Φακοί Fujinon X-mount

η παλια σειρα να δουμε ποτε θα ανανεωθει και κυριως 18 f2, 35 1.4, 56 1.2. αυτοι οι φακοι θελουν καλη εστιαση, αδιαβροχοποιηση και σταθεροποιηση. ειναι πολλα χρονια στην αγορα ειδικα ο 35 1.4 που ειναι το αγαπημενο μου εστιακο μηκος και παιζω συχνα πυκνα απο φακους φιλων ενω εχει καλα οπτικα χανει παρα πολυ λογω αργης και θορυβωδους εστιασης πραγμα παραλογο για το 2020 και ως ο καλυτερος 50αρης ενος συστηματος.

Γιορτάζοντας τα 70 της χρόνια η Τοκίνα ανακοίνωσε τους νέους προς ανάπτυξη φακούς της, μέσα σε αυτούς θα βρίσκονται και μια νέα σειρά APS-C φακών για Fuji X-mount και για Sony E.

Θα είναι autofocus με εστιακά μήκη 23/33/56 mm (35/50/85 σε αντιστοιχία full frame) και διάφραγμα f/1,4

https://tokinalens.com/news/tokina_new_lenses_2020_line_up_development_announcement/

e3ba3b1db250683f469739eeb1907cc9.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Μια θετική εξέλιξη για το σύστημα και το στοίχημα θα έχει να κάνει με τις τιμές τους

Πολύ σημαντικό που θα έρθουν και φακοί με AF, ας δούμε βέβαια και τις τιμές τους, από την άλλη σχεδόν τα ίδια εστιακά μηκη και φωτεινότητα θα βγάλει και η Viltrox. Πολλές επιλογές πλέον. Τον 56αρη πολύ θα τον ήθελα για πορτραίτα, ταμάμ με το 1,4.

21 Απριλίου από ότι φαίνεται θα αρχίσει η διάθεση του Viltrox 33mmf1,4 με τιμούλα μόλις 250 ευρώ...αν είναι καλός οπτικά και εστιάζει σωστά θα πουλήσει τρελά το φακουδάκι, (μάλλον φακουδάρα καθώς είναι μεγαλούτσικος!).

https://www.fujirumors.com/viltrox-33mm-f-1-4-pre-sale-started-and-shipping-april-21/?fbclid=IwAR2cljk4nPRpYTQibpIA2l9OCFIhU6qZpwa1W5kygizenouZVoagsYa9D4A

Και η δική μου, ένας αντάπορας 4/3 σε m4/3 (τύπου MMF) αποδείχθηκε πέτσικος. Το ίδιο και ενας EF σε FE, οπότε ποτέ Viltrox. Αφήστε που ακούγεται σαν καθαριστικό μπανιου -bye-

Θα δείξει ο 85αρης Viltrox πάντως είναι πάρα πολύ καλός και μόνο τα καλύτερα ακούγονται για αυτόν, ας περιμένουμε να δούμε πρώτα κάποια Reviews.

Εγω περιμένω αρκετά review για τον 23/1.4
Ψήνομαι για τον fujinon 23/1,4 αλλά ακουώ περι αργού af και επειδή τον θέλω για βίντεο διστάζω , και διαβάζω για viltrox ότι έχει καλύτερο af και δεν υπολείπεται εμφανώς στα υπόλοιπα......
Έχεις κάποιος ιδία γνώμη ?

Εγω περιμένω αρκετά review για τον 23/1.4
Ψήνομαι για τον fujinon 23/1,4 αλλά ακουώ περι αργού af και επειδή τον θέλω για βίντεο διστάζω , και διαβάζω για viltrox ότι έχει καλύτερο af και δεν υπολείπεται εμφανώς στα υπόλοιπα......
Έχεις κάποιος ιδία γνώμη ?

Πάρε τον 23mm f2, πολύ αθόρυβος και γρήγορο AF, και φθηνότερος

Last edited by a moderator:
  • Like
Reactions: vagmak
Fujifilm releases minor firmware updates for seven of its XC, XF lenses

XF 10–24mm F4 — firmware version 1.13
XC 15–45mm F3.5–5.6 — firmware version 1.03
XC 16–50mm F3.5–5.6 OIS II — firmware version 1.12
XF 18–55mm F2.8–4 — firmware version 3.23
XF 18–135mm F3.5–5.6 — firmware version 1.12
XC 50–230mm F4.5–6.7 OIS II — firmware version 1.11
XF80mm F2.8 — firmware version 1.12

Re: Απάντηση: Φακοί Fujinon X-mount

Κάτι τέτοιες τιμές φακών (χειροκίνητων μάλιστα) με κάνουν να αντιστέκομαι σε είσοδο στο σύστημα της Fuji: https://www.fujirumors.com/new-meyer-optik-gorlitz-mk-ii-lenses-for-fujifilm-x/

Πράγματι εξωφρενικές τιμές, ότι ναναι βασικά...πάντως αν ψάξεις και έχεις υπομονή μπορείς να βρεις σε καλές τιμές Native φακούς, π.χ. σε βάθος 1 χρόνου με ψάξιμο και υπομονή κατάφερα και πήρα τους Fuji 23mmf2, 35mmf1,4 και 50mm2 με μέσο κόστος γύρω στα 200-210 τον καθένα.

Οι αντιστοιχοι fuji φακοι ειναι πιο φτηνοι:)
εγω εχω τους 14-18-35/1.4-56 και ειναι ολοι τους φοβεροι.
νομιζω οι τιμες των native φακων ειναι αρκετα λογικες , συν το οτι ρυθμιζεις το διαφραγμα στο φακο που τελικα ειναι αρκετα χρησιμο για μενα.
εγω παντως εφυγα απο το 4/3 και πηγα στην fuji , γενικα δεν μετανιωνω, αν και την gx1 με τον 14/2.5 την κρατησα , γιατι ειναι φοβερος συνδιασμος για street

Οι αντιστοιχοι fuji φακοι ειναι πιο φτηνοι:)
εγω εχω τους 14-18-35/1.4-56 και ειναι ολοι τους φοβεροι.
νομιζω οι τιμες των native φακων ειναι αρκετα λογικες , συν το οτι ρυθμιζεις το διαφραγμα στο φακο που τελικα ειναι αρκετα χρησιμο για μενα.
εγω παντως εφυγα απο το 4/3 και πηγα στην fuji , γενικα δεν μετανιωνω, αν και την gx1 με τον 14/2.5 την κρατησα , γιατι ειναι φοβερος συνδιασμος για street

Εγώ το παίζω δίπορτο μεταξύ fuji και m4/3...σταδιακά βέβαια πουλάω τα του m4/3 και αγοράζω φακούς στην fuji, πλέον έχω περισσότερους φακούς σε fuji παρά σε m4/3....γενικά δεν νομίζω να ξανασχοληθώ με m4/3 αν μου πεθάνει η Olympus E-M1, εκτός αν βρω καμία φρέσκια m4/3 σε τιμή σκότωμα.
Γενικά πάντως και οι επίσημες τιμές των fuji φακών είναι αρκετά υψηλές, το θέμα είναι ότι βρίσκεις με ψαξιματάκι, σπασμένα κιτ κλπ. αρκετές προσφορές.
Π.χ. Ο Fuji 50mmf2 πουλιέται επίσημα στα 500 ευρώ, δεν τα αξίζει με την καμία, καλός φακός άλλα για μένα μέχρι 250 ευρώ. Αν ήταν πιο φωτεινός και με σταθεροποίηση ναι, ίσως τα άξιζε τώρα όχι, δεν είναι τυχαίο ότι παρόλο που έχω 5 φακούς AF Native fuji αυτή την στιγμή ούτε έναν δεν τον έχω αγοράσει σε επίσημη τιμή ή καινούριο.

Re: Απάντηση: Φακοί Fujinon X-mount

Κάτι τέτοιες τιμές φακών (χειροκίνητων μάλιστα) με κάνουν να αντιστέκομαι σε είσοδο στο σύστημα της Fuji: https://www.fujirumors.com/new-meyer-optik-gorlitz-mk-ii-lenses-for-fujifilm-x/

Αυτή την ιστορία όπως την κόβω δεν είναι ούτε για "παραδοσιακούς" ρετρομανείς, ούτε για τον ερασιτέχνη, ούτε για τον επαγγελματία, αλλά για τους χιπστεράδες.
Θέλεις να γίνεις αιμοδότης? :grandpa:

Δεν με παίρνει, είμαι πολύ μεγάλος - σε λίγο θα ψάχνω ΕΓΏ για αιμοδότες (αληθινούς)... :bigcry::flipout:

...πέραν της πλάκας, τα 'χουμε ξαναπεί: οι prime X δεν έχουν σταθεροποίηση, τα (μικρά) σώματα ούτε, οπότε μόνο καμιά ΧΑ5, ΧΤ200 με τον κιτ σε τρελό ξεστοκάρισμα...