Φακοί Nikon F Mount (DSLR)

Re: Αναζήτηση φακού για Nikon

Αν ανέβεις Αθήνα, πέρνα από το rentphotovideo.gr και δες αν έχει κάποιον από αυτούς που θέλεις για ενοικίαση. Έτσι βγάζεις μόνος σου συμπέρασμα.
Άσε που αν πετύχεις καλό κομμάτι μπορείς να το παζαρεψεις για αγορά.

Αν ανέβεις Αθήνα, πέρνα από το rentphotovideo.gr και δες αν έχει κάποιον από αυτούς που θέλεις για ενοικίαση. Έτσι βγάζεις μόνος σου συμπέρασμα.
Άσε που αν πετύχεις καλό κομμάτι μπορείς να το παζαρεψεις για αγορά.

Πωπω! Τι μου είπες τώρα! Δεν το είχα σκεφτρί καθόλου. Θα το κάνω!

Thanks!:ernaehrung004:

Κατ ' αρχήν διαφωνώ οτι το ff έχει καλους ζουμ φακούς. Για τα 24 έχει αρκετούς, αλλά για τα 36 (υπάρχει εδώ κ 3 χρόνια αυτή η ανάλυση)ούτε ο 24-70 της νικον είναι επαρκής.

Από εκεί κ πέρα οι παραμορφώσεις, κ εκτροπές δεν αποτελούν πρόβλημα με τη χρήση του dxo optics για κανένα από τους καλούς ζουμ.

Κατ ' αρχήν διαφωνώ οτι το ff έχει καλους ζουμ φακούς. Για τα 24 έχει αρκετούς, αλλά για τα 36 (υπάρχει εδώ κ 3 χρόνια αυτή η ανάλυση)ούτε ο 24-70 της νικον είναι επαρκής.

Από εκεί κ πέρα οι παραμορφώσεις, κ εκτροπές δεν αποτελούν πρόβλημα με τη χρήση του dxo optics για κανένα από τους καλούς ζουμ.

Με έχετε καταπλήξει!

Δεν το γνώριζα το DXO OPTICS μέχρι που διάβασα τι είναι πρι από λίγο ορμώμενος από το μύνημά σου Βλασίδη.

Πρέπει να το δοκιμάσω οπωσδήποτε!

Δοκίμασε το για ενα μηνα κ θα δεις. Η βασική του διαφορά από όλα τα άλλα προγράμματα είναι ότι έχει modules για καθε σωμα κ φακό επομένως το πρόγραμμα διαβάζει τα δεδομένα του φακού και κάνει αυτόματα διορθώσεις. Οχι στο περίπου αλλά ακριβώς. Πρέπει να το δεις για να το πιστέψεις.

Δοκίμασε το για ενα μηνα κ θα δεις. Η βασική του διαφορά από όλα τα άλλα προγράμματα είναι ότι έχει modules για καθε σωμα κ φακό επομένως το πρόγραμμα διαβάζει τα δεδομένα του φακού και κάνει αυτόματα διορθώσεις. Οχι στο περίπου αλλά ακριβώς. Πρέπει να το δεις για να το πιστέψεις.

Θα το δοκιμάσω σίγουρα! Τέτοια εργαλεία είναι απαραίτητα. Διάβασα τι δυνατότητες έχει και με ενδιαφέρει πολύ.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Έχω δει ήδη 2-3 βίντεο στο youtube κι έχω εντυπωσιαστεί. Δεν αλλάζω φακό κιόλας!:flipout:

Νομίζω πως θα έπρεπε να συμμετέχω περισσότερο στην φωτογραφική κατηγορία.

Μετά, πετάξου κι εδώ :

http://avclub.gr/forum/showthread.php/143852-Υπολογιστής-για-επεξεργασία-φωτογραφιών

Ίσως σου χρειαστεί ;)

Στη φωτογραφία δημιουργείς εσύ και απολαμβάνεις.
Οπότε ναι, να συμμετέχεις περισσότερο, αφού όπως φαίνεται "τοχεις " το άθλημα.

Ευχαριστώ etsap! Πάντως να ξέρετε πως η αφορμή να ξανασχοληθώ με την φωτογραφία είσασταν εσείς και οι παρότρυνσεις σας πριν 3-4 χρόνια με ένα νήμα που είχα ανοίξει.(Η Φωτογραφία στην ζωή μου) Το έχω ξαναγράψει. Ασχολούμαι από 11 χρονών.

Ευχαριστώ για το link!

Το pc μου είναι πολύ δυνατό. Το μόνο που χρειάζεται είναι μια καλή οθόνη.

Για τους Tokina όμως δεν είπαμε τίποτα. Έχετε εμπειρία; Εγώ δεν έχω πιάσει ποτέ tokina.

Πανο με τον τοκινα 11-16 ο Κώστας μας έχει χαρίσει ανεπανάληπτες φωτογραφίες. Ίσως θα ήταν καλύτερα να μας πει ο ίδιος την άποψη του,υπάρχει και ο καινούργιος 11-20 http://www.slrlounge.com/tokina-11-20mm-f2-8-pro-dx-review-initial-thoughts/ ο οποίος είναι και τον ρηβιουερ ακόμη καλύτερος και πολύ σαρπ, κατά τα λεγόμενά του μπαίνει σε φουλ φρέημ.Θα το ψάξω πιο πολύ μιας και ενδιαφέρομαι για την αγορά ενός ευρύγωνιου. Σου εύχομαι καλή τύχη στην αναζήτησή σου και μία καλή τιμή, πάντως τα λίγα επιπλέον χρήματα πού ζητάει νομίζω ότι αξίζουν μιας και οι φακοί μένουν.

Last edited:

Πανο με τον τοκινα 11-16 ο Κώστας μας έχει χαρίσει ανεπανάληπτες φωτογραφίες. Ίσως θα ήταν καλύτερα να μας πει ο ίδιος την άποψη του,υπάρχει και ο καινούργιος 11-20 http://www.slrlounge.com/tokina-11-20mm-f2-8-pro-dx-review-initial-thoughts/ ο οποίος είναι για τον ρηβιουερ ακόμη καλύτερος και πολύ σαρπ, κατά τα λεγόμενά του μπαίνει σε φουλ φρέημ.Θα το ψάξω πιο πολύ μιας και ενδιαφέρομαι για την αγορά ενός ευρύγωνιου. Σου εύχομαι καλή τύχη στην αναζήτησή σου και μία καλή τιμή, πάντως τα λίγα επιπλέον χρήματα πού ζητάει νομίζω ότι αξίζουν μιας και οι φακοί μένουν.

Καλημέρα και ευχαριστώ για την απάντηση. Έχουν ενδιαφέρον οι Tokina. Το μόνο που με προβληματίζει είναι ότι όλοι τις οι ζουμ είναι ευρυγώνιοι. Θα προτιμούσα ένα μοντέλο μέχρι τα 50mm

αν θες να παρεις το μαξιμουμ της μηχανης σου ,μαζεψε χρηματα και παρε τον 16-35mm
ολα τα αλλα ειναι"βολεματα"

Θα συμφωνήσω με τον Κώστα για τον 16-35 αναρωτιέμαι αν το συνολικό κόστος φτάνει την τιμή μιας ff?

Επίσης και ο 18-35 τής σίγμα είναι καλή λύση

για τον Nikon AF-S 16-35mm f/4G ED VR
δεν γινετε να δινεις 1000 ευρω για μηχανη, που μετα απο 2-3 χρονια (και πολλα λεω) δεν θα την εχεις,
και κανεις παζαρια για φακο που θα σου μεινει για χρονια
εγω εχω τον 85mm k 105mm απο το 94' τον 20-30mm απο το 97' οπως και τον 80-200mm

edit: την μηχανη μετα απο 2 χρονια θα την δωσεις 400 ευρω - ο φακος αντε να χασει 30%

Αν θέλετε βάλτε κανένα λινκ να πάρω ιδέα.

Όσο για το κόστος του φακού σε σχέση με μια ff δεν νομίζω να έχει νόημα η σύγκριση. Θα πήγαινα σε σώμα πιο ακριβό με ακόμα ακριβότερες - ποιοτηκότερες απαιτήσεις που δεν νομίζω να μπορούσα να υποστηρίξω. Η D7200 είναι εξαιρετική και με ένα - δύο καλούς φακούς θα κάνει ένα εξαιρετικό σύστημα πάρα πολύ ικανό. Ήδη με τις πρώτες φωτογραφίες που έχω τραβήξει είμαι εντυπωσιασμένος!!!!

για τον Nikon AF-S 16-35mm f/4G ED VR
δεν γινετε να δινεις 1000 ευρω για μηχανη, που μετα απο 2-3 χρονια (και πολλα λεω) δεν θα την εχεις,
και κανεις παζαρια για φακο που θα σου μεινει για χρονια
εγω εχω τον 85mm k 105mm απο το 94' τον 20-30mm απο το 97' οπως και τον 80-200mm

Σωστό σκεπτικό...

Γι αυτό στην συζήτηση από την αρχή έγραψα πως θα με ενδιέφερε και ένας πιο παλιός μτχ καλός φακός.

As the world's sharpest ultrawide zoom, it's the best Nikon wide-angle lens ever for most shooting.

http://www.kenrockwell.com/nikon/16-35mm.htm

..αν και πολλοι εδω μεσα δεν τον πανε τον ken:flipout:

Δεν με συμφέρει να το γράψω, μια και σκοπεύω σύντομα να τον πουλήσω για τον 14-24 ή τον Ταμρον 15-30, αλλά αυτή τη δήλωση πουθενά αλλού εκτός από τη σελίδα του Κεν δεν πρόκειται να τη διαβάσεις.

Άλλωστε εκτός από πολλούς εδώ μέσα, υπάρχουν ακόμα περισσότεροι εκεί έξω που δεν τον πάνε τον Κεν -bye-
Εκτιμώ το γεγονός ότι είναι real life shooter και όχι pixel peeper του εργαστηρίου, αλλά τέτοιες βαρύγδουπες δηλώσεις, μόνο ως γραφικές (στα όρια του τρολαρίσματος) μπορούν να χαρακτηριστούν.