εμένα φτηνός μου φαίνεται για τα δεδομένα της fuji (1.099rrp) όταν πχ. ο 18-55 και ο 18-135 έχουν 699 & 799 rrp αντίστοιχα
Λογικά θα τον δούμε σύντομα σε grey market γύρω στα 900 ευρώ
Κανείς δεν είπε ότι ο 35αρης δεν είναι κακός.
Εγώ λίγο που τον δούλεψα το βρήκα εξαιρετικό.
2 πράγματα λίγο με χαλούσαν:
Η λίγο αργή εστίαση του και
το 35mm που αντιστοιχεί σε 52.5 και το βρίσκω λίγο σφιχτό σαν κάδρο.
Πέρασα σήμερα κι εγώ από το περίπτερο της Fujifilm στη Photovision, μπήκα στον πειρασμό να κάνω ένα μίνι τέστ στους fujinon 50-140mm 2.8, 16-55mm 2.8, και 56mm 1,2 APD, ειδικά ο 16-55 2,8 μου έκανε τρομερή εντύπωση όχι ότι οι άλλοι δύο πάνε πίσω, έχω μείνει άφωνος, όταν στανιάρω τα ξαναλέμε:marchmellow:
http://admiringlight.com/blog/review-fujifilm-fujinon-xf-16mm-f1-4-r-wr/
The lens is simply optically stellar. The only shooters who should pause a bit are those who are looking to use this lens for astrophotography, as it does show some notable coma. However, for almost all other shooting scenarios, it’s really hard to improve on this lens. Other than that, the only real sticking point is that it’s a bit larger than some of the other primes, but even then, it’s not really that much larger. If you’re in the market for a fast 24mm equivalent, go buy the lens now. The 16mm f/1.4 shows Fuji at the top of their game.
Καταλαβαίνω ότι αναζητάς επίσημο dealer για να έχεις και υποστήριξη.
Αν θελήσεις όμως κάποιον φακό Fuji σε χαμηλή τιμή, υπάρχει ένας πωλητής από Τουρκία που δίνει πολύ καλές τιμές, και με δυνατότητα αντιπροσφοράς μάλιστα: http://stores.ebay.com/bidstream/
Δεν έχω ψωνίσει από αυτόν. Αν κάποιος έχει εμπειρία, ας μας πει. Πουλάει πάντα μόνο Fuji όμως και έχει καλό feedback.
Grey market προφανώς.
Δεν θα ήταν προτιμότερο να είχε ενσωματωθεί σταθεροποίηση στον 90/2;
Τα 137mm σε αναλογία ff δεν είναι και λίγα.
Τόσο πολύ θα επηρεαζόταν η οπτική απόδοση του φακού;
Κάποιοι χρήστες παραπονιούνται ότι σε χαμηλό φωτισμό τούς περιορίζει η έλλειψη σταθεροποίησης σε συνδυασμό με το μέγιστο 6400iso raw της X-T1.
Κάποιοι φτάνουν να αναρωτιούνται μήπως ο λόγος είναι μία επικείμενη X-T2 με IBIS.
Στον 50-140 δεν επηρεάζει τουλάχιστον. Κάπου το 2016 βγαίνει η xpro 2.Ακομα δεν έχει ανακοινωθεί βασικά. Είναι ικανοί να έχουν ήδη IBIS στην x-t1 και να μας το ενεργοποιησουν με κανα update .
Αν είναι να βγει x-t2 θα πρέπει να μεγαλώσουν πρώτα :
-τις διαστάσεις της
-τα mpixel
-την ανάλυση βίντεο και γενικά το βίντεο.
Αν βάλουν και ενσωματωμένο οπτικό σταθεροποιητη, πάει, θα ξεπεράσει τα 2.5k.
Έγινε πολύ μικρό μειονέκτημα η έλλειψη stabilization στους xf primes με το νέο firmware, βγαίνουν πολύ καθαρές οι φωτογραφίες και σε μέτριο φωτισμό . Τον καλύτερο οπτικό σταθεροποιητη τον έχουν ο 50-140(λες και φωτογραφιζεις με τρίποδο) και έπειτα ο 10-24.Ο πιο μετριος του 18-55(δεν είναι κακός) ,αλλά τα κάνει όλα και συμφέρει . Επίσης 50-140, 16-55, 16mm θα δείξουν την πραγματική τους αξία σε παραπάνω megapixels, είναι πολύ 'λίγα' τα τωρινα συστήματα, μάλλον σχεδιάστηκαν για μελλοντικές μηχανές.