Φακοί Sigma

Re: Sigma φακοί

Δεν ξερω που τα βλεπεις αυτα με τις ειρωνειες και τις "επιθεσεις".

Εγω αναφερω πως γινονται οι συγκρισεις για να βγαινουν ασφαλη συμπερασματα. Τα επι προσωπικου ειναι δικες σου αποψεις .

Εχεις βγει και εχεις πει οτι θα εβαζες καινουργιο firmware για να δεις αν βελτιωθηκε η χρηση ανταπτορα.

Ε καντο και τα ξαναλεμε.

Οι ειρωνικές προσταγές "ε κάντο και τα ξαναλέμε" δεν έχουν θέση σε μήνυμα που υποτίθεται δεν έχει επιθετικό τόνο.

Ναι, στο μήνυμα που παρέθεσες "βγήκα και είπα" ότι θα περάσω και το νέο λογισμικό. Όχι όμως πριν δοκιμάσω ξανά το 'πριν', κι αυτό για να έχω άμεση σύγκριση με το 'μετά'.

Καλημέρα σε όλους,

νομίζω ότι η λεκτική παρεξήγηση λύθηκε. Να προτείνω κάτι πρακτικό;

Χτες με ενημέρωσε η γυναίκα μου ότι φιλοζωικό σωματείο ζητά εικονολήπτη για μερικά πλάνα εθελοντικά σε αδέσποτα σκυλάκια προς υιοθεσία. Σήμερα Κυριακή στις 12:00. Προσφέρθηκα ότι θα πάω (αν και πτώμα), αλλά δυστυχώς αυτή τη στιγμή εγώ μόνο με manual focus έχω εξοπλισμό, έχει και ήλιο, θα παιδευτώ. Είναι κανείς μέσα για παρέα; Αν ναι, pm, θα είναι ιδανική περίπτωση δοκιμής CAF...

Y.Γ. θα το έβαζα ανακοίνωση αλλά 3 ώρες πριν που μου ήλθε... θα είναι κάπως..... οπότε το γράφω εδώ, άντε βρε παιδιά, να βγει και ένα μικρό βιντεάκι με την σφραγίδα του forum και θα είναι και για καλό!

Last edited:

Πέρασα την τρέχουσα έκδοση λογισμικού (1.09 SA) στο MC-11.

Και καλά και κακά νέα.

Στον 135/1.8 επιτέλους μπορεί να δουλέψει πλέον το Eye AF και στα πλάγια του κάδρου.
Στον 24-35/2 όμως η απόδοση ίδια με πριν. Σαν να μην αναβαθμίστηκε ο MC-11.

Έλεγξα και τις εκδόσεις λογισμικού και στους δύο φακούς. Είναι και οι δύο στην τρέχουσα έκδοση.
Δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο πέρα από αναμονή για τον 24-35.

Στην τρέχουσα έκδοση λογισμικού του MC-11 η βελτίωση της κάλυψης του AF στην περιφέρεια του κάδρου αναφέρεται ότι αφορά τους φακούς:
35mm F1.4 DG HSM Art
50mm F1.4 DG HSM Art,
85mm F1.4 DG HSM Art
135mm F1.8 DG HSM Art
18-35mm F1.8 DC HSM Art
24-70mm F2.8 DG OS HSM Art
100-400mm F5-6.3 DG OS HSM Contemporary

Ο 24-35 δεν συγκαταλέγεται στη λίστα, οπότε λογικό που δεν υπήρξε βελτίωση σε κείνον.
Δεν πειράζει, τουλάχιστον σώθηκε ο 135 που με έκαιγε και πιο πολύ.

Ανεβαίνουν σε λίγο και τα συγκριτικά βιντεάκια.

Δεν την ανέχομαι. Το σιχαίνομαι το χράκα-χράκα-χράκα των Sigma φακών στο CAF.
Άσχετα αν δεν τραβάω βίντεο. Και μόνο που το ακούω εγώ μου τη δίνει.

Ολοι σε sound stage τραβατε συγχρονα και σας ενοχλει ?

Μονο σε μια τετοια περιπτωση θα μπορουσε να αποτελεσει προβλημα και μην πω οτι ουτε εκει καν.

Οποιοδήποτε εργαλείο αν ακούγεται σαν ξεχαρβαλωμένο ενοχλεί.

Πρόβλημα γίνεται όταν τραβάς βίντεο με μικρόφωνο στη μηχανή.

Κατά τα άλλα στη φωτογραφία είναι απλά εκνευριστικό.
"Γιατί κάνει έτσι ο φακός; Χάλασε;" μου έχουν πει.

Οι παλιοί φακοί έχουν βγάλει τα ψωμιά τους.
Όταν κάποιος αρχίσει όμως να δίνει χιλιάρικα για τους νέους Art, και μάλιστα για χρήση σε e-mount και για βίντεο με CAF, ε, όσο να 'ναι ενοχλεί ακόμη περισσότερο ο θόρυβος.
Ειδικά αν υπάρχει και native φακός για σύγκριση, που το μοτέρ τους είναι βούτυρο.

vkNOSe.jpg

Ειναι στα ιδια επιπεδα τιμης με τους Canon/Nikon οπως ειχαμε μαθει ?

Φαινεται να εχουν ενσωματωσει στο κελυφος του φακου τον MC11 αν καταλαβαινω καλα απο το πιο μακρυ σωμα φακων ?

Ναι, ενσωμάτωσαν τον MC-11.
+125γρ. και + 2,6εκ. θα είναι οι e-mount φακοί σε σύγκριση με τις άλλες εκδόσεις.

Ναι, οι τιμές των e-mount δεν θα έχουν επιβάρυνση. Eίναι ακριβώς οι ίδιες.
Π.χ. $1399 ο 135/1.8 EF-mount, το ίδιο και e-mount.
$989 ο 50/1.4 ΕF-mount, το ίδιο και e-mount, κ.o.κ.
Ενώ μέχρι τώρα π.χ. ο 50/1.4 EF έκανε $989 σκέτος και $1200 κιτ με τον MC-11.

Κάποιος που θέλει να πάρει Art για Sony δεν έχει λόγο να προτιμήσει τον αντάπτορα.
Κι έχει και την ελπίδα ότι θα έχει καλύτερη επίδοση ο φακός με ενσωματωμένο αντάπτορα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις τις εταιρίας.

While offering the same high-performance optical design as other lenses in the Art line, the new Sony E-mount models will feature a newly developed control algorithm that optimizes the autofocus drive and maximizes the data transmission speed. In addition, these lenses will be compatible with Sony’s Continuous AF (AF-C) and high-speed autofocus, which are not addressed by SIGMA MOUNT CONVERTER MC-11.

Από τη στιγμή που είναι αλγόριθμος, δεν νομίζω πως δεν θα περαστεί μέσω αναβάθμισης λογισμικού και στον MC-11.

Άγνωστο ακόμη και πόσο θα κοστίσει η μετατροπή από άλλο mount σε e-mount από τη Sigma.
Από αρχές Φεβρουαρίου πάντως αυξήθηκε η τιμή. Παλιά ήταν $150 +μεταφορικά για τους Art.

Άγνωστο ακόμη και πόσο θα κοστίσει η μετατροπή από άλλο mount σε e-mount από τη Sigma.
Από αρχές Φεβρουαρίου πάντως αυξήθηκε η τιμή. Παλιά ήταν $150 +μεταφορικά για τους Art.

Τοσο θα κοστισει και αυτος.

Ρωτησα προσφατα και αυτην την τιμη μου ειπαν.

Και θα ειναι διαθεσιμη αυτη η υπηρεσια σερβις μετα απο ενα ευλογο διαστημα (κανα δυο μηνες χονδρικα) μετα την επισημη εναρξη πωλησης των Sigma FE mount.

υγ

Βεβαια κρατω μια πισινη στην περιπτωση αυτη μεχρι να μαθουμε επισημα την τιμη αλλαγης μοντουρας - αυτο θα γινει μολις ειναι διαθεσιμη επισημα- γιατι στην περιπτωση αυτη αλλαζει ολο το εξωτερικο κελυφος αν ειναι ενα κομματι οπως μοιαζει τωρα. Πιθανον για αυτην την μοντουρα να κοστισει περισσοτερο.

Στη συνέντευξη του Yamaki πάντως αναφέρεται ότι ο MC-11 λειτουργεί σαν μεταφραστής, και ότι χωρίς την παρεμβολή του MC-11 στους e-mount Sigma φακούς θα έχουμε καλύτερες επιδόσεις, αφού θα χρησιμοποιούνται εξαρχής Sony πρωτόκολα επικοινωνίας.

The new Sony E-mount full-frame lenses - did you basically just build-in the MC-11 adapter, or is it more complicated than that?

The MC-11 adapter can be thought of as kind of a translator. Let’s say the camera speaks English, and the lens speaks Japanese. The MC-11 recognizes which lens is attached, and allows the camera and lens to talk to one another. That’s a complicated task. And even with the best translator, conversation isn’t as smooth as it would be between native speakers. It takes time to fine-tune the communication.

What we did was to optimize the communication, for Sony. It’s faster, smoother, and we were able to utilize Sony [communication] protocols in the lenses.