Φακοί Nikon F Mount (DSLR)

Re: Nikon 18-55mm f/3.5-5.6G AF-S DX VR η Nikon 18-105mm f/3.5-5.6 AF-S DX VR ED

Αν κολλήσεις με τη φωτογραφία, όποιον και να πάρεις θα είναι προσωρινός. Μέχρι τότε ο 18-105 θα σε βολέψει περισσότερο, οπότε σου τον προτείνω και εγώ

ΦΑΚΟΣ ΝΙΚΟΝ ΓΙΑ ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ

Καλησπέρα παιδιά,
μέρες που έρχονται τώρα θέλω να αγοράσω φακό για πορτραίτα για NIKON D90 και κοιτάω τον NIKON AF - S 50mm F1.8 G, κάνω καλά ή πρέπει να κοιτάξω αλλού;; :ernaehrung004:

Να είστε καλά, σας ευχαριστώ...

Απάντηση: ΦΑΚΟΣ ΝΙΚΟΝ ΓΙΑ ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ

Koίτα και τον 85 f/1.8
Eίναι πιό "τελέ" κάνει πιό σφιχτό κάδρο και φλουτάρει καλύτερα το φόντο.

Re: Απάντηση: ΦΑΚΟΣ ΝΙΚΟΝ ΓΙΑ ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ

Koίτα και τον 85 f/1.8
Eίναι πιό "τελέ" κάνει πιό σφιχτό κάδρο και φλουτάρει καλύτερα το φόντο.

Ευχαριστώ πολύ Billy....Μάλλον θα ανεβαίνει αρκετά το budget με αυτόν..θα τον κοιτάξω!!

Re: ΦΑΚΟΣ ΝΙΚΟΝ ΓΙΑ ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ

Άριστος και πραγματικά φτιαγμένος σαν άρμα είναι και ο 85mm f/1,4 ο Samyang... λίγο πιο φτηνός, μισό stop πιο γρήγορος και οπτικά φοβερός. Απλά δεν έχει auto focus... αλλά σε πορτραιτοφακό φτάνει και η απλή επιβεβαίωση

Ακούγονται φήμες για έναν νέο AF-S 85mm f1.8, αν δε βιάζεσαι να αγοράσεις.

Ευχαριστώ ρε παιδιά για τις γρήγορες απαντήσεις....
Ναι Racer, λεω να τον ''μάθω'' τώρα στις γιορτές που θα παίξουμε πολλά πορτραίτα!!

Πάντως ο παλιός nikkor 50mm f/1.8 D αξίζει με το παραπάνω τα χρήματα του και σε σώμα 1,6 γίνεται 80άρης. Μπορεί να βγάλει πολύ καλές ποιότητες κ με τιμή 1/4 + των υπολοίπων.

Άν δέν υπάρχει όριο στον προυπολογισμό, Ιδανικοί για πορτραίτα είναι οι 105 & ο 135 f/2...

Σε χρήματα που παίζεις?

Τώρα οσο πιο κάτω τόσο το καλύτερο γιατι είχαμε διάφορες αγορές....Γιαυτο κοίταγα τον 50mm γιατι είναι χαμηλά στην τιμή!!Υπάρχει κανένας καλύτερος άλλης εταιρίας;

Πάντως ο παλιός nikkor 50mm f/1.8 D αξίζει με το παραπάνω τα χρήματα του και σε σώμα 1,6 γίνεται 80άρης. Μπορεί να βγάλει πολύ καλές ποιότητες κ με τιμή 1/4 + των υπολοίπων.

Άν δέν υπάρχει όριο στον προυπολογισμό, Ιδανικοί για πορτραίτα είναι οι 105 & ο 135 f/2...

Φίλε μου πάμε πολύ......!!

Ο ΝΙΚΟΝ AFS 50μμ f 1.4 G (μετ/νος) και ο D.
Και ο samyang 85 οπως ειπαν τα παιδια παραπανω, πολυ καλος μικρος αλλα manual.
Φακο macro για πορτρετο μην παρεις, παραειναι οξυτατοι.

Ο ΝΙΚΟΝ AFS 50μμ f 1.4 G (μετ/νος) και ο D.
Και ο samyang 85 οπως ειπαν τα παιδια παραπανω, πολυ καλος μικρος αλλα manual.
Φακο macro για πορτρετο μην παρεις, παραειναι οξυτατοι.

Ευχαριστώ leo.....αν πάρω μεταχειρισμένο, να κοιτάξω απο forum ετσι, γιατι στα μαγαζιά μπορεί να είναι λιωμένοι!!

Εχω τοσο τον 50 1.4g οσο και τον 85 1.8. Και οι δυο οπτικα ειναι εξαιρετικοι στα λεφτα τους για πορτραιτα, αλλα για τον 85αρη λαβε υπ οψη σου οτι μια σχετικη "άπλα", ητοι αποσταση απο το θεμα, θα τη χρειαστεις. Οχι σπουδαια πραγματα, κανα τριαμισαρι μετρα για head and shoulders. Για τη χρηση που περιγραφεις ("οικιακα" εορταστικα πορτραιτα, αν καταλαβα καλα) ισως σου φανει περιοριστικη αυτη η προϋπόθεση.

Δεν νομίζω ότι ένας μάκρο φακός που δουλεύεται ανοικτός στο 2.8 είναι τόσο πρόβλημα για πορτρέτο. Ήδη είναι οξείς βέβαια και στο 2.8, αλλά δεν έχουν και μεγάλη διαφορά από, για παράδειγμα, τον Samyang κλειστό 2 στοπ στο 2.8. Εξάλλου τώρα με την ψηφιακή φωτογραφία δεν έχει την ίδια σημασία το πράγμα... γιατί το οξύ και σκληρό μαλακώνει, το αντίθετο δεν γίνεται.

Ειδικά ας πούμε ο 90ρης της Τάμρον, θα ήταν πολύ καλή επιλογή και για πορτρέτο. Σε APS μηχανές, γιατί όχι και ο νέος της 60ρης, που είναι και πολύ γρήγορος (f/2)

εγω θα κοιταγα και τον 35/1.8 παντως αν δεν θες μονο headshots:))
εχω τον σιγμα 30/1.4 και ειναι 60μμ στο FF, και με βολευει πολυ για πορτρετα.

Εχω τοσο τον 50 1.4g οσο και τον 85 1.8. Και οι δυο οπτικα ειναι εξαιρετικοι στα λεφτα τους για πορτραιτα, αλλα για τον 85αρη λαβε υπ οψη σου οτι μια σχετικη "άπλα", ητοι αποσταση απο το θεμα, θα τη χρειαστεις. Οχι σπουδαια πραγματα, κανα τριαμισαρι μετρα για head and shoulders. Για τη χρηση που περιγραφεις ("οικιακα" εορταστικα πορτραιτα, αν καταλαβα καλα) ισως σου φανει περιοριστικη αυτη η προϋπόθεση.

Ναι, τωρα στα εορταστικά που θα πέσει πολύ πορτράιτο το θέλω αλλά και για μετά.... αυτό που θα ήθελα είναι να υπάρχει και μια σχετική απόσταση απο το θέμα (αυτο που μου λες βολευει), να εχει καλό φλουταρισμα στο φόντο κλπ.....Αλλά, το μεγάλο ''αλλά'' είναι οτι δεν θέλω να δωσω τώρα λεφτά και ''βιάζομαι'' για τα εορταστικά!!!

εγω θα κοιταγα και τον 35/1.8 παντως αν δεν θες μονο headshots:))
εχω τον σιγμα 30/1.4 και ειναι 60μμ στο FF, και με βολευει πολυ για πορτρετα.

Να σαι καλά φίλε..θα παω να δω και αυτον..Αν παω σε κάποιο κατάστημα θα μου δώσουν λετε για την μηχανή μου 2-3 φακούς για δοκιμάσω και να διαλέξω;; :smash: