Φακοί Fujinon X-mount

Είναι που στο κάτω άκρο κάθε χιλιοστό μετράει και οι διαφορές ανάμεσα σε 14-16-18 είναι αισθητές και μας κάνουν να τους θέλουμε όλους :damnyou: Επέλεξα το πλάνο 12-16 αν και αρχικά και εγώ σκεφτόμουν για 14-18 για να κρατήσω και τον όγκο όσο μπορούσα μικρό.

Οι 16 και 90 έχουν το καλύτερο bokeh στη σειρά XF και ακολουθεί ο 56 apd . Από τους υπόλοιπους που θυμάμαι,ο απλός 56 ,αλλά κυρίως ο 50-140 δημιουργούν κάπως πιο 'busy' background .Αυτό που χρειάζεται η XF σειρά είναι 2-3 καλούς φακούς με smooth auto focus στο video .Δηλαδή έναν 18-35 και κανα γρήγορο σταθερό ,αφού η μόδα είναι πλέον το βίντεο.

Δηλαδή ο 35άρης ειναι εξισου καλός οπτικά με τον 90άρη? γιατι ολοι λένε ποσο MAGIC ειναι ο 35/1.4

αποτι καταλαβα απο τα reviews, κανενας φακος δεν φτανει οπτικα τον 90αρη.
εεγω εχω τον 35/1.4 και τον 56/1.2 και νομιζω ειναι πολυ καλος ο 35αρης, αλλα ο 56 ειναι καλυτερος
αλλα χρησιμοπιω πιο πολυ τον 35αρη γιατι με βολευει το εστιακο μηκος πιο πολυ

Απάντηση: Re: Φακοί Fujinon X-mount

αποτι καταλαβα απο τα reviews, κανενας φακος δεν φτανει οπτικα τον 90αρη.
εεγω εχω τον 35/1.4 και τον 56/1.2 και νομιζω ειναι πολυ καλος ο 35αρης, αλλα ο 56 ειναι καλυτερος
αλλα χρησιμοπιω πιο πολυ τον 35αρη γιατι με βολευει το εστιακο μηκος πιο πολυ
κατοχος, κ πρωην κατοχος των φακων που αναφερεις, εχω να πω: ο 90, και ο 56 APD, εχουν εκπληκτικο μποκε,

απο αποδοση: ξυριζουν και οι δυο, βαλε μεσα κ τον απλο 56αρη στο ξυρισμα, με αριστα το 10, για μενα παιρνουν 10 με τονο, αν εχεις σωμα με ibis (XH1), δυσκολα θα τους αποχωριστεις

ο 35 εξαιρετικος φακος ακολουθει ενα σκαλι ποιο κατω, λιγο θορυβωδης, οπως κ ο 27αρης, αργει στην εστιαση με παλια σωματα fuji, με σωματα νεας τεχνολογιας τα παει καλα κ δεν θα σ ενοχλησει, για την τιμη που πωλειται εξωτερικο, τα αξιζει τα λεφτα του και με το παραπανω,
γιαυτους που θελουν ποιο γρηγορο af και ποιο αθορυβο, υπαρχει κ ο 35mm f2, που ειναι κ ποιο φτηνος κ αδιαβροχος, ελαφρυτερος, κ ποιο μικρος

την κυριακη shootara με τον ξαδερφο μου μια βαφτιση .. εκεινος με Olympus om d με τα 20 mp. . εγω με xt1 κ χτ20 .. μετα στο editing ειδα τα αρχεια διπλα διπλα ( σε jpg και η δυο ) και εκαι καταλαβα τι εστι Fujifilm αρχειο σε jpg..

Ο 35/1.4 είναι φακός που διακρίνεται για το IQ και όχι για την εστίαση. Παρ' όλα αυτά, έδωσα στην κόρη μου την Χ-Ε3 με τον 35/1.4 και τράβηξε νύχτα. Όλες οι φωτο που έφερε είναι αξιοποιήσιμες στο 100% και νομίζω ότι αυτό λέει πολλά. Μήπως, λέω μήπως ρε παιδιά, διυθίζουμε τον κώνωπα?

Απάντηση: Re: Φακοί Fujinon X-mount

Μήπως, λέω μήπως ρε παιδιά, διυθίζουμε τον κώνωπα?

χαχαχα τωρα το καταλαβες?:music-smiley-005:

Δε μιλαμε για απλη διηθηση αλλα για διυλιση και βαλε!

800$->900 ευρω τον κοβω ευρωπη .

Αυτο που δεν βλεπω ειναι η υπαρξη LM motor... αν ειναι ετσι μεγαλο μειον !

Το θεωρώ δεδομένο ότι θα έχει LM μοτέρ, αν δεν έχει απλά άστα κλάφτα...αναμένουμε λοιπόν.

Αν είναι καλός οπτικά, (που θα είναι) θα αξίζει την αγορά του ακόμα και στα 800-900 ευρώ....μεταλλικός, αδιάβροχος, μεγάλο εύρος ζουμ που ξεκινάει από 24mm, σταθερό f4 σε όλο το εστιακό εύρος, λογικά καλή σταθεροποίηση και γρήγορη αθόρυβη εστίαση. και όλα αυτά συνδυασμένα με την ποιότητα εικόνας της Fuji....αν ισχύουν όλα αυτά τον παίρνω και στα 800!!!

Αν δεν έχει LM θα είναι μεγάλο θέμα ειδικά για βίντεο, σε τέτοια περίπτωση μόνο κανένα 500αρικο.

Γιατί τερματίζει στα 55 και οχι στα 80... κι επειδή είναι μεγαλυτερος, βαρύτερος και δεν έχει σταθεροποίηση.
Ειδικά για βίντεο είναι απαραίτητο.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Υπάρχει περίπτωση να κάνει στα 900 ευρώ και να μην έχει LM ? Ο 18-55 να έχει και αυτός όχι ;

Sent from my iPhone XS using Tapatalk