Φακοί για m4/3

Re: Απάντηση: Re: Φακοί για m4/3

Καλησπέρα,
γνωρίζετε τι συμβαίνει με την νέα αντιπροσωπεία της Olympus στην Ελλάδα και την διάθεση προιόντων;
Περιμένω περίπου 1 μήνα για ένα φακό και τα καταστήματα δεν έχουν καν ενημέρωση πότε θα τον έχουν.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Φακοί για m4/3

ποιον φακο θες? εχθές πηρε φιλος τον 40-150+1.4Χ

Αυτόν θέλω και εγώ! και ακόμα δεν με έχουν ενημερώσει.

Απάντηση: Re: Φακοί για m4/3

μα ειχαν ερθει φακοι αρκετοι απο την παλια αντιπροσωπια, αν ειχες πραγματι ψαξει καλα και τον βιαζοσουν θα τον ειχες παρει, τουλαχιστον τρεις γνωστοι μου τον αγορασαν και μαλιστα απο διαφορετικα καταστηματα, τουλαχιστον Αθηνα 1-2 κομματια τελευταια έφυγαν εχθες και προχθες, δεν ξερω αν πλεον εχουν στοκ τα μαγαζια και ποτε θα ξαναφερουν, το ξερω γιατι εψαξα για τον φιλο στην επαρχια που τον πηρε εχθες,
τωρα θελει λιγο υπομονη να βρει τα πατηματα της και η νεα αντιπροσωπια...

Τον βιαζόμουν και τον έψαξα. Στην αρχή την πάτησε με το πρώτο μαγαζί (το ανεφερα σε προηγουμενο post για το trick με την τιμή) και τώρα είμαι πάνω από 20 μέρες μου λένε ότι περιμένουν νέα παραλαβή...
Στην αναμονή λοιπόν...

ΥΓ. Ακόμα δεν λειτουργεί πάνω από μήνα και το http://www.olympus.com.gr/ που μάλλον δείχνει αυτό που λες με το χρόνο που θέλει η νέα αντιπροσωπεία...

Αύριο στις 6am London time θα γίνει η ανακοίνωση των δύο φακών, του νέου o7-14/2.8mm & 8mm/2.8 PRO fisheye , μερικά χαρακτηριςτικά που ήδη διέρευσαν, Πηγή 43rumors:

M.ZUIKO DIGITAL ED 7-14mm F2.8 PRO
– Will be released in Japan in late June 2015
– Dust-proof drop-proof (11 places sealing)
– Total length: 105.8mm
– Maximum diameter: 78.9mm
– Weight: 534g

ΤΙΜΗ=γύρω στα 1400

M.ZUIKO DIGITAL ED 8mm F1.8 Fisheye PRO
– Maximum magnification 0.2 times
– Total length: 80mm
– Maximum diameter: 62mm
– Weight: 315g

ο LUMIX 7-14/4 ειναι 300 g , 70 mm diameter x 83 mm length, αρκετα πιο μικρός λογω φωτεινοτητας βεβαια, το fisheye ειναι το μοναδικο με f=1.8 και φυσικα μεγαλυτερο απο το χειροκινητο SAMYANG 7.5/3.5 που δεν ξεπερνά τα 5εκ. μήκος και τα 200gr. βαρος

Last edited:

Παρουσιάστηκαν και επίσημα σημερα, ενα mini review:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Τα ενδότερα .. πολύ γυαλί !! και τηλεκεντρική σχεδίαση στα πίσω στοιχεία

Olympus 7-14mm f/2.8 M.ZUIKO PRO

Olympus 8mm f/1.8 Fisheye PRO

λογικα και η αποδοση θα ειναι κορυφαια,

εντάξει το fisheye δεν το σκέφτομαι καν γιατι ο μικρός SAMYANG 7.5mm/3.5 ειναι διαμάντι και δεν ενοχλεί καθολου η χειροκινητη εστίαση του ενω η τιμη του mzuiko 8mm/1.8 κοντα στα 900-950 πιστευω ειναι εξωπραγματική (οπως και το f=1.8), πολυ δυσκολα πιστευω θα πουλήσει ευρέως με αυτη την τιμή με όπλο την στεγανοποιηση και την φωτεινότητα γιατι εκτος του SAMYANG στα 300 περιπου υπάρχει και το μικρότερο fisheye 8mm/2.8 της Panasonic στα 600-700 , με AF που δέχεται και ΦΙΛΤΡΑ gel στη μοντουρα.

Απο την αλλη ο mZuiko 7-14/2.8 ειναι φακος εργαλείο, συμπληρώνει ιδανικά τους Olympus 12-40/40-150 ή Panasonic 12-35/35-100 γιατι ειναι καταρχην στεγανός (κατι που έλειπε απο τον Panasonic 7-14/4) με σταθερο διαφραγμα f=2.8 και δειχνει να εχει και καλυτερη αποδοση στο flare απο τον Πανυ που παραμένει όμως πολυ μικρότερος στο μεγεθος, μοναδικο κόλλημα για την απόκτησή του η τιμουλα του στα 1300-1400 που αλλες εποχές θα την έλεγα και μαλλον ειναι λογική (o παλιός 4/3 7-14/4 ειχε περιπου 2000 ).

Είναι ιδέα μου ή κανένας από τους "συνομιλούντες" δεν έχει τον Olympus 25mm 1.8?
Σκέπτομαι να πάρω την ΕΜ 10, και θα την ήθελα με έναν φακό γενικής χρήσης (nifty-fifty).
Τα reviews είναι όλα εξαιρετικά αλλά δεν έχω πετύχει ούτε μία (ΜΑ ΜΙΑ!) φωτογραφία που να με ενθουσιάζει. Σε σημείο που ο 50άρης της Sony που έχω μου φαίνεται ανώτερος. Μου φαίνεται πολύ soft και με χρώματα "ντοκιμαντέρ".
Έχει κανείς δουλέψει με τον παραπάνω φακό και αν ναι τι εντυπώσεις του άφησε;

ο 25ρης της olympus νομίζω ότι έχει την "κατάρα" να είναι στη σκιά του leica 25 1.4, δηλαδή στο μυαλό των περισσοτέρων είναι κάτι σαν "φτηνό υποκατάστατο", άσχετα αν είναι εξαιρετικός φακός (διαβάζοντας τα ρηβιους).

Από την άλλη κοντά σε εστιακό μήκος είναι ο 20ρης της panasonic που είναι εξαιρετικός, οικονομικός και πιο κοντά σε αυτό που θέλουν οι περισσότεροι να έχουν επάνω στη μηχανή τους, ως λίγο "πασπαρτού".

Προσωπικά μιλώντας τα 25mm δε με βολεύουν καθόλου.

Τις είχα δει τις φωτογραφίες του Wong. Δεν με συναρπάζουν.
Τα 20mm έστω γιά πορτραίτο μέχρι τη μέση κάνουν ή υπάρχει παραμόρφωση;
Όλα είναι στη σκιά του Carl Zeiss Planar 45mm. "Καταραμένε" Theodin...

Εγώ έχω τον Panasonic 20 1.7. Έχει πολύ καλή απόδοση, εκτός από το AF που καθυστερεί πολύ. Πολύ....

Από εκεί και πέρα για πορτρέτο ο 45άρης planar του Αλέξη είναι αχτύπητος!

Αχ αυτό το AF...
Γι'αυτό και θέλω να αλλάξω την NEX, γιά την σχετικά αργή εστίαση (και την έλλειψη σκοπεύτρου).
Να πάρω ΕΜ 10 λέω. Με φακό γενικής χρήσης αλλά να κάνει και γιά πορτραίτο που με ενδιαφέρει κυρίως. Έχει και τις προσφορές η Olympus. Με έλκει.
Να ήταν πιό φτηνός ο 25άρης δεν θα σκεπτόμουν πολύ. Ή να ήταν πιό μαζεμένος ο Panasonic Leica (και πιό γρήγορος) να τον έβρισκα μεταχειρισμένο θα ήταν μιά λύση.

+1 για τον 20/1.7 - μικρός, οξύτατος με πολύ λίγη παραμόρφωση στα άκρα (που διορθώνεται αυτόματα στα jpeg), must have που λένε οι Αγγλόφωνοι...

εγω ειχα τον 20/1.7 και τον αλαξα για να παρω τον 25/1.4....
ειναι καλος φακος ο 20αρης αλλα δεν με βολεψε το εστιακο του μηκος, προτιμω η το 14μμ η 25μμ.
για πορτρετα ο 25αρης ειναι πιο καλος, εκτος και αν θες να παιξεις με προοπτικη που τοτε ο 14αρης ειναι πιο καλος...