Φακοί Fujinon X-mount

Re: Απάντηση: Re: Φακοί Fujinon X-mount

κ αν βάλεις τον 16-55 σε xh1 τι γινεται;

Αν μπορείς αυτό είναι το ιδανικό, και ibis, και κορυφαίος φακός οπτικά και σταθερό f2,8...!!!

Όσον αφορά το φίλτρο που προτείνω, εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ ένα ακριβό CPL της Β+W στις εξωτερικές φωτογραφήσεις, ενώ στις εντός κλειστού χώρου ένα Marumi Exus UV.
Και όσον αφορά στις διαφορές 18-55 με 16-55, αυτές κατά τη δική μου κρίση -και πέραν του WR και του σταθερού 2.8- εντοπίζονται στο συνολικό IQ. H εικόνα που δίνει θυμίζει φακό prime και όχι zoom

Παρελαβα χτες τον 16/2.8. Δεν εχω προλαβει να τον δουλεψω αλλα με λιγες προχειρες δοκιμες μου φανηκε οξυτατος, στα επιπεδα του 35/2. Έχει σαστισει η γυναίκα να με βλέπει στα μαύρα μεσάνυχτα να φωτογραφίζω ετικέτες από μπουκάλια & βιβλία

Έχει πολύ μεγάλη διαφορά και αυτό το λέω στους κατόχους του 16-55 2.8 από τον 18-55 που έχω εγώ τώρα ;

Sent from my iPhone using Tapatalk

Έχω και τους 2 .Ο κιτ αγοράζεται με μηχανή και κοστολογείται πάνω κάτω 350 ευρώ σετ ,ενώ μόνος του 700+ ,ο 16-55 κοντά στο 1000άρικο .Η διαφορά τους είναι τέτοια που από την μία θα σε ικανοποιήσει περισσότερο από τον κιτ ,από την άλλη θα 'πονέσει' το έξτρα 600άρι σε χρήματα,γιατί δεν τον λες και κακό τον 18-55.

Πρακτικά :

-τους τελευταίους 4 μήνες μόνο τον 16-55 χρησιμοποιώ ,παρόλο που έχω 7 XF φακούς.Στις διακοπές πάλι είμαι μεταξύ 10-24 και 16 ,ενώ τον 18-55 τον έχει ο αδερφός μου.
-για ταξίδια ο 16-55 είναι βαρύς ,ειδικά όταν θες να έχεις 2ο φακό μαζί και είναι απαραίτητο το grip για καλύτερο κράτημα στη σειρά Χ-Τ .Άρα πάμε σε συνολικό βάρος μεγαλύτερο από Χ-Τ2/3/+kit και τον αποφεύγω. Μία φορά τον πήρα μαζί ,ικανοποιήθηκα από τις φωτογραφίες ,όχι όμως από το βάρος.
-σε ποιότητα εικόνας ο 16-55 είναι ένα σκαλί ανώτερος από τον κιτ και γενικά οι primes, ως κανόνας ,ομοίως λίγο ανώτεροι από τους zoom.Στην πράξη όμως είμαι ικανοποιημένος από τους zoom ,ειδικά ο 10-24 είναι κολλημένος πάντα στα ταξίδια ,παρόλο που ο 16 είναι ο πρωταθλητής.Στον 18-55 βλέπω μερικές φορές purple fringing στις φυλλωσιές στα 18mm ,στον 16-55 όχι .Επίσης ο 16-55 έχει μεγαλύτερη λεπτομέρεια /οξύτητα
-και οι 2 φακοί έχουν καλό auto focus για φωτογραφίες και βίντεο .Ο 16-55 έχει twin linear motors ,άρα καλύτερος σε αυτόν τον τομέα ,το καταλαβαίνεις τόσο στις φωτογραφίες ,αλλά ειδικά στο βίντεο.
-θες gimbal για βίντεο με το σύστημα Χ-Τ + 16-55

ΥΓ έχω και γω B+W nano protective filter ,είμαι ικανοποιημένος .

Αχ αυτόν τον 10-24 πολύ θα τον ήθελα!!! Ιδανικός φακός για ταξίδια, μεγάλο εύρος (15mm - 36mm), εξαιρετική κατασκευή, σταθερό f4, τρομερή ποιότητα εικόνας....αν είχε και WR θα τον είχα ''χτυπήσει'' ήδη.....καλύτερα βέβαια για να μην μπαίνω σε έξοδα!!!:guitarist:

Παράκληση (για άλλη μια φορά) να μην ρίχνετε χύμα links στα posts, βάλτε έστω 2-3 λέξεις να καταλαβαίνουμε περί τίνος πρόκειται...

Ευχαριστώ για της απαντήσεις, φαίνεται φακουδαρα ο 16-55 2.8 αν είχε και ibis θα σκότωνε κυριολεκτικά , δεν φαντάζομαι ποιο ιδανικό σύνολο 16-55 2.8 με την επερχόμενη XH-2 , όποτε και όταν βγει ... προς το παρόν θα περιμένω τον 16-80 που θα βγει Ιούνιο και θα πάρω και έναν πραιμ για την XT-3 ...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ένας οδηγός αγοράς για τους φακούς x-mount από το dpreview: https://www.dpreview.com/reviews/buying-guide-best-lenses-for-fujifilm-mirrorless-cameras

Δεν μπορώ να έχω άποψη μια και από τα χέρια μου πέρασε μόνο μια Χ-Α10 με τον 16-50, αλλά σίγουρα παρουσιάζει ενδιαφέρον για κάποιον που μπαίνει στο σύστημα τώρα - και όχι μόνο...

Απάντηση: Fuji X-T1

Καλο μεσημερι,Χριστος Ανεστη και Χρονια Πολλα σε ολο τον κοσμο.Ωραιες οι φωτογραφιες σου Νικολα και να χαιρεσαι τα παιδια σου.Αυτο που λες με τον 23 ισχυει στο ακεραιο.Και εγω με αυτον βασικο φακο εχω βγει τον τελευταιο μηνα εξω.Το εστιακο του μηκος ειναι το καταλληλο για τα μερη μας(με τα στενα σοκκακια)Περιμενω ομως με περισσεια αγωνια τον 16-80/f4,που θα με καλυψει στα παντα ολα.Αν εχει και την ποιοτητα του 10-24/f4,θα κανουν μαζι ενα ακτυπητο διδυμο.
Υ.Γ.

Re: Απάντηση: Fuji X-T1

Καλο μεσημερι,Χριστος Ανεστη και Χρονια Πολλα σε ολο τον κοσμο.Ωραιες οι φωτογραφιες σου Νικολα και να χαιρεσαι τα παιδια σου.Αυτο που λες με τον 23 ισχυει στο ακεραιο.Και εγω με αυτον βασικο φακο εχω βγει τον τελευταιο μηνα εξω.Το εστιακο του μηκος ειναι το καταλληλο για τα μερη μας(με τα στενα σοκκακια)Περιμενω ομως με περισσεια αγωνια τον 16-80/f4,που θα με καλυψει στα παντα ολα.Αν εχει και την ποιοτητα του 10-24/f4,θα κανουν μαζι ενα ακτυπητο διδυμο.
Υ.Γ.

Χρόνια πολλά!!
Ο 16-80f4 κατά την γνώμη μου είναι πιθανό να είναι ο πιο ολοκληρωμένος φακός ζουμ που έχουμε δει σε crop μηχανές, μεταλλικός, αδιάβροχος, με εστιακό εύρος 24-120, σταθερό f4, λογικά πολύ καλή ποιότητα εικόνας, σταθεροποίηση, γρήγορη και αθόρυβη εστίαση...τι άλλο να ζητήσεις από έναν φακό γενικής χρήσης?, λογικά θα έχει τα πάντα και χοντρικά θα καλύπτει όπως είπες σχεδόν τα πάντα....αυτός είναι και ο λόγος που ''κρατάω'' κομπόδεμα και δεν επενδύω σε ένα καλύτερο σώμα Fuji.....λογικά βέβαια θα έχει και υψηλή τιμή, δεν περιμένω να κάνει κάτω από 800 ευρώ. Όπως είπες μαζί με τον 10-24 θα είναι τρομερό πακέτο. Αν ο 10-24 ήταν αδιάβροχος θα έλεγα εύκολα ότι θα ήταν ο πιο ολοκληρωμένος ευρυγώνιος ζουμ της αγοράς.

Απάντηση: Re: Fuji X-T1

Πολύ πιθανό, θα εξαρτηθεί και από τα οπτικά του και την κατασκευή του, αν κάνει χιλιάρικο, δύσκολα τα πράγματα!!!

Γιαννη,Νικολα πολλοι θα παμε σ'αυτον τον φακο,γιατι θα τον βαζουμε πανω στο σωμα και μετα θα τον ξεχναμε.
Υ.Γ.
Εχω την Ζ6 εδω και 1 μηνα και δεν εχω κανω κινηση.Δεν ξερω τον λογο,αλλα μαλλον το αποδιδω στην ΘΕΤΙΚΗ ενεργεια που εκπεμπει η FUJI.:guitarist::guitarist:

Απάντηση: Re: Fuji X-T1

χιλιαρικο σιγουρα τον κοβω....

Καβαλημένο χιλιάρικο τον βλέπω αν οπτικά είναι καλός και είναι και WR, τουλάχιστον αρχικά. Θα είναι ίδιας κατηγορίας με τον M.Zuiko Pro 12-100/4 που ξεκινα με επίσημη τιμή 1300 .

Re: Απάντηση: Re: Fuji X-T1

Καβαλημένο χιλιάρικο τον βλέπω αν οπτικά είναι καλός και είναι και WR, τουλάχιστον αρχικά. Θα είναι ίδιας κατηγορίας με τον M.Zuiko Pro 12-100/4 που ξεκινα με επίσημη τιμή 1300 .

και εγώ έτσι το βλέπω για την τιμή,
μένει να δούμε την οπτική απόδοση, που θα καθορίσει και την πορεία του

O 16-55 f2.8 έχει 1100$ ,ο 18-135 800$ .Θα είναι έγκλημα να μπει στο 1000άρικο ένας αρκετά compact φακός για το εύρος που καλύπτει.Μένει να δούμε αν θα είναι ιδανικός για βίντεο και αν θα μπει επίσης στο lens roadmap κάποια στιγμή ο ήδη ψηφισμένος XF 18-35 f2.

07_o.jpg

O 16-55 f2.8 έχει 1100$ ,ο 18-135 800$ .Θα είναι έγκλημα να μπει στο 1000άρικο ένας αρκετά compact φακός για το εύρος που καλύπτει.Μένει να δούμε αν θα είναι ιδανικός για βίντεο και αν θα μπει επίσης στο lens roadmap κάποια στιγμή ο ήδη ψηφισμένος XF 18-35 f2.

07_o.jpg

Γενικά η fuji αρχικά υπερκοστολογεί τους φακούς της, μην ξεχνάμε ότι ο 18-55 είχε αρχική τιμή 750 ευρώ, και ο 18-135 ούτε για αστείο δεν αξίζει τα χρήματα που ζητάει.
Ο Nikon 16-80f2,8-f4 με ίδιο εύρος και μάλιστα και πιο φωτεινός ξεκίναγε αν θυμάμαι καλά στα 1.100 ευρώ πριν 4 χρόνια, ενώ κάπου εκει (1.000 ευρώ) ξεκίναγε και ο Panasonic/Leica 12-60f2,8-f4....αν πάμε και πιο παλιά είχαμε και τον sony/Zeiss 16-80f3,5-f,45 γύρω στα 1.100 ευρώ....οπότε λογικά δεν πιστεύω ότι θα κάνει παραπάνω από 1.100 ευρώ, προσωπικά μια τιμή γύρω στα 900 ευρώ βρίσκω λογική για έναν τέτοιο φακό και αργότερα με διάφορους τρόπους να τον βρίσκουμε κανένα 600αρι..