Φακοί Fujinon X-mount

νομιζω οτι εκανες καλη επιλογη. η fuji καλα θα κανει να βγαλει εναν 35 φωτεινο με γρηγορη εστιαση και εναν 18αρη καινουριο αναβαθμισμενο επισης. κατα τ αλλα ειναι σε καλο δρομο αλλα πισω φυσικα απο canon-nikon ff

Μα ο 80 είναι macro,

ο 90 είναι τοπ πορτρετοφακός,

Καθένας στον τομέα του

Είδα κ μια τιμή 1400 , και δεν κατάλαβα σε ποιους απευθύνεται τελικά

Είναι κ πόλυ ογκόδες κ βαρύς, που να κουβαλάς;

Καλησπέρα σας
Θα ήθελα γνώμη σε ερώτηση φίλου μου
Ποιον από τους δύο φακούς προτείνετε, δεδομένου ότι αφήνουμε στην άκρη τη διαφορά τιμής. Ποιος έχει καλύτερη ποιότητα εικόνας και καλύτερο bokeh;
Fujifilm 35/1.4 vs WR 35/2 ;

Ο 35mm 1.4 να ξέρεις ότι είναι ειδικού τύπου φακός και θα εξηγήσω τι εννοω.

Έχει αργό autofocus και το μοτέρ του κανει σαν τρακτέρ. Επίσης έχει κακό manual focus.

Αν τα παραπάνω δεν ενοχλούν μιλάμε για φακό που είναι όξυς από το 1.4. Είναι ο φακός που χρησιμοποιώ σχεδόν αποκλειστικά στην x-t20 και είμαι ευτυχής με τα αρχεία που μου δίνει.

Θα διαβάσεις πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που πούλησαν τον 1.4 για τον 2 για να γλιτώσουν από τα κουσούρια του και το μετάνιωσαν. Παρόλα αυτά εγώ δεν έχω γνώμη γιατί δεν τον έχω δει καν από κοντά τον τελευταίο.

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

0 35 1.4 ειναι ενας απο τους καλυτερους φακους της φουτζι, με καλο μποκε και χαρακτηρα στο ξεφωνταρισμα αλλα δεν εχει και την καλυτερη ποιοτητα εικονας
ο f/2 ειναι τυπου ζαις αν σου λεει κατι..... καλυτερη αντιθεση, καλυτερα χρωματα ,ειναι γρηγορος στο af και επισεις ειναι και αδιαβροχος

βασικος φακος συστηματος απαραδεκτο να βγαινει σε 2 ημιμετρα. ας βγαλει νεο με 1.4 αδιαβροχο καλη εστιαση τοσο δυσκολο ;

δεν ειναι απαραδεκτο, καθε συστημα εξελισσεται αλλα και καποιοι φακοι μενουν στα hit χρονια μετα οπως ο νικον 35mm 1.4

Καλημέρα.
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας
Μάλλον θα παει προς τον 1.4 :)

και εγω εχω τον 35/1.4 πολυ καλος φακος, η εστιαση δεν με ενοχλει, μου φαινεται αρκετα γρηγορη για αυτο που ειναι, στον 56/1.2 ειναι ακομα πιο αργη:)
τον ειχα συγρινει για πολυ λιγο με τον 35/2 και δεν μου φανηκε να εχει τεραστια διαφορα, παντως και εγω τον 1.4 θα επαιρνα και παλι αν ειχα την επιλογη

Και εγώ που έγραψα πριν ότι έχει αργή εστίαση, επίσης δεν έχω πρόβλημα, ειδικα με το single shot που δουλεύω και το ειδος της φωτογραφίας που κάνω. Αλλά αν κάποιος θέλει να παίξει με CAF, ο φακός αγκομαχάει!

Όπως και να χει, εγώ τον έχω ερωτευτεί με όλα τα ελατώματτα του και θα τον αλλάξω μόνο για έναν λίγο πιο ευρυγώνιο, πχ 27mm, υπό την προυπόθεση βεβαια να "γράφει" όπως ο 1.4.

Καλησπέρα σε όλη την όμορφη παρέα σας.
Είμαι κάτοχος μίας ταπεινής FUJIFILM X-A1 KIT BLACK 16-50 + 55-230MM
και ενδιαφέρομαι για έναν (πολύ) φωτεινό (υπερ) ευρυγώνιο φακό και για τοπία αλλά και για διάφορες φωτογραφίες της στιγμής (ανθρώπων, ζώων, φυτών).

Οι 2 φακοί που μου γυάλισαν αμέσως είναι:

1) Fujifilm FUJINON XF 16mm f/1.4 R WR
&
2) Fujifilm FUJINON XF 16-55mm F2.8 R LM WR

Πάμε στις ερωτήσεις τώρα...
1) Με το σώμα Χ-Α1 υποφέρω ΠΑΡΑ πολύ σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού (με τον ΚΙΤ 16-50/f3.5-5.6) ακόμη και σε καλό καιρό με ήλιο αλλά στη σκιά!
Αξίζει λοιπόν να πάρω ένα φακό της τάξεως των 800 -1.000 για μια τέτοια μηχανή ή δεν θα τον αξιοποιήσει?

2) Μήπως ο XF 16-55mm F2.8 θα είναι και αυτός αρκετά σκοτεινός για το σώμα μου?

3) Το "eglobalcentral.eu" είναι αξιόπιστο ή προτείνετε αγορά από άλλο κατάστημα ή μήπως αγορά μεταχειρισμένου φακού από Ελλάδα?

4) Η απουσία OIS και στους δύο φακούς θα είναι πρόβλημα για την X-A1?

Θα ήταν όμορφος ένας συνδιασμός των 2 παραπάνω φακών και σε εστίαση αλλά και σε φωτεινότητα...Προφανώς μέχρι στιγμής δουλεύω πάντα στο μικρότερο "F" για να μου βγαίνουν πιο φωτεινές.
Κάθε γνώμη και βοήθεια ευπρόσδεκτη..

Last edited:
καλοσήρθες στο φόρουμ!
Άν θα παραμεινεις στο σύστημα και σκοπεύεις να επενδύσεις σε φακούς σίγουρα ο FUJINON XF 16mm f/1.4 R WR είναι κορυφαία επιλογή.
Απο το f/3,5 στο f/1.4 έχει διαφορά...
Φυσικα για all-rounder ο f/2,8 ειναι καλύτερη επιλογή, διαλέγεις προτεραιότητες.
Aπο ότι θυμάμαι η X-A1 δεν έχει Χ-trans αισθητήρα αλλά bayer.
Εξαρτόνται απο το προϋπολογισμό σου, αν θέλεις να παραμείνεις με το σώμα αυτό ή να πάς σε κάποιο άλλο.

Re: Απάντηση: Φακοί Fujinon X-mount

...
Aπο ότι θυμάμαι η X-A1 δεν έχει Χ-trans αισθητήρα αλλά bayer.
...

Σε ευχαριστώ.
Αυτό που έγραψες για τους αισθητήρες δεν το κατάλαβα..
Οι 2 φακοί αποδίδουν καλύτερα σε Χ-trans παρά σε bayer?
Ναι σε fuji σκέφτομαι να παραμείνω μιας και αποδίδουν καλύτερα τα jpg.
Σώμα θα αλλάξω..του χρόνου και βλέπουμε. Πρώτα πάμε για φακό!

Last edited:
Έχω και τους δύο φακούς.

Ο 16-55:
-Είναι αρκετά βαρύς για την Χ-Α1 και από το 3.5 πας μόνο στο 2.8 ,βέβαια σε όλα τα εστιακά μήκη είναι σταθερό f.
-Εχει πολύ καλό autofocus (LM φακός =linear motor)
-Eίναι ευέλικτος για διάφορα είδη φωτογράφισης ,από τοπία ως πορτραίτα.
-Είναι καλύτερος για βίντεο από τον 16mm

Ο 16mm από την άλλη μεριά
-Είναι ελαφρύς
-Είναι αρκετά φωτεινός και ο οξύτερος φακός της σειράς Χ μαζί με τον 90mm
-Δεν έχει linear motor και κάνει λίγο θόρυβο που και που,χωρίς να σημαίνει ότι έχει αργό af .Όχι όμως όσο ο 35 ή ο 56.
-Στο 1.4 τα άκρα δεν είναι το φόρτε του ,αν και δε με απασχολεί .Έχει και color fringing τέρμα ανοιχτός σχέση με άλλους Χ.
-Έχει καλύτερο bokeh από τον 16-55 και εστιάζει σε πολύ μικρή απόσταση.
-Έχει δύσκολο εστιακό μήκος κατά τη γνώμη μου.Αρκετά εξειδικευμένος φακός,αν και θεωρείται ο καλύτερος φακός της σειράς Χ.

Οι δύο φακοί είναι weather resistant και διαθέτουν nano gi coating.