Φακοί Fujinon X-mount

Καλοκλίκοτος θα κάτσει μια χαρά με την Χ-Ε2 και μελλοντικά τον 50/2

Μιας και έχω το ίδιο σετ να σου πω πως όταν ήμουν μόνο με τον 23ρη η τον 50ρη πάντα κάτι μου έλειπε γι αυτό και πλέον τους έχω πάντα μαζί σαν σετ από την άλλη ο 35 είναι ποιο ευέλικτος και παίζει άνετα μπάλα μόνος του.

Και λίγο off-topic τώρα, εάν το έχεις με το μάνουαλ φόκους μέχρι να πάρεις τον 50/2 μπορείς να δοκιμάσεις τον Minolta 50/1.7 η 50/2.0 τρομερά οξύς μικρο σχετικά μέγεθος με πολύ ωραίο γράψιμο και οικονομικοί κάπου στο 50ρι θα βγει .

Δεν με παραξενεύει που η εστίαση του 35/1.4 δεν σε ικανοποίησε.

Αν ήταν σύγχρονης υλοποίησης το μοτέρ AF, ούτε θόρυβο θα έκανε, ούτε προβλήματα απόδοσης στο AF θα είχε.

λοιπον καποιοι γραφουν πολλα , καλα ειναι να διαβαζουμε ρεβιου απο πραγματικους χρηστες ... εδω ολοι γκρινιαζουν για το φθηνιαρικο πλαστικο χουντ αλλα απο εκει και περα ο φακος ειναι απιθανος...

https://www.juzaphoto.com/recensione.php?l=en&t=fujifilm_23_f1-4

Last edited by a moderator:
Για 900 ευρώ που κάνει επίσημη τιμή ο 23mmf1,4 και 600 ευρώ σε Grey market αυτό έλειπε να μην ήταν απίθανος...

λοιπον καποιοι γραφουν πολλα , καλα ειναι να διαβαζουμε ρεβιου απο πραγματικους χρηστες ... εδω ολοι γκρινιαζουν για το φθηνιαρικο πλαστικο χουντ αλλα απο εκει και περα ο φακος ειναι απιθανος...

https://www.juzaphoto.com/recensione.php?l=en&t=fujifilm_23_f1-4

Μόνο που η συζήτηση ήταν για τον 35/1.4, όχι για τον 23άρη.

Και ο Jordan Steele του προηγούμενου review πραγματικός χρήστης είναι, και το review το έγραψε μετά από δυο χρόνια χρήσης.

Πάμε λοιπόν να δούμε τι γράφουν στα αρνητικά διάφοροι χρήστες από το site που παρέθεσες, αλλά αυτή τη φορά από το σωστό link για τον 35/1.4.

Cons: autofocus noise,

Cons: Frontal cap that can not be removed if left mounted hood, not WR, af speed compared to new version f2

Cons: AF not fast

Cons: AF at times.

Cons: noisy, not stabilized

Cons: A cap to forget, hoods

Cons: Literally infamous hood, focus sometimes laborious

Cons: Rumorosetto: working aperture than f. 2.8 seems to be the open-close of a medieval door ... a samurai in the camera body that stagliuzza chevrolet used ... but who cares? RnPiuttosto, the AF is a little undecided, especially in low light.

Cons: AF

Cons: AF a bit 'noisy - Af to "bounce"

Cons: Cap, AF.

Cons: caps and lens hood, autofocus is not lightning

Cons: price, construction, lens hoods and caps

Cons: AF slow, hood / cap nonexistent

Cons: few really important ... I could point out the autofocus, it is the "first type" and not "like ultrasonic" such as zoom 18-55

The only sore point is the AF which emits a noise a bit annoying and sometimes does not hook immediately (especially in the street).

real drawback of this lens is the AF noise (nothing earth-shattering) and the fact who, like other optical Fuji first generation, while, during the autofocus tends to make a small and annoying "drakes" before you givethe signal at the OK

AF a bit' slow (especially combined with X E1) and noisy

Νομίζω το υπερεξαντλήσαμε το θέμα, ο 35mmf1,4 έχει εξαιρετική ποιότητα εικόνας και καλή κατασκευή άλλα είναι θορυβώδης, έχει μέτριο AF και κακό CAF σε φώτο και βίντεο, κακό Hood, δεν είναι αδιάβροχος και δεν έχει σταθεροποίηση....από εκει και πέρα ο καθένας αποφασίζει για τον εαυτό του αν του κάνει ή όχι. Αν τα αρνητικά φαίνονται σε κάποιον σημαντικά πάντα υπάρχει ο αδιάβροχος, αθόρυβος και καλύτερος σε εστίαση 35mmf2 χάνοντας όμως 0,5 stop φωτεινότητας...αυτά πάμε παρακάτω...

Νομίζω το υπερεξαντλήσαμε το θέμα, ο 35mmf1,4 έχει εξαιρετική ποιότητα εικόνας και καλή κατασκευή άλλα είναι θορυβώδης, έχει μέτριο AF και κακό CAF σε φώτο και βίντεο, κακό Hood, δεν είναι αδιάβροχος και δεν έχει σταθεροποίηση....από εκει και πέρα ο καθένας αποφασίζει για τον εαυτό του αν του κάνει ή όχι. Αν τα αρνητικά φαίνονται σε κάποιον σημαντικά πάντα υπάρχει ο αδιάβροχος, αθόρυβος και καλύτερος σε εστίαση 35mmf2 χάνοντας όμως 0,5 stop φωτεινότητας...αυτά πάμε παρακάτω...

1 stop

Μόνο που η συζήτηση ήταν για τον 35/1.4, όχι για τον 23άρη.

ε ναι, εγω συνεχιιζω την κουβεντα απο εδω...

Έχω τον 14άρη και τον kit τον οποίο θα δόσω.
Μέχρι χριστούγεννα σκέφτομαι δύο Prime, ο ένας θα είναι ο 50mm (ή ο 56mm, τσέπης επιτρέποντως)
Και τώρα είμαι μεταξύ 23 και 35 f/2.

εαν εχει τα χρηματα καλυτερος ειναι ο 1.4, καλυτερο κοντραστ, στο 1.4 απλα φαντασικος ,καλυτερος για α/μ .... τα κατα τα ξερεις, δεν σου λεω για το af γιατι ακομα και σε mf mode ειναι πανευκολος στην εστιαση

....δεν θ ασχοληθω με τον Ιορδανη

Τον 35mm 1.4, τον έχω χρησιμοποιήσει πάνω στην Ε-Μ1. ΠΟΛΥ αργή εστίαση. Τόσο αργή, που αν χρησιμοποιείς άλλο σύστημα/σώμα (5D III πχ), δεν μπορείς να το συνηθίσεις.
Τον είχα και στην Χ-Τ2, για έναν μήνα. Ακόμα και έτσι, ήταν αργός, και το χειρότερο, σε ελάχιστα κόντρα φως, εστίαζε λάθος. Επαναλαμβανόμενα.
Αν και σε κόντρα φως, αστοχούν σώματα και φακοί παλλαπλάσιας αξίας.

Να ξαναπώ, γιατί όλοι διαβαζουμε αυτό που θέλουμε, ότι ο 35mm 1.4 είναι πολύ καλος φακός οπτικα, απλά ειναι θορυβώδης και αργός...
Ειδικά για βίντεο με caf δεν κάνει, ούτε για φωτο με έντονα κινουμενο θέμα.

Ο καθένας αξιολογεί διαφορετικά όμως, λόγω άλλων αναγκών....

Sent from my LG-H930 using Tapatalk

Είναι δημοφιλής φακός γιατί είναι προσιτός οικονομικά, προσφέροντας υψηλή αναλογία κόστους/οπτικής απόδοσης.

Η δημοφιλία και οι καλές φωτογραφίες δεν αναιρούν το γεγονός ότι είναι αργός και θορυβώδης.

Μάλιστα είναι δημοφιλής στο Flickr ωραία και τι έγινε??
Δες εδώ το group για την πλαστικούρα Canon 50mmf1,8 που ούτε θα τον κοιτάζατε οι περισσότεροι.

https://www.flickr.com/groups/91996103@N00/

Θες φακό από m4/3? Panasonic 20mmf1,7 αργός και θορυβώδης φακός με άριστη ποιότητα εικόνας όπως και ο Fuji 35mmf1,4

https://www.flickr.com/groups/1206528@N24/

Με λίγα λόγια επειδή ο φακός είναι διάσημος (και όχι ο πιο διάσημος στο Flickr) και άριστος οπτικά δεν σημαίνει ότι αναιρεί (όπως λέει και ο TZO) ότι είναι αργός και θορυβώδης (όπως ο Panasonic Που έβαλα παραπάνω.)

γιατι μπερδευουμε την οπτικη αποδοση με τα υπολοιπα ?

Ειπε κανεις οτι δεν ειναι καλος φακος?

Η fuji τον εβγαλε οταν βγηκε η πρωτη xpro1....αλλες αναγκες τοτε , αλλες τωρα !
Τοτε τη fuji δεν την ενδιεφερε το βιντεο, ουτε η φωτογραφηση με ριπη και κινουμενα θεματα, σπορ, BIF, κλπ

Τωρα ομως οι αναγκες αλλαξαν, η ιδια η fuji θετει αλλες προτεραιοτητες (και καλα κανει) γιατι προσπαθει να μπει και σε αλλο κοινο.

Γι αυτο λοιπον λεμε οτι καλο θα ηταν , να βγαλει παλι αυτους τους φακους με αλλα μοτερ...απλα πραγματα και κατανοητα.

ειμαστε στο νημα για τους fujinon

Σωστά απλά να σκεφτείς ότι ο Fuji 35mmf1,4 ήταν ο πρώτος φακός τόσο φωτεινός που έβγαλε η Fuji το 2012 και όλοι οι χρήστες τον πήραν. Αυτός και ο 18-55 τους είχαν σχεδόν όλοι οι χρήστες Fuji οπότε λογικό είναι να γίνεται ''χαμός'' στο Flickr για αυτούς τους 2.
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν παίζει τόσο ρόλο η διασημότητα ενός φακού στο Flickr για αυτό σου έβαλα το παράδειγμα με τον πλαστικό Canon που ούτε για τασάκι δεν θα τον αγοράζατε οι περισσότεροι και όμως είναι ο πιο διάσημος (με διαφορά μάλιστα) φακός στο Flickr.