Φακοί Sigma

Re: Sigma φακοί

Με τον 135/1.8 εγώ έκανα το τεστ με την 1.07 έκδοση λογισμικού του MC-11.

Βλέπω πως στις 7 Μαρτίου βγήκε νέα έκδοση 1.08 και στις βελτιώσεις ο 135/1.8 συμπεριλαμβάνεται στους φακούς όπου:

...it has improved AF performance in the peripheral areas of the image as well as when the "Eye AF" function is selected

Ευκαιρία να κάνω μια επανάληψη στο τεστ και σύγκριση πριν και μετά από την αναβάθμιση στην 1.08.

Τελικά δεν μου απάντησες ποιους φακούς Art έχεις. 24-70/2.8 και 14/1.8;
Ναι είπαμε.

Αλλά πιθανόν να παίζει ρόλο το software μεταξύ Sigma Sa MC11 και Sony 6500. Ίσως θα έπρεπε δοκιμαστούν σε μια Sony και οι δύο ανταπτορες με τον ίδιο φακό ακριβώς. Μόνον έτσι θα έβγαιναν ασφαλή συμπεράσματα. Θα δω μήπως μπορέσω να βρω κάποιον 135 art στο μέλλον.

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Ναι είπαμε.

Αλλά πιθανόν να παίζει ρόλο το software μεταξύ Sigma Sa MC11 και Sony 6500. Ίσως θα έπρεπε δοκιμαστούν σε μια Sony και οι δύο ανταπτορες με τον ίδιο φακό ακριβώς. Μόνον έτσι θα έβγαιναν ασφαλή συμπεράσματα. Θα δω μήπως μπορέσω να βρω κάποιον 135 art στο μέλλον.

Τσέκαρα και ποια firmwares φορούσαν τα κομμάτια του τεστ:

24-70mm art firmware version 2.00
MC11 EF to E firmware version 1.12

Και στην 1.12 EF Mount έκδοση λογισμικού τα ίδια γράφει.
"Βελτίωση της απόδοσης του Eye AF στην περιφέρεια του κάδρου."
Αν είχατε κάνει το τεστ πριν τον Μάρτιο, την ίδια ελλιπή επίδοση θα διαπιστώνατε.
Ο 24-70 συμπεριλαμβάνεται στη λίστα.
Θα το επιβεβαιώσω τώρα που θα κάνω σύγκριση πριν και μετά την αναβάθμιση.

Απάντηση: Sigma φακοί

Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες!

Από θόρυβο πως τα πάει ο art;

Θα μπορούσε να τον χρησιμοποιήσει κάποιος για βίντεο με caf;

Να σημειώσω ότι το νεότερο filmware v.2 δεν είναι περασμένο στην α9, πιθανολογώ ότι θα βλέπαμε καλύτερα αποτελέσματα.
Στάθη υπήρχε φασαρία και δε στήσαμε αυτί παρότι είναι από τα σοβαρότερα θέματα. Επίσης από μεριά μου υπήρξαν μερικές παραλήψεις στο βίντεο πχ face Registration ακόμη και κλείδωμα εστίασης..

Και στην 1.12 EF Mount έκδοση λογισμικού τα ίδια γράφει.
"Βελτίωση της απόδοσης του Eye AF στην περιφέρεια του κάδρου."
Αν είχατε κάνει το τεστ πριν τον Μάρτιο, την ίδια ελλιπή επίδοση θα διαπιστώνατε.

Θετικο οτι βελτιωνεται. Πολυ θετικο οτι δεν επαναπαυονται και ακουν το κοινο για τυχον προβληματα των φακων και ανταπτορων και τους εξελισσουν.

Ελπιζω μετα την ελευση των Sigma E mount να συνεχισουν να βελτιωνουν τους ανταπτορες για εμας που ειμαστε σε αλλο κοσμο.

Αν και ομολογουμενως απο το τεστ 24-70 art και MC11 πανω στην Sony FS7II εμεινα αφωνος. Ουτε ο metabones mark V ειχε τετοια συνεργασια με την καμερα.

Sony-A7-III-5.jpg

Στο τεστ που καναμε με την Α9 του Βασιλη τις προαλλες παρατηρησαμε οτι η μονη ελλειψη focus (face detection κατα την αναπαραγωγη βιντεο μιας και στην φωτογραφια ειχαμε πολυ καλες αποδοσεις) παρατηρειτο στις ακρες του καδρου περιπου στο καθετο 1/6 αριστερα και στο καθετο 1/6 δεξια.

Σημερα που παρατηρουσα τα σημεια εστιασης της Α7ΙΙΙ (φανταζομαι καπως ετσι θα ειναι και τα αντιστοιχα της Α9) καταλαβα οτι τελικα αυτος ειναι ο λογος για αυτο και δεν εχει να κανει με τον φακο της Sigma ή την συνεργασια τους με τον MC11 .

Με πρασινο χρωμα ειναι τα Phase-detection AF coverage (693 points) και με γαλαζιο τα Contrast-detection AF coverage (425 points) τα οποια και τελικα αν δει κανεις πως εφαρμοζονται ειναι και αυτα στα οποια οφειλεται η ελλειψη CAF στις ακρες.

Βασιλη και Νικο καταληξαμε ο ενοχος ευρεθη !! :ernaehrung004:

Ναι, σιγά που ευρέθη.

Στάσου να ανεβάσω ένα βιντεάκι να δεις το χάλι του Sigma 24-35/2 + MC-11.
Αγκομαχεί ο φακός στο Eye AF και τα χάνει, πέρα από τον σπαστικό θόρυβο τάκα-τάκα-τάκα του μοτέρ του AF.

Αν η συνεργασια MC11 για Εos EF και φακου Sigma EF θεωρησουμε οτι ειναι ακριβως η ιδια με εκεινη με τα αντιστοιχα μοντελα για μοντουρα SA (δηλαδη οτι εχουν ακριβως τις ιδιες βελτιωσεις λογισμικου) τοτε υπευθυνη ειναι η καμερα σου.

Θα λεγα να δοκιμασεις και με καποια αλλη καμερα απο την 6500.

Φυσικά και δεν φταίει η μηχανή. Kαι με α7ΙΙ το ίδιο χάλι ήταν οι Sigma στις δοκιμές μου.
Ακόμη δεν αναβάθμισα στην τελευταία έκδοση λογισμικού του MC-11.
Η επανάληψη του τεστ θα δείξει την όποια βελτίωση της τελευταίας αναβάθμισης, αν και δεν περιμένω θαύματα.

Δες τι σημαίνει παντελώς αθόρυβο και αξιόπιστο Eye AF με τον ταπεινό FE28/2 στην α6500:

https://youtu.be/LzTy0wmzh9Q

Last edited:

Φυσικά και δεν φταίει η μηχανή. Kαι με α7ΙΙ το ίδιο χάλι ήταν οι Sigma στις δοκιμές μου.

Μα εσυ ειπες οτι δεν ειχες κανει ακομα τεστ με το τελυταιο firmware με το οποιο καναμε εμεις δοκιμη.

Το αν φταει η ημηχανη δεν το ξερεις εκτος αν δοκιμασεις διαφορες μηχανες.

Και εμεις αλλη συμπεριφορα ειδαμε στην Α9 και αλλη στην FS7II .

Ακόμη δεν αναβάθμισα στην τελευταία έκδοση λογισμικού του MC-11.

E καντην ντε. Τι νοημα εχει να βαζεις βιντεο απο αποτυχημενη δοκιμη οταν δεν εχεις κανει ακομα αναβαθμιση ?

Δεν είναι "μία" αποτυχημένη δοκιμή. Ένα χρόνο ζω με τον MC-11 με διάφορες Sony.

Πώς αλλιώς θα φανεί η όποια βελτίωση από την τελευταία αναβάθμιση λογισμικού αν δεν υπάρχει άμεση σύγκριση με το προηγούμενο firmware;
Καθυστέρησα επίτηδες να περάσω τη νέα έκδοση για να έχουμε άμεσο μέτρο σύγκρισης.
Θα επαναλάβω το ίδιο τεστ στις ίδιες συνθήκες με την τελευταία αναβάθμιση λογισμικού και θα δείξει.
Θα δοκιμάσω και τον 135/1.8 Art πριν και μετά την αναβάθμιση λογισμικού κόντρα στον FE70-200/2.8 GM.

Η α6500 είναι τελευταίας γενιάς σώμα. Μπορεί να δείξει κατά πόσο πλησιάζει ή δεν πλησιάζει η χρήση του MC-11 έναν native φακό.

Κανένας αντάπτορας δε θα φτάσει την απόδοση της μαμάς μοντούρας. Οι δοκιμές δείχνουν κατά πόσο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φακούς άλλων εταιριών.
Οι διαφορά φάνηκε ξεκάθαρα όταν έβαλα πάνω τον 24-70mm GM.

Δεν είναι "μία" αποτυχημένη δοκιμή. Ένα χρόνο ζω με τον MC-11 με διάφορες Sony.

Λαθος εκφραση μου. Δοκιμη με αποτυχημενο αποτελεσμα ή δοκιμη με αστοχια συνεργασιας.
Οπως θες πεστο.

Πώς αλλιώς θα φανεί η όποια βελτίωση από την τελευταία αναβάθμιση λογισμικού αν δεν υπάρχει άμεση σύγκριση με το προηγούμενο firmware;
.

Μα την εχεις κανει πριν λιγο καιρο δεν μας ειπες (τα σχεδιαγραμματα που εβαλες) και μετα που καναμε εμεις την δοκιμη ειπες θα περασεις τα νεωτερα firmwares ?

Τα εβαλες ? ή παλι με το ιδιο firmware εκανες το τεστ ?

Η α6500 είναι τελευταίας γενιάς σώμα. Μπορεί να δείξει κατά πόσο πλησιάζει ή δεν πλησιάζει η χρήση του MC-11 έναν native φακό.

Δεν ξερω αν ειναι θεμα τελευταια γενιας. Αλλα συνεργασιας των πρωτοκολλων που δινει η Sony στην Sigma για να συντονισει τους ανταπτορες της .

Τελος παντων δεν εχει νοημα η κουβεντα οταν δεν εχεις κανει αναβαθμιση. Λεμε για να λεμε.

Κανένας αντάπτορας δε θα φτάσει την απόδοση της μαμάς μοντούρας. Οι δοκιμές δείχνουν κατά πόσο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φακούς άλλων εταιριών.
Οι διαφορά φάνηκε ξεκάθαρα όταν έβαλα πάνω τον 24-70mm GM.

Αυτο δεν το συζηταμε. Καθε αλλη αποψη ειναι χαμενη απο χερι. (ειμαι ομως κατι παραπανω απο περιεργος με το αν οι νεοι Sigma FE που θα βγουν μεσα μαιου θα πλησιασουν σε αποδοση λειτουργιας τους φακους της Sony)

Αλλα αμα ειναι να βαζουμε και τα προηγουμενα firmwares για να δειξουμε ποσο κακη ειναι η χρηση ανταπτορα δεν ειναι και το ορθο δεν νομιζεις ?

Υποψιν ο metabones που δοκιμασαμε ηταν ο mark V Βασιλη. Ρωτησα και βεβαιωθηκα.

Αλλα αμα ειναι να βαζουμε και τα προηγουμενα firmwares για να δειξουμε ποσο κακη ειναι η χρηση ανταπτορα δεν ειναι και το ορθο δεν νομιζεις ?

Την 1.07 έκδοση λογισμικού έγραψα επανειλημμένως ότι έχω στον MC-11 όπως και στον τίτλο του βίντεο.
Εννοείς ότι το έκανα εσκεμμένα για να δείξω πόσο κακή είναι η χρήση αντάπτορα;

Για να έχουμε άμεση σύγκριση πριν και μετά την τελευταία αναβάθμιση το ανέβασα.
Το ίδιο θα κάνω και με τον 135/1.8.

Ξέρεις πιο ορθό τρόπο για συγκριτικό τεστ πριν και μετά από μια αναβάθμιση λογισμικού; Γιατί εγώ δεν ξέρω.

Ξερω ναι.

Κανεις και τα δυο τεστς και τα ανεβαζεις μαζι. Ετσι γινονται τα "συγκριτικα" τεστς.

Ενα λεπτο παιρνει η αναβαθμιση firmware.

Θα πρέπει να γίνουν επίσης δοκιμές με εγγραφή στο atomos όπου θα μελετήσουμε με την ησυχία μας τα αποτελέσματα αποδόσεων αντάπτορα συν φακών.

Ξερω ναι.

Κανεις και τα δυο τεστς και τα ανεβαζεις μαζι. Ετσι γινονται τα "συγκριτικα" τεστς.

Ενα λεπτο παιρνει η αναβαθμιση firmware.

Σε κάθε ποστ σου με κατηγορείς για κάτι, μόνιμα με ειρωνικό τόνο.

Τώρα με κατηγορείς ότι εσκεμμένα καθυστερώ; Δήθεν για δημιουργία εσφαλμένων εντυπώσεων δηλαδή;
Έχω λόγο να κάνω κάτι τέτοιο;

Δευτέρα θα έχω ανεβάσει και τις νέες δοκιμές με το νέο firmware.

Το ξέρω ότι παίρνει ένα λεπτό η αναβάθμιση λογισμικού. Δεν βιάζομαι να την περάσω, γιατί θέλω να τραβήξω πρώτα ίδια σκηνή προς σύγκριση πριν και μετά και με τον 135/1.8, όπως και με τον 24-35/2.