Φακοί Sony e-mount

Από *mpb. Μεταχειρισμένο, υποτίθεται σε άριστη κατάσταση αλλά αυτό θα το επιβεβαιώσω την Πέμπτη.
Το αρχικό λινκ ήταν αυτό: https://www.mpb.com/en-uk/used-equi...ses/sony-carl-zeiss-sonnar-t-e-24mm-f-1-8-za/

Έχει και άλλα προϊόντα για sony αλλά απ'ότι είδα οι φθηνοί φακοί φεύγουν αμέσως (Ο Samyang 12 έφυγε την ίδια μέρα στις 135 λίρες)

Ερώτηση κρίσεως :

Αν είχατε να επιλέξετε έναν φακό APS με κόστος κ<400 ευρω για all around χρήση σε βίντεο αρκετά φωτεινό και για low light ποιον θα επιλέγατε και γιατί :

α) sony 35mm f 1.8 , AF, OSS
β) Sigma 30mm f 1.4, μόνο AF
γ) άλλον (ποιόν).

Για τον Sigma 30mmf1,4 δεν έχετε καλή γνώμη?? Δεν αξίζει θεωρείται σε σχέση με τους sony φακούς?....βρήκα μια φτηνή Sony A5100 και σκέφτομαι να πάρω τον Sigma 30mmf1,4 για να την συνοδέψω κυρίως για Low light φώτος...τι θα παίρνατε στην θέση μου από τους φακούς που αναφέρατε παραπάνω?

Για τον Sigma 30mmf1,4 δεν έχετε καλή γνώμη?? Δεν αξίζει θεωρείται σε σχέση με τους sony φακούς?....βρήκα μια φτηνή Sony A5100 και σκέφτομαι να πάρω τον Sigma 30mmf1,4 για να την συνοδέψω κυρίως για Low light φώτος...τι θα παίρνατε στην θέση μου από τους φακούς που αναφέρατε παραπάνω?
Τον zeiss sony 24mm 1,8f

Re: Απάντηση: Φακοί e-mount

Τον zeiss sony 24mm 1,8f

Συμφωνώ άλλα είναι δυστυχώς πολύ ακριβώς για τα δεδομένα μου, από τους Sony 35mmf1,8 - Sony 28mmf2 - Sigma 30mmf1,4 ποιον θα επιλέγατε με κύριο σκοπό τις φώτος???

Συμφωνώ άλλα είναι δυστυχώς πολύ ακριβώς για τα δεδομένα μου, από τους Sony 35mmf1,8 - Sony 28mmf2 - Sigma 30mmf1,4 ποιον θα επιλέγατε με κύριο σκοπό τις φώτος???
28mm sony ή 35mm 1,8
Στα ίδια λεφτά θα σου βγούνε κ ο ένας κ ο άλλος
Τον 28αρη τον είχα, τον 35mm τον έχω κ τον χρησιμοποιώ κ για βίντεο λόγω oss
Για τον sigma δεν γνωριζω

Εγώ τον sigma θα πρότεινα. έχω/είχα και τους 3. Ο sigma έχει παρεμφερή απόδοση με τον 28/2, αλλά έχει το μεγάλο πλεονέκτημα του f1.4, ενώ ο 35/1.8oss είναι soft στο 1.8 και πρέπει να πας f2 για να γράψει καλά..

Last edited by a moderator:
Εγώ τον sigma θα πρότεινα. έχω/είχα και τους 3. Ο sigma έχει παρεμφερή απόδοση με τον 28/2, αλλά έχει το μεγάλο πλεονέκτημα του f1.4, ενώ ο 35/1.8oss είναι soft στο 1.8 και πρέπει να πας f2 για να γράψει καλά..

Χωρίς να ξέρω τον sigma, σε αυτόν έκλεινα και εγώ από όσα έχω δει και διαβάσει.....άλλα ήθελα να ακούσω και άλλες γνώμες από κατόχους....

Last edited by a moderator:
Να διευκρινήσω κάτι. Μιλάμε για την sony a6500 με IBIS. . Προσωπικά δεν έχω εντοπίσει καμιά σπουδαία διαφορά με φακούς χωρίς OSS και με φακούς με OSS στην a6500. Ισως να κάνω λάθος. Ισως να υπάρχει διαφορά που θέλει προσοχή να τη δεις ή δεν εχω βρεθεί ακόμα στην κατάλληλη συνθήκη.

Τώρα για τους φακούς.

Ο Sony 24mm f1.8 είναι εκτός budget. Μεταχειρισμένο πολύ δυσκολα τον βρίσκεις στα 500 ευρώ και πολύ δύσκολα τον βρίσκεις γενικώς μεταχειρισμένο

Ο Sony FE 28 f 2.0 έχει ένα ενδιαφέρον. Δεν τον είχα σκεφτεί. Αλλά πως συμπεριφέρεται σε APS μηχανή ένας φακός Full Frame ? (αυτό είναι ένα καλό ερώτημα).

Ο Sony 35mm f 1.8 είναι σίγουρα μια πολύ πιθανή επιλογή λογω OSS και AF και βασικός του αντίπαλος νομίζω είναι ο Sigma 30mm f 1.4 ο οποίος έχει επίσης καλό AF, δεν έχει το OSS αλλά έχει f 1.4 και το ερώτημα ειναι εκτός απο την ποιότητα που νομίζω ότι οι δύο φακοί είναι ισάξιοι περίπου, το ΟSS βελτιώνει τη σταθεροποίηση στη a6500 ή δεν έχει και πολύ νόημα ?

Χθες παρέλαβα τον 24/1,8 από το mpb.
Μια μέρα νωρίτερα απ' ότι μου είχαν πει.
Άψογη συσκευασία, από χθες όπως καταλαβαίνετε ασχολούμαι με τον φακό ο οποίος δείχνει να λειτουργεί εξαιρετικά.

IMG_4581.jpgIMG_4583.jpg

Χθες παρέλαβα τον 24/1,8 από το mpb.
Μια μέρα νωρίτερα απ' ότι μου είχαν πει.
Άψογη συσκευασία, από χθες όπως καταλαβαίνετε ασχολούμαι με τον φακό ο οποίος δείχνει να λειτουργεί εξαιρετικά.

View attachment 142317View attachment 142318

Καλοκλίκοτος!
εύχομαι να τον χαρείς!
Ο φακός είναι διαμάντι, χαίρομαι που βοήθησα στην απόφαση σου,
Για πες μας πώς σου φάνηκε;

Γρήγορος και οξύς. Το πιο σημαντικό είναι να βολεύει το 24 για all around.
Δείχνει να βολεύει.
Με τον 12, τον 24 και τον 50 έχω μια καλή τριάδα.
Δεν ξέρω αν χρειάζεται ο 19 πλέον.
Και ο 18-105 για κανένα ταξίδι.

...

Ο Sony FE 28 f 2.0 έχει ένα ενδιαφέρον. Δεν τον είχα σκεφτεί. Αλλά πως συμπεριφέρεται σε APS μηχανή ένας φακός Full Frame ? (αυτό είναι ένα καλό ερώτημα).

Ο Sony 35mm f 1.8 είναι σίγουρα μια πολύ πιθανή επιλογή λογω OSS και AF και βασικός του αντίπαλος νομίζω είναι ο Sigma 30mm f 1.4 ο οποίος έχει επίσης καλό AF, δεν έχει το OSS αλλά έχει f 1.4 και το ερώτημα ειναι εκτός απο την ποιότητα που νομίζω ότι οι δύο φακοί είναι ισάξιοι περίπου, το ΟSS βελτιώνει τη σταθεροποίηση στη a6500 ή δεν έχει και πολύ νόημα ?

Eξαιρετικό ματσάρισμα του 28mm/f2 με APS-C δείχνει το DxO .. https://www.dxomark.com/Lenses/Comp...y-E-on-Sony-A5000__1516_929_1083_929_1692_929

Φαίνεται να είναι πολύ καλός στο κεντρικό μέρος του κάδρου με ατου κυρίως την μικρότερη και ομαλή βινιετα , επίσης μικρότερη παραμόρφωση.
Υστερεί στις χρωματικές εκτροπές αλλά παρουσιάζει ομοιογενή συμπεριφορά σε αυτές τις εκτροπές κατι που τις κάνει έυκολες σε διόρθωση.
Ακόμα και σε sharpness η DxO τον μέτρησε οριακά καλύτερο απο τον Sony 35/f1.8

Μια χαρά μου φαίνεται και μάλιστα στο ιδανικό "ΝΟρμαλ" εστιακό μήκος για APS-C (28x1.5 = 42 .. ταμάμ !!)

Ολα τα παραπάνω γίνονται πολύ χειρότερα σε FF .. θα έλεγα οτι βασικά είναι APS-C φακός .. απλά με δυνατότητα κάλυψης FF αλλά με εμφανή προβλήματα εκεί ..