Δεν τον έχω δοκιμάσει τον Sigma, τον 15άρη τον πήρα φτηνά όταν δεν τον είχαν πάρει χαμπάρι πολλοί και δεν πρόκειται να φύγει ποτέ - εκτός αν αλλάξω σύστημα...Kαλυτερη περιπτωση απο τον 16αρη sigma 1,4 ?
Kαλυτερη περιπτωση απο τον 16αρη sigma 1,4 ?
το πολύ μικρό που πρεσβεύουν αυτά τα φακουδακια είναι ταμάμ για εμάς τους φωτογράφους , ταμάμ για drone αλλά με χειροκίνητη εστίαση μόνο είναι λίγο πρόβλημα κυρίως για τους βιντεολήπτες λόγω μικρού δαχτυλιδιού εστίασης που είναι και πολύ κοντά στο σώμα αλλά και μικρού δαχτυλιδιού διαφράγματος. Το έχει και ο Laowa 7.5 που κυκλοφορεί καιρό αλλά αυτός είναι σούπερ ευρυγωνιος και δεν χρειάζεται τόσο πολύ την χειροκίνητη εστίαση.
Το ίδιο θέμα βλέπω στις φωτογραφίες να έχουν και οι νέοι 12,17 αλλα αυτοί δεν είναι τόσο ευρυγώνιοι οπότε τα δαχτυλίδια πρέπει να είναι πιο λειτουργικά. Eλπιζω να βγουν σε τιμή χαμηλή, έχω δοκιμασει και τον 17/1.8 και τον 12/2 της OLYMPUS και όπως έγραψαν τα παιδιά δεν ξετρελάθηκα από απόδοση οπότε νομίζω οτι θα βρουν τον χώρο τους.
Νομίζω οτι θα βγει και ένας 9/2.8, δεν ξέρω γιατί δεν γράφτηκε στο 43rumors, αυτός θα ήταν πολύ χρήσιμος μιας και λείπει ένας φωτεινός σταθερός στα κλασσικά 18mm. Να τον κάνανε και shift θα έβαζα από τώρα προ παραγγελία.
To tilt & swift απαιτει κοστος.
Αλλιως υπαρχει και το Lensbaby.
Καμία σχέση Ναθαναηλ, tilt είναι οι Lensbaby και έχουν άλλη τελειως φιλοσοφία , έχω τρεις ήδη
Εγώ μιλάω για αρχιτεκτονικό shift φακό όπως ο shift ΟΜ 35/2.8 που έχω και μου είναι άχρηστος στο m43.
Καμία σχέση Ναθαναηλ, tilt είναι οι Lensbaby και έχουν άλλη τελειως φιλοσοφία , έχω τρεις ήδη
Εγώ μιλάω για αρχιτεκτονικό shift φακό όπως ο shift ΟΜ 35/2.8 που έχω και μου είναι άχρηστος στο m43.
Nαι ρε συ κι εγω για αυτο μιλαω......
υγ
Αν ειχες τον 28mm Zuiko ομως ψηνομαι γιατι ηταν παντα ενα απο τα απωθημενα μου
Το συστημα 4/3 δεν ειναι για να κουβαλας την μανα σου και τον πατερα σου μαζι .
Διαφορετικα πας και σε FF αν ειναι να κουβαλας μοσχαρια..τωρα θαχεις το μπιζουδακι στην ακρη και τον 150-600 δεμενο πανω του θα γελαει το συμπαν.
Πολύ σωστά χρειάζεται κάτι σε μεγάλο ζουμ εκτός του Panasonic 100-400 που η σταθεροποίηση δεν συνεργάζεται, γενικα δεν βολεύει και αν θες να κανεις κροπ στον 300αρη σε μακρινά θέματα γιατί χάνεται η καλή ανάλυση του ...είχα μάθει σε κους κους οτι ετοιμαζόταν νέος τηλεφακός ζουμ Pro, είχε γραφτεί και εδώ : https://www.43rumors.com/ft2-is-olympus-developing-a-new-150-400mm-pro-zoom/ και ένας ακόμη σταθερός ακόμη νομίζω 500αρης/5.6 , κάπου το έχω γράψει κάμποσες σελίδες πίσω, αν το βρω θα βάλω με ακρίβεια εστιακες.
βεβαια ολα αυτά σημαίνουν οτι το βάρος μέγεθος των φακών θα κρατηθεί σε λογικά επίπεδα για μηχανές όπως η EM1.2 και η G9 με γκριπ που δν τις λες και μπιζουδάκια εκτός αν τις συγκρίνεις με τα θηρία.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.