Φακοί για m4/3

Re: Απάντηση: Re: Φακοί για m4/3

Σορυ παιδια τίμια λυση ο 25/1.7 αλλά δεν εϊναι σε καμια περίπτωση της κλασης του 25/1.4 , νομιζω τα 100 διαφορά μεταξυ καινούργιου 25/1.7 και μτχ. 25/1.4 δειχνει τον δευτερο, αλλά βεβαια αν βρεις μτχ τον 25/1.7 θα γλιτώσει κανενα πενηντάρικο, υπάρχει και φίλος που θέλει να τον πετάξει απο το παράθυρο πρεπει ναπέσε σε lemon κόπια.

Τον 25mmf1,7 τον πήρα καινούριο 160 ευρώ εδώ από Ελλάδα, υπάρχει στα 260 ευρώ σε άριστη κατάσταση μεταχειρισμένος ο 25mmf1,4???? αν ναι που υπάρχει καθώς ευχαρίστως θα τον αγόραζα για τόσο!!! Το λέω γιατί κάτω από 330+ δεν τον έχω δει πουθενά να πουλιέται μεταχειρισμένος και αν είναι σχετικά καινούριος τον δίνουν πάνω από 350...
Προσωπικά πάντως είμαι πολύ ευχαριστημένος με τον panasonic 25mmf1,7... είναι από τις καλύτερες αγορές που έχω κάνει στο m4/3

συγκρίνουμε πάντα ίδια πράγματα.
καινούργιος ο 25 1.7 έχει 170 ευρώ και ο 1.4 500.
τεραστια διαφορά, που φυσικά δεν αντικατιπριζει τη διαφορά εικόνας.
Ίσως ο φίλος σου έπεσε σε λεμονι.
Εγώ δεν είχα κανένα θέμα.

για μεταχ/να αλλάζει το θέμα.....

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Απάντηση: Re: Φακοί για m4/3

Παιδια οκ δεν ηθελα να το γραψω ευθέως αλλά ο Παύλος στα 300 τον εχει στις αγγελίες , πολυ καλη τιμή : http://avclub.gr/forum/showthread.php/151197-Panasonic-Leica-Summilux-25mm-f-1-4-m43 , αν δεν κάνω λάθος όμως λείπει το hood που χρειάζεται μεν αλλά είναι πολύ μεγάλο και δεν φοριέται ανάποδα στον φακό, εγω έχω ψωνίσει έξτρα το bayonet hood του 45αρη μακρο που είναι πιο μικρό και ιδανικό γιατι κλειδωνει χωρις να προεξεχει πάρα πολύ όπως τα no name βιδωτά των 46mm.

Lemon ειναι λεμόνι στην φωτογραφική αργκό τζούφιος - προβληματικός, , κακή κόπια...

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Φακοί για m4/3

Ποιά μηχανή το προσφέρει αυτό;

Αν δεν κανω λαθος μόνο η νέα G80-85 και πωσδηοτε θα τοχει η νέα GH5, η GX80 που εχω μεχρι στιγμής δεν εχει παρει αναβαθμιση στην πενταξονική της και δεν ξερω αν θα παρει ...τωρα της έβαλαν προσωρινά μονο το focus stacking της G80... αν θα το κανουν πιστευω θα γινει μετα απο τις πρωτες πωλησεις της G80

Ευχαριστώ, Κώστα! Μάλλον θα πρέπει να ακολουθήσει και η αναβάθμιση των υπόλοιπων φακών lumix που έχουν ήδη το IS1.

Flare & starbursts , μερικές πολύ πρόχειρες δοκιμές με κόντρα τον ηλιο χωρίς ομως ίδια φωτομέτρηση απλά για να δώ πως αποδίδουν πλαι πλαι οι δυο φακοι σε αυτους τους 2 τομεις

o Samyang ανοιχτος τελειως (η δευτερη φωτό σε f=3.5) δεν έχει flare εντονο, οταν κλεισεις διαφραγμα (η πρώτη - νομίζω στο f11 τον είχα ) αρχίζει να εμφανίζει ενω τα starbursts είναι ανοστα λόγω των 6 λεπίδων που έχει ...

_1040228.jpg

_1040229.jpg

ακολουθει ο mzuiko 8mm/1.8

ο mzuiko 8mm/1.8 με ανοιχτό διαφραγμα έχει αρκετό flare όπως ηδη είπα (δεν δοκιμασα γωνίες και να το αποφυγω ισα ισα το επιδιωξα ...) , οσο κλείνεις διαφραγμα μικραίνει και στα μικρά διαφράγματα σχεδόν εξαφανίζεται (βαζω με απο κάτω προς τα επάνω f=1.8,f3.5,f11 ), τα starburst είναι εντυπωσιακά (οι 2 τελευταιες φωτό έχουν ανεβει 3-4 στοπ στα σκοτεινα στο πόδι γιατι έκανα λαθος φωτομετρηση)

_1040256.jpg

_1040255.jpg

_1040252.jpg

Από ευκρίνεια πάνε καλά κι οι δύο, η διαφορά στα star burst εντυπωσιακή, αλλά λιγότερο από την διαφορά τιμής! :flipout:

Διόρθωση γεωμετρίας δεν παίζει, ή ανέβασες raw χωρίς?

JPEG ειναι απευθειας απο την μηχανή ... δεν εχουν ομως διορθωση defish αν εννοεις αυτο... αυτο το κανεις μονος σου , εκανα μια ψιλό διορθωση στον ορίζοντα ωστε να ειναι κάθετες οι κεντρικές τιποτε αλλο... τα fisheye δεν νομίζω να εχουν (απο το σώμα) και καμια αυτόματη διορθωση στο JPEG ή στο διορθωμένο raw (και λογικα και στο αδιόρθωτοι raw) όπως όλοι οι άλλοι φακοί ΟλΥ και Πανυ...

οξυτητα αυτα τα αρχεια δεν ειναι καταλληλα για συγκριση των 2. Φακών , εχουν διαφορες στην φωτομετρηση και ειδικα του Zuiko μπόλικο θορυβο και τεχνουργηματα γιατι τα τέντωσα και εχει χασει και σε κοντραστ , ο σκοπός ηταν μονο να δειξω την διαφορα σε flare - starbursts, αν θελετε για οξύτητα ανεβάζω και δειγματα στα 3μ και στα 10-12μ αλλά σας λεω εκ των προτέρων ότι ο 8/1.8 fisheye φυσάει απο 1.8 ... Ε και στην τιμή φυσικά ...:slapface:

στην τιμή του ο Samyang είναι κελεπούρι το χουμε ξαναπεί ,

Last edited:
Παρέλαβα τον 12-60 3.5-5.6 σήμερα, με "καπακι" την Lumix G6.
Αύριο στη συνάντηση θα τον δοκιμάσω.

Α ρε karamela. .. Αλίμονο σου αν με πήρες στο λαιμό σου :flipout: :flipout:

Δεν ξερω γιατί αλλά η G6 ηταν ένα απο το πιο αγαπημένα σώματα που έχω αγοράσει, καλό γκριπ ουτε πολύ μεγάλη (G7,G80) ουτε πολύ μικρή (G3) , με πολύ καλό WB, ικανοποιητικο EVF για την εποχή της (την είχα παράλληλα με την ΕΜ5), πλαστικό αλλά καλής ποιότητας σώμα, φλασάκι, σπαστή οθόνη αφής , FP έχει ολα τα βασικά , οκ ο αισθητήρας δεν βγαζει φωτιές και θελει ένα καλιμπράρισμα για JPEG αλλά στα 200 που βγαινει στο πακέτο είναι τίμια λύση.

Νομίζω αν οι απαιτήσεις σου δεν είναι τρελές Ηλία θα σου κάνει δουλειά για b σωμα, καλορίζικη και καλό παιχνίδι ...για τον 12-60 έχω ήδη μια άποψη απο τα δείγματα που πηρα, έχουμε και την γνωμη του karamela , εννοειται ότι μια τρίτη θάναι ότι καλύτερο μιας και τον έχω παραγγείλει αλλά μπορώ να τον ακυρώσω.

Αν καποιος ενδιαφέρεται για το fisheye ειναι σε lighting deal για 1-2 ωρες ακομη στο ΑΜΑΖΟΝ U.K. 40% κάτω της τιμης του , βγαινει γύρω στα 600 , ειπα να παρω και δευτερο αλλά το ακύρωσα :flipout:

Δεν ξερω γιατί αλλά η G6 ηταν ένα απο το πιο αγαπημένα σώματα που έχω αγοράσει, καλό γκριπ ουτε πολύ μεγάλη (G7,G80) ουτε πολύ μικρή (G3) , με πολύ καλό WB, ικανοποιητικο EVF για την εποχή της (την είχα παράλληλα με την ΕΜ5), πλαστικό αλλά καλής ποιότητας σώμα, φλασάκι, σπαστή οθόνη αφής , FP έχει ολα τα βασικά , οκ ο αισθητήρας δεν βγαζει φωτιές και θελει ένα καλιμπράρισμα για JPEG αλλά στα 200 που βγαινει στο πακέτο είναι τίμια λύση.

Νομίζω αν οι απαιτήσεις σου δεν είναι τρελές Ηλία θα σου κάνει δουλειά για b σωμα, καλορίζικη και καλό παιχνίδι ...για τον 12-60 έχω ήδη μια άποψη απο τα δείγματα που πηρα, έχουμε και την γνωμη του karamela , εννοειται ότι μια τρίτη θάναι ότι καλύτερο μιας και τον έχω παραγγείλει αλλά μπορώ να τον ακυρώσω.

Τρελές απαιτήσεις δεν έχω από μια τέτοια μηχανουλα.
Αυτό που μου κάνει κλικ (όπως και στην G5 που είχα κι εδωσα) είναι η φουλ σπαστή οθόνη και το στυλ mini DSLR.
Η J5 δε με κέρδισε για πολλούς λόγους, παρόλο που στις μετρήσεις του Dxomark, πατάει κάτω τις G5/6.
Έτσι ξαναγύρισα.
Αύριο κάνε όσα τεστ θέλεις στον 12-60, αρκεί να μου δώσεις κάτι άλλο να ... καπακωσω την G6.
Τέλος το offtopic.

Re: Απάντηση: Φακοί για m4/3

Θα ψηνόμουνα σε αυτά τα λεφτά αλλά τα έξοδα γιοκ για αρκετό καιρό...πάρθηκε τελικά η απόφαση για τον Nocticron. Με την έκπτωση του amazon και τη λίρα στα 1.12 ήρθε 400 φθηνότερα.

Φίλε Ηλία καλορίζικη και καλές λήψεις...περιμένουμε φυσικά και την δική σου γνώμη για το σετάκι. Νομίζω θα μείνεις ευχαριστημένος...αν σκεφτείς πόσο κάνει το σετάκι είναι εξαιρετική περίπτωση...για την G6 συμφωνώ με τον Κώστα...όσο την δουλεύω τόσο μου αρέσει...πολύ τίμια μηχανή που στέκεται ακόμα και σήμερα αξιοπρεπέστατα....τα jpeg θέλουν λίγο δουλίτσα άλλα κατά τα άλλα είναι πολύ καλή...ο 12-60 είναι όπως είπαμε μια αξιοπρεπέστατη λύση για All around Και με κερασάκι την αδιαβροχοποίηση (αν έχεις τέτοιο σώμα)....για τα λεφτά που σου βγήκε δεν έχεις να χάσεις τίποτα ακόμα και να τον πουλήσεις αργότερα!!
O fisheye Κώστα τα σπάσει....αχ άτιμη φτώχια!!!

Re: Απάντηση: Φακοί για m4/3

Αν καποιος ενδιαφέρεται για το fisheye ειναι σε lighting deal για 1-2 ωρες ακομη στο ΑΜΑΖΟΝ U.K. 40% κάτω της τιμης του , βγαινει γύρω στα 600 , ειπα να παρω και δευτερο αλλά το ακύρωσα :flipout:

Thanks, τον τσίμπησα. Θα έχει ενδιαφέρον για μένα μια σύγκριση με τον Samsung 10/3.5 fisheye.
Δεν αμφιβάλλω για την ποιότητά του. Το μόνο που με ανησυχεί είναι ο όγκος του και η περιορισμένη δυνατότητα κροπ του αισθητήρα στο m4/3.