Φακοί για m4/3

Re: Απάντηση: Φακοί για m4/3

Είπα σήμερα να εκμεταλλευτώ (δικαιολογία στον εαυτό μου :flipout:) την πτώση της λίρας και παρήγγειλα τον Panasonic 25mm F/1.7. Ελπίζω να είναι καλός στην ποιότητα της εικόνας που θα μου δώσει :ears:

Ναι είναι αρκετά καλός...γρήγορη εστίαση και sharp....για τα λεφτά που κάνει είναι τσάμπα πράγμα...απλά είναι λίγο μεγάλος για φακός m4/3 και η ποιότητα κατασκευής είναι απλός αποδεκτή. Δεν απέχει πολύ σαν σύνολο από τον Olympus 25mmf1,8 που κάνει πάνω από τα διπλά λεφτά...

την πέμπτη που μας πέρασε βρέθηκα σε μια εκδήλωση στη μονή λαζαριστών στη θεσσαλονίκη.
“fantasia” χορευτική εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν παιδάκια (ανάμεσα τους και η κόρη μου).
Πήρα μαζί μου την e-pl5 και τον μικρούλη panasonic 35-100 με…χαμηλές προσδοκίες.
Η θέση που είχα ήταν καλή, έκτη σειρά κάπου στη μέση.
Οι συνθήκες πολύ δύσκολες, με εναλλαγές φωτισμού και παιδάκια που ποτέ δεν ήταν ακίνητα (τι χορευτικό θα ήταν άλλωστε?)
Το white balance στο auto και το iso επίσης με max 3200. Το μόνο που ρύθμιζα κατα βούληση ήταν η έκθεση.
Όταν έβαλα τις φωτογραφίες στον υπολογιστή την επόμενη μέρα έπαθα πλάκα.
Παρόλες τις χαμηλές μου προσδοκίες οι περισσότερες φωτό μου ήταν εντελώς usable!
Ειλικρινά δεν περίμενα τέτοιο αποτέλεσμα.

27824377771_2a64651f4a_c.jpg
[/url]P6230030 by stergioszx, on Flickr[/IMG]

27824321571_a98a8f27e4_c.jpg
[/url]P6230129 by stergioszx, on Flickr[/IMG]

27824531511_b11ed166c1_c.jpg
[/url]P6230150 by stergioszx, on Flickr[/IMG]

27289066434_a07a3301e0_c.jpg
[/url]P6230241 by stergioszx, on Flickr[/IMG]

27800008632_103809599a_c.jpg
[/url]P6230515 by stergioszx, on Flickr[/IMG]

P6230199 by stergioszx, on Flickr

P6230122 by stergioszx, on Flickr

και λινκ από ολόκληρο το album: https://www.flickr.com/photos/34267066@N03/albums/72157667481939924/with/27824343421/

Ποιος από τους 2 35-100 σου έδωσε αυτό το πολύ ωραίο αποτέλεσμα ?

From m2 note with Tapatalk

Στέργιο πολύ όμορφες φωτογραφίες καί μάλιστα σε δύσκολες συνθήκες όπως λές ,ωραία χρώματα, να χαίρεσαι τήν κορούλα σου,πιστεύω ότι έχεις βελτιωθεί πολύ καί για αυτό είχες πολύ καλό αποτέλεσμα παρόλους τούς περιορισμούς του εξοπλισμού σου.Καλή συνέχεια στο φωτογραφικο σου ταξίδι.

Ειναι αστερι ο φακός οπως και ο μικρός αδερφός του ο 12-32, γιαυτο και εγώ τον κράτησα και θυσίασα τον αδιαβροχο 14-150 που ομως ειναι πολυεργαλείο. Το καλο είναι ότι βλεπουμε ότι ο φακός παροτι Panasonic αποδιδει πολυ καλα και σε σωμα OLYMPUS και έδωσε πολυ ωραια χρώματα ακόμη και σε υψηλά ISO και αρκετη λεπτομερεια. Βεβαια δεν μπορει να συνδιάσει τις 2 σταθεροποιησεις αλλα αυτο σε εσενα δεν έδειξε να επηρεαζει το αποτελεσμα, τον δούλεψες με την σταθεροποιηση της μηχανης ή αυτη του φακού (που θελει αλλαγή στα μενου στις default ρυθμισεις)?.

Ειναι αστερι ο φακός οπως και ο μικρός αδερφός του ο 12-32, γιαυτο και εγώ τον κράτησα και θυσίασα τον αδιαβροχο 14-150 που ομως ειναι πολυεργαλείο. Το καλο είναι ότι βλεπουμε ότι ο φακός παροτι Panasonic αποδιδει πολυ καλα και σε σωμα OLYMPUS και έδωσε πολυ ωραια χρώματα ακόμη και σε υψηλά ISO και αρκετη λεπτομερεια. Βεβαια δεν μπορει να συνδιάσει τις 2 σταθεροποιησεις αλλα αυτο σε εσενα δεν έδειξε να επηρεαζει το αποτελεσμα, τον δούλεψες με την σταθεροποιηση της μηχανης ή αυτη του φακού (που θελει αλλαγή στα μενου στις default ρυθμισεις)?.

@kbouk: δεν έχω πειράξει τίποτα στις default ρυθμίσεις σχετικά με τη σταθεροποίηση, δεν ήξερα καν ότι υπάρχει η επιλογή. Το μόνο που είχα κάνει από την αρχή ήταν να βάλω σε κάποια κουμπιά λειτουργίες που με ενδιαφέρουν (πχ έκθεση στη ροδέλα) και απο τότε δεν ξαναπείραξα τα μενού.

@timaios: σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.

για να ειμαι ειλικρινης και εγω δεν ξερω με σιγουρια αν στην EPL5 περιλαμβανεται στα μενου αυτη η ρυθμιση που δινει προτεραιοτητα στην μια ή στην αλλη σταθεροποιηση για οσους Panasonic φακους δεν εχουν ειδικο κουμπακι απενεργοποιησης (σε οσους εχουν κουμπι με το ανοιγμα του σε ON περνει μπρος η σταθεροποιηση του φακου και απενεργοποιειται του σωματος), νομιζω οτι η Olympus τοβαλε σε ολα τα καινουργια σωματα μετα την ΕΜ1 π.χ. η EPL7 το ειχε δεν ξερω για την EPL5 γιατι ποτε δεν την ειχα.

Πολύ καλές φωτογραφίες, αν θυμάμαι καλά η epl5 είναι η πρώτη oly που έχει την δυνατότητα να επιλέγει σταθεροποίηση φακός ή σώμα για panasonic χωρίς διακόπτη. Δες λίγο τα μενού της σταθεροποίησης με τον φακό φορεμένο...

Την έχει την ρύθμιση για προτεραιότητα σταθεροποίησης φακού η σώματος.

From m2 note with Tapatalk

Πολύ ωραίες οι φωτογραφίες Στέργιο, μπράβο σου. Θα βρεθώ κι εγώ στον ίδιο χώρο στις 29/6 για τον ίδιο λόγο. Εγώ θα τραβήξω με την OM5 + 14-150. Να δούμε ομοιότητες και διαφορές.

Πολύ όμορφες.... βέβαια έχει να κάνει - κυρίως - με τον χειριστή, αλλά ένα ακόμα παράδειγμα για τον λόγω ύπαρξης του συστήματος m43.... αξιοπρεπείς φωτογραφίες με μικρό και ελαφρύ σετ.

_1010689.jpg
ειπα να πάρω φανάρι για τη νύχτα παρέα με την σταθεροποίηση της ΕΜ1,GX80 ... δεν ξέρω όμως αν θα βλέπω που εστιάζω για να τον χρησιμοποιώ συχνά ... :flipout: ήδη έγινε η πρωτη δοκιμή με τον Leica 25/1.4 (θα επανέλθω αν ενδιαφέρει μόλις βρώ λίγο χρόνο για πιο εμπεριστατωμένα τεστακια ..)

ωωω μεγειές! Μια χαρούλα δουλεύει το focus peaking και το βράδυ δεν νομίζω να δυσκολευτείς.

Πρόσεχε μην το παρακάνεις η νύχτα πρέπει να φαίνεται για νύχτα ε;