Φακοί για m4/3

Απάντηση: Re: Φακοί για m4/3

Έτσι ακριβώς, σε σχέση με τον 25/1.2 pro που καβαλάει το χιλιάρικο ακόμη και τώρα νομίζω καλά ξεκινάει σαν τιμή.

Δημήτρη αν είχε βαλει και το aperture ring ως όφειλε για LEICA sign θα σκεφτόμουν να τον ξαναπάρω αντί του βαρυτερου 25/1.2 Pro που έχω τώρα. Και το παρασολειγ ήταν θέμα , τεράστιο για τιν φακό αλλά εκεί είχα βρει λύση.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Θηρίο φαίνεται δίπλα στους άλλους φακούς για το σύστημα m43, μου θυμιζει σε μέγεθος φακού - φιλτρου (77mm) τον αξεπέραστο 14-35/2 SHG που μπορούσα να δικαιολογήσω τη χρήση του μόνο αν ήμουν επαγγελματίας. Η Panasonic δείχνει να μαθαίνει ότι δεν είναι κακό να αντιγράφει κάτι πετυχημένο και έτσι υιοθέτησε για πρώτη φορά το χειροκίνητο δαχτυλίδι εστίασης τύπου clutch αλλά Ολυμπους pro και μάλιστα με χρήση υπεραστιακών.
Το δαχτυλίδι διαφράγματος είναι clickless και έχει ενδείξεις και στα ενδιάμεσα f για να ξέρεις και οπτικά που είσαι. Φακός που δεν θα απασχολήσει κανένα ερασιτέχνη αλλά θα λυσει τα χέρια στον επαγγελματία και ειδικά αυτον του βίντεο με την ήσυχη ταχυτατη εστίαση και την αναμενόμενη αποδοσή του που πιστευω θα δικαιολογεί το μέγεθός του και την υπογραφή της Leica.

Κωστα η εστιαση ειναι focus by wire και απλα εχει χειροκινητο δαχτυλιδι clutch οπως οι Olympus Pro ?

Και για τους Pro δεν ειμαι βεβαιος αν ειναι κλασικοι χειροκινητοι (με το clutch τραβηγμενο) ή απλα focus by wire hybrid ?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Φακοί για m4/3

Ασε πηγα εγω :flipout:

this is a focus-by-wire lens which uses a stepping motor

In manual focus mode, the focus is fly-by-wire

Απορριπτεται ο 10-25 μονο και μονο για αυτο :D Εκτος αν πεσει κανα χιλιαρικο

Δεν έχω καμία άποψη ποσο smooth θέλεις την χειροκίνητη εστίαση στο βίντεο, ξέρω όμως πολυ καλά από τους mzuiko Pro που έχω ότι με τον μηχανισμό clutch είναι σε πολύ καλό επίπεδο (δεν είναι φυσικά αναλογη του Voigtlander 25/0.95 που επίσης έχω), θεωρώ πως αναλογη ίσως και καλύτερη θα εϊναι και του LEICA 10-25/1.7 από τη στιγμή που αποφάσισαν να υιοθετήσουν την ίδια λύση.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Φακοί για m4/3

Αναλυτικό Review του 12-200/3.5-6.3 από το imaging resource : https://www.imaging-resource.com/le...f3.5-6.3-m.zuiko-digital-ed/review/#fieldtest

Ευχρηστία και καλή απόδοση στο ευρυγώνιο τα δυνατά του σημεία. Όπως όλοι οι ζουμ μεγάλου εύρους η απόδοση σε όλες τις εστιακές και ειδικά στα άκρα ή στο τελε δεν είναι η καλύτερη δυνατή.
Καλή στεγανή κατσκευή που θα βολεψει τρομερά όσους θέλουν ένα φακό γενικής χρήσης κυρίως τξιδιωτικό.

Απέκτησα τελικά τον μικροσκοπικό lumix 35-100 και έχω να πω ότι έκανα λάθος που δεν τον είχα πάρει τόσο καιρό. Πράγματικο πασπαρτού, αποτελεί πλέον μαζί με τον 15ρη panaleica το minimal κιτ μου. Σε σημερινή βόλτα ημέρας σε πόλη, ενδεικτικά το 80% το τράβηξα με τον zoom.

Τον 10-25 τον είδα από κοντά και η GM μου μοιάζει με καπάκι πάνω του 😎

Μεγειά, τον πήρα κι εγώ σχεδόν κατά λάθος - πριν ~2 χρόνια έκανα μια εξευτελιστική προσφορά σε δημοπρασία στο ebay - και από τότε είναι σχεδόν πάντα μαζί μου. Γενικώς οι φτηνοί ζουμ m4/3 είναι τόσο καλοί που αναρωτιέμαι μερικές φορές αν έχει νόημα να κρατάω το υπόλοιπο "οπλοστάσιο", ίσως 1-2 φωτεινοί μονοεστιακοί και 2 ζουμ αρκούν για όλα τελικά. Εξαίρεση ο lumix 7-14/f4...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Φακοί για m4/3

Να τον αλλαξεις και αυτον.

ο 8-16 ειναι απειρως καλυτερος.

Είναι πραγματι ο 8-18/2.8-4 καλύτερος φακός συνολικά, πέρνει και φιλτρα, πιο μακρύς στο τελέ αλλά είναι σημαντικά πιο ακριβός και δεν έχει την εστιακή των 7mm, αν ενδιαφέρεται κανεις για την πιο αξιόλογη φθηνότερη και ποιοτική λύση ο 7-14/4 είναι πραγματι ιδανικό συμπλήρωμα και λόγω μαζεμένου μεγέθους. Αν ανεβεί το budget ο LEICA 8-18 είναι με κλειστά ματιά ο φακός που προτείνω για το ευρυγώνιο άκρο.

Απέκτησα τελικά τον μικροσκοπικό lumix 35-100 και έχω να πω ότι έκανα λάθος που δεν τον είχα πάρει τόσο καιρό. Πράγματικο πασπαρτού, αποτελεί πλέον μαζί με τον 15ρη panaleica το minimal κιτ μου. Σε σημερινή βόλτα ημέρας σε πόλη, ενδεικτικά το 80% το τράβηξα με τον zoom.

Τον 10-25 τον είδα από κοντά και η GM μου μοιάζει με καπάκι πάνω του 😎

Οι μικροί φθηνοί κιτ 35-100 και 12-32 είναι τα λεγομενα hidden gems στό m43, τοχουμε γράψει εδώ και εγώ και ο Δημητρης αρκετες φορές, αν διάβαζα κατι διαφορετικό θα με παραξένευε πολύ.

που είδες τον 10-25 αν επιτρέπεται ? Τον δοκίμασες ?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Φακοί για m4/3

Στατική δοκιμή μόνο, for the fun of it. Ούτε φωτό το σύνολο δεν έβγαλα, δεν υπήρχε διαθέσιμος χρόνος.

Βρίσκομαι στην κατασκευάστρια χώρα του αυτές τις μέρες και τον συνάντησα στο σε μια από τις μεγάλες αλυσίδες τους (www.yodobashi.com) , εμφανίζεται ψάχνοντας Panasonic 10-25

απο το ιδιο αρθρο

234081_pan10-25_dys10jpg.jpg

OLYMPUS E-M5 II, JPEG, 10 MM

234086_pan10-25_dys10raw.jpg

OLYMPUS E-M5 II, RAW, 10 MM

Ο χριστος και η παναγια :D

Απάντηση: Re: Φακοί για m4/3

απο το ιδιο αρθρο.....

Ο χριστος και η παναγια :D

Στα 10mm μόλις -6% :flipout: στο RAW από -ˆ’1.24%. στο jpeg , συνήθης πρακτική στο m43 η διορθωση στο σώμα που μεταφέρεται και στα συμβατά προγράμματα, δεν έχει επίπτωση στο IQ στα άκρα. Aν διορθωναν με γυαλί και τη γεωμετρία θα ζύγιζε 2 κιλά