karamela
AVClub Fanatic
- 6 November 2013
- 14,853
θα συμφωνήσω με τον Κώστα ότι ο Panasonic 20mmf1,7 είναι εξαιρετικά οξύς, ποιοτικότατος, φωτεινός μια σταλιά και σχετικά οικονομικός....ΑΛΛΑ όπως λέει και ο Ηλίας και εγώ έχω 2 παιδάκια (3 και 5 χρονών) που τρέχουν σφαίρα και ο φακός αυτός δυστυχώς δεν κάνει....και εγώ σαν κύριο θέμα έχω πλέον τα παιδιά και αυτός ο φακός δυσκολεύει πάρα πολύ την κατάσταση....οι περισσότερες m4/3 δεν έχουν καλό Caf οπότε στηρίζεσαι στο σφαίρα saf και πολλές φορές στο touch to shoot από την οθόνη, με αυτό τον φακό παρόλο που δεν είναι πολύ αργός στην εστίαση, μέχρι να πατήσεις στην οθόνη και μέχρι να εστιάσει πάει πέταξε το πουλάκι, με αποτέλεσμα θολή φώτο.....δεν είναι χάλια η εστίαση του απλά δεν κάνει για παιδιά....αν κάποιον τον παίρνει οικονομικά θα πρότεινα τον Olympus 17mmf1,7...σφαίρα εστίαση, φωτεινός, καλό εστιακό μήκος, ποιοτική κατασκευή και αξιοπρεπή ποιότητα εικόνας...
Υ.Γ. Άσχετο και off topic, προς το παρών αποχώρησα από το σύστημα m4/3 μιας λόγω παιδιών όπως ανέφερα θέλω πλέον καλό CAF τόσο σε βίντεο όσο και σε φώτος, αγόρασα μια sony A6000 και μια Α6300 για αυτή την δουλειά. Κάποια στιγμή και όταν πλέον θα έχει καλό CAF και 4k και σε χαμηλού κόστους μηχανές θα ξαναεπιστρέψω μιας και προτιμώ το m4/3 από το σύστημα της Sony.
Υ.Γ. Άσχετο και off topic, προς το παρών αποχώρησα από το σύστημα m4/3 μιας λόγω παιδιών όπως ανέφερα θέλω πλέον καλό CAF τόσο σε βίντεο όσο και σε φώτος, αγόρασα μια sony A6000 και μια Α6300 για αυτή την δουλειά. Κάποια στιγμή και όταν πλέον θα έχει καλό CAF και 4k και σε χαμηλού κόστους μηχανές θα ξαναεπιστρέψω μιας και προτιμώ το m4/3 από το σύστημα της Sony.