Φακοί για m4/3

Γύρω στα 400 κυκλοφορεί ο panaleica 15/1,7 ξυράφι τέρμα ανοιχτός και κατασκευή τανκ + δαχτυλίδι διαφράγματος...

Απάντηση: Re: Φακοί για m4/3

το πολύ μικρό που πρεσβεύουν αυτά τα φακουδακια είναι ταμάμ για εμάς τους φωτογράφους , ταμάμ για drone αλλά με χειροκίνητη εστίαση μόνο είναι λίγο πρόβλημα κυρίως για τους βιντεολήπτες λόγω μικρού δαχτυλιδιού εστίασης που είναι και πολύ κοντά στο σώμα αλλά και μικρού δαχτυλιδιού διαφράγματος. Το έχει και ο Laowa 7.5 που κυκλοφορεί καιρό αλλά αυτός είναι σούπερ ευρυγωνιος και δεν χρειάζεται τόσο πολύ την χειροκίνητη εστίαση.
Το ίδιο θέμα βλέπω στις φωτογραφίες να έχουν και οι νέοι 12,17 αλλα αυτοί δεν είναι τόσο ευρυγώνιοι οπότε τα δαχτυλίδια πρέπει να είναι πιο λειτουργικά. Eλπιζω να βγουν σε τιμή χαμηλή, έχω δοκιμασει και τον 17/1.8 και τον 12/2 της OLYMPUS και όπως έγραψαν τα παιδιά δεν ξετρελάθηκα από απόδοση οπότε νομίζω οτι θα βρουν τον χώρο τους.

Νομίζω οτι θα βγει και ένας 9/2.8, δεν ξέρω γιατί δεν γράφτηκε στο 43rumors, αυτός θα ήταν πολύ χρήσιμος μιας και λείπει ένας φωτεινός σταθερός στα κλασσικά 18mm. Να τον κάνανε και shift θα έβαζα από τώρα προ παραγγελία.

Kαλυτερη περιπτωση απο τον 16αρη sigma 1,4 ?
Δεν τον έχω δοκιμάσει τον Sigma, τον 15άρη τον πήρα φτηνά όταν δεν τον είχαν πάρει χαμπάρι πολλοί και δεν πρόκειται να φύγει ποτέ - εκτός αν αλλάξω σύστημα...

Kαλυτερη περιπτωση απο τον 16αρη sigma 1,4 ?

Ελα ντε...δύσκολη περίπτωση....το 1,4 του Sigma είναι μεγάλο δέλεαρ....και οι 2 είναι φοβεροί φακοί....να ξέρεις πάντως ότι το δαχτυλίδι διαφράγματος του Panasonic 15mm δεν δουλεύει πάνω σε Olympus...προσωπικά μιας και δουλεύω μόνο Olympus σώματα θα προτιμούσα τον Sigma Και λόγω του f1,4 που σου δίνει κάτι της περισσότερο σε Low light Και ξεφοντάρισμα.

Re: Απάντηση: Re: Φακοί για m4/3

το πολύ μικρό που πρεσβεύουν αυτά τα φακουδακια είναι ταμάμ για εμάς τους φωτογράφους , ταμάμ για drone αλλά με χειροκίνητη εστίαση μόνο είναι λίγο πρόβλημα κυρίως για τους βιντεολήπτες λόγω μικρού δαχτυλιδιού εστίασης που είναι και πολύ κοντά στο σώμα αλλά και μικρού δαχτυλιδιού διαφράγματος. Το έχει και ο Laowa 7.5 που κυκλοφορεί καιρό αλλά αυτός είναι σούπερ ευρυγωνιος και δεν χρειάζεται τόσο πολύ την χειροκίνητη εστίαση.
Το ίδιο θέμα βλέπω στις φωτογραφίες να έχουν και οι νέοι 12,17 αλλα αυτοί δεν είναι τόσο ευρυγώνιοι οπότε τα δαχτυλίδια πρέπει να είναι πιο λειτουργικά. Eλπιζω να βγουν σε τιμή χαμηλή, έχω δοκιμασει και τον 17/1.8 και τον 12/2 της OLYMPUS και όπως έγραψαν τα παιδιά δεν ξετρελάθηκα από απόδοση οπότε νομίζω οτι θα βρουν τον χώρο τους.

Νομίζω οτι θα βγει και ένας 9/2.8, δεν ξέρω γιατί δεν γράφτηκε στο 43rumors, αυτός θα ήταν πολύ χρήσιμος μιας και λείπει ένας φωτεινός σταθερός στα κλασσικά 18mm. Να τον κάνανε και shift θα έβαζα από τώρα προ παραγγελία.

Οοοοο ένας 9/2,8 αν έχει χαμηλή τιμή πολύ θα τον ήθελα....πράγματι δεν υπάρχει τέτοιος φακός και θα ήταν πολύ χρήσιμος...

Υ.Γ. Να που βρήκαμε κάτι να λείπει από τους φακούς του M4/3....και tilt & shift λείπουν άλλα οκ μιλάμε για πολύ εξειδικευμένους φακούς...

To tilt & swift απαιτει κοστος.

Αλλιως υπαρχει και το Lensbaby.

Καμία σχέση Ναθαναηλ, tilt είναι οι Lensbaby και έχουν άλλη τελειως φιλοσοφία , έχω τρεις ήδη

Εγώ μιλάω για αρχιτεκτονικό shift φακό όπως ο shift ΟΜ 35/2.8 που έχω και μου είναι άχρηστος στο m43.

Καμία σχέση Ναθαναηλ, tilt είναι οι Lensbaby και έχουν άλλη τελειως φιλοσοφία , έχω τρεις ήδη

Εγώ μιλάω για αρχιτεκτονικό shift φακό όπως ο shift ΟΜ 35/2.8 που έχω και μου είναι άχρηστος στο m43.

κι εγώ τον NIKKOR 28 3.5 PC

Στην πραγματικότητα αυτοί οι φακοί είναι χρήσιμοι τώρα πιά σε ακραίες περιπτώσεις, μια και οι διορθώσεις γίνονται σχετικά εύκολα στο pc. Εκτός αν τραβάς κατά κόρον αρχιτεκτονική και θες άμεσο αποτέλεσμα...

Φίλε εδώ είσαι λάθος κατεμε , πρόσφατα έβαλα τον shift σε a7 και έπαθα πλάκα όχι από τη διαφορα στην παραμόρφωση (που διορθώνουν τα σωματα εγγενώς) αλλά την διορθωση της προοπτικής , μόνο η EM1.2 το κάνει ταλαντωνοντας στο άκρο τον αισθητήρα (τεντώνοντας είναι η ακριβής έκφραση) λόγω IBIS , αυτό κάνει και ο shift φακός. Το κανεις και μετά σε προγραμμα αλλά τρως τα άκρα. Επίσης με τον shift κανεις και πανοραμική οριζόντια ή κάθετη μέχρι ένα σημείο χωρίς πανοραμική κεφαλή.

Καλά, εννοείται ότι θυσιάζεις πολλά στην επεξεργασία! Άλλο το φρέσκο πράμα κι άλλο το junk food

Nαι ρε συ κι εγω για αυτο μιλαω.

Υποψιν φαντασου οτι αγορασα καποτε τον canon 24mm f3,5 και τον ξεπουλησα σε λιγοτερο απο μηνα γιατι δεν μου αρεσε. Μετα εβγαλε η Canon την τωρινη καλη σειρα αλλα σε αλλες τιμες....

Ομως αυτο που λεω ειναι οτι η ποιοτητα σε αυτους τους φακους κοστιζει και πολυ μαλιστα.

υγ

Αν ειχες τον 28mm Zuiko ομως ψηνομαι γιατι ηταν παντα ενα απο τα απωθημενα μου

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Φακοί για m4/3

Nαι ρε συ κι εγω για αυτο μιλαω......

υγ
Αν ειχες τον 28mm Zuiko ομως ψηνομαι γιατι ηταν παντα ενα απο τα απωθημενα μου

Αν τον είχα σιγά μην στον έδινα :music-smiley-005:και εγώ αυτόν εψαχνα και πήρα τον 35αρη σε ευκαιρία πριν χρόνια , το καλό με αυτούς είναι αν τους προσεχεις λίγο μένουν και χωρίς προβλήματα πολύ περισσότερα χρόνια από τους AF :idea:

Ένας τηλεφακός λείπει από το σύστημα πιστεύω.
Τύπου 50-500 Sigma που έβγαζε για 4/3 γιατί οχι και 150-600.
Καλός ο 300αρης αλλά είναι λίγος και σταθερός,δεν βολεύει.

Το συστημα 4/3 δεν ειναι για να κουβαλας την μανα σου και τον πατερα σου μαζι .

Διαφορετικα πας και σε FF αν ειναι να κουβαλας μοσχαρια..τωρα θαχεις το μπιζουδακι στην ακρη και τον 150-600 δεμενο πανω του θα γελαει το συμπαν.

Πολύ σωστά χρειάζεται κάτι σε μεγάλο ζουμ εκτός του Panasonic 100-400 που η σταθεροποίηση δεν συνεργάζεται, γενικα δεν βολεύει και αν θες να κανεις κροπ στον 300αρη σε μακρινά θέματα γιατί χάνεται η καλή ανάλυση του ...είχα μάθει σε κους κους οτι ετοιμαζόταν νέος τηλεφακός ζουμ Pro, είχε γραφτεί και εδώ : https://www.43rumors.com/ft2-is-olympus-developing-a-new-150-400mm-pro-zoom/ και ένας ακόμη σταθερός ακόμη νομίζω 500αρης/5.6 , κάπου το έχω γράψει κάμποσες σελίδες πίσω, αν το βρω θα βάλω με ακρίβεια εστιακες.

βεβαια ολα αυτά σημαίνουν οτι το βάρος μέγεθος των φακών θα κρατηθεί σε λογικά επίπεδα για μηχανές όπως η EM1.2 και η G9 με γκριπ που δν τις λες και μπιζουδάκια εκτός αν τις συγκρίνεις με τα θηρία.

Το συστημα 4/3 δεν ειναι για να κουβαλας την μανα σου και τον πατερα σου μαζι .

Διαφορετικα πας και σε FF αν ειναι να κουβαλας μοσχαρια..τωρα θαχεις το μπιζουδακι στην ακρη και τον 150-600 δεμενο πανω του θα γελαει το συμπαν.

Το σύστημα m4/3 είναι ακριβώς για αυτό..
Κουβαλάς τα πάντα σε μια τσάντα ωμού.

Μιλαμε για φακό σε μεγέθος ανάλογα με την μηχανή.
Και οι pro φακοί μικροί δεν είναι ούτε ελαφριοί.

FF και 150-600 για wildlife είναι λίγος..

Re: Απάντηση: Φακοί για m4/3

Πολύ σωστά χρειάζεται κάτι σε μεγάλο ζουμ εκτός του Panasonic 100-400 που η σταθεροποίηση δεν συνεργάζεται, γενικα δεν βολεύει και αν θες να κανεις κροπ στον 300αρη σε μακρινά θέματα γιατί χάνεται η καλή ανάλυση του ...είχα μάθει σε κους κους οτι ετοιμαζόταν νέος τηλεφακός ζουμ Pro, είχε γραφτεί και εδώ : https://www.43rumors.com/ft2-is-olympus-developing-a-new-150-400mm-pro-zoom/ και ένας ακόμη σταθερός ακόμη νομίζω 500αρης/5.6 , κάπου το έχω γράψει κάμποσες σελίδες πίσω, αν το βρω θα βάλω με ακρίβεια εστιακες.

βεβαια ολα αυτά σημαίνουν οτι το βάρος μέγεθος των φακών θα κρατηθεί σε λογικά επίπεδα για μηχανές όπως η EM1.2 και η G9 με γκριπ που δν τις λες και μπιζουδάκια εκτός αν τις συγκρίνεις με τα θηρία.

Αν βγάλει 150-400 σε λογική τιμή και οχι κανα 2Κ και τότε θα καλυφθεί το κενό.Θα μπαίνει και το 1,4Χ λογικά επάνω.

Βεβαια μακάρι να μπει και η sigma στο παιχνίδι και γιατί οχι και η tamron μιας και αυτή έχει ανεβεί πολύ σε ποιότητα πλέον.

Ο 500αρης θα έιναι απλησίαστος...