Χωρίς να έχω δουλέψει καμία απο τις δύο μηχανές θα σου έλεγα οτι με την Nikon και τον tamron θα έχεις σαφώς πολύ καλύτερη ποιότητα εικόνας.
Απο εκεί και πέρα σε ποιά εταιρία θες να πάς είναι λίγο υποκειμενικό το όλο πράγμα αφού όλες οι μεγάλες εταιρίες (Nikon,Canon,Sony κλπ) έχουν τα θετικά τους και τα αρνητικά τους.
Γιατί βάζεις σαν αναφορά τα 12εκ απόσταση? Όσο ποιό μακριά τόσο το καλύτερο.
Δεν ενοχλείς τα έντομα και μπορείς να πάρεις ποιο ευκολα φωτογραφίες.
Εγώ θα κοίταγα για μεταχειρισμένο(από ebay) Sigma 105mm,sigma 150mm ή για canon 100mm.
Η βινιέττα δεν νομίζω οτι πρέπει να σε απασχολεί ιδιαίτερα μιας και διορθώνεται εύκολα.
Αν θες να εστιάσεις στο μακρο μην πας σε ημίμετρα του στυλ 55-200.Πάρε ενα φακό για μάκρο ωστε να κάνεις την δουλεία σου "σωστά" και να έχεις καλά αποτελέσματα,
να δημιουργείς όμορφα background και να πάρεις καλή ευκρίνεια.
Προσωπικά αν πήγαινα για σώμα και με κύριο γνώμονα το μάκρο θα επέλεγα αναμεσα σε Sony(Ε mount) και Canon.
Sony γιατι τις θεωρώ οτι είναι ποιο μπροστά τεχνολογικά , έχουν πολύ καλούς αισθητήρες και πολλα καλούδια(πχ focus peaking) και Canon γιατι ή εταιρία έχει επενδύσει νομίζω πολύ παραπάνω απο οποιαδήποτε άλλη εταιρία πάνω στο μακρο. Τώρα βέβαια μια sony a με ένα smart adapter (βλέπε metabones,fotodiox) νομίζω οτι είναι ότι καλύτερο μπορείς να έχεις αυτη την στιγμή.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι όλο και περισσότεροι κορυφαίοι μακροφωτογράφοι πηγαίνουν σε τέτοια setup.
Αν πάς σε nikon (που σε βλέπω "ψημένο") έχε υπόψιν και τον AF Micro-Nikkor 60mm f/2.8D.Πολυ ενημερωτικά όλα αυτά και σε ευχαριστώ απλά το budget 8α κυμανθεί το πολύ χιλιάρικο και 8ελω σε αυτά τα λεφτά να πάρω και ένα 35 f1.8 που εχει 170 αν πάω σε Nikon
θα το ψάξω όμως
Δεν οργανώνεις κανένα σεμινάριο να μάθουμε και εμείς???
Εισαι αθήνα???
Όσον αφορα το stacking τα συγκεκριμένα modes νομίζω ότι έχουν χρήση μόνο σε στούντιο. Τα έντομα όταν τα φωτογραφίζεις στην φύση κουνιούνται ή μπορεί να έχει λίγο αέρα. Αν πας να εφαρμόσεις focus bracketing το ποιο πιθανό είναι οι εικόνες σου μετά να μην μπορέσεις να τις ενώσεις σωστά.
Όταν κάνω stack έξω είναι πάρα πολλές φορές που σταματάω το stack μεχρι το έντομο να ακινητοποιηθεί ή να κόψει ο αέρας και να μπορέσω να συνεχίσω. Αν τράβαγα σερί χωρίς να κοιτάω το έντομο αν κουνιέται ή αν φυσάει δεν νομίζω να είχα καλά αποτελέσματα και να βγάλω ολοκληρωμένη εικόνα πλην ελαχίστων περιπτώσεων.Επίσης αν το φώς δεν είναι σταθερο έχεις πάλι πρόβλημα γιατι δεν φωτομετράς σωστά και άλλες εικόνες θα είναι υποφωτισμένες και άλλες υπερφωτισμένες οπότε και εδώ υπάρχει θέμα.
Για αυτούς τους λόγους δεν χρησιμοποιεί κανείς stackshot έξω.
Μπορεί να παίρνεις μεγαλύτερο βάθος αλλά ο αισθητήρας είναι μικρός και το φως είναι πολύ σημαντικό στο μακρο ιδιαίτερα αν τραβάς πολύ νωρίς το πρωί και αργά το απόγευμα.Γενικά έχω δει ελάχιστους να χρησιμοποιούν Olympus που να ασχολούνται σοβαρά με το μάκρο.
.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.