Φακοί Fenix

Re: Φακοί FENIX

Σκετη αρχοντια το μικρο Ε99 Τi(-tanium)! Και απο τα ελαχιστα 1χΑΑΑ με αληθινα 100 λουμενς.

20140822035556_3847.jpg

έχω μια απορία που μπορεί να έχει απαντηθεί παλιότερα αλλά δεν το βρίσκω.

Στους καλούς φακούς (Fenix, Nitecore κλπ), αν βάλουμε unprotected 18650, δεν θα “κόψουν” από μόνοι τους; Θα τις αφήσουν να αδειάσουν και να καταστραφούν; Είναι δυνατόν ένας φακός των 100 ευρώ να μην έχει ένα τσιπάκι όπως αυτό που έχει κάθε protected μπαταρία;

Αν δεν το αναφερει ρητα, αυτο το ξερεις μονο απο δοκιμες ή εμπειρίες χρηστη.

Να σημειωσω οτι μονο τα τελευταια 2-3 χχρονια οι φακοι λαμβανουν σοβαρα υποψιν τις 18650. Μεχρι τοτε φτιαχνοταν για 2 CR123 με τις 18650 σαν δευτερη επιλογη

Το έκανα το τεστ και δυστυχώς ο Fenix BC30 που είναι ο πιο καλός φακός που έχω ΔΕΝ κόβει.
Έβαλα δυο unprotected 18650 που δεν με πείραζε και να καταστραφούν και τον άφησα αναμμένο αρκετές ώρες μετρώντας τις κατά καιρούς. Όταν το λαμπάκι του Fenix έγινε κόκκινο και η ένταση έπεσε στη χαμηλή σκάλα, τις έβγαλα τις μέτρησα και είχαν φτάσει στα 2,65 volt.
Συνεπώς, μόνο protected στους φακούς, όπως άλλωστε γνωρίζουμε όλοι. :)

Καλησπέρα στην παρέα.Έχω έναν fenix pd32 και μόλις σήμερα παρατήρησα ότι δεν "παίζουν" δύο σκάλες, η high και η turbo.Strobe & SOS λειτουργούν κανονικά.Γνωρίζει κάποιος να μου πει τί φταίει?
Ευχαριστώ.

Καλησπέρα στην παρέα.Έχω έναν fenix pd32 και μόλις σήμερα παρατήρησα ότι δεν "παίζουν" δύο σκάλες, η high και η turbo.Strobe & SOS λειτουργούν κανονικά.Γνωρίζει κάποιος να μου πει τί φταίει?
Ευχαριστώ.

Καθαρισε σχολαστικα τα σπειρωματα με Q-tips και οινοπνευμα. Μπορει να μην πηγαινει αρκετο ρευμα στο κυκλωμα και συνεπως στο led.
Το προβλημα προφανως ειναι στο κυκλωμα του φακου, στην πλακετα. Αν δεν δουλεψει με το καθαρισμα, παιζε συνεχως με τις σκαλες , αλλαζε τις με το κουμπι δηλαδη, μπορει να παρει μπροστα.

μηπως εχει αρχισει να ταλειωνει η μπαταρια? Δοκιμασε με εντελως καινουργια απο την συσκευασια, η μολις φορτισμενη

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Το έκανα το τεστ και δυστυχώς ο Fenix BC30 που είναι ο πιο καλός φακός που έχω ΔΕΝ κόβει.
Έβαλα δυο unprotected 18650 που δεν με πείραζε και να καταστραφούν και τον άφησα αναμμένο αρκετές ώρες μετρώντας τις κατά καιρούς. Όταν το λαμπάκι του Fenix έγινε κόκκινο και η ένταση έπεσε στη χαμηλή σκάλα, τις έβγαλα τις μέτρησα και είχαν φτάσει στα 2,65 volt.
Συνεπώς, μόνο protected στους φακούς, όπως άλλωστε γνωρίζουμε όλοι. :)

θα σε στεναχωρησω, αλλα τζαμπα εκανες τον κοπο.....και δεν ειναι τεχνικα δυνατον, και δεν εχει νοημα να παρακολουθει ενας φακος το βολταζ ΔΥΟ μπαταριων ταυτοχρονα.
(εκτος και αν εχει ξεχωριστο κυκλωμα μετρησης για την καθε μια)

Καθαρισε σχολαστικα τα σπειρωματα με Q-tips και οινοπνευμα. Μπορει να μην πηγαινει αρκετο ρευμα στο κυκλωμα και συνεπως στο led.
Το προβλημα προφανως ειναι στο κυκλωμα του φακου, στην πλακετα. Αν δεν δουλεψει με το καθαρισμα, παιζε συνεχως με τις σκαλες , αλλαζε τις με το κουμπι δηλαδη, μπορει να παρει μπροστα.

Θα το δοκιμάσω να δω , θα κάνω και μια αλλαγή μπαταρίας καλού κακού :)

Τελικά ήταν μπαταρία.Το παράξενο είναι ότι η μία ήταν τελείως άδεια και η άλλη γεμάτη.Μήπως γνωρίζει κάποιος να μου πεί τον τύπο της επαναφορτιζόμενης μπαταρίας που παίρνει? Αν υπάρχει και κάποιο λινκ για αγορά καλοδεχούμενο :2thumb22sup:

Ευχαριστω Κωστα...τον εχω :))

Aπο τα πρωτα φακουδακια που αγορασα. Εξαιρετικος. Τον εχω στην βασικη μου εργαλειοθηκη. Απο τους πλεον πολυχρησιμοποιημενους φακους μου.

D7K_1534.jpg
D7K_1531.jpg

Τελικά παρήγγειλα τον BC30 από το Fenix-store http://www.fenix-store.com/fenix-bc30-led-bike-light/

View attachment 106135

Η τιμή μειωμένη στα 99.95 δολάρια και με τον κωδικό β€œINTHEKNOW” που σου δίνουν όταν γραφτείς στο mailing list υπάρχει μια έκπτωση 10 δολαρίων.
Τα ταχυδρομικά ήταν 13 δολάρια, σύνολο 102.95 δολάρια, δηλαδή συνολικά στοίχισε 78 ευρώ και έκανε να έρθει ακριβώς 20 μέρες (με USPS)

Έχω εντυπωσιαστεί από την ποιότητα, την εργονομία και την απόδοση του φακού! Απίθανη η βάση στήριξης και το έξτρα μπουτόν που τον ενεργοποιεί (κάτι σαν τη μεγάλη σκάλα των φώτων στο αυτοκίνητο) όταν θέλεις να σε προσέξει κάποιος είναι ό,τι πιο χρήσιμο έχω βάλει στο ποδήλατο (πολύ χρήσιμο και τη μέρα).

Περισσότερα μετά από λίγα νυχτερινά χιλιόμετρα.

ΥΓ. Ένα αρνητικό από τη συναλλαγή ήταν πως ενώ τους ζήτησα ευγενικά να γράψουν πάνω στο πακέτο χαμηλή αξία για να μην κινδυνεύσω με έξοδα τελωνειου, αυτοί με αγνόησαν και έβαλαν την κανονική τιμή! Θα μπορούσαν τουλάχιστον να με ενημερώσουν πως αυτό που ζήταγα δεν γίνεται. Τεσπα, τελωνείο δεν πλήρωσα τελικά :)

Μπορείς να γράψεις δυο πραγματάκια για τον φακό.Αν είσαι ευχαριστημένος με φωτεινότητα, mods, που τον χρησιμοποιείς, το βύσμα για το σινιάλο αν φεύγει από τη θέση του κτλ

Χθες το βράδυ είχα μια δυσάρεστη έκπληξη από τον φακό κεφαλής Fenix HL10...
O φακός αγοράστηκε τον Μάιο του 2013 (από Fenix-store.com) και έκτοτε χρησιμοποίηθηκε ελάχιστες φορές και για πολύ λίγο. Πριν από χθες το βράδυ χρησιμοποιήθηκε λίγο το ΣΚ σε κάμπινγκ και δεν είχα κανένα πρόβλημα.
Χθες τον χρησιμοποπιούσα για κάνα 5λεπτο (στην μεσαία σκάλα) τοποθετώντας ένα φωτιστικό οροφής στο σπίτι όταν ξαφνικά το led έσβησε ! Άλλαξα μπαταρία (το δούλευα με μια Eneloop AAA) και μετά από κάποιες προσπάθειες άναψε πάλι για λίγο για να ξανασβύσει λίγο μετά. Νέες απόπειρες να ανάψει απέβησαν άκαρπες. Τον παράτησα και συνέχισα την δουλειά μου με έναν φτηνιάρικο φακό κεφαλής. Μετά από κάνα 10´λεπτο που τέλειωσα τον ξανάπιασα και διαπόιστωσα έκπληκτος πως ο φακός (σβηστός πάντα) ζεμάταγε στην κεφαλή !! Δύσκολα τον κράταγες στο χέρι σου... Αφαίρεσα την μπαταρία και κρύωσε σιγά-σιγά. Ξαναέβαλα μπαταρία αργότερα, εξακολουθούσε να μην ανάβει αλλά αμέσως ανέβαζε πάλι θερμοκρασία στην κεφαλή !
Σήμερα έστειλα mail στο Fenix-store αναφέρωντας το πρόβλημα και περιμένω απάντηση (αν θα τον στείλω για επισκευή, αν αξίζει η επισκευή και πιθανό κόστος...)

Με πάνω από 30 φακούς στην κατοχή μου (επώνυμους και μη) είναι ο πρώτος φακός μου που παρουσιάζει πρόβλημα και έτυχε να είναι Fenix, υποτίθεται από τις πιο αξιόπιστες εταιρείες...

Συμβαινει και στις καλυτερες οικογενειες!!

Προφανως αφου ζεσταινοταν η κεφαλη υπαρχει βραχυκυκλωμα στο κυκλωμα κατω απο το led.
H ενεργεια απο τις μπαταριες δεν παει στο led αλλα, λογω βραχυκυκλωματος, παει αλλου και δημιουργει ανοδο θερμοκρασιας.

Kαμμια φορα, εαν δεν εχει προηγηθει πτωση, το βραχυκυκλωμα οφειλεται σε υγρασια και οξειδωση οπως επισης και συσσωρευμενη σκονη.
Δεν θυμαμαι αν υπαρχει προσβαση στο κυκλωμα για να καθαρισεις με λιγο οινοπνευμα τις επαφες και το υπολοιπ κυκλωμα.

Εχω το ιδιο φακουδακι το οποιο το εχω δανεισει σε φιλο ναυτικο εδω και εξι μηνες. Αυτες τις μερες ξεμπαρκαρε και δεν μου ανεφερε καποιο προβλημα.
Θα μου το φερει σημερα και θα δω και γω αν μπορει να υπαρξει προσβαση στην κεφαλη.

Ευχαριστώ Μιχάλη για την βοήθεοα και τις πληροφορίες...

Μάλλον αυτό που λες πρέπει να συμβαίνει. Αλλά από την άλλη ο φακός δεν είχε εκτεθεί ούτε σε υποψία υγρασίας ή σκόνης, ούτε είχε καμιά πτώση ή χτύπημα... Θα τον εξετάσω απόψε (αν προλάβω) να δω και εγώ αν έχω πρόσβαση στο κύκλωμα, αλλά δεν θα "πιέσω" τα πράγματα ενόψει και της απάντησης της Fenix.

αυτο το φαναρακι το ειδατε?

http://www.fenixlight.com/ProductMore.aspx?id=148&tid=31&cid=30

917201420409AM15889.jpg

και κατι διαφορετικο.....

δειτε τι βρηκα στον html κωδικα των σελιδων του σαιτ

Title through $.dataWhoa! This description is set through elm.data("ad-desc") instead of using the longdesc attribute.
And it contains How To Meet Ladies... What? That aint what HTML stands for? Man...

αυτο το φαναρακι το ειδατε?

http://www.fenixlight.com/ProductMore.aspx?id=148&tid=31&cid=30

917201420409AM15889.jpg

Ωραίο το lantern της Fenix ! Όταν θα είναι διαθέσιμο και στο γαλάζιο χρώμα θα το χτυπήσω... (Γμτ...γμτ... έχετε βαλθεί όλοι να μας καταστρέψετε οικονομικά... :Banane0: )