Φακοί ΟΜ και λοιποί χειροκίνητοι σε m4/3 και άλλες mirrorless, τους έχετε δοκιμάσει?

Ρε σεις μη μου το κάνετε αυτό! :bang:
Τώρα που έστειλα την ΟΜ στην Πορτογαλία λόγω της γνωστής ρωγμής στην lcd, τώρα θέλετε να πάμε;
Να μου βρείτε σώμα :p

Re: Απάντηση: Φακοί ΟΜ και λοιποί χειροκίνητοι σε m4/3 και άλλες mirrorless, τους έχε

Ρε σεις μη μου το κάνετε αυτό! :bang:
Τώρα που έστειλα την ΟΜ στην Πορτογαλία λόγω της γνωστής ρωγμής στην lcd, τώρα θέλετε να πάμε;
Να μου βρείτε σώμα :p

E-1 ή G3; Διάλεξε και πάρε

:flipout:
Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο! Και σίγουρα αξίζει να προσπαθήσεις.
Ευκαιρίας δοθείσης, θα μπορούσαμε κάλλιστα να οργανώσουμε μια ..μακροσυνάντηση στον Βοτανικό κήπο στο Χαϊδάρι. Έναι και η κατάλληλη εποχή τώρα

Εμ αυτό τον τρόπο προσπαθώ να αποκτήσω .... άλλα αυτός ολο κάπου πάει και μου κρυβεται

:flipout:

Εμ αυτό τον τρόπο προσπαθώ να αποκτήσω .... άλλα αυτός ολο κάπου πάει και μου κρυβεται

Στον Βοτανικό θα μάθεις, φέρε ένα σώμα και μη σε νοιάζει. Αλλά και σώμα να μην έχεις, φέρε απλά μια κάρτα SD

ok θα τα πούμε στο Βοτανικό με βλέπω για έξοδα (αγορα φακου ) παντόφλα απο την κυρα ....

Ήρθε επιτέλους το adapter για τον ΟΜ 50/1,8! Μια πρώτη προσπάθεια πάνω στην ΟΜ-D, 1/320sec f=4, όταν τραβήξω πιο "σοβαρές" θα ανεβάσω στο sticky...

_4150172_L_Res.jpg

Κόστος φακού 40$ με έξοδα αποστολής + 9.55$ το adapter (free shipping)...

Διάβασα όλο το νήμα κι έχω "ψηθεί" να πάω κι εγώ για τον ΟΜ 50/1.8.
Βέβαια η έλλειψη σκοπευτρου (E-PM1) ξέρω θα μου κάνει την ζωή ακόμα πιο δύσκολη αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει ρίσκο σε τέτοια τιμή.
Άλλωστε από το να πάω στον Zuiko Digital 45/1.8, προτιμώ να πειραματιστώ με κάτι πιο οικονομικό σε ότι αφορά φακό για portrait χρήση.

Ερωτήσεις:
1. να επιλέξω οπωσδήποτε έκδοση MC;
2. όταν λέψε ψάχνω, εννούμε e-bay(αμερικάνικο, αγγλικό κτλ) ή και αλλού;
3. Που πέτυχες αυτή την τιμή;
Κόστος φακού 40$ με έξοδα αποστολής + 9.55$ το adapter (free shipping)...
4. Κάποια άλλη συμβουλή;

Ευχαριστώ!

Δημήτρη να τον χαρείς, είναι φακός που σε περνάει σε άλλη διάσταση!

Κύρο, λένε ότι οι καλύτερες εκδόσεις του 50/1.8 είναι οι black nose που γράφουν πάνω τους σκέτο Zuiko (όχι F.Zuiko δηλαδή) και made in Japan. Αν και δεν το γράφουν, είναι MC. Μία από τα ίδια είναι και οι μαυρομύτηδες που γράφουν MC και σκέτη τη λέξη Japan, Τον βρίσκεις χωρίς πολύ κόπο στο ιμπέϊ http://www.ebay.co.uk/sch/Lenses-Filters-/78997/i.html?_from=R40&_nkw=olympus+om+50mm+1.8&_sop=15

Άλλη συμβουλή;
Εεεε...., χωρίς σκόπευτρο θέλω να σε δω να κάνεις manual focus στη λιακάδα....:)

Ο δικός μου δεν είναι MC (*)για τον απλούστατο λόγο ότι ήθελα να πειραματιστώ λίγο, οπότε πήρα τον απολύτως φθηνότερο που βρήκα - από μισο-ερασιτέχνη πωλητή με καλά ratings στο ebay. Ο φακός είναι σε καλή κατάσταση, δεν έχει γρατζουνιές, διάφραγμα και εστίαση δουλεύουν γλυκά, γρατζουνιές δεν έχει και λίγη σκόνη που υπάρχει μέσα δεν φαίνεται στις φωτογραφίες (σύνηθες φαινόμενο). Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία που βρίσκεται ο πωλητής μια και η αξία είναι πολύ χαμηλή για να πληρώσεις τελωνείο. Χωρίς σκόπευτρο θα πρέπει να έχεις καλά μάτια ή να φοράς γυαλιά για να εστιάσεις, πάντα ενεργοποιώντας την μεγένθυνση βέβαια. Εννοείται ότι μιλάμε για ακίνητα θέματα, μια και η χειροκίνητη εστίαση είναι... χειροκίνητη! Η αίσθηση βέβαια είναι το κάτι άλλο, αν δεν είχατε ποτέ φιλμάτη SLR χωρίς AF μπορεί στην αρχή να σας ξενίσει, αλλά όταν συνηθίσετε...

Edit: adapter πολύ καλό και φθηνό από εδώ http://www.ebay.com/itm/321061452303?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649

(*) Edit2:την ώρα που έγραφα έγραφε κι ο Νίκος, κοιτάω μπροστά είναι μαύρος, made in japan σκέτος zuiko, λες?

Last edited:
Κύρο, λένε ότι οι καλύτερες εκδόσεις του 50/1.8 είναι οι black nose που γράφουν πάνω τους σκέτο Zuiko (όχι F.Zuiko δηλαδή) και made in Japan. Αν και δεν το γράφουν, είναι MC. Μία από τα ίδια είναι και οι μαυρομύτηδες που γράφουν MC και σκέτη τη λέξη Japan.

Τέτοιες ακριβώς πληροφορίες έψαχνα! :a0210:

Άλλη συμβουλή;
Εεεε...., χωρίς σκόπευτρο θέλω να σε δω να κάνεις manual focus στη λιακάδα....:)

Εντάξει, το ξέρω, αλλά μην μου ρίχνετε κ αλάτι στις πλήγες :bigcry:

Χωρίς σκόπευτρο θα πρέπει να έχεις καλά μάτια ή να φοράς γυαλιά για να εστιάσεις, πάντα ενεργοποιώντας την μεγένθυνση βέβαια. Εννοείται ότι μιλάμε για ακίνητα θέματα, μια και η χειροκίνητη εστίαση είναι... χειροκίνητη!

Εννοείται με ενεργοποιημένη μεγέθυνση και Ε-ΝΝΟ-ΕΙ-ΤΑΙ για ακίνητα θέματα.

Σας ευχαριστώ πολύ, έμαθα ότι χρειαζομουν.....για την αγορά του. Για την χρήση του (κ γενικότερα για την φωτογραφία) εχω ποοοοοολύ ψωμί ακόμα!