Φακοί για m4/3

Απάντηση: Re: Φακοί για m4/3

Metabones αλλα και Fotodiox ειναι ανταπτορες ακριβοι γιατι ειναι μια κλαση πανω και δεν εχουν συνηθως κατασκευαστικες ανοχες, οι αλλοι κινεζικοι ειναι κατα πολλοι φθηνοτεροι και κανουν συνηθως εξισου καλη δουλεια, που θα τους βρεις ? ψαχνοντας μονο, δες ενα ενα τα εξειδικευμενα φωτογραφικα μαγαζια τι στοκ εχουν (Σταυρινακης,Γιαννατος, Παπαδακης, Γεραμα,Φωτοδεσμο, Φωτοαγορα, Κατερελο κλπ), νομιζω οτι σε ενδιαφερει και ο ελεγχος του διαφραγματος οποτε δεν ειναι τοσο απλος ο ανταπτορας..

Κατ αρχην, σε ευχαριστω για την αμεση απαντηση. Ειναι γεγονος πως οι 4 στους 5 φακους μου ειναι χωρις δαχτυλιδι διαφραγματος, επομενως δεν αρκει ενας απλος adaptor (απ οσο μπορω να φανταστω γιατι δεν εχω ψαξει καθολου το θεμα). Η ερωτηση μου αφορουσε περισσοτερο στο αν αξιζει ο Metabones (που εχω ηδη καταλαβει οτι ειναι μια κλαση πανω) ή αν θα μπορουσα να κανω την ιδια (περιστασιακη τονιζω) δουλεια με καποιον αλλο φθηνοτερο adaptor που να προσφερει ελεγχο διαφραγματος, εστω με μεγαλυτερες ανοχες και μικροτερης διαρκειας.

δεν μπορω να σου προτεινω καποιον αλλο αξιοπιστο και αρκετα φθηνοτερο δυστυχως γιατι δεν εχω εξοπλισμο Νικον και το ebay που τους πουλα με τον σωρο ειναι ο μονος τοπος δυστυχως για αρκετα φθηνη λυση..

Κατ αρχην, σε ευχαριστω για την αμεση απαντηση. Ειναι γεγονος πως οι 4 στους 5 φακους μου ειναι χωρις δαχτυλιδι διαφραγματος, επομενως δεν αρκει ενας απλος adaptor (απ οσο μπορω να φανταστω γιατι δεν εχω ψαξει καθολου το θεμα). Η ερωτηση μου αφορουσε περισσοτερο στο αν αξιζει ο Metabones (που εχω ηδη καταλαβει οτι ειναι μια κλαση πανω) ή αν θα μπορουσα να κανω την ιδια (περιστασιακη τονιζω) δουλεια με καποιον αλλο φθηνοτερο adaptor που να προσφερει ελεγχο διαφραγματος, εστω με μεγαλυτερες ανοχες και μικροτερης διαρκειας.

Ηλία θέλεις απλό αντάπτορα ή με μειωτήρα, δηλαδή να μειώνει το εστιακό μήκος και να αυξάνει τη φωτεινότητα; Διότι οι πρώτοι είναι φθηνοί και οι δεύτεροι ακριβοί.

Απλο ανταπτορα που να ελέγχει το διάφραγμα θέλω μιας και οι 4 στους 5 φακούς μου δεν έχουν δαχτυλίδι . Αγορές από το εξωτερικό πλέον είναι απαγορευμένο φρούτο , ακόμα και να ήθελα ! Επίσης θέλω να δουλεύει και το focus magnification της G5 μιας και είναι ο μόνος τρόπος ελεγχου/επιβεβαίωσης της χειροκινητης εστίασης της.

Απλο ανταπτορα που να ελέγχει το διάφραγμα θέλω μιας και οι 4 στους 5 φακούς μου δεν έχουν δαχτυλίδι . Αγορές από το εξωτερικό πλέον είναι απαγορευμένο φρούτο , ακόμα και να ήθελα ! Επίσης θέλω να δουλεύει και το focus magnification της G5 μιας και είναι ο μόνος τρόπος ελεγχου/επιβεβαίωσης της χειροκινητης εστίασης της.

Ηλία πάρε πρώτα έναν τέτοιο http://www.ebay.com/itm/Nikon-G-AF-...083?pt=LH_DefaultDomain_2&hash=item2ed6794003 και αν δεν σου κάνει μετά κοιτάς αυτούς των 200 ευρώ.

Η Panasonic ανακοινωσε την κατασκευή δυο φακων , του LEICA DG 100-400mm / F4.0-6.3 και LUMIX G 25 mm/F1.7

Περισσότερα στοhttp://www.43rumors.com/panasonic-a...ca-dg-100-400mm-f4-6-3-and-lumix-g-25mm-f1-7/

Leica-DG-100-400mm-lens.jpg

panasonic-25mm-700x265.jpg

Αν ο 100-400 είναι άξιος του ονόματός του, μάλλον θα είναι ο μοναδικός m4/3 στο είδος του φθάνοντας τα 800mm (αντιστοιχία 35mm). Υποθέτω με ανάλογη τιμή... Ο μικρός λογικά θα είναι πιο "γήϊνος", με χαμηλή σχετικά τιμή - τουλάχιστον 100-150 κάτω από την τρέχουσα του 25/1,4 - αλλιώς δεν θα έχει λόγο ύπαρξης... Αν η απόδοσή του είναι ανάλογη με τον φθηνό 42,5/1,7 προβλέπω καλή πορεία.

ναι Δημητρη νομιζω οτι ο φακος αυτος θα τα παει πολυ καλα, φερνει υπογραφη Leica, ειναι μαλλον ο λογος που εγκαταλειφθηκε (προςωρινα?) και ο μονοεστιακος 150Ž/2.8 και μαλλον προοριζεται για αντικαταστατης του παλιου 100-300/4-5.6 που ειχε σοβαρο θεμα ταχυητας AF αλλα και πολυ χαμηλης ριπης ακομη και με συγχρονα σωματα, με τετοιο ζουμ απαιτειται βεβαια και καλη σταθεροποιηση και δεν φθανει μονο αυτη του φακου , γιαυτο βλεπουμε την GX8 να αποκτα και πολυ καλη σταθεροποιηση στο σωμα.

Απο το Photoxels για τον LEICA DG 100-400mm / F4.0-6.3: "Available spring 2016. Pricing is not yet available."

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Φακοί για m4/3

Eχω πολυ θετικη σκεψη γιαυτο τον φακο, τον περιμενω να ειναι πολυ καλος και κυριως στο tele-end ακομη και ανοιχτος (f=6.3) βαζοντας δυσκολα στο πολυαναμενομενο μονοεστιακο mZuiko 300mm/4 που με την βοηθεια του τελεμετατροπέα 1.4Χ θα γινεται 430mm/5.6 ,

ο λογος που το πιστευω ειναι γιατι ειχα παλια τον 10Χ ζουμ LEICA 14-150mm (4/3 version, αρχ. αξιας 1200Ευρω) και ο φακος ηταν απιστευτα καλος (μεταξυ άλλων) στο τελε ακρο του. Η τιμη οντως θα ειναι κοντα στο διχιλιαρο αν η αποδοση ειναι αυτη που περιμένω.

Ηλία είναι πολύ ενδιαφέρον, όταν (και εάν) εμφανισθεί στα μέρη μας θα πάω να το χαζέψω από κοντά. Τον 25/1,7 τον βλέπω τουλάχιστον 100-150 κάτω από τον 1,4 ο οποίος Ελλάδα είναι στα ~600 , Γερμανία ~500 , άρα γύρω στα 350-400.

νομιζω οτι η πιο χρησιμη εφαρμογη του air ειναι πανω σε drone, βεβαια η μικρη εμβελεια θα περιοριζει αρκετα την χρηση του.

Τώρα που έπαιξα λίγο παραπάνω με τη μηχανή μου στις διακοπές άρχισα να σκέφτομαι για αγορά ενός prime φακού.
Γενικά μου ταιριάζουν/κάθονται καλύτερα πιο μικρά εστιακα μήκη όποτε νομίζω πως είμαι για max τα 20mm.
Εννοείται βέβαια πως θα ήθελα φωτεινό φακό, με γρήγορο AF, μαζεμένο (αν γίνεται) και οικονομικό.
Αυτά που κοιτάω είναι:
1)Olympus 17mm f2.8 ~ 250
2)Panasonic 20mm f1.7 ~ 380
3)Sigma 1920mm f2.8 ~ 190
Τώρα σχετικά με τα +/- του καθενός;
Για τον Oly οσοι τον κράζουν για την ποιότητά της εικόνας του άλλοι τόσοι τον προτιμουν ενώ για μένα το μέγεθος του και τα 3mm κάνουν διαφορά και τα δείγματα που είδα ήταν καλά.
Ο Pany θεωρείται από τους κορυφαίους φακούς ως vfm,μικρός,φωτεινός και οξυς αλλά παραπονιούνται για το πολύ αργό AF και το θορυβώδες μοτέρ + το ότι είναι ο ακριβότερος από όλους και μάλλον θα πρέπει να περιμένω να τον βρω από "σπασμένο" σετ ή μεταχειρισμένο.
Από την άλλη για τον Sigma διάβασα πολύ καλά σχόλια κυρίως για το πόσο sharp ειναι (παραπλήσιος/καλύτερος του πανασονικ) αλλά παραμένει με διάφορα ο μεγαλύτερος από ολους ενώ δεν ξέρω τι παίζει σε ταχύτητα ΑF.
Με βάση την ποιότητά εικόνας αλλά και τα οικονομικά μου που θα παίξουν ίσως το μεγαλύτερο ρόλο η σειρά κατάταξης είναι Sigma, Oly, Pany.
Είναι κανείς που να τα έχει δουλέψει για να μου πει εντυπώσεις ή τι θα έπαιρνε στη θέση μου;
Η μηχανή μου είναι η e-pl5 αν παίζει κανένα ρόλο.