Φακοί Fujinon X-mount

ναι κωστα το ειδα αν και το σκέφτομαι να την δοσω την xt1 ρε γαμοτο .. στα λεφτα που πρεπει να την δοσω είναι ξεφτηλα πιστευω

αυτό τ ο κακο εχει όταν βγαζεις πολλα μοντελα πεφτει η τιμη πολύ γρηγορα στα προηγουμενα

ναι κωστα το ειδα αν και το σκέφτομαι να την δοσω την xt1 ρε γαμοτο .. στα λεφτα που πρεπει να την δοσω είναι ξεφτηλα πιστευω

Απλά μην την δώσεις, είναι αμαρτία!! Στην τιμή πουλιέται πλέον δεν αξίζει να την πουλήσεις, κράτα την σαν Backup ή σαν δεύτερη μηχανή για να μην αλλάζεις φακούς. Προσωπικά κάποια στιγμή θα πάρω μάλλον (αν τις βρω σε πολύ καλές τιμές) μια X-T2/X-H1/X-T3 άλλα την X-T1 δεν θα την δώσω δεν αξίζει να την σκοτώσεις για 250-300 ευρώ.

Υ.Γ. Γνωστός μου μάλιστα πήρε μια τις προάλλες στα 240 ευρώ με 2 μπαταρίες με αρκετά clicks βέβαια άλλα τιμή χώμα!!

Υ.Γ. Φακουδάρα ο 16-55, πολύ καλύτερα να επενδύεις σε φακούς παρά σε σώματα, Καλορίζικος λοιπόν!!!:SFGSFGSF:

εχω και την χτ20 άλλη μηχαναρα και αυτή .. ναι αυτό σκέφτομαι ότι είναι αμαρτια θα προσπαθήσω να την κρατησω με έναν macro φακο μονιμο πανο ..

εχω και την χτ20 άλλη μηχαναρα και αυτή .. ναι αυτό σκέφτομαι ότι είναι αμαρτια θα προσπαθήσω να την κρατησω με έναν macro φακο μονιμο πανο ..

Τώρα αφού έχεις και την Χ-Τ20 δυσκολεύει το πράγμα, να έχεις 3 μηχανές fuji....πάντως όπως και να έχει θα έλεγα μην την δόσεις...κράτα την σαν backup, για macro που ανέφερες ή για κάπου που θες να φωτογραφίσεις ''επικίνδυνα'' και δεν θα σε νοιάζει η μηχανή!!

Καλορίζικος κι από μένα, είναι ο φακός που χρησιμοποιώ κατά κόρον σε επαγγελματική χρήση. Και ένα χρήσιμο τιπ, πρόσεξε το φίλτρο που θα του βάλεις να είναι κορυφαίας ποιότητας γιατί διαφορετικά έχεις σημαντική πτώση στην ποιότητα εικόνας

Έχει πολύ μεγάλη διαφορά και αυτό το λέω στους κατόχους του 16-55 2.8 από τον 18-55 που έχω εγώ τώρα ;
Σαν να μου φαίνεται ότι με τον 12-40 2.8 Olympus και την Em5ii έπαιρνα καλύτερη ποιότητα συγκρίνοντας κάποια αρχεία παλιά με καινούργια της Fuji .

Sent from my iPhone using Tapatalk

Έχει πολύ μεγάλη διαφορά και αυτό το λέω στους κατόχους του 16-55 2.8 από τον 18-55 που έχω εγώ τώρα ;
Σαν να μου φαίνεται ότι με τον 12-40 2.8 Olympus και την Em5ii έπαιρνα καλύτερη ποιότητα συγκρίνοντας κάποια αρχεία παλιά με καινούργια της Fuji .

Σχεδόν πάντα την διαφορά την κάνει ο φακός, πολύ πιθανό να έπαιρνες καλύτερα αρχεία με τον 12-40 καθώς μιλάμε για έναν κορυφαίο φακό με κορυφαία απόδοση που θυμίζει καλό prime φακό, ενώ ο fuji 18-55 είναι εξαιρετικός φακός άλλα μέχρι εκει, προφανώς δεν μπορεί να πλησιάσει τον fuji 16-55 ή ακόμα και τον Olympus 12-40. Τώρα πόσο μεγάλη διαφορά έχουν ο 18-55 με τον 16-55, προσωπικά δεν ξέρω, έχω ξανακάνει αυτή την συζήτηση με άτομα που τους είχαν και τους 2 και οι απόψεις διίστανται, κάποιοι λένε ότι έχει μεγάλη και ορατή διαφορά και κάποιοι άλλοι ότι μόνο σε pixelpeeping καταλαβαίνεις διαφορές και αν.

Ναι το ίδιο έχω ακούσει και εγώ άλλοι λένε ότι έχει μεγάλη διαφορά και κάποιοι άλλοι ότι δεν βλέπουνε και σημαντική διαφορά , γιαυτο έκανα την ερώτηση , βεβαια ο 16-55 δεν έχει και σταθεροποίηση και είναι θέμα στην XT-3 .. έχει όμως μεγάλη διαφορά η σταθεροποίηση σε φακούς από τι έχει σταθεροποίηση ένα σώμα ;

Re: Απάντηση: Φακοί Fujinon X-mount

Ναι το ίδιο έχω ακούσει και εγώ άλλοι λένε ότι έχει μεγάλη διαφορά και κάποιοι άλλοι ότι δεν βλέπουνε και σημαντική διαφορά , γιαυτο έκανα την ερώτηση , βεβαια ο 16-55 δεν έχει και σταθεροποίηση και είναι θέμα στην XT-3 .. έχει όμως μεγάλη διαφορά η σταθεροποίηση σε φακούς από τι έχει σταθεροποίηση ένα σώμα ;

Και αυτό εξαρτάται, π.χ. στις sony μηχανές η εσωτερική σταθεροποίηση δεν είναι κάτι τρομερό και είναι πάνω κάτω στα ίδια πλαίσια με την σταθεροποίηση που έχουν οι φακοί, από την άλλη οι Oympus έχουν τρομακτική σταθεροποίηση που δεν έχει σχέση με καμία σταθεροποίηση κανενός φακού (το ξέρεις μάλλον μιας και είχες την em5II).

Και αυτό εξαρτάται, π.χ. στις sony μηχανές η εσωτερική σταθεροποίηση δεν είναι κάτι τρομερό και είναι πάνω κάτω στα ίδια πλαίσια με την σταθεροποίηση που έχουν οι φακοί, από την άλλη οι Oympus έχουν τρομακτική σταθεροποίηση που δεν έχει σχέση με καμία σταθεροποίηση κανενός φακού (το ξέρεις μάλλον μιας και είχες την em5II).

Λες να μην το ξέρω άμα συνηθίσεις με Olympus και σταθεροποίηση είναι δύσκολο μετά ..
αλλά με XT-3 και 16-55 2.8 δεν θα έχεις καθόλου ibis
Έχει όμως διαφορά μεγάλη με έναν 18-55 ; Η σε αυτά τα εστιακά μήκη δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο το ibis στον φακό ;
Σίγουρα παίζει στο βίντεο φαντάζομαι . .

Λες να μην το ξέρω άμα συνηθίσεις με Olympus και σταθεροποίηση είναι δύσκολο μετά ..
αλλά με XT-3 και 16-55 2.8 δεν θα έχεις καθόλου ibis
Έχει όμως διαφορά μεγάλη με έναν 18-55 ; Η σε αυτά τα εστιακά μήκη δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο το ibis στον φακό ;
Σίγουρα παίζει στο βίντεο φαντάζομαι . .

Οτι έχει ένα σταθερό f2,8 ο 16-55 σίγουρα βοηθάει σε ένα βαθμό, το θέμα είναι ότι χωρίς σταθεροποίηση μέχρι πόσο μπορείς να κατέβεις χεράτο π.χ. στα 55mm? Θα έλεγα ότι σε στατικά θέματα τα 3-4 stop σταθεροποίησης του 18-55 σίγουρα βοηθάνε περισσότερο από το σταθερό f2,8. Καλά σε βίντεο χωρίς gimbal απλά το ξεχνάς με τον 16-55. Δυστυχώς βασικό αρνητικό αυτή η έλλειψη σταθεροποίησης στον 16-55 και είναι ο μόνος λόγος που δεν τον έχω κοιτάξει τον φακό πιο σοβαρά.

Απάντηση: Re: Φακοί Fujinon X-mount

Οτι έχει ένα σταθερό f2,8 ο 16-55 σίγουρα βοηθάει σε ένα βαθμό, το θέμα είναι ότι χωρίς σταθεροποίηση μέχρι πόσο μπορείς να κατέβεις χεράτο π.χ. στα 55mm? Θα έλεγα ότι σε στατικά θέματα τα 3-4 stop σταθεροποίησης του 18-55 σίγουρα βοηθάνε περισσότερο από το σταθερό f2,8. Καλά σε βίντεο χωρίς gimbal απλά το ξεχνάς με τον 16-55. Δυστυχώς βασικό αρνητικό αυτή η έλλειψη σταθεροποίησης στον 16-55 και είναι ο μόνος λόγος που δεν τον έχω κοιτάξει τον φακό πιο σοβαρά.

κ αν βάλεις τον 16-55 σε xh1 τι γινεται;

η σύγκριση γίνεται σε τελειως διαφορετικά συστηματα, στα υψηλά iso η fujifilm υπερτερεί, όσο για τον 16-55, η ποιότητα του, συγκρίνεται μόνο με prime φακούς