Φακοί Sony e-mount

Γρήγορος και οξύς. Το πιο σημαντικό είναι να βολεύει το 24 για all around.
Δείχνει να βολεύει.
Με τον 12, τον 24 και τον 50 έχω μια καλή τριάδα.
Δεν ξέρω αν χρειάζεται ο 19 πλέον.
Και ο 18-105 για κανένα ταξίδι.
Σωστές επιλογές κατά την γνώμη μου, σε βλέπω υπερκαλυμενο, όρεξη να υπάρχει, και χρόνος φυσικά

Απάντηση: Re: Φακοί e-mount

Eξαιρετικό ματσάρισμα του 28mm/f2 με APS-C δείχνει το DxO .. https://www.dxomark.com/Lenses/Comp...y-E-on-Sony-A5000__1516_929_1083_929_1692_929

Φαίνεται να είναι πολύ καλός στο κεντρικό μέρος του κάδρου με ατου κυρίως την μικρότερη και ομαλή βινιετα , επίσης μικρότερη παραμόρφωση.
Υστερεί στις χρωματικές εκτροπές αλλά παρουσιάζει ομοιογενή συμπεριφορά σε αυτές τις εκτροπές κατι που τις κάνει έυκολες σε διόρθωση.
Ακόμα και σε sharpness η DxO τον μέτρησε οριακά καλύτερο απο τον Sony 35/f1.8

Μια χαρά μου φαίνεται και μάλιστα στο ιδανικό "ΝΟρμαλ" εστιακό μήκος για APS-C (28x1.5 = 42 .. ταμάμ !!)

Ολα τα παραπάνω γίνονται πολύ χειρότερα σε FF .. θα έλεγα οτι βασικά είναι APS-C φακός .. απλά με δυνατότητα κάλυψης FF αλλά με εμφανή προβλήματα εκεί ..

Αυτος δεν ειναι που παιρνει και δυο μετατροπεις για 21mm και 16mm; Αξιζουν;

Μιας και μιλάμε για φακούς e-mount. Έχει παρατηρήσει κανείς αισθητή διαφορά ανάμεσα σε αυθεντικούς sony με OSS φακούς και φακούς χωρίς OSS στην a6500 με το IBIS on ?

ο νέος Samyang 35/2.8 και σύγκριση με τον sony Zeiss 35/2.8

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Καλησπερα παιδια.Σημερα δοκιμασα να δουλεψω τον Samyang 12 για πρωτη φορα.Περνωντας τις φωτογραφιες στο πισι,διαπιστωσα οτι αρκετες δεν ηταν σωστα εστιασμενες.Υπαρχει ρυθμιση στην μηχανη ή πρεπει να τον δουλεψω για να τον μαθω;

Δεν είμαι σίγουρος από το ποστ σου αν σου είναι ξεκάθαρο αλλά ο φακός έχει χειροκίνητο φοκους.
Εσύ πρέπει να εστιάσεις. Δε εστιάζει η μηχανή αυτόματα.

Καλησπερα παιδια.Σημερα δοκιμασα να δουλεψω τον Samyang 12 για πρωτη φορα.Περνωντας τις φωτογραφιες στο πισι,διαπιστωσα οτι αρκετες δεν ηταν σωστα εστιασμενες.Υπαρχει ρυθμιση στην μηχανη ή πρεπει να τον δουλεψω για να τον μαθω;
Focus peaking Γιώργο

Focus peaking Γιώργο
Ευχαριστω πολυ Γιωργο.Η αληθεια ειναι οτι σκεφτομουν να σε παρω τηλεφωνο...αλλα η ωρα βλεπεις δεν...
Υ.Γ.Το ειχα στο mid και το εβαλα στο High.

Last edited:
ο νέος Samyang 35/2.8 και σύγκριση με τον sony Zeiss 35/2.8

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Ο φακός φαίνεται φανταστικός και σε απίστευτη τιμή, αλλά... τι τα κάνεις τα 35mm σε crop; Είναι πολλά για άνετη δρόμου ή αρχιτεκτονική, είναι λίγα για πορτρέτο... Δεν ξέρω...

(επίσης... δε μπορούσαν να τον κάνουν 2 ή 1.8; Μισές δουλειές... :damnyou: )

edit... τώρα είδα ότι πάει και σε FF. Εκεί ναι, αλλάζει το πράγμα.

Καλησπέρα

Αντι για τους παραπάνω φακούς με f 2.8, δεν θα μπορούσε κανείς να κοιτάξει και τους Samyang / Rokinon 35mm f/1.4 AS UMC που σε πολλά τεστ τους βλέπω σε full frame, είναι φτηνότεροι και σαφώς φωτεινότεροι ? (βέβαια να πω την αλήθεια, είναι πράγματι full frame οι εν λόγω ?)

Είναι χειροκίνητης εστίασης αυτοί που αναφέρεις. Το βίντεο πιο πάνω μιλάει για αυτόματης εστίασης

Απάντηση: Re: Φακοί e-mount

Καλησπέρα

Αντι για τους παραπάνω φακούς με f 2.8, δεν θα μπορούσε κανείς να κοιτάξει και τους Samyang / Rokinon 35mm f/1.4 AS UMC που σε πολλά τεστ τους βλέπω σε full frame, είναι φτηνότεροι και σαφώς φωτεινότεροι ? (βέβαια να πω την αλήθεια, είναι πράγματι full frame οι εν λόγω ?)

Το πλεονεκτημα σε αυτο το φακο οπως και τον zeiss 35mm2.8 δεν ειναι τοσο η αποδοση τους ( η οποια για τα δικα μου stadards ειναι αριστη) αλλα το μεγεθος-βαρος. Οι 1.4 ξεφευγουν πολυ σε διαστασεις και βαρος.

Ενα δείγμα για το τι Bokeh Μπορείτε να πετύχετε με τον Sony 18-105f4.....η φώτο είναι κατευθείαν από την μηχανή σε jpeg και ο φωτεινός φακός σου δίνει την δυνατότητα να έχεις αυτό το bokeh (είναι στα 79mm σε FF).DSC00136.jpg

Με ένα ND filter στον 18-105 και με εστιακό μήκος απο 60mm εως 105mm μπορείς να έχεις ένα όμορφο bokeh. To έχω δοκιμάσει και εγώ. Η φώτο παραπάνω αποδεικνύει ακριβώς αυτό. Αυτά όλα τη μέρα βέβαια...

Με ένα ND filter στον 18-105 και με εστιακό μήκος απο 60mm εως 105mm μπορείς να έχεις ένα όμορφο bokeh. To έχω δοκιμάσει και εγώ. Η φώτο παραπάνω αποδεικνύει ακριβώς αυτό. Αυτά όλα τη μέρα βέβαια...

Οπως τα λες, είναι ένας εξαιρετικός φακός all around Ο 18-105f4 που σου δίνει την δυνατότητα με το σταθερό f4 που έχει μέχρι και τα 158mm σε FF να έχεις ένα ρηχό βάθος πεδίου, τώρα αν πέσει το βράδυ και θέλεις χαμηλό iso επιστρατεύεις φακούς όπως ο Sony 35mmf1,8 - Sigma 30mmf1,4 κλπ.