Φακοί για Δραστηριότητα στην Ύπαιθρο

Re: Απάντηση: Φακοι για Δραστηριοτητα στην Υπαιθρο

φτωχεια καταραμενη

οχι ελληνικοτατη χωριατιλα....τι περιμεις με σαπιοκοιλιαδες ανωτερους αστυνομικους

Χθες ξαναπηγα στην σκηνη μου αφημενη στο βουνο...

Χρησιμοποιησα την Petzl Taktikka XP και τον Trustfire στον οποια εβαλα ενα drop-in της Solarfroce 0.9-4.2V....Με μια 14500 πηρα γυρω στα 220-230 Λουμενς στο μεγιστο και με μια Eneloop γυρω στα 90....

σχετικα ευελικτο σχημα, αλλα σε συγκριση με εναν Maglite στα 130 λουμενς το τηρος ηταν το ιδιο περιπου....Σκεφτομαι να λλαξω το κατοπτρο σε SMO...

εντωμεταξυ οι προσπαθειες να κανω φανρακι με κυυτακια απο φιλμ απετυχαν....

Ο φακος εχει 1-2 χιλιοστα μεγαλιτερη διαμετρο καφαλης απο εναν surefire οποτε το κουτακι μολις που εφτανε να ανοιξει για τον δευτερο.
Ο τροπος που ανοιγα το κουτακι ηταν ομως ολα τα λεφτα...το ζεστενα με ενα πιστολι θερμου αερος κια το πρεσαριζα στην κωνικη κεφαλη του dereelight DBS!

αυτα καλο βραδυ!

εντωμεταξυ οι προσπαθειες να κανω φανρακι με κυυτακια απο φιλμ απετυχαν....
οχι ρε γαμωτο και με ενδιεφερε.λες να μην γινεται με τιποτα να κλεισει το στομιο η να ανοιξει αναλογα το φακο?

το να κλεισει ξεχασε το....δεν ειναι δυνατον...δουλεψε με καπακια μουκαλιων, καλυντικων κτλ κτλ

να ανοιξει πανω απο ενα surefire/solarforceδεν μπορεσα....τεντωνει πολυ το πλαστικο. αλλα για τους αλλους γινεται με προσοχη και μπορει και να ειναι επμφανισημο

αν εχεις πιστολι κρατα το κουτακι οριζοντιο με το αριστερο χερι, και γθριζε το καθως το θερμαινεις...3-4 δευτεροπλεπτα μονο, μετα πρεσσαρισμα, μετα ξανα, ξανα, ξανα..να βιαστιες θα το λιωσεις και θα γινει σαν στραβοχυμενη "ξερεις τι"

Re: Σημεία πώλησης [Ελλάδα + Εξωτερικό -> e-shops]

Λοιπόν αυτό που θέλω είναι αρχικά ένα φακό για ορειβασία γιατί πηγαίνω συχνά. Θέλω όμως να είναι μικρός σε μέγεθος γενικά, διότι το Μάιο μπαίνω στρατό :violent-smiley-030: και θέλω να τον χρησιμοποιήσω και εκεί. Όπως καταλαβαίνετε είναι δύσκολες εποχές και σε τόσο σύντομο διάστημα να πάρω δύο φακούς λίγο δύσκολο το βλέπω. Τα λεφτά που θα διαθέσω είναι 70-100 ευρώ. Ίσως να έδινα και κάτι παραπάνω για κάτι εξαιρετικό (δηλαδή να είναι και καλό και να μου αρέσει κι εμένα).
Τα χαρακτηριστικά που θέλω να έχει είναι μέγεθος max παλάμης και καλή απόδοση η δέσμη του με διάφορες σκάλες (min 3 διαβαθμίσεις, χωρίς να με απασχολεί να έχει strobe ή SOS λειτουργία). Δε με ενοχλεί η αυτονομία με αυτονόητη όμως την αντοχή του για καμιά ώρα σε max output. Όχι 10 λεπτά και τέλος.
Από αυτούς που έχω δει σας παραθέτω μιά ενδεικτική λίστα με τις επιλογές μου (κάτι απ' αυτά λέω να πάρω) και συνεχώς μεγαλώνει (επικρατεί ένα χάος στο κεφάλι μου) :

- Jetbeam RRT-0
- Nitecore IFE1
- Nitecore Extreme
- Nitecore SR3
- Nitecore EX11
- Sunwayman V10R
- Dereelight C2H
- Olight T10
- Olight T15-T
- Surefire E2DL (είναι λίγο μεγάλος για το στρατό)
- Lumapower Incendio V3+
- Fenix PD20
- 4Sevens Quark 123 Tactical
- 4Sevens Quark 123

Το ξέρω ότι η λίστα είναι τεράστια και άμα θέλει κάποιος την μεγαλώνει κι άλλο, αλλά απ' αυτά προσπαθώ να διαλέξω.

Απάντηση: Re: Σημεία πώλησης [Ελλάδα + Εξωτερικό -> e-shops]

Λοιπόν αυτό που θέλω είναι αρχικά ένα φακό για ορειβασία γιατί πηγαίνω συχνά. Θέλω όμως να είναι μικρός σε μέγεθος γενικά, διότι το Μάιο μπαίνω στρατό :violent-smiley-030: και θέλω να τον χρησιμοποιήσω και εκεί. Όπως καταλαβαίνετε είναι δύσκολες εποχές και σε τόσο σύντομο διάστημα να πάρω δύο φακούς λίγο δύσκολο το βλέπω. Τα λεφτά που θα διαθέσω είναι 70-100 ευρώ. Ίσως να έδινα και κάτι παραπάνω για κάτι εξαιρετικό (δηλαδή να είναι και καλό και να μου αρέσει κι εμένα).
Τα χαρακτηριστικά που θέλω να έχει είναι μέγεθος max παλάμης και καλή απόδοση η δέσμη του με διάφορες σκάλες (min 3 διαβαθμίσεις, χωρίς να με απασχολεί να έχει strobe ή SOS λειτουργία). Δε με ενοχλεί η αυτονομία με αυτονόητη όμως την αντοχή του για καμιά ώρα σε max output. Όχι 10 λεπτά και τέλος.
Από αυτούς που έχω δει σας παραθέτω μιά ενδεικτική λίστα με τις επιλογές μου (κάτι απ' αυτά λέω να πάρω) και συνεχώς μεγαλώνει (επικρατεί ένα χάος στο κεφάλι μου)
Λοιπόν μιας και τον θες για ορειβασία θα σου πρότεινα φακό κεφαλής για ελεύθερα χέρια.Καλώς ήρθες και στην παρέα μας :ernaehrung004:
http://www.zebralight.com/Headlamp_c_7.html

+1 για τον φακο κεφαλης...και μαλιστα για τους zebralight....

αλλα πορσεξε ποιο μεντελο θα παρεις.....οι Η51 εχουν δεσμη σαν φακου....οι Η51F εχουν θαμπο γυαλι και δεσμη περιπου σαν ενος κλασικου φακου κεφαλης...

επιεδη περιμενω μια εκανα καποια πειραματα....αν κολησεις θαμπη γλακτωδη ταινια στο γυαλι μιας Η51 παιρνεις τη δεσμη μιας Η51F....και φυσικα την Η51 την χρησιμοποιεις και σαν φακο Γ οποτε εισια καλυμμενος κια για τον στρατο.....(θα γονατισεις κοσμο εκει)

το καλο με τους zebralight ειναι οτι παινρεις ΠΟΛΥ φως με ΑΑ. (επαναφοριζομενη)..δεν ξερω αν οι αλλες επιλογες σου μπορουν να δωσουν τοσο....

mechang αν καταληξεις στον zebra κοιταξε το εν λογω thread γιατι καλοι χρυσοι κ αγιοι αλλα εχουν εαν drawback που η θα το αγαπησεις η θα το μισησεις....

Τελικά κι εγώ αποφάσισα να πάρω έναν Zebralight. Ή τον H51 ή τον SC 60. Το μόνο θετικό που βρίσκω στον SC 60 έναντι του Η51 είναι ότι έχει πολύ καλύτερο brightness και μεγαλύτερη αυτονομία, γιατί με ένα headband μιάς άλλης εταιρίας γίνεται και αυτός φακός κεφαλής. Βέβαια ο άτιμος ο Η51 έχει καλύτερο throw στο περπάτημα, κάτι που χρειάζεται και λειτουργεί με μία ΑΑ που βρίσκεις σε κάθε συρτάρι. Δεν ξέρω ακόμα δεν έχω αποφασίσει ποιο από τα δύο. Να τον αγοράσω από http://www.zebralight.com ή από http://www.hkequipment.net. Αν αγοράσω τον SC 60 από το δεύτερο κατάστημα, μου δίνει δώρο και το headband :antlers: . Απ' ότι είδα και τα δύο δίνουν δωρεάν τα μεταφορικά.

Re: Απάντηση: Φακοί για Δραστηριότητα στην Ύπαιθρο

mechang αν καταληξεις στον zebra κοιταξε το εν λογω thread γιατι καλοι χρυσοι κ αγιοι αλλα εχουν εαν drawback που η θα το αγαπησεις η θα το μισησεις....

Όπα. Drawback? Τι μου διαφεύγει?

Πάρε τον H51 ξερά.ΑΑ,καλό φωτισμό,αξιοπιστία και με μια Energizer lithium AA πας μακριά.Μην το ψάχνεις πολύ θα μπερδευτείς,ο συγκεκριμένος φακός είναι top στην κατηγορία του.Όλα συνηθίζονται..

Πάντως ότι και να πάρεις θα σου συνιστούσα να μην τον πάρεις στο στρατόπεδο.Πέφτει πολύ βούτηγμα ειδικά στο κέντρο,πολύ κόσμος καινούριος και γίνεται χαμός.Περισσότερο πάντως κινδυνεύεις απο τους αξιωματικούς οι οποίοι μόλις τον δουν με την πρόφαση ότι γίνεσαι στόχος στην σκοπιά,ότι δεν επιτρέπεται κτλ θα στον κατάσχουν και.....κλάφτον.

Re: Απάντηση: Φακοί για Δραστηριότητα στην Ύπαιθρο

τοτε θα προτεινω μια δοκιμασμενη λυση.(δυο φιλαρακια ετσι εβγαλαν την θητεια τους)....αγορασε εναν romisen Rc-g2 ή εναν RC-29

υπαρχουν και οι αναβαθμισμένες εκδόσεις
http://www.shiningbeam.com/servlet/the-149/Romisen-RC-dsh-G2-II-Cree/Detail
http://www.shiningbeam.com/servlet/the-178/Romisen-RC-dsh-G2-II-WW/Detail

αυτους θα τους εχεις για τα ματια του κόσμου αλλά για πραγματικά Covert δουλειά τον H51. που φυσικά θα είναι υπαριθμόν ενα στοχος για βουτηγμα

Παιδιά, για τη βασική εκπαίδευση το καταλαβαίνω. Στη μονάδα όμως δε νομίζω να παίζει τόσο μεγάλο ζήτημα για ένα φακό. Εδώ άλλοι κουβαλάνε i-Phone, υπολογιστές και δεν ξέρω εγώ τί. Μπορεί να είναι και ανάλογα τι μονάδα.

Για φτηνό φακό να κάνω τη δουλειά μου στη βασική έχω του αδερφού μου έναν alpine απλούστατο on/off (καταλάβατε....), με το καταπληκτικό-εκτυφλωτικό-αξεπέραστο brightness των 26 lumens, τον οποίο πλάκα στην πλάκα τον είχαμε πληρώσει 25ευρώ.

Το Zebralight θα τον παραγγείλω μάλλον και βλέπω εάν θα τον χρησιμοποιήσω στο στρατό.Τελικά να τον αγοράσω από το site της εταιρείας ή από http://www.hkequipment.net ή από κάπου αλλού; Έχει χρησιμοποιήσει κανένα από τα δύο e-shops κανείς άλλος;

Απάντηση: Re: Φακοί για Δραστηριότητα στην Ύπαιθρο

Τελικά να τον αγοράσω από το site της εταιρείας ή από http://www.hkequipment.net ή από κάπου αλλού; Έχει χρησιμοποιήσει κανένα από τα δύο e-shops κανείς άλλος;

Εχω χρησιμοποιήσει το EBAY μαγαζι της HKE (http://stores.ebay.com/hkequipment) με επιτυχία, 3-4 φορές το τελευταίο 3μηνο, ολα καλά ήταν, δεν είχα κάποιο θέμα - εξάλλου το feedback τους (>91,000, 99,5% θετικά) μιλάει...

εγω μολις τον πηρα απο την εταιρια.....

επισης απο το Goingear.com. κατι εκδορμικο θα βρεις να βαλεις ακομα στην παραγγελια

προσεξε τα νεα μοντελα -F

Απάντηση: Re: Απάντηση: Φακοί για Δραστηριότητα στην Ύπαιθρο

Όπα. Drawback? Τι μου διαφεύγει?

απλα ειναι ζορικο το UI και στην προσπαθεια τους να δωσουν πολλα κατέληξαν με πονοκέφαλο για τον χρήστη. Οτι ειναι αξιοπιστος και πολυ καλή κατασκευή δε το συζητάμε αλλα η χρηστικότητα - για μενα- παιζει μεγαλυτερο ρόλο.

Για θητεία δε θα αγόραζα κάτι ακριβό. Υπαρχουν δεκάδες φακοι με ΑΑ μπαταρίες αξιοπιστοι και φθηνοι, για να κανεις την δουλεια σου και χωρις να σε νοιαζει αν θα χαθει/κλαπει...

Αν πάλι καιγεσαι για τον zebra... go 4 it και ελπίζω να σου "κατσει" καλα.