τα 1000ε είναι πολλά σα νούμερο αλλά δε νομίζω να υπάρχει επαφή με τον παλιό 12-60. Παίρνεις πολύ καλή ποιότητα κατασκευής (το βλέπω και στον 100-400 που έχω), splash proof και λειτουργία μέχρι -10c πράγματα πολύ σημαντικά και που προσωπικά θα τα χρειαστώ.
Ειχα τον 12-60 κιτ και εχω δοκιμασει τον 12-60/2.8-4 , ειναι αλλοι φακοί σε πολλά μικρά πραγματάκια, το μόνο κοινό που έχουν είναι η μοντούρα, η κοινή εστιακή και οτι ειναι στεγανοί ...αν αξιζει η διαφορά θα το κρίνουν αυτοί που πληρώνουν το κατι παραπάνω για αυτα τα μικρά πραγματάκια (χρώμα, contrast, μποκε, αντοχή στο CA που εχει ο κιτ, βινιέτα, αποδοση στό τελέ κλπ.) ... επίσης μην συγκρίνετε τιμές απο σπασμένο κιτ ή μτχ. φακών που είναι ηδη στην αγορά πανω απο ένα εξάμηνο με τιμή στο κουτί ενός νέου φακού, οι διαφορές στην τιμή αυτή την στιγμή αδικούν προφανώς τον νέο φακό, είμαι σίγουρος ότι μεσα απο τα κιτ της GH5 θα βγεί φθηνότερος και φυσικά όταν αρχίσει να κυκλοφορεί ευρέως θα υπάρχουν και σε καλές τιμές μτχ. κομμάτια, αυτη την στιγμή στο κουτί του στοιχιζει περίπου οσο και οι 12-40/2.8 , 12-35ΙΙ στο κουτί τους.
Φίλε Καραμέλα θα διαφωνήσω μαζί σου προσπαθείς να συγκρίσεις μήλα με πορτοκάλια επειδή απλά και τα δύο είναι φρούτα. Από την μία έχουμε τον βασικός φακό κιτ ζουμ της εταιρίας και από την άλλη τον κορυφαίο της. Όπως προείπε και ο Κώστας αυτές οι μικρές ή μεγάλες διαφορές που έχουν είναι που μας δίνουν ένα ξεχωριστό προϊόν το οποίο το μόνο που μοιράζετε με τον κιτ είναι το εστιακό εύρος, μην ξεχνάμε κιόλας ότι το Leica στην ούγια από μόνο του δίνει μια προστιθέμενη αξία αλλά και το κυριότερο ότι απευθύνονται σε τελείως διαφορετικό αγοραστικό κοινό.
Πρέπει να αρχίσουμε να κρίνουμε τα προϊόντα σύμφωνα με το τι μας προσφέρουν και τι ανάγκες μας καλύπτουν σε συνάρτηση πάντα με την τιμή τους και όχι μόνο από την τιμή.
Για να σε προλάβω είχα τον Olympus 12-40f2,8 και ποτέ δεν μπόρεσα να δικαιολογήσω την αγορά του, δεν έβγαζα καλύτερες φώτος σε σχέση με τους κιτ φακούς, κουβαλούσα ένα μεγαλύτερο και βαρύτερο φακό, το εύρος του δε με κάλυπτε, είχα δώσει ένα σωρό χρήματα και το f2,8 δεν επαρκούσε ούτε για Low Light ούτε για ρηχό βάθος πεδίου....οπότε τον πούλησα...με τον Pnasonic 12-60 βρήκα την υγειά μου, φτηνός, μικρός, ελαφρύς με καλό εύρος, ποιοτικός, αδιάβροχος και με αθόρυβη σφαίρα εστίαση...τι άλλο να ζητούσα...ε αν θέλω καλύτερη ποιότητα εικόνας, Low light ή ρηχό βάθος πεδίου επιστρατεύω τους Panasonic 25mmf1,4 ή Olympus 45mmf1,8 και τα έχω όλα αυτά και σε βαθμό που δεν πλησιάζει κανένας φακούς ζουμ....για αυτό το λόγο λέω ότι ένας πανάκριβος φακός ζουμ δεν ξέρω αν αξίζει η αγορά την στιγμή που με τα χρήματα που κάνει Pnasonic 12-60f2,8-f4 αγοράζεις τον Panasonic 12-60f3,5-f5,6 και τους Panasonic 25mmf1,4 και Olympus 45mmf1,8, για να μην πω ότι σου περισσεύουν και χρήματα αν τους βρεις σε καλές τιμές μεταχειρισμένους...!!!!
Χε χε .. είσαι κορυφαίος γκρινιάρης :worshippy:
https://www.idealo.de/preisvergleic...umix-dc-gh5-kit-12-60-mm-leica-panasonic.html
Στα 600 χρεώνεται ως κιτ.. κάνε υπομονή ..
Και ειλικρινά δεν καταλαβαίνω πως γίνεται να μηδενίζεις την αξία του ενός (ή των δύο για τους 12-35/f2.8) στοπ περισσότερης φωτεινότητας !!. Εντάξει δεν επαρκεί ουτε το f/2.8 αλλά άλλο να τραβας σε ISO6400 με τον κιτ άλλο sta 3200 άλλο στα 1600 με τους f/4.0 f/2.8 ..
Να ρωτήξω .. έχει ο απλος 12-60 συμβατότητα με Dual IS2 ??.
Για να σε προλάβω είχα τον Olympus 12-40f2,8 και ποτέ δεν μπόρεσα να δικαιολογήσω την αγορά του, δεν έβγαζα καλύτερες φώτος σε σχέση με τους κιτ φακούς, κουβαλούσα ένα μεγαλύτερο και βαρύτερο φακό, το εύρος του δε με κάλυπτε, είχα δώσει ένα σωρό χρήματα και το f2,8 δεν επαρκούσε ούτε για Low Light ούτε για ρηχό βάθος πεδίου....οπότε τον πούλησα...με τον Pnasonic 12-60 βρήκα την υγειά μου, φτηνός, μικρός, ελαφρύς με καλό εύρος, ποιοτικός, αδιάβροχος και με αθόρυβη σφαίρα εστίαση...τι άλλο να ζητούσα...ε αν θέλω καλύτερη ποιότητα εικόνας, Low light ή ρηχό βάθος πεδίου επιστρατεύω τους Panasonic 25mmf1,4 ή Olympus 45mmf1,8 και τα έχω όλα αυτά και σε βαθμό που δεν πλησιάζει κανένας φακούς ζουμ....για αυτό το λόγο λέω ότι ένας πανάκριβος φακός ζουμ δεν ξέρω αν αξίζει η αγορά την στιγμή που με τα χρήματα που κάνει Pnasonic 12-60f2,8-f4 αγοράζεις τον Panasonic 12-60f3,5-f5,6 και τους Panasonic 25mmf1,4 και Olympus 45mmf1,8, για να μην πω ότι σου περισσεύουν και χρήματα αν τους βρεις σε καλές τιμές μεταχειρισμένους...!!!!
Χε χε .. είσαι κορυφαίος γκρινιάρης :worshippy:
https://www.idealo.de/preisvergleic...umix-dc-gh5-kit-12-60-mm-leica-panasonic.html
Στα 600 χρεώνεται ως κιτ.. κάνε υπομονή ..
Και ειλικρινά δεν καταλαβαίνω πως γίνεται να μηδενίζεις την αξία του ενός (ή των δύο για τους 12-35/f2.8) στοπ περισσότερης φωτεινότητας !!. Εντάξει δεν επαρκεί ουτε το f/2.8 αλλά άλλο να τραβας σε ISO6400 με τον κιτ άλλο sta 3200 άλλο στα 1600 με τους f/4.0 f/2.8 ..
Να ρωτήξω .. έχει ο απλος 12-60 συμβατότητα με Dual IS2 ??.
Το πακέτο σε προπαραγγελία δίνει τιμη για τον φακό γκουχ γκουχ 200 .... ή μηπως είναι τιμή για το σώμα μόνο ?perator:https://www.amazon.de/gp/product/B01N7RRGLS/ref=pe_23451_182475171_em_1p_1_ti?th=1
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.