Φακοί για m4/3

Απάντηση: Re: Φακοί για m4/3

Αυτοί οι πολύ ευρυγώνιοι φακοϊ με ένα κλικ στο διάφραγμα εστιάζουν από 1m-1.5m έως άπειρο, μόνο για τα πάρα πολύ κοντινά χρειάζεται να εστιάσεις χειροκίνητα.

Τέτοιους φακούς τρίτων κατασκευαστών από τους Σλοβένους foto-klik.si αγοράζω. Άψογη εξυπηρέτηση.

Laowa 7.5mm
579 ο standard
599 ο lightweight

υπάρχει κάποιο site που να βάζεις μηχανή-φακό και να σου δείχνει την εστιακή που παίρνεις?
Ο 20ρης πανασονικ έφυγε, ψάχνω για τον επόμενο prime (15-16-17mm) και θέλω να δω τις διαφορές στο καρέ, άσχετα από ποιότητα εικόνας κλπ κλπ

Re: Απάντηση: Sigma φακοί

έναν ζουμ για m4/3 γιατί δε βγάζει;;;;

Γνώμη μου είναι ότι ειδικά το m4/3 δεν χρειάζεται ζουμ φακό, έχει έναν σκασμό πλέον, από Pancake (12-32, 14-42) φωτεινούς (12-40f2,8, 12-35f2,8) με μεγαλύτερο εύρος φωτεινούς (12-60f2,8-f4 - 12-100f4) Με μεγάλο εύρος σκοτεινους (12-60f3,5-f5,6 - 12-50) έως και τους 14-150 των Olympys Και Panasonic και φυσικά ένα σκασμό τηλεφακούς σε όλα τα μεγέθη και φωτεινότητες....πραγματικά τι άλλο να βγάλει η sigma που δεν υπάρχει ήδη στο m4/3???

Απάντηση: Re: Απάντηση: Sigma φακοί

Γνώμη μου είναι ότι ειδικά το m4/3 δεν χρειάζεται ζουμ φακό, έχει έναν σκασμό πλέον, από Pancake (12-32, 14-42) φωτεινούς (12-40f2,8, 12-35f2,8) με μεγαλύτερο εύρος φωτεινούς (12-60f2,8-f4 - 12-100f4) Με μεγάλο εύρος σκοτεινους (12-60f3,5-f5,6 - 12-50) έως και τους 14-150 των Olympys Και Panasonic και φυσικά ένα σκασμό τηλεφακούς σε όλα τα μεγέθη και φωτεινότητες....πραγματικά τι άλλο να βγάλει η sigma που δεν υπάρχει ήδη στο m4/3???

Υπερφωτεινούς ζουμ!
Ο 18-35 f1.8 και ο 50-100 f1.8 θα ήταν λουκούμι για το σύστημα.

Υπερφωτεινούς ζουμ!
Ο 18-35 f1.8 και ο 50-100 f1.8 θα ήταν λουκούμι για το σύστημα.

Δεν νομίζω ο Στεργιος να εννοούσε τέτοιους φακούς, δεν είναι ελαφριοι φακοί για να κουμπώσουν στον ερασιτέχνη που ακόμη και ο 12-40/2.8 βαρύς του πέφτει. Αν μιλάμε όμως για τον επαγγελματία με μια GH5 , EM1.2 ναι εκεί θα είχε ενδιαφέρον μια τέτοια υλοποίηση χωρίς ανταπτορα -ειδικά ο 50-100/1.8-ώστε να πάρεις την max ταχύτητα εστίασης και να μην υπάρχουν ζητήματα μη σωστής εφαρμογής/ εστίασης από τον ανταπτορα.

Η σειρά 16/1.4, 30/1.4 και 56/1.4 βγαίνει και για m43 αλλά για τους 2 πρώτους υπάρχουν στο περίπου ανάλογες μικρότερες λύσεις με εξαιρετικο ΙQ, ο 56/1.4 προβλέπω όμως να τα πηγαίνει θαυμάσια και στο m43 γιατί δεν υπάρχει ανάλογος φακός εκτός των ακριβών 45/1.2,42.5/1.2 και του μακρύτερου 75/1.8.

Δεν νομίζω ο Στεργιος να εννοούσε τέτοιους φακούς, δεν είναι ελαφριοι φακοί για να κουμπώσουν στον ερασιτέχνη που ακόμη και ο 12-40/2.8 βαρύς του πέφτει. Αν μιλάμε όμως για τον επαγγελματία με μια GH5 , EM1.2 ναι εκεί θα είχε ενδιαφέρον μια τέτοια υλοποίηση χωρίς ανταπτορα -ειδικά ο 50-100/1.8-ώστε να πάρεις την max ταχύτητα εστίασης και να μην υπάρχουν ζητήματα μη σωστής εφαρμογής/ εστίασης από τον ανταπτορα.

Η σειρά 16/1.4, 30/1.4 και 56/1.4 βγαίνει και για m43 αλλά για τους 2 πρώτους υπάρχουν στο περίπου ανάλογες μικρότερες λύσεις με εξαιρετικο ΙQ, ο 56/1.4 προβλέπω όμως να τα πηγαίνει θαυμάσια και στο m43 γιατί δεν υπάρχει ανάλογος φακός εκτός των ακριβών 45/1.2,42.5/1.2 και του μακρύτερου 75/1.8.

Μιλάω για ένα "φτωχό συγγενή" του 12-40 2.8 ο οποίος θα είναι μικρότερος σε διάσταση, δε θα είναι αδιάβροχος αλλά θα είναι ποιοτικός σε όλο το φάσμα, κοφτερός και...οικονομικός (=κάτω από 300ευρώ).
Και ας είναι και λίγο πιο σκοτεινός.

Ελα βρε Στεργιο υπάρχει ο <σκοτεινός> Lumix 12-60 στα 250 από σπασμένα κιτ. Μια χαρά είναι ...

Re: Sigma φακοί

Καλυμμένο είναι το μ4/3, δεν ασχολείται η Sigma, πέρα από το να βγάζει και με 4/3 μοντούρα τους mirrorless aps-c φακούς της, που με το x2 crop αποκτούν άσχετο FOV από την αρχική σχεδίαση.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Sigma φακοί

Μιλάω για ένα "φτωχό συγγενή" του 12-40 2.8 ο οποίος θα είναι μικρότερος σε διάσταση, δε θα είναι αδιάβροχος αλλά θα είναι ποιοτικός σε όλο το φάσμα, κοφτερός και...οικονομικός (=κάτω από 300ευρώ).
Και ας είναι και λίγο πιο σκοτεινός.

Όπως είπαν και τα παιδιά πιο πάνω υπάρχει ο Panasonic 12-60, τον βρίσκεις ίσως και κάτω από 250 ευρώ, είναι αδιάβροχος, γρήγορη εστίαση, αρκετά έως πολύ καλή ποιότητα εικόνας και μεγαλύτερο εύρος από τον 12-40. Τους έχω και τους 2 φακούς και να σου πω ότι χρησιμοποιώ πιο συχνά τον 12-60 λόγω εύρους και ότι (τουλάχιστον) στα δικά μου μάτια δεν βλέπω κάτι συγκλονιστικό σε ποιότητα εικόνας υπερ του 12-40. Ακόμα και το f2,8 του 12-40 δεν επαρκεί για Low light ή ρηχό βάθος πεδίου, εκει θέλεις φακό f1,8 ή και f1,4.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Sigma φακοί

Όπως είπαν και τα παιδιά πιο πάνω υπάρχει ο Panasonic 12-60, τον βρίσκεις ίσως και κάτω από 250 ευρώ, είναι αδιάβροχος, γρήγορη εστίαση, αρκετά έως πολύ καλή ποιότητα εικόνας και μεγαλύτερο εύρος από τον 12-40. Τους έχω και τους 2 φακούς και να σου πω ότι χρησιμοποιώ πιο συχνά τον 12-60 λόγω εύρους και ότι (τουλάχιστον) στα δικά μου μάτια δεν βλέπω κάτι συγκλονιστικό σε ποιότητα εικόνας υπερ του 12-40. Ακόμα και το f2,8 του 12-40 δεν επαρκεί για Low light ή ρηχό βάθος πεδίου, εκει θέλεις φακό f1,8 ή και f1,4.
τον έχω τον 12-60....
Είναι μεγάλος όμως για τα γούστα μου.
Ακυρώνει το λόγο ύπαρξης του συστήματος κατά την ταπεινή μου άποψη...
Βέβαια με καλύπτει απόλυτα, εκτός από σκοτεινά-νυχτερινά.
Περιμένω να χτυπήσω τον 17ρη 1.8 και να δω αν θα μου "κάτσει".
Εκτός και αν βγει ο panasonic 20mm mkIII με....lightning εστίαση!
χαχαχαχα

Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Sigma φακοί

Στο είχα πει οτι θα σου είναι μεγάλος και πιθανόν δεν θα σε βολέψει , όταν εχεις μάθει με τον 12-32 και τους πίττα όλοι μεγάλοι σου φαίνονται.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Sigma φακοί

τον έχω τον 12-60....
Είναι μεγάλος όμως για τα γούστα μου.
Ακυρώνει το λόγο ύπαρξης του συστήματος κατά την ταπεινή μου άποψη...
Βέβαια με καλύπτει απόλυτα, εκτός από σκοτεινά-νυχτερινά.
Περιμένω να χτυπήσω τον 17ρη 1.8 και να δω αν θα μου "κάτσει".
Εκτός και αν βγει ο panasonic 20mm mkIII με....lightning εστίαση!
χαχαχαχα

Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλά ναι συγκριτικά με τον 12-32 ο 12-60 είναι τεράστιος...άλλα κοίτα δεν γίνεται να έχεις φακό και με μεγάλο εύρος, και φωτεινό και άψογο σε εστίαση κλπ. κάπου χάνεις κάτι κάπου κερδίζεις...μάλλον όπως λες καλύτερα να δεις κανέναν Prime μικρό φακό....

Τόσο καλός είναι αυτός ο 12-60 ?
Έχω αρχίσει διαβάζοντας τόσα εδώ να σκέφτομαι να δώσω τον (Ελβετικό σουγιά) 12-50 . Φοβάμαι μόνο μη δεν δω διαφορά μεγάλη και το μετανιώσω .