18650 (με προστασια) που παιρνουν οι φακοι που αναφερεις. Εχουν διαφορετικη χημεια απο τις αλκαλικες η τις ΝιΜΗ των οποιων η χημεια ειναι ασφαλεστερη. Γιαυτο προτιμαμε τις λιθιου με κυκλωμα προστασιας επανω τους.
Προσοχη εννοω οτι αν βραχυκυκλωσει μια επαναφορτιζομενη μπαταρια λιθιου, ειτε απο υγρασια ειτε κατα λαθος, τοτε υπαρχει θεμα.
Αν για καποιο λογο αποφορτιστουν παραπανω απο οτι πρεπει τοτε ειναι αχρηστες.

Θελει λιγο προσοχη το θεμα, δεν ειναι οι απλες μπαταριες ΑΑ που ξερουμε. Το πλεονεκτημα τους ειναι οτι η ταση τους ειναι ~3,7βολτ οποτε μπορουν να τροφοδοτουν το led με περισσοτερη ταση και να δινουν μεγαλυτερη φωτεινοτητα.
Ενας φακος με μπαταρια 18650 μπορει να δωσει φωτεινοτητα ~1000 λουμενς σε ενα led. Την ιδια φωτεινοτητα δινουν 4χΑΑ ΝιΜΗ/Αλκαλικες. Αυτα σε γενικες γραμμες. Υπαρχει sticky νημα για τις μπαταριες του μελους Kospap, που εξηγει αναλυτικα τις μπαταριες.

Εγω θα σου προτεινα, να πας σε φακους ΑΑ. Σου εδωσα καποιες επιλογες σε αλλο νημα που ρωτουσες. Μεσα σε αυτους ειναι ο 2xAA Fenix LD22. Οπως και ο πολυ φωτεινος 4xAA Nitecore EA41 που συγκρινεται σε φωτεινοτητα με τους παραπανω που επελεξες.

Αν θες να πας σε λιθιου, πρεπει να παρεις ενα ζευγαρι καλες 18650 Panasonic (~15 ευρω), ενα καλο φορτιστη Νitecore I4/I2 (περιπου 15 ευρω) και ενα καλο φακο.
Εδω ειμαστε να το συζητησουμε.

Επαναφορτιζόμενες λιθίου αλλά και φορτιστή έχω καιρό τώρα στην κατοχή μου από άλλη συσκευή. Όταν λες προσοχή τι εννοείς? Ομολογώ πως δεν έχω κατανοήσει πλήρως την διαφορά των δύο τύπων μπαταρίας(ΑΑ ή λιθίου). Δεν έχω ασχοληθεί πάλι με φακούς.
Για λιθιου τι πρεπει να προσεχουμε γενικα http://avclub.gr/forum/showthread.p...τιστές?p=1057022007&highlight=#post1057022007
Προσωπικα δεν το μετανιωσα που ασχοληθηκα με λιθιου μπαταριες καθως η δυναμη τους κανει την διαφορα, αλλα ειπαμε με καποιες παραχωρησεις και φυσικα με γνωση για τις ιδιαιτεροτητες τους.
Με Nimh AA επαναφωρτιζομενες τα πραγματα ειναι πιο απλα και χωρις εννοιες..αλλα με μικροτερη ποικιλια κατα την γνωμη μου.
Επελεξε την κατηγορια των μπαταριων αφου πρωτα μελετησεις το νυμα με τις μπαταριες-φορτιστες και ολα τα παιδια ειναι προθυμα να βοηθησουν!!

Last edited:

Θα μελετήσω το νήμα και θα επανέλθω. Πάντως με μπαταρίες τύπου 18650 είχα ασχοληθεί και σε άλλες συσκευές.

Απ αυτά που διάβασα λοιπόν κατάλαβα ότι οι μπαταρίες λιθίου θέλουν ιδιαίτερη προσοχή ενώ οι ΑΑ είναι καλύτερες για έναν αρχάριο. Θα ήταν καλύτερα να ξεκινήσω με ΑΑ αλλά θα ήθελα να είναι με Nihm AA επαναφορτιζόμενες έτσι ώστε να μην χρειάζεται να έχω άλλες μπαταρίες μαζί μου. Βέβαια δεν θα είχα πρόβλημα και να ασχοληθώ παραπάνω για να κατανοήσω τις ιδιαιτερότητες των μπαταριών λιθίου αλλά θα ακολουθήσω την συμβουλή να αρχίσω πιο απλά. Ίσως κάποιο μοντέλο που θα παίρνει και αλκαλικές αλλά και λιθίου?
Έχοντας καταλήξει λοιπόν τι προτείνετε σε αυτήν την κατηγορία? Θα ήθελα αν είναι δυνατό να έχει και καλό throw.Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον φίλο Χιώτης και ilias 38 καθώς και όλα τα παιδιά για την σημαντική βοήθεια που προσφέρουν.

Last edited:

Απ αυτά που διάβασα λοιπόν κατάλαβα ότι οι μπαταρίες λιθίου θέλουν ιδιαίτερη προσοχή ενώ οι ΑΑ είναι καλύτερες για έναν αρχάριο. Θα ήταν καλύτερα να ξεκινήσω με ΑΑ αλλά θα ήθελα να είναι με Nihm AA επαναφορτιζόμενες έτσι ώστε να μην χρειάζεται να έχω άλλες μπαταρίες μαζί μου. Βέβαια δεν θα είχα πρόβλημα και να ασχοληθώ παραπάνω για να κατανοήσω τις ιδιαιτερότητες των μπαταριών λιθίου αλλά θα ακολουθήσω την συμβουλή να αρχίσω πιο απλά. Ίσως κάποιο μοντέλο που θα παίρνει και αλκαλικές αλλά και λιθίου?
Έχοντας καταλήξει λοιπόν τι προτείνετε σε αυτήν την κατηγορία? Θα ήθελα αν είναι δυνατό να έχει και καλό throw.Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον φίλο Χιώτης και ilias 38 καθώς και όλα τα παιδιά για την σημαντική βοήθεια που προσφέρουν.
Καλυτερα να μεταφερθουμε στο σωστο θρεντ http://avclub.gr/forum/showthread.p...-πρώτου-σας-φακού?p=1057160007#post1057160007

Επειδή δεν ήξερα που να το γράψω , το γράφω εδώ μιας και αφορά τους Fenix. Από ότι τσέκαρα Fenix καπούτ απο Banggood ????
Δεν βγάζει πλέον κανένα προϊόν στο site, όχι μόνο φακούς.

Τελικά παρήγγειλα τον BC30 από το Fenix-store http://www.fenix-store.com/fenix-bc30-led-bike-light/

Fenix-BC30-Bikelight-photo-3.jpg

Η τιμή μειωμένη στα 99.95 δολάρια και με τον κωδικό β€œINTHEKNOW” που σου δίνουν όταν γραφτείς στο mailing list υπάρχει μια έκπτωση 10 δολαρίων.
Τα ταχυδρομικά ήταν 13 δολάρια, σύνολο 102.95 δολάρια, δηλαδή συνολικά στοίχισε 78 ευρώ και έκανε να έρθει ακριβώς 20 μέρες (με USPS)

Έχω εντυπωσιαστεί από την ποιότητα, την εργονομία και την απόδοση του φακού! Απίθανη η βάση στήριξης και το έξτρα μπουτόν που τον ενεργοποιεί (κάτι σαν τη μεγάλη σκάλα των φώτων στο αυτοκίνητο) όταν θέλεις να σε προσέξει κάποιος είναι ό,τι πιο χρήσιμο έχω βάλει στο ποδήλατο (πολύ χρήσιμο και τη μέρα).

Περισσότερα μετά από λίγα νυχτερινά χιλιόμετρα.

ΥΓ. Ένα αρνητικό από τη συναλλαγή ήταν πως ενώ τους ζήτησα ευγενικά να γράψουν πάνω στο πακέτο χαμηλή αξία για να μην κινδυνεύσω με έξοδα τελωνειου, αυτοί με αγνόησαν και έβαλαν την κανονική τιμή! Θα μπορούσαν τουλάχιστον να με ενημερώσουν πως αυτό που ζήταγα δεν γίνεται. Τεσπα, τελωνείο δεν πλήρωσα τελικά :)

Καλοριζικος, πρεπει να ειναι απο τους πιο χρησιμους φακους στο ειδος του. Πες εντυπωσεις μετα απο καποια χρηση, θα ειναι πολυ ενδιαφερον.