Φακοί για m4/3

Απάντηση: Re: Φακοί για m4/3

Με την σειρά ανεξαρτήτως κόστους θα έλεγα : mzuiko 7-14/2.8, Leica 8-18/2.8-4, Lumix 7-14/4 , mzuiko 9-18/4-5.6 από τους ζουμ που έχω δοκιμάσει, έβαλα πρώτο τον mzuiko 7-14mm γιατί παρέχει εστιακή στα 7mm/2.8 και μεγάλη φωτεινότητα. Από ευχρηστία θα μπει πρώτος ο Leica και από πλευράς κόστους ο Lumix.

Μονοεστιακούς (ως υπερευρυγωνιο) έχω μόνο δοκιμασει τον mzuiko 8/1.8 που είναι αστέρι αλλά είναι fisheye, μόνο στην ΕΜ1.2 γίνεται αυτόματο defish 3 επιπέδων σε jpeg μόνο, με καταπληκτικά αποτελέσματα κατά τη γνώμη μου από πλευράς κάλυψης και ποιότητας εικόνας.

Στα 12mm υπάρχουν και άλλες επιλογές αλλά δεν είναι υπερευρυγωνιοι. Θα ήθελα να δω μονοεστιακους στα 8-9-10mm αλλά δεν υπάρχουν με AF.

Απάντηση: Re: Φακοί για m4/3

Ευχαρίστως αλλά δεν ξέρω που θα ανακαλύψεις υπερευρυγωνιο με AF και μονοεστιακό μιας και η λίστα είναι συγκεκριμένη : http://www.wrotniak.net/photo/m43/lenses.html (αν και λείπει ο τελευταίος Sigma 16/1.4)

Εκτός και αν εννοείς κάποιο χειροκίνητο φακό ή με εστιακή πάνω απo 12mm.

Ναι βρε συ το εχω ξεγραψει το θεμα του ΑF.

Ασε που μαλλον το θελω γιατι στο Ronin θα βαλω και το μοτερ του συντομα οποτε δεν με πειραζει.

Αν δεν παω για χειροκινητους θα παω για τον 8-18.

Ποιοί είναι οι 2-3 καλύτεροι φακοί υπερευρυγώνιοι ανεξαρτήτως κόστους;

Xμμμ .. εκτός των επιλογών που έδωσε ο Κώστας .. ενδιαφέρον μου φαίνεται να εξεταστεί η περίπτωση για καλούς ευρυγώνιους FF ή APS-C + metabones speedbooster

Lumix 42.5/1.7
Έχει νόημα η απόκτηση του για να συμπληρωθεί η ομάδα των prime μου, δεδομένου ότι long term θα πάρω και τον Lumix 45-200 ii ;

Κάτοχος Gm1 με 15/1.7, 20/1.7, 30/2.8 + kit 12/32

Xμμμ .. εκτός των επιλογών που έδωσε ο Κώστας .. ενδιαφέρον μου φαίνεται να εξεταστεί η περίπτωση για καλούς ευρυγώνιους FF ή APS-C + metabones speedbooster

είναι μεγάλη η διαφορά στην εστιακή απόσταση....

Ετσι ειναι .

Ας πουμε αν λαβουμε υποψιν το καλυτερο ζουμ- για εμενα- της κατηγοριας s35 δηλαδη τον Sigma 18-35mm f1,8 και τον βαλεις σε μια m4/3 καμερα με speedbooster metabones 0,71 δηλαδη για apsc εχεις χονδρικα εναν φακο 25,5-49,7mm. Kαλα τα υπολογιζω Ηλια ?

Αν χρησιμοποιησεις τον ετερο speedboster 0,64 πρεπει να χανεις την αρχη του φακου με μη καλυψη λογικα.

Αν βαλεις τωρα τον αλλο καλυτερο μεχρι στιγμης ευρυγωνιο ζουμ της αγορας τον sigma 14-24mm f2,8 και τον βαλεις σε μια m4/3 καμερα με speedbooster metabones 0,64 δηλαδη για FF εχεις χονδρικα εναν φακο 18-31mm.

Βλάση, δεν καταλαβαίνω για ποιά διαφορά μιλάς ?? ... 12mm X 0.71 = 8.5mm ... δεν είναι αρκετό ??

Σόρρυ αν σε ζαλίζω .. διότι πιθανότατα εσύ ενδιαφέρεσαι σοβαρά .. και εγώ πετάχτηκα για να κάνω μια αιρετική πρόταση και "άμα πιάσει" .. (μιάς και δεν είδα περιορισμούς στο ερώτημα) ..

Ναθ .. 18/f1.8 * 0,71 = 12,78/ f1.3 ισοδύναμο με 25,56/f2.6 FF

Aλλά δεν είχα κάτι τέτοιο στο νού μου διότι υπερευρυγώνιος = μικρότερο από 24mm FF

Το ιδιο νουμερο εκανα αναγωγη και εγω , δεν εκανα αναγωγη το διαφραγμα γιατι δεν εχω πραγματικη εμπειρια με speedboosters για να μετρησω την διαφραγματικη βελτιωση που υποσχονται.

Βλάση, δεν καταλαβαίνω για ποιά διαφορά μιλάς ?? ... 12mm X 0.71 = 8.5mm ... δεν είναι αρκετό ??

Σόρρυ αν σε ζαλίζω .. διότι πιθανότατα εσύ ενδιαφέρεσαι σοβαρά .. και εγώ πετάχτηκα για να κάνω μια αιρετική πρόταση και "άμα πιάσει" .. (μιάς και δεν είδα περιορισμούς στο ερώτημα) ..

Ηλία αυτή τη στιγμή έχω σε FF 17-35 2.8. Επομένως Χ 2 =35 Χ0,71 = 25 . Άρα είμαι στα ίδια με τα βασικά ζουμ 12-32/12-35/12-40. Δεν πρόκειται να πάρω FF φακό στα 12 Χ2 = 24 Χ0,71 = 17 δηλαδή να έχω στο Μ4/3 αυτό που έχω στο FF. Σε κάθε περίπτωση για μένα είναι καλύτερα να πάρω υπερευρυγώνιο στο ίδιο το Μ4/3. Και πιο φθηνός θα βγει και πιο καλά θα κάθεται πάνω στο σώμα.

Σε κάθε περίπτωση για μένα είναι καλύτερα να πάρω υπερευρυγώνιο στο ίδιο το Μ4/3. Και πιο φθηνός θα βγει και πιο καλά θα κάθεται πάνω στο σώμα.

Και εγω στο ιδιο ακριβως συμπερασμα εχω καταληξει. Για να μην βαλω στο παιχνιδι την αγαπημενη μου αμφισβητηση του οπτικου ματσαρισματος του καθε FF /Αpsc φακου με το οπτικο στοιχειο του καθε speedbooster θα τεσταρουμε για μερες και αποφαση δεν θα βγαλουμε ευκολα.

Άλλαξα πριν 3-4 μέρες τον 9-18 με τον lumix 7-14. Αν ενδιαφέρεσαι για το ευρυγώνιο αξίζει η διαφορά στα λεφτά και το μέγεθος.

Παρέλαβα σήμερα τον 7.5 2.8 7artisans και έχω τρία θέματα : Το πρώτο ότι ενώ κουμπώνει στην μηχανή ακούγοντας το κλικ (μη γυρίζοντας όμως σφιχτά όπως οι άλλοι που έχω) έχει ελάχιστο τζόγο κουνόντας τον δεξιά αριστερά , ούτε μισό χιλιοστό , υπάρχει όμως .
Το δεύτερο πως με το δαχτυλίδι του διαφράγματος στο 2.8 , το δαχτυλίδι εστίασης τερματίζοντάς το δεξιά εστιάζει μέχρι τα τρία μέτρα . Κλείνοντας το διάφραγμα πχ στο 4 πηγαίνει λίγο δεξιότερα και εστιάζει μακρύτερα , για να εστιάσει στο άπειρο όμως πρέπει να βάλω F8 , είναι φυσιολογικό ? Διότι έναν παλιό 50 1.8 μ42 που έχω ακόμη και στο 1.8 εστιάζει μακρυά , βέβαια το δαχτυλίδι εστίασης περιστρέφεται συνέχεια ενώ στον 7artisans τερματίζει .
Τρίτον στην τρίτη φωτογραφία υπάρχει ένα εξάρτημα με αυτοκόλλητη ταινία που δεν γνωρίζω σε τι χρησιμεύει .

Για την συσκευασία με τις δύο μάλιστα ταινίες ασφαλείας έχω να πω τα καλύτερα !

Για το πρώτο, δεν μπορείς να κάνει τίποτα, λίγο τζόγος υπάρχει ακόμα και σε native φακούς μερικές φορές.
Αν σ ενοχλεί μπορείς να βάλει κάποια μικρά κομμάτια αυτοκόλλητα στο πίσω μέρος του φακού.
Εγώ βάζω συνήθως 3 μικρά κομμάτια μαύρης ταινίας που έχω και ο τζόγος ελαττώνεται πολύ.

Το τρίτο κομμάτι που βλέπεις είναι αν θες να το βιδώνεις -βάλεις στον φακό για να εστιάζεις με το ένα δάχτυλο, το έχουν ενσωμάτωμενο πολλοί φακοί Leica και βολεύει πολύ στην manual εστίαση.

5541e9e9e99e0286d9ff82a28ec7f39e.jpg

Ευχαριστώ για την συμβουλή , το κομμάτι μάλλον δεν θα το βάλω μιας και δεν είναι βιδωτό αλλά με ταινία 3Μ και φοβάμαι μην ξεκολλήσει και αφήσει κόλλα επάνω στον φακό. Για το θέμα της εστίασης που δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω το F2. 8 για εστίαση πάνω από 3 μέτρα? Με ενδιαφέρει να μάθω εάν είναι φυσιολογικό ώστε να κλείσω την συναλλαγή μιας και η αγορά έγινε από ebay.co.uk και εκκρεμεί αξιολόγηση

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk