Φακοί για m4/3

Απάντηση: Re: Φακοί για m4/3

Η διαφορά μεταξυ του 56/1.4 και του 75/1.8 είναι σημαντική ως αναφορά την εστιακή και μόνο ειδικα στο m43 που το crop ειναι Χ2. Το DOF ειναι το ίδιο πάνω κάτω και ακόμη και να ηταν ισοδυναμοι οι φακοι στα αλλα χαρακτηριστικά δεν έχουν ακριβως την ίδια χρήση. Ο 75/1.8 μπορει να χρησιμοποιηθει και ως κοντος τηλεφακός (εκτος απο πορτρέτο) αλλά δυστυχώς δεν είναι στεγανός και η εστιακή του είναι πολύ κοντα στην κλασσική εστιακή των 135mm σε FF. O μόνος λόγος που τον κρατώ απο όταν πήρα τον Zuiko 45/1.2 pro ειναι η χρήση ως κοντός φωτεινός τηλεφακός. Περιμένω και ένα στεγανό pro μέσα στο 2019-20 κοντά στην εστιακή του 75/1.8, θα προτιμούσα ένα 90/2 macro αν με ρωτούσαν.

O 56/1.4 λογω κροπ Χ2 δίνει παράξενη εστιακή στο συστημα (112mm), ειναι όμως στεγανός (κατα τη Sigma αλλά και δεν ξερω τι σημαινει αυτό πρακτικά). Εχει μεγαλη διαφορά στην τιμή όμως απο τον επομενο στεγανό (εδώ ξέρω τι σημαίνει) mzd 45mm/1.2 pro που παιζει στο χιλιάρικο και βάλε. Ο 42.5mm/1.2 Notictron δεν ειναι επίσης στεγανός και σε τιμή ανάλογη του 45mm/1.2.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Φακοί για m4/3

Eυχαριστώ.......

Για την G9 το θέμα δεν είναι αν, αλλά πότε θα την πάρω. Ήδη πήρα το battery grip της και περιμένω να πέσει και η τιμή του σώματος στο χιλιάρικο, κάτι που πιστεύω δεν θα αργήσει, αφού τώρα βρίσκεται στα 1100.
""...".......

Αν όντως σε ενδιαφέρει η G9 σε πολύ καλή τιμή ρίξε μια ματιά στο νήμα των προσφορών που ανέβασα μια πολύ καλή προσφορά στο Amazon uk

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Φακοί για m4/3

Ευχαριστώ, αλλά δυστυχώς έλειπα σήμερα και μου ξέφυγε η προσφορά.
Αλλά αφού είναι δεύτερη φορά που πέφτει τόσο, θα υπάρξει και τρίτη.
Θα στήσω καραούλι να την πετύχω μέχρι τέλος Γενάρη, για να εξασφαλίσω και το cashback.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Φακοί για m4/3

Ευχαριστώ, αλλά δυστυχώς έλειπα σήμερα και μου ξέφυγε η προσφορά.
Αλλά αφού είναι δεύτερη φορά που πέφτει τόσο, θα υπάρξει και τρίτη.
Θα στήσω καραούλι να την πετύχω μέχρι τέλος Γενάρη, για να εξασφαλίσω και το cashback.

Έτσι πιστευω και εγώ γιαυτο την έβαλα alert, την πρώτη φορά πριν 3-4 ημέρες που πρωτοβγήκε ημουν αναποφάσιστος, σήμερα ειπα να της δώσω μια ευκαιρία, είμαι όμως προκατειλημμένος αρνητικά όχι για την μηχανή αλλά για αν μου ταιριαζει ως σώμα συνολικά λόγω μεγέθους αλλά και υπάρχοντος εξοπλισμου, αντικατεστησα τον Notictron 42.5/1.2 και Liieca 25/1.4 με τους 45/1.2 και 25/1.2 οπότε από φακούς Panasonic πια έχω τον μικρό LEICA 15/1.7 και τον 20/1.7 που θα είναι αστείοι πάνω της και ο μοναδικός που ταιριαζει με το προφίλ της είναι ο 100-300 ΙΙ για τη συνδιαστική σταθεροποίηση, θα δούμε ποσο θα κρατηθώ να μην τη διώξω εν τη γεννεση ....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Φακοί για m4/3

Κάνα 120άρι ευρώ θα μπορεί να φύγει και ο σκοτεινός 12-60, οπότε μια μείωση του κόστους θα υπάρξει και από εκεί.

Μόνιμα καρφωμένο τον 200/2.8 θα έχω στην G9.
Τον Nocticron δεν θα τον ξαναπάρω.
Τον 45/1.2 pro περιμένω, τον παρήγγειλα τις προάλλες. Τον 25/1.2pro τον έχω ήδη, οπότε μου λείπει ο 17/1.2pro για να ολοκληρωθεί η τριάδα για την E-M1II.
Τον 300/4 φιλοδοξώ να τον έχω αργότερα μόνιμα καρφωμένο στην επερχόμενη E-M1X.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Φακοί για m4/3

Όχι βρε και 120 , δεν τον χαρίζεις καλύτερα? καινούργιος κάτω από 200-220 δεν υπάρχει, μτχ. τόσο φεύγουν, είναι αρκετά καλός φακός σε ποιότητα εικονας πλησιάζει τον ακριβό LEICA 12-60, απλά δεν είναι φωτεινός, βγάζει λίγο CA παραπάνω δεν εχει και την καλύτερη γεωμετρία στα 12 mm, κάνει και μια μικρή κοιλιά προς το τελε σε σχέση με τον LEICA. Αν δεν είχα όμως τον 12-100/4 θα τον κράταγα σίγουρα για ελαφρύ κιτ φακό, είναι μετά τον 12-32 ο καλύτερος κιτ του συστήματος (με εξαιρεση τον πρώτο Lumix 14-45 της GF1).

πολύ παρεξηγημένος φακός ο 12-60 νομίζω.
Εκτός από το βάρος και τον όγκο του που ξεφεύγει από το m4/3 principle (κατά την ταπεινή μου άποψη πάντα) δε μπορώ να βρω ψεγάδι στα ερασσιτεχνικά μου μάτια.
Έχει κερδίσει τη θέση του στην τσάντα μου.

Τον έχω σκεφτεί κι εγώ για λύση "ένας αντί για δυο", φορεμένος στην GX9 δηλαδή αντί για 12-32+35-100, αλλά ο μινιατούρα τηλεφακός που είχα πάρει σχεδόν κατά λάθος με έχει καταπλήξει με την απόδοσή του. Δεν έχω δει άλλον ζουμ να είναι τόσο καλός σε όλες τις εστιακές...

Last edited:
Re: Απάντηση: Φακοί για m4/3

πολύ παρεξηγημένος φακός ο 12-60 νομίζω.
Εκτός από το βάρος και τον όγκο του που ξεφεύγει από το m4/3 principle (κατά την ταπεινή μου άποψη πάντα) δε μπορώ να βρω ψεγάδι στα ερασσιτεχνικά μου μάτια.
Έχει κερδίσει τη θέση του στην τσάντα μου.

Eγω που τον τσεκαρα προσφατα παντως σε μια BMPCC4k ( σε βιντεο δηλαδη αρα αρκετα μικροτερης αναλυσης απο μια φωτογραφικη) δεν ειχε καμια σχεση με τον 12-35 (mark I)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Φακοί για m4/3

Βρε ο 12-35 είναι pro φακός όχι κιτ , αυτό έλειπε να μην ήταν καλύτερος και είναι και Χ3 ζουμ, είχε τιμή ο (Ι) 700-800 όταν πρωτοκυκλοφόρησε και τώρα τόσο περίπου κάνει ο (ΙΙ) ο οποιος έχει ίδια οπτικά αλλά διαφέρει μόνο κοσμητικά και στο πιο σύγχρονο μοτέρ , μηχανισμό λεπίδων και καλυτερο OIS.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Φακοί για m4/3

Όχι βρε και 120 , δεν τον χαρίζεις καλύτερα? καινούργιος κάτω από 200-220 δεν υπάρχει, μτχ. τόσο φεύγουν, είναι αρκετά καλός φακός σε ποιότητα εικονας πλησιάζει τον ακριβό LEICA 12-60, απλά δεν είναι φωτεινός, βγάζει λίγο CA παραπάνω δεν εχει και την καλύτερη γεωμετρία στα 12 mm, κάνει και μια μικρή κοιλιά προς το τελε σε σχέση με τον LEICA. Αν δεν είχα όμως τον 12-100/4 θα τον κράταγα σίγουρα για ελαφρύ κιτ φακό, είναι μετά τον 12-32 ο καλύτερος κιτ του συστήματος (με εξαιρεση τον πρώτο Lumix 14-45 της GF1).

Δεν με ενδιαφέρουν οι αργοί κιτ μεταβλητού διαφράγματος, δεν τους κουμπώνω καν στις μηχανές.

130-150 ευρώ βλέπω 5 περιπτώσεις από καινούριους φακούς να έφυγαν σε πρόσφατες ολοκληρωμένες πωλήσεις στο ebay.
Μείον τις κρατήσεις, 120 στο χέρι πάνω-κάτω.

Tzo νομίζω εύκολα πιάνει 200+ Ευρώ εδώ, ειδικα αν είναι "ημέρας".. εγώ θα τον κρατήσω, αν γράφει καλά, μόνο και μόνο για την αδιαβροχοποίηση και το dual IS.

Αυτοι ειναι οι λεγομενοι φακοι "καπακια".

Τους εχεις για παν ενδεχομενο και οταν αναβαθμιστεις σε κατι καλυτερο τον εχεις για .....καπακι τους σωματος. Στην χειροτερη οταν πουλησεις το σωμα τον δινεις ως μπονους μαζι του.

Tzo σε αυτά τα χρήματα τον αγοράζω άμεσα εγώ όταν τον αποκτήσεις εάν δεν βρεις να τον δώσεις περισσότερα .

Re: Απάντηση: Φακοί για m4/3

Έγινε, θα σε ενημερώσω.
Αρκεί να βγει πάλι η προσφορά μέσα στον Γενάρη.

Προς το παρόν θα έχω μόνο το battery grip να το χαζεύω.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Φακοί για m4/3

Παιδιά όσο θέλει πουλαει ο καθένας μας, δν υπάρχει λόγος να το επεκτείνουμε. Άλλωστε και οι δημοπρασίες που έβαλε ο Γιάννης αν κανεις αγορασει με τα μεταφορικά θα του παει γύρω στα 170 , ο πωλητής όντως θα πάρει 120-130 στο χεριι, το ζήτημα είναι οτι ο φακός αξιζει τα λ7 του και δεν είναι για καπάκι μόνο. Αν τυχόν δεν φύγει άμεσα ως καινούργιος θα τον κρατήσω για να τον δώσω με την μηχανή πακέτο. Πάλι στις ζελατίνες θα μείνει.

ΥΣ
Τελικά Μάνο δεν κρατήθηκες έτσι ? τη κτυπήσει και εσύ ?

Ναι τη χτύπησα, Ευχαριστώ Κώστα! Ελπίζω να μη ρίξει άκυρο. Θα διώξω gx9 και κανα 2 πραγματακια για να ρεφάρω..

Απάντηση: Re: Φακοί για m4/3

Μπράβο βρε επτά κομμάτια ήταν όταν παράγγειλα, από τη βιασύνη μου έβαλα μια κάρτα που δν πήγαινε πάνω από χιλιάρικο και η πρώτη προσπάθεια να τσιμπήσουν τα λ7 ήταν ανεπιτυχής, μετά την άλλαξα και σήμερα το πρωί είδα οτι τα πήραν, το απόγευμα ήρθε μνμ. οτι έφυγε το πακέτο .... οπότε λογικά και εσυ δεν θα χεις θέμα.