Φακοί Macro

Κανονικά πρέπει να συνοδεύονται από οδηγίες, αλλά σε γενικές γραμμές όσο πιο μεγάλη η εστιακή τόσο καλύτερα. Επίσης ξεγελούν την έκθεση της μηχανής υπολόγισε τουλάχιστον 1-2 στόπ...
 
με ενδιαφερει να μην ειναι τοσο ρηχο το βαθος πεδιου, να εχω οσο πιο πολυ εστιασμενο μερος μπορω
και γενικα να μην μοιαζει με <<ψευτομακρο>>(μεγενθυμενο μεν , αλλα χωρις ιδιαιτερη αναλυση δε)
 
Ξέχασα να σου πω ότι αλλάζει και αυτό, δηλαδή με 10mm tube το διάφραγμα πάει Χ2 (σε m4/3) ανεξάρτητα των ενδείξεων της μηχανής ή του τι βάζεις σε manual φακό. Οπότε προσοχή στο diffraction...
 
παρατηρησα οτι αν ειναι μικροτερη η εστιακη αποσταση φακου απο tube τοτε πρεπει να κολλησεις το φακο για να εστιασει αν ειναι μεγαλυτερη τοτε ολα ειναι πιο νετα . εχεις καποιες αρχες υποψιν σου στο ιντερνετ για αυτο που λες . γιατι εχω εστιακη αποσταση με ολα τα tubew gyrv sta 60-70 αρα πολλαπλασιαζετε το f ?
 
Re: macro

εχω αγορασει macro tube και θελω να ξερω αν υπαρχει καποιος κανονας στη χρησημοποιηση τους πχ εστιακη αποσταση φακου να ειναι ιση η μεγαλυτερη απο macro tube .
και γενικα καποιες αρχες ωστε να παρει κανεις καλυτερα αποτελεσματα .
ευχαριστω
Εξαρτάται από τι φακό χρησιμοποιείς!
Τον φακό θα τον δουλέψεις αντεστραμμένο ή όχι? Όλοι οι φακοί έχουν κάποια όρια ως προς τη μεγέθυνση και την ευκρίνεια που μπορούν να αποδώσουν. Γενικά θέλει να πειραματιστείς για να διαπιστώσεις που δουλεύει καλυτερα ο φακός και μέχρι που μπορεί να φτάσει.
Το ρηχό βάθος πεδίου δεν μπορείς να το αποφύγεις στο μάκρο ιδιαίτερα σε μεγάλες μεγεθύνσεις.Αν θές να είναι όλα εστιασμένα πρέπει να κάνεις στακ τις εικόνες σου. Αλλιώς παίρνεις ένα φακό μάκρο 50mm,100mm ή κάποιο άλλο εστιακό μήκος και τραβάς με αρκετά κλειστό διάφραγμα για να έχεις καλύτερο βάθος.
 
Αν θες ρίξε μια ματιά εδώ: http://avclub.gr/forum/showthread.php/106962-%CE%A4%CE%B9-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-Focus-Stacking-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B9-%CF%87%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CE%B6%CF%8C%CE%BC%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5-%CE%B3%CE%B9-%CE%B1%CF%85%CF%84%CF%8C
Πές μας και δυο λόγια για το setup σου, σώμα- φακός καθώς και τι θα ήθελες να φωτογραφίσεις. Ανέβασε ένα δείγμα.
 
Η Κινεζική Mitakon ανακοίνωσε τον νέο της φακό Zhongyi Mitakon 20mm F2 4.5x Super Macro, για μηχανές με Full Frame αισθητήρα.

Ο νέος φακός έχει μέγιστη αναλογία αναπαραγωγής 4.5:1, επιτυγχάνοντας μεγέθυνση 4x με 4.5x και μπορεί να εστιάσει από τα 20 εκατοστά.

Αποτελείται από έξι οπτικά στοιχεία σε τέσσερα groups και διάφραγμα 3 λεπίδων. Ζυγίζει 230 γραμμάρια και έχει μήκος 6 εκατοστών.

Ο νέος φακός θα είναι διαθέσιμος για Canon EF / Nikon F / Sony A / Pentax K / Sony E / Micro Four Thirds / Fujifilm X μηχανές στην τιμή των 200 δολαρίων.

Πηγη: http://www.pttl.gr/new-mitakon-macro-lens-03384/
 
Η τιμή είναι πολύ καλή.
Αν έχει και μια καλή απόδοση είναι ότι πρέπει για κάποιον που θέλει να φωτογραφίζει extreme macro χωρίς να δώσει πολλά.
Για τις μεγεθύνσεις που προορίζεται νομίζω ότι το bokeh που θα δίνει θα είναι ικανοποιητικό.
 
Ψάχνω macro φακό για φωτογράφιση κοσμημάτων χωρίς χρήση τριποδου κατά τον δυνατόν φωτεινό μέχρι 200-250 για την Α 6000 τι προτείνετε; με ενδιαφέρει η ευκρίνεια η καθαρότητα όχι θολούρα δεν με ενδιαφέρει το βάθος πεδίου.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αυτός θα με βοηθήσει DT 30mm F2.8 SAM (SAL30M28) ;
 
Last edited:
Μάλλον εδώ είμαι για e-mount SEL30M35 30mm σωστά;

Ναι αυτος καλυπτει το μπατζετ που αναφερεις :a0210: Αν εχεις ηδη εναν 30αρη θα μπορουσες να προσπαθησεις κ με extention tubes για πιο οικονομικη λυση. Εχω ενα σετ αν θελεις να δοκιμασεις
 
Ναι αυτος καλυπτει το μπατζετ που αναφερεις :a0210: Αν εχεις ηδη εναν 30αρη θα μπορουσες να προσπαθησεις κ με extention tubes για πιο οικονομικη λυση. Εχω ενα σετ αν θελεις να δοκιμασεις

εχω εναν Sigma 30mm αυτον που έχεις στην υπογραφη σου. Θα σου στείλω πμ για τηλέφωνο . Ευχαριστώ.
 
Ο 30αρης της sony είναι αξιοπρεπέστατος για τα λεφτά του.Για την δουλειά που τον θες και όχι μόνο είναι μια χαρά.Αν θες τη γνώμη μου παρ' τον.
 
Αν θες να φωτογραφίζεις κοσμήματα από κοντά το πρώτο που θα πρέπει να σε ενδιαφέρει είναι το DoF.
 
Ναι θα σε καλύψει.
Εξαρτάται βέβαια και από το πλάτος του θέματος,αν έχει μεγάλο πλατος και είναι αρκετά κοντα ο φακός μπορεί να μην το καλύψει πλήρως. Εκεί παίρνεις μια ποιο μακρινή λήψη και μετά κροπάρεις.