Για 80-100 ευρω παντως ειναι πολυ καλη επιλογη για ευρυγωνιο, εγω τον χρησιμοποιω σε a7 και παιρνω γυρω στα 19-20mm. Δεν ειναι και τερας οξυτητας ειδικα στα ακρα αλλα οπως ειπαμε για 80-100 ειναι μια χαρα. Τωρα σε crop αν εχεις τον pz1650 νομιζω οτι ειναι περιττος, εκτος αν τον θελεις για να εχεις τελειως compact τη μηχανη. Πχ θα μπορουσες αντι για τον κιτ να εχεις αυτον και τον sony 35f1.8 ή sigma 30. Δλδ 2 prime αντι του κιτ, αλλα αυτο ειναι δικια σου επιλογη.
Ελαχιστα καλυτερος , οχι ομως τοσο που να δικαιολογει την αγορα του αν εχεις τον 16-50.Ο 18-55 αξίζει ή θα είναι σαν τον 16-50 στις επιδόσεις;
Ελαχιστα καλυτερος , οχι ομως τοσο που να δικαιολογει την αγορα του αν εχεις τον 16-50.
Εμενα μου αρεσει ο 16-50. Με καλο φως βγαζει ωραιες φωτο. Ειναι 16 αντι για 18 και σε οικογενειακες φωτο με εχει βολεψει σε κλειστο χωρο και εχει power zoom.
Το ιδιο αποτελεσμα θα ειχες και με τον 18-55.Εμένα πάλι από πλευράς οπτικών επιδόσεων μου πέφτει πολύ λίγος.
Οι ευκολίες του αν και είναι πολύ καλές δεν με βοηθούν στο τελικό αποτέλεσμα και έτσι δεν με ενθουσιάζουν και τόσο.
Ο 16-50 μου έχει χαρίσει υπέροχες φωτό από πλευράς οπτικής απόδοσης ελάχιστες φορές και υπό συνθήκες. Most of the times όμως τον μαζεύω στο post processing....
Ο 16-50 μου έχει χαρίσει υπέροχες φωτό από πλευράς οπτικής απόδοσης ....
έτσι που το ξεκίνησες ψάρωσα στην αρχή.
Μπα, τσάντα και πάλι τσάντα.
Με αυτή την τριπλή βάση:
1) Οι φακοί παραμένουν απροστάτευτοι από καιρικές συνθήκες και χτυπήματα.
2) Είναι πολύ άβολο να κρέμεται βάρος από ένα σημείο σε μια κανονική ζώνη παντελονιού.
Κάπως καλύτερα είναι όταν η ζώνη είναι ειδική φωτογραφική με ενισχύσεις.
Αλλά σε φωτογραφική ζώνη καλύτερα να προσαρμόζονται θήκες φακών περιμετρικά της ζώνης για καλύτερη κατανομή του βάρους και οι φακοί είναι προστατευμένοι από καιρικές συνθήκες και χτυπήματα.
![]()
Αυτό εδώ το'χετε δει;
![]()
https://www.kickstarter.com/projects/friidesigns/trilens-change-lenses-in-the-blink-of-an-eye/
Κορυφαίο φαίνεται (αν κουβαλάς νορμάλ μεγέθους φακούς πάντα), και υποτιθεται κάνει και αυτόματα balancing. Δεν ξέρω βέβαια σε καθημερινή χρήση πως θα αποδειχθεί, αλλά από το να ανοιγοκλείνεις τσάντες κλπ...
προσωπικά δεν θα επιθυμούσα να φαίνομαι στον καθένα ότι κυκλοφορώ με μερικές χιλιάδες ευρώ χωρίς κάλυψη (συνυπολογίζω και το σώμα της μηχανής με το φακό πάνω της).
Αυτό εδώ το'χετε δει;
![]()
https://www.kickstarter.com/projects/friidesigns/trilens-change-lenses-in-the-blink-of-an-eye/
Κορυφαίο φαίνεται (αν κουβαλάς νορμάλ μεγέθους φακούς πάντα), και υποτιθεται κάνει και αυτόματα balancing. Δεν ξέρω βέβαια σε καθημερινή χρήση πως θα αποδειχθεί, αλλά από το να ανοιγοκλείνεις τσάντες κλπ...
προσωπικά δεν θα επιθυμούσα να φαίνομαι στον καθένα ότι κυκλοφορώ με μερικές χιλιάδες ευρώ χωρίς κάλυψη (συνυπολογίζω και το σώμα της μηχανής με το φακό πάνω της).
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.