Xα .. !! δεν το είχα πάρει χαμπάρι πόσο φθηνός είναι ο 14-24/f2.8 !!!! .. εγώ είχα στο μυαλό μου οτι είναι ακριβότερος και απο τον 12-24/f4 (λόγω f2.8 ..)
Νομίζω (απο δείγματα που είδα) οτι και οπτικά είναι καλύτερος ο 14-24 απο τον Sigma 12-24 .. παρόλλο το πιο ανοιχτό μέγιστο διαφραγμα .. έχουμε πουθενά κανένα τέστ με μετρήσεις ?.
Σαν εστιακές και φιλοσοφία, πιο κοντά για σύγκριση είναι ο Canon 11-24, αλλά είναι πανάκριβος!
Αν ξεπερασει κανεις το θεμα του ενος στοπ σκοτεινοτερου απο τον ανταγωνισμο και πιθανοτατα το χειροτερο AF ειναι κλοπη αυτος ο φακος.....
Και με χειρότερη σταθεροποίηση από τον ανταγωνισμό.
Για βίντεο στο χέρι δεν κάνει με τίποτα, αφού η σταθεροποίηση είναι άθλια.
Kαι δεν προσφέρει και κολάρο για κεφαλή τριπόδου.
Μα ποιος θα παρει εναν τετοιο φακο για κατι αλλο εκτος απο φωτογραφια ?
Δεν υπαρχει καμια περιπτωση , ο φακος ειναι μονο για σπορ φωτογραφια και τιποτα αλλο.
Γενικα στο βιντεο ολοι οι φακοι περαν του 85 αντε βια του 135 θεωρουνται ειδικων συνθηκων (πρακτικα αχρηστοι δηλαδη )
Προσωπικα αν η οξυτητα του ειναι αυτη που βλεπω στα τεστς και η ελλειψη χρωματικης εκτροπης τοσο εμφανης θαναι για το βαρος του και τον ογκο του ενας πολυ τιμιος φακος. Θα τον δοκιμασω μαλλον την επομενη εβδομαδα .
Μια χαρά ακλόνητα κλιπ σαν σε τρίποδο τραβάω στο χέρι στα 600mm (και στα 840mm eq.!) με E-M1II+300/4pro (+1.4x), είτε σε μακρινό θέμα είτε σε tele-macro.
Η συνδυαστική σταθεροποίηση IBIS+OIS έχει αλλάξει τα δεδομένα.
Ο απόλυτος κανόνας που εκφράζεις δεν ισχύει πλέον. Είναι κατάλοιπο των δεινόσαυρων DSLR, όπου το τρίποδο είναι υποχρεωτικό.
Μόλις πρόσφατα καταφέραμε να έχουμε σταθεροποιημένη λήψη αξιώσεων με super-tele στο χέρι κι έχουν αλλάξει και τα δεδομένα.
Αν πιάσεις μια G9+PanaLeica 200/2.8 ή Olympus E-M1II+300/4pro θα καταλάβεις.
Οι εφαρμογές είναι άπειρες. Μόνο "πρακτικά άχρηστοι" δεν είναι όπως λες.
Από κει και πέρα, αν ο φακός έχει κακή απόδοση στη σταθεροποίηση, είναι μειονέκτημα όχι μόνο στο βίντεο αλλά και στη φωτογραφία.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.